Taidetyötä ja Palkkaa

Stradivarius Opus

Valtio maksaa taiteiijoiden koulutuksen, mutta ei haluaa rahansa takaisin. Suomalainen yhteiskunta on geologisesti syrjässä. Suomessa on huonot Taidemarkkinat. Jos taidemarkkinat olisivat olleet hyvät, niin taiteilija saisi kunnon työmiehen palkkaa. Ei pidä paikkaansa, että taiteilijoilla ei ole töitä. Valtion pitää ymmärtää taiteen arvo. Taide operoi tunteella ja aisteilla. Ihmisillä on liikaa Tieteellista ajattelua. Siksi taide jää pimentoon. Pysyäkseen kehityksessä taiteilijan on oltava yhteiskunnallinen.

Suomessa ei ole mitään kaupunkitaidetta. Se mitä taiteilija VOISI tehdä ja mitä hän SAA tehdä Suomessa eivät ole sama asia. Taidetta pitää uskaltaa lisää. Pitää kasvattaa ihmisten suhtautumista taiteeseen ja kasvattaa näin Taidemarkkinoita. Suurin ehkä summa mitä elävästä taiteilijasta on maksettu on yli miljoona euroa. Taide on pääoma ja henkinen potentiaali. Taidetta ei pysty mittaamaan rahassa, sillä sen vaikutus on moniulotteista ja se kattaa koko yhteiskuntaa. Taiteilijalle täytyy maksaa normaali vahva työmiehen palkkaa ja antaa taidetyötä.

Suuri osa taidetta päättyy ilmaiskäyttöön: netti, kirjastot, julkiset kuvat, musiikki, henkinen luovuus ja tietoisuus, vapaus, ilo, onni....Työttömyyysraha, millä suuri osa taiteilijoita kituu on yhtä kuin taiteilijatyöttömyyspalkka, mutta se ei riitä, sillä taiteilija tarvitsee asiakkaita. Taidetta ei tehdä itselleen vaan ihisille kuten kaikki muutkin alat. Jos valtio ja kansa eivät tajuaa käyttää taiteilijoiden palveluja ja visiota, niin se tarkoittaa, että yhteiskunta degradoituu ihmisten lyhytaivoisuuteen. Jos ei olisi taidetta yhteiskunta loppuisi. Elämä on taidetta ja ammattitaide tarvitsee palkkausta, kuten muukin ammattiala saa palkkaa.

Ihmisoikeusjulistuksessa lukee, että jokaisella on oikeus harjoittaa vapaasti ammattiaan.

Historiasta muistamme, jos palkka jää maksamatta, niin syntyy väkivalta. Syy ei ole taiteilijan. Ei varsinkaan väitteissä, että taiteilija on laiska. Jos heittää tiiltä ilmaan, niin tiila palaa takaisin.

121

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stradivarius Opus

      Työvoimatoimistossa pitää olla taiteilijoille sopivat CV palvelut myös EURES tasolla. Palvelujen pitää olla sopivat kunkin taidealan representaatiolle. Taiteilijaa voivat työllistää yksityiset ja julkiset sektorit.

      Esim. taidemaalari voisi tehdä seinämaalauksia sisä ja ulkopuolelta, muotokuvia, luonto ym kuvia kuten realistisia myös abstrakteja ja kaikkea kokeilevaa, riippuen taiteilijasta. Tilaajat valitsevat itse mielekkään tyylisuunnan CV:stä.

      Kaikkien taiteiljoiden pitää päästä CV:n jäseneksi ja taiteilijaseuraan. Nykyisin abstrakti ja kokeileva taide saa kaiken huomion ja realistinen taide jää pimentoon, vaikka käyttöä ja tarvetta olisi molemmilla, kuten ovat käytännöt muualla Maailmassa. Suomeen voisi avata uutta Realistisen Taiteen Yliopistoa. Siitä hyötyisivät sarjakuvien tekijät, graafiset työntekijät, museoiden historiallisten esineiden tilaajat, konservaattorit ja monet muut. Taiteilijoiden pitää tehdä yhteistyötä toisten alojen edustajien kanssa esim. tekniikot. Tekniikko kehittää taiteen avulla hahmottamisen kykyä ja luovuutta.

      Suomessa on paljon valkoista vaaleata seinäpintaa. Autot ovat yksivärisiä. Asvaltista voisi tehdä taidegalleriaomainen vaikka koulutuskäyttöön valjastettu sopiva paikka. Pitää tekniikoiden kanssa tutkia, kuinka saisi maalin pysymään asvaltissa.

      Muu kuvataidetyö voisi olla painojulkaisujen kuvittamista, opetusta, konsultaatiota. Lisäksi olisi kivaa, että poliittisen johdon mukana ulkomaan työmatkoilla olisi ainakin yksi taidelähettiläs solmimaan kontakteja. Lehtien olisi rohkeasti käytettävä taas kuvataiteilijan omaperäistä käden jälkeä. Se eroaa graafisesta jäljestä siten, että jälki on alkukantaista ja itse tehtyä, josta tulee helposti henkilön henkilökohtainen anti ilmi esim. taiteilijan oma kuvitus tai teosesittely. Taiteen rikkaus on persoonallisuudessa. Jokainen on erilainen. Valitettavasti taide kaatuu erilaisuuteen. Ihmisten on siis tultava itse "kaapista olemalla uskaliasti erilaisia". Se voisi olla yksi tärkeä taiteen rooli - ihmisten henkinen kasvu. Se vaikuttaa positiivisesti poliitikoihin kanssa.

      Taiteilijoita voisi valjastaa positiiviseen yhteiskunnalliseen työhön ja kansainväliseen työhön. Taide on valistaja ja Rauhan tuoja. Taide on Globaalisessa Maailmassa integroiva voimalähde eri kulttuurien, rotujen, sukupuolien, yhteiskunta-asemien ja iän välillä. Tajua se, hyvä kansalainen, mitä on taide. Se ei ole perjantai ikiaikainen oluttuoppi. Ei. Se on sinun oma vapautesi olla sitä, mihin sinun mielikuvituksesi riittää. Mielikuvituksen palveluja tarjoavat sinulle Taiteilijat. Usko pois ammattikunnan visioon ja älä pety.

    • Stradivarius Opus

      Tanssi ja kuvataide ovat huonommin palkattuja. Taiteilijat elävät pummilla. Se tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi, sillä köyhyys kasvattaa sosiaali-, terveys- ja oikeusjärjestelmämenoja. Köyhille fyysisille taiteillle, siis niille, jotka eivät figuroi massamedian kautta, vaan toimivat ajassa ja paikassa, pitää tehdä 24 tuntinen foorumi sosiaaliseen paikkaan, jossa olis vapaa jonotus ja jonne ovat tervetulleet pummitaiteilijat viihdyttämään reaaliajassa kansalaisia taidoillaan ja saamaan inspiraatiota ja rahaa, sillä sellainen Ankkuripaikka maksaisi rahaa esiintyjille. Se olisi hyvää taiteilijapalkka köyhille taiteilijoille.



      Ainakin kerran vuodessa voisi järjestää Suuri Suomalainen Taiteen Tapahtuma, jossa olisi musiikkia ja hauskanpitoa ja kaikki vapaat taiteet edustettuna siten, että kaikilla olisi kivaa. Vaikka tulisikin kaikki viisi miljoona suomalaista Suomen Taiteen tapahtumaan ja kaikki ulkomaalaiset jotka eivät ruuhkauta Itämeren Lauttoja ja lentoliikennettä. Voihan sitä maitse kiertää.

      Eli Suuren Suuri Taidetapahtuma, jolle varataan ikioma maapaikka sopivasta paikasta, jossa jokavuotinen yhteiselo synnyttäisi uutta luovaa inspiraatiota ja kulttuuria ja innostusta ja innovaatiota ei pelkästään taiteen vaan kaikkien yhteiskunta alojen kesken. Tilaisuudessa solmittaisiin kontakteja, tehtäisiin kauppoja ja valistuttaisiin ja pitäisiin hauskaa. Inspiroivana Mahdottomana Mahdollisena tapahtumana voi pitää Kumbha M e l a a, jossa on miljoonia käyttäjää ja se näkyy kosmoksesta.

      Riittää jäätynyttä pakkastaidetta. Tervetuloa Elävä Uusi kulttuuri.

      Onnellinen ihminen jakaa rakkautta muille!!

    • Gulleen

      "Kaikkien taiteiljoiden pitää päästä CV:n jäseneksi ja taiteilijaseuraan."

      Juuri näin, tätä edellyttävät YK:n ihmisoikeusjulistus, maamme Perustuslaki, Yhdenvertaisuuslaki kuin maamme solmimat Ihmis- ja Perusoikeussopimuksetkin. Tästä huolimatta näin ei ole, maamme voi säädellä lakeja ja solmia sopimuksia, ilman että ne sitovat yhtään ketää mihinkään tai että kenenkään tarvitsisi niitä noudattaa.

      Taiteilijaseurojemme toiminta on todella törkeätä, koska toiminta on rikos ihmisyyttä vastaan, eli ihmisten perustavaa laatua olevien oikeuksien polkemisesta.

      • Voi tsiisus tuota..

        ..yksinkertaisuutta!! Taiteilijaseura ei ole mikään "ammattiliitto"! Sinne mennään meriiteillä taidoilla ja CV:llä. Ei se ole mikään vapaamatkustajien turvakoti!


      • mutta...
        Voi tsiisus tuota.. kirjoitti:

        ..yksinkertaisuutta!! Taiteilijaseura ei ole mikään "ammattiliitto"! Sinne mennään meriiteillä taidoilla ja CV:llä. Ei se ole mikään vapaamatkustajien turvakoti!

        ...nythän ne ovat juuri vapaamatkustajien turvakoteja, lastentason taiteilijoiden hiekkalaatikoita jotka ei kestä vapaata kilpailua.


    • kyllä me tunnetaan

      tuttu henkilö taas vauhdissa :D :D :D :D :D

    • Stradivarius Opus

      Yleisimmät kommentit taiteilijalle ovat: mene töihin laiskimus ja loinen, osaan minäkin tehdä tuota, ei se ole taidetta (sitten ihminen näyttää mitä on oikea taidetta), useimmiten ihminen haluaa maksaa vain naurettavan vähän tai olla ostamatta yhtään mitään, taiteiljaa katsotaan pahalla koko ajan. Pahimmassa tapauksessa häneltä evätään peruselämän edyllytyksiä ja oikeuksia. Taide on samanlainen ammatti kuin muutkin. Kunkiin ammattiin kuuluu se, että jos teet työtä, niin edistyt, jos et tee työtä, niin työ seisoo. Varsinkin kun työvoimatoimisto tykkää lähettää taiteilijaa muihin ammatteihin. (Onko tämä oikeudenmukaista?) Kun minä kerron virkamiehille taiteesta, he eivät edes reagoi. Tämä asenne ei edistä mitenkään taiteilijan työllistymistä eikä taidemarkkinoiden syntyä. Jos kukaan ei tarvitsee taiteilijaa, yhteiskunnalle se tulee kenties maksamaan kalliimpaa kuin jos annettaisiin taidetyötä ja palkkaa, sillä työtön taiteilija tuo lisälaskua yhteiskunnalle terveys-sosiaali-oikeusmaksuja. Helpompi on maksaa normaali palkkaa. Valtio sen sijaan hyötyy siitä myöhemmin turismin ja imagon kautta. Mutta jos valtion panos taidemarkkinoiden luomiseen jää vaimeaksi, niin minä voin olla työtön seuraavat 20 vuotta samalla lailla ja kadottaa samassa yhteiskunnalle koko omaisuuden ja perheen ja elämän. Taiteilija hyötyy siitä, että häntä tarvitaan. Taiteilija on oikeus onnelliseen perheeseen ja toimeentuloon ja elämään. Jos taidetta sorretaan, niin välinpitämättömyys palautuu yhteiskunnalla tavalla tai toisella.

      Suomessa ei ole liikaa taiteilijoita, kuten sanotaan, mutta on liian vähän ymmärrystä taidetta kohtaan yleisön suunnalta, eikä ymmärrystäkään. Kun ihminen katsoo maalausta, ihmisen pitää ottaa aikaa itselleen, että katsoo. Pitää ennakkoluulottomasti lähestyä teosta ja antaa ajatusten, katseen, tunteiden ym virrata vapaasti, eli opiskella kuvan lukemista. Tämä maailmaa on ääretön ja yhtä vapaa kuin ihmisen oma mielikuvitus. Nykyisin ihmiset vain eivät pysähdy katsomaan ja miettimään, mutta sellainen potentiaali on aina olemassa taideteoksessa. Museot ovat paikat, jotka säilyttävät ja edustavat taidettaa. Ero taidemaalauksen ja television välillä, että kuvataide on metafyysistä, omaehtoista. Tv:stä tuleva vapaa tietovirta on annettua, mutta kuvataiteessa, ihmisen pitää itse omin voimin edetä ja oppia. Kuvataide on aika perustavan laatuista. Se heijastuu taiteilijan mentaliteettiin. Jos ihminen on sosiaalisesti kyvykäs, hän saattaa menestyä paremmin kuin hiljainen ihminen. Kuvataide on hiljaista puurtamista, mutta on olemassa paljon erilaisia ihmisiä, jotka tekevät taidetta eri tavoilla, varsinkin nykyään kun ilmaisukieli on laaja.

      • Stradivarius opus

        Onko valtion edullisempaa maksaa Kansalaispalkkaa ja taiteilijoille Palkkaa, kuin pompottaa niitä terveys-sosiaali-oikeusmenoissa, maksaen itse kaiken, koska taiteilija on työtön? Onko valtion edullisempaa antaa taiteilijalle taidetyötä ja hyötykäyttää taiteiljaa ja osaamista, rikastuttaen Suomea taideantilla, joka tuo vuorostaan rahaan turismin, imagon ja Taidemarkkinoiden muodossa?


      • S. Opus
        Stradivarius opus kirjoitti:

        Onko valtion edullisempaa maksaa Kansalaispalkkaa ja taiteilijoille Palkkaa, kuin pompottaa niitä terveys-sosiaali-oikeusmenoissa, maksaen itse kaiken, koska taiteilija on työtön? Onko valtion edullisempaa antaa taiteilijalle taidetyötä ja hyötykäyttää taiteiljaa ja osaamista, rikastuttaen Suomea taideantilla, joka tuo vuorostaan rahaan turismin, imagon ja Taidemarkkinoiden muodossa?

        Ihmisillä ei ole mitään hajua, mitä on taide. He kieltävät suoralta kädeltä kaiken, eivätkä anna mahdollisuutta luovuuteen. He eivät uskalla tilata taidetta. He eivät uskalla maalata kodin seiniä. He ovat mieluummin masentuneita ja lohduttomia. He eivät jaksa uskoa laatuun, vaan he tyytyvät valkoisiin seiniin. Nauttivatko ihmiset elämästään? Vai juoksevat vilkkaasti psykologien terapioissa? Voihan taiteilija tehdä taidetta yhdessä tilaajan kanssa.


        Taiteilija voi kärsiä useimmin henkisestä stressistä ja mielenterveysongelmista (näin ainakin väittävät psykologit, vaikka on kyseenalaista, mikä on mikä sairaus tai vika, silllä ihmisiä ja toimintatapoja on niin monta erilaista. Mischel Fouchault kirjoitti Hulluuden Historiassaan, että hullu on leima niille, jotka eivät sopeudu yhteiskuntaan).

        Jos kehittää ideaa taiteilijan heikosta stressitasosta eteenpäin, niin voi sanoa, että taide kehittää tunteita, aisteja, intuiitiota. Siten taiteilija voi olla neuroottisempi kuin muut. Järkeen perustuva työ - insinööri, voi kärsiä esimerkiksi aivojen verenvuodosta. Fyysiseen työn tekijät kärsivät kehon vammoista - urheilijat. Eli se että taiteilija voi olla psyykkisesti epästabiili on normaalia. Jos yhteiskunta syyllistyy taiteilijan diskriminalisointiin elämän eri osa aluilla, niin yhteiskunta tekee väärin. Taide on lähellä henkisyyttä, uskontoja. Jos ihminen kärsii neuroottisistä ongelmista, niin uskonto on väline, jonka kautta neuroosit saa kuriin. Ennen vanhaan Nigeriassa, aikoina kun orjaa kuskattiin maailmaalle, asui heimoja, joille oli tuntematonta koko käsitys siitä, mitä on psyykkinen ongelma, sillä jos ihminen oli surullinen, niin koko kylä tuli hänen luoskeen puhumaan ja tekemään taidetta - tanssi ja soitto. Hippie aatteen aikana oli virallisia teorioita, että psyykensairaus ei ole sairautta. Intiassa psyykkisesti sairas oli Jumalan lapsi. Taide on myös parantaja. Rohkeasti vain taideterapiaan!


      • Stradivarius Opus
        S. Opus kirjoitti:

        Ihmisillä ei ole mitään hajua, mitä on taide. He kieltävät suoralta kädeltä kaiken, eivätkä anna mahdollisuutta luovuuteen. He eivät uskalla tilata taidetta. He eivät uskalla maalata kodin seiniä. He ovat mieluummin masentuneita ja lohduttomia. He eivät jaksa uskoa laatuun, vaan he tyytyvät valkoisiin seiniin. Nauttivatko ihmiset elämästään? Vai juoksevat vilkkaasti psykologien terapioissa? Voihan taiteilija tehdä taidetta yhdessä tilaajan kanssa.


        Taiteilija voi kärsiä useimmin henkisestä stressistä ja mielenterveysongelmista (näin ainakin väittävät psykologit, vaikka on kyseenalaista, mikä on mikä sairaus tai vika, silllä ihmisiä ja toimintatapoja on niin monta erilaista. Mischel Fouchault kirjoitti Hulluuden Historiassaan, että hullu on leima niille, jotka eivät sopeudu yhteiskuntaan).

        Jos kehittää ideaa taiteilijan heikosta stressitasosta eteenpäin, niin voi sanoa, että taide kehittää tunteita, aisteja, intuiitiota. Siten taiteilija voi olla neuroottisempi kuin muut. Järkeen perustuva työ - insinööri, voi kärsiä esimerkiksi aivojen verenvuodosta. Fyysiseen työn tekijät kärsivät kehon vammoista - urheilijat. Eli se että taiteilija voi olla psyykkisesti epästabiili on normaalia. Jos yhteiskunta syyllistyy taiteilijan diskriminalisointiin elämän eri osa aluilla, niin yhteiskunta tekee väärin. Taide on lähellä henkisyyttä, uskontoja. Jos ihminen kärsii neuroottisistä ongelmista, niin uskonto on väline, jonka kautta neuroosit saa kuriin. Ennen vanhaan Nigeriassa, aikoina kun orjaa kuskattiin maailmaalle, asui heimoja, joille oli tuntematonta koko käsitys siitä, mitä on psyykkinen ongelma, sillä jos ihminen oli surullinen, niin koko kylä tuli hänen luoskeen puhumaan ja tekemään taidetta - tanssi ja soitto. Hippie aatteen aikana oli virallisia teorioita, että psyykensairaus ei ole sairautta. Intiassa psyykkisesti sairas oli Jumalan lapsi. Taide on myös parantaja. Rohkeasti vain taideterapiaan!

        Tekniikka määrää tahdin. Päättäjät tekevät päätöksiä perustuen tieteen kehitykseen. Päättäjä astuu jalallaan kipeään kohtaan - sydämmelle. Jos sydän on sairas, niin henkisyys ja rakkaus katoavat. Jos henkisyys ja rakkaus katoavat, niin yhteiskunta degradoitu. On liikaa järkeä mutta paljon julmuutta, sotia, vihaa, perheet kärsivät. Tämä ei ole inhimmillistä. Tämä kääntyy itse tieteen tekijöitä vastaan yhteiskuntaa vastaan. Korkeasti kehittyneessä kulttuurissa on myös korkeasti kehittynyt taide (esim. Japani). Ne tasapainottavat toisiaan.

        Luovuus on vapaata. Sillä ei ole määreitä eikä rajoja. Maailman, jossa elämme ei tarvitse olla juuri sellainen kuin on, vaan se voi olla täysin aivan muuta, mitä tiedämme. Luonto arvot, pehmeät perhearvot, humaanisuus, ikuinen rakkaus, henkisyys ovat arvoja, joiden turvin ihmisyy selviytyy ja on rajattoman onnellinen ilman tieteen egoa.

        Avaa sydämmesi taiteiija ja opiskele enemmän kuin tiedemies, sillä vain luovalla asenteella pääse pidemmälle kuin Maapallon kamara tai oman pääkopan luu.


      • Stradivarius Opus
        Stradivarius Opus kirjoitti:

        Tekniikka määrää tahdin. Päättäjät tekevät päätöksiä perustuen tieteen kehitykseen. Päättäjä astuu jalallaan kipeään kohtaan - sydämmelle. Jos sydän on sairas, niin henkisyys ja rakkaus katoavat. Jos henkisyys ja rakkaus katoavat, niin yhteiskunta degradoitu. On liikaa järkeä mutta paljon julmuutta, sotia, vihaa, perheet kärsivät. Tämä ei ole inhimmillistä. Tämä kääntyy itse tieteen tekijöitä vastaan yhteiskuntaa vastaan. Korkeasti kehittyneessä kulttuurissa on myös korkeasti kehittynyt taide (esim. Japani). Ne tasapainottavat toisiaan.

        Luovuus on vapaata. Sillä ei ole määreitä eikä rajoja. Maailman, jossa elämme ei tarvitse olla juuri sellainen kuin on, vaan se voi olla täysin aivan muuta, mitä tiedämme. Luonto arvot, pehmeät perhearvot, humaanisuus, ikuinen rakkaus, henkisyys ovat arvoja, joiden turvin ihmisyy selviytyy ja on rajattoman onnellinen ilman tieteen egoa.

        Avaa sydämmesi taiteiija ja opiskele enemmän kuin tiedemies, sillä vain luovalla asenteella pääse pidemmälle kuin Maapallon kamara tai oman pääkopan luu.

        Tiedät ilman opiskeluja, mitä on totuus
        Tiedät sen vain tietämällä sen aivan itse

        Nautinto ja oikeus elää, olla itse, on perustavan laatuinen
        Kun tiede sanoo, että vapaata tahtoa ei ole olemassa,
        niin tiedä pois, vapaa työtön taiteiilja, haluatko kannaattaa
        maailmaa, jossa vapaata tahtoa ei ole olemassa

        Haemme molempia, vastauksia mitä on maailmaa,
        mutta möys sitä, mitä minä tahdon olla.
        Tiedemies tekee tiedettä.
        Ole siksi Taiteilija ylpeä siitä, että olet Vapaa Taiteilija!!!!

        Ole Vapaa!!!


    • Stradivarius Opus

      Pori, joka lupautui Berliinin valonkantajaksi, on maalattu keskustorin tuntumaan kaksi jätti-isoa seinämaalausta 6-7 kerroksiseen taloon. Museoviraston tilaamia teoksia, joista toinen tehty spraymaalilla ja on nuorihenkinen. Toinen graafisempi kaupunkikuvaa esittävä. Näin Porilla on oma itu taideseinäperintöön, jota turisti voi käydä bongaamassa ja kaupunki voi kerskuilla sillä. Ainakin on jotakin muuta näytettävää kuin vanha navetta.

      Turussa keskustorin tuntumassa on sellainen seinämaalaus, josta voi vai unelmoida, jos ottaa huomioon teoksen koko 6-8 kerrosta ja kuvallisen taitavuuden ja haastavuuden, sekä värien kauneuden. Turun teos on ihmekuva, jota voi katsella lumoutuneena pitkään. Sellaista positiivista värikästä taidetta me tarvitsemme.

      • Stradivarius Opus

      • Stradivarius Opus
        Stradivarius Opus kirjoitti:

        Kaksi taiteilijaa, jotka tekivät kaupungista taidetta.


        Friedrich Stowasser / HUNDERTWASSER

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Friedensreich_Hundertwasser

        http://www.hundertwasser.com/

        http://www.hundertwasser.at/deutsch/werk/arch/arch_projekte.php

        ----------------------------------------------------
        GAUDI ANTONI

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Antoni_Gaudí

        http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/gaudi/barcelona-gaudi.html

        Pietarissa taiteilja tekee tilaustöitä mm. kahviloihin, laitoksiin ja paikkoihin. Suomessa Turkkilaiset ravintolat ovat viime aikoina ruvennet maalaamaan seiniä kauniisiin turkkilaisiin maisemiin vuorineen ja taloineen. Ihmetyttää kuinka pizzaravintola henkivöityy taiteeseen. Jos suomalainen viranomainen ei hoksaa sitä ajoissa, niin kansa tulee nauraamaan kuinka vähään viranomainen pystyy. Yhden teoksen pystytys ei ole iso juttu, mutta sadan teoksen pystytys on. Ainakin turisti katsoo pitkään juuri sitä. Jos ajattelette mitä katsotte kun olette ulkomailla, niin turisti katsoo patsaita, talokoristeita, arkkitehtuuria, katumaalauksia, mainoksia, vaatteita, ilmeitä, kahviloita.....mutta jos vastassa on betoninen valkoinen laatikko toisen perään ja kaupungista kaupunkiin, niin voi toiset kaupungit jättää väliin. Ajaa Helsingistä suoraan Lapin hiljaisuuteen. Suomessa olisi muutakin kuin Sibelius tai Alvar Aalto mm. 10.000 vihaista nälkäistä, latautunutta, valmista, idearikasta taiteilijaa.


      • Niin...
        Stradivarius Opus kirjoitti:

        Pietarissa taiteilja tekee tilaustöitä mm. kahviloihin, laitoksiin ja paikkoihin. Suomessa Turkkilaiset ravintolat ovat viime aikoina ruvennet maalaamaan seiniä kauniisiin turkkilaisiin maisemiin vuorineen ja taloineen. Ihmetyttää kuinka pizzaravintola henkivöityy taiteeseen. Jos suomalainen viranomainen ei hoksaa sitä ajoissa, niin kansa tulee nauraamaan kuinka vähään viranomainen pystyy. Yhden teoksen pystytys ei ole iso juttu, mutta sadan teoksen pystytys on. Ainakin turisti katsoo pitkään juuri sitä. Jos ajattelette mitä katsotte kun olette ulkomailla, niin turisti katsoo patsaita, talokoristeita, arkkitehtuuria, katumaalauksia, mainoksia, vaatteita, ilmeitä, kahviloita.....mutta jos vastassa on betoninen valkoinen laatikko toisen perään ja kaupungista kaupunkiin, niin voi toiset kaupungit jättää väliin. Ajaa Helsingistä suoraan Lapin hiljaisuuteen. Suomessa olisi muutakin kuin Sibelius tai Alvar Aalto mm. 10.000 vihaista nälkäistä, latautunutta, valmista, idearikasta taiteilijaa.

        Varskinkin nälkäisiä ja idearikkaita. Toinen asia sitten on mitä ovat ne ideat? Millä osaamisen tasolla niitä ideoita toteutetaan. Niillä teoksilla saattaisi olla päinvastainen vaikutus verrattuna taiteilijan omiin mielleyhtymiin. Eniways, kunhan herättävät kiinnostusta vai mitä? kiusallistakin. ;)


      • Stradivarius Opus
        Stradivarius Opus kirjoitti:

        Pietarissa taiteilja tekee tilaustöitä mm. kahviloihin, laitoksiin ja paikkoihin. Suomessa Turkkilaiset ravintolat ovat viime aikoina ruvennet maalaamaan seiniä kauniisiin turkkilaisiin maisemiin vuorineen ja taloineen. Ihmetyttää kuinka pizzaravintola henkivöityy taiteeseen. Jos suomalainen viranomainen ei hoksaa sitä ajoissa, niin kansa tulee nauraamaan kuinka vähään viranomainen pystyy. Yhden teoksen pystytys ei ole iso juttu, mutta sadan teoksen pystytys on. Ainakin turisti katsoo pitkään juuri sitä. Jos ajattelette mitä katsotte kun olette ulkomailla, niin turisti katsoo patsaita, talokoristeita, arkkitehtuuria, katumaalauksia, mainoksia, vaatteita, ilmeitä, kahviloita.....mutta jos vastassa on betoninen valkoinen laatikko toisen perään ja kaupungista kaupunkiin, niin voi toiset kaupungit jättää väliin. Ajaa Helsingistä suoraan Lapin hiljaisuuteen. Suomessa olisi muutakin kuin Sibelius tai Alvar Aalto mm. 10.000 vihaista nälkäistä, latautunutta, valmista, idearikasta taiteilijaa.

        Kuvataide on perustavan laatuista. Se on hiljaista, metafyysistä, shamanististä, alkukantaista, elinvoimaista noituutta, eloa, ihmetystä.

        Tiedemies luo koeputkeessa. Kuvataiteilija esim. puun muokkaauksessa. Taiteilija opiskelee tekemällä, katsomalla, ajattelemalla ja suhtautumalla tekemisensä yhteiskuntaan. Nuorella taiteilijalla on ongelmana se, että hän ei tunne yhteiskuntaa. Hänellä voi helposti valmistumisen jälkene hurahtaa 10 vuotta vain opiskelemalla muiden alojen edustajien käytäntöjä ja oman elämänsä hallintaa esim. päihteet ovat epäterveelliset, oman perheen perustaminen voi pelastaa hänen elämänsä, miten vakuuttaa valtiopäämiestä siitä, että taidetilaus kannattaa ja kuinka kalastaa taidetoimintaa ulkomailla. Pääsevätkö muiden alojen tekijät ammattiliittoihin automaattisesti kun valmistuvat? Taiteilija ei pääse, eikä hänellä ole muitakaan työpaikkaetuja. Raivopäissään taiteilija voi ottaa vasaran ja koputtaa sillä kelan oveen, mutta sitä luokitellaan hulluudeksi.

        Taiteilija tekee kaikkea muuta kuin taidetta. Toiset taiteilijat ovat aktiivisempia työssään sen mukaan minkälaisen mentaliteetin he omaavat. Huomasin kun katselin erittäin menestyneitä taiteilijoita ja yhteiskuntatekijöitä, ketkä pärjäsivät eniten, niin horoskooppisesti toistuivat samat Zodiac merkit: Vaaka, Jousimies, Kauris, Härkä, Vesimies. Nämä merkit, jos uskoo, ovat progressiivisempiä, sillä he ovat työahkeria (vaaka, kauris, härkä) ja voimakkaampia (jousimies) ja älyllä oivaltavia (vesimies). Muut merkit ovat kanssa edustettuina, mutta kohtalolla ohjattuja. Esim. Franz Kafka oli rapu, mutta oli avainhenkilö olevan ja olemattoman väliselle avautumiselle kulttuuriperinnössä.

        Onnellisuuden kannalta on erittäin tärkeätä tukea kaikkia taiteilijoita, menestyviä ja ei. Ensinnäkin siksi, että kukaan ei voi varmuudella kertoa, kuka menestyy. Historiassa on esimerkkejä kun elävänä ollut taiteilija oli kuuluisa, mutta pääsi unholaan kuollessaan. Ja toisinpäin, että kauan kuollutta löydettiin uudelleen.

        Toiseksi siksi, että jo omalla elinajallaan kunkin taiteilija tuo taidekeskusteluun oman tärkeän panoksensa. Elämä on laaja-alaista ja yhteiskunta missä elämme. Horoskoopissa on 12 merkkiä. Jokainen merkki omaa sellaisa ominaisuuksia, mitä toinen merkki ei. Siksi jokainen taiteilija tuo taiteen keskusteluun juuri hänelle luonteenomaisia piirteitä. Esimerkiksi Karl Larsson oli perhemaalari, Da Vinchi puoliksi tiedemies, ym. Eli periaatteessa jokaisella on mahdollisuus ja oikeus onnistua. Joskus toisille on vaikeampi saada elantonsa. Menestyvän yrittäjän mentaliteetti on häikäilemätön omistautuminen plus rahan vaisto. Yrittäjä ei välttämättä ole hyvä sitten muilla aloilla, jotka vaativat päinvastaisia ominaisuuksia. Huonosti myyvä tai sosiaalisesti heikko taiteilija, ei ole huono taiteilija. Museon ja gallerian tehtävä on auttaa myös heikkoja. Ja valtion, jos haluaa rikastua, tulla yrittelijäiden taiteilijoiden apuun, että syntyisi suurempi liikevaihto.


      • Stradivarius Opus
        Niin... kirjoitti:

        Varskinkin nälkäisiä ja idearikkaita. Toinen asia sitten on mitä ovat ne ideat? Millä osaamisen tasolla niitä ideoita toteutetaan. Niillä teoksilla saattaisi olla päinvastainen vaikutus verrattuna taiteilijan omiin mielleyhtymiin. Eniways, kunhan herättävät kiinnostusta vai mitä? kiusallistakin. ;)

        "Niin"

        Ihminen kypsyy, mielestäni, hitaasti. En tiedä onko menneinä aikoina ollut samanlaista hidasta eloa, vai ihminen kupsahti jo 30 kymppisenä. Nykyään jos ihminen on 30 v., niin hän on vielä pentu. Siksi moni nuori on työtön. Myös taiteilija. Yhteiskuntakin on iso, jota pitää opiskella. Yksinkertaisesti sanottuna, nuorella ei ole uskallusta olla oma itsensä kun suuret tahot pompottavat heitä. Mielestäni kuitenkin juuri nuori ääni on itse parasta nuorissa. Olla siis juuri sellainen kuin on iästä riippumatta. Jos yrittää olla päätä isompi, niin väsähtää. Siksi joskus on parempi hyväksyä sen, että on "ikuisesti" työtön kuin tappaa toisia. Mutta jos on omistautunut taiteelle, niin kannattaa tehdä vain ja taidetta. Älkää uskotko äitiä ja isiä vaihtamaan alaa tai työkkäriä, vaan tehkää sitä, mitä teitä kiinnostaa. Suomessa on vähän nuoria, jotta he pitäisivät yhtä, sillä suurin osa on 60 kymppisiä älyjä, eikä Suomessa kulttuuri ole nuorta, vaan vanhaa intellektuaalista. Se näkyy loputtomina kieltoina. Puuta ei saa kaataa ilman lupaa. Tien yli ei saa mennä punaiseen. Kouluun on mentävä ja lääkitystä on muistettava. Noilla eväillä myös syntyvyys laskee. Ainoa neuvo nuorelle on kuuntelee itseäsi.


      • stratsuopus

      • stratsuopus
        stratsuopus kirjoitti:

        http://www.cimo.fi/ohjelmat/luovaeurooppa

        CIMO.fi

        Luova Eurooppa (2014-2020) tukee audiovisuaalisen alan, kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaista yhteistyötä. Näillä sivuilla kerrotaan Kulttuurin alaohjelman tukimuodoista sekä ohjelman yhteisistä rahoituskohteista.


      • opusstratsu
        stratsuopus kirjoitti:

        CIMO.fi

        Luova Eurooppa (2014-2020) tukee audiovisuaalisen alan, kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaista yhteistyötä. Näillä sivuilla kerrotaan Kulttuurin alaohjelman tukimuodoista sekä ohjelman yhteisistä rahoituskohteista.

        Ohjelman budjetti 7-vuotiselle ohjelmakaudelle on 1,46 miljardia euroa. Ohjelma koostuu seuraavista alaohjelmista ja toimintalinjasta (suluissa prosenttiosuus kohdennettavista määrärahoista):

        Kulttuurin alaohjelma (31 %)
        Median alaohjelma (56 %)
        Monialainen toimintalinja (13 %; ei avoimia hakuja vuonna 2014)
        Ohjelman tavoitteet
        Mitä Kulttuurin alaohjelma rahoittaa?
        Mitä Median alaohjelma rahoittaa?
        Ohjelma rahoittaa myös

        Ohjelman tavoitteet
        Luova Eurooppa -ohjelman tavoitteena on suojella ja edistää Euroopan kulttuurista ja kielellistä moninaisuutta sekä vaalia Euroopan kulttuurien kirjoa.

        Tavoitteena on auttaa kulttuurialaa ja luovia aloja sopeutumaan digitaaliaikaan ja globalisaatioon sekä avata luovan alan toimijoille uusia kansainvälisiä mahdollisuuksia ja markkinoita. Tärkeää on myös uusien yleisöjen tavoittaminen.

        Lisäksi ohjelman tavoitteena on auttaa Eurooppaa saavuttamaan älykästä, kestävää ja tasa-arvoista kasvua.

        Mitä Kulttuurin alaohjelma rahoittaa?
        Kulttuurialalle ja luoville aloille suunnattu Kulttuurin alaohjelma tukee

        eurooppalaisia yhteistyöhankkeita
        kirjallisuuden käännöshankkeita
        eurooppalaisia verkostoja
        eurooppalaisille foorumeita
        Noin 70 % alaohjelman tuista kohdennetaan eurooppalaisille yhteistyöhankkeille.

        Mitä Median alaohjelma rahoittaa?
        Audiovisuaaliselle alalle suunnattu Median alaohjelma sisältää seuraavat tukimuodot

        Hankekehittelytuki fiktioille, animaatiolle ja dokumenteille
        Hankekehittelytuki peleille
        Televisiolevitystuki
        Tuki yhteistuotantorahastoille
        Koulutustuki
        Festivaalituki
        Automaattinen levitystuki teatterielokuvien levittäjille
        Harkinnanvarainen levitystuki teatterielokuvien levittäjille
        Tuki myyntiagenteille
        Tuki elokuvateatteriverkostoille
        Yleisötyö/elokuvakasvatus
        Myynninedistäminen (Access to Markets)
        Online Distribution -tuki
        Ohjelma rahoittaa myös
        Kulttuurin ja Median alaohjelmille osoitettavien tukimuotojen ohella Luova Eurooppa -ohjelmasta rahoitetaan

        EU:n kulttuurialan palkintoja (5 kpl),
        Euroopan kulttuuripääkaupunkeja (2 kpl/vuosi)
        Euroopan kulttuuriperintötunnusta


      • stradivariusopus

      • stradivariusopus

      • stradivariusopus

      • opusstratsu

      • opusstratsu

    • Stradivarius Opus

      Euroopassa on kokonaisia taidekyliä, taiteilijoiden keskittymiä. Tiedän että monessa EU:n maassa on oma työttömyyskorvauksensa. Työttömyyskorvaus syntyi wikipedian mukaan 1800 luvun lopussa Itä Preussissa kuningas Wilhelmin aloitteesta. Someen sen eri muodoissa sosiaaliapu tuli 1900 luvun alussa ja nykyinen sosiaalijäjrestelmä 1960 luvulla. Sen piti olla väliaikainen, mutta se jäi vallitsemaan. Saksan uudistukset levisivät ympäri maapalloa. Obama on uudistamassa Usan sosiaalijärjestelmää, joten osaa ehkä odottaa, että kansalaispalkka olisi edullsita maksaa ja jopa globaalisti jokaiselle olemassa olevalle. Näin vältytään sodilta ja nälältä. Globaalissa taloudessa Markkinavoimat voivat vahingoittaa maata, jos ei varauduta. Globalismi on hyvässä ja pahassa: tuo elinkelpoista tavaraa ja samalla voi viedä niitä. Jokaisen maan on opittava avaamaan rajansa ja luottamaan kaikkiin ihmisiin. Se vie aikaansa. Jokainen on vapaa tulemaan ja menemään, asua siellä missä haluaa. Jokaisella on oikeus perustarpeisiin rodusta, kansallisuudesta, iästä, sukupuolesta, yhteiskuntastatuksesta huolimatta.

      Mitä Suomessa kiihottaisi ulkomaalaisia? Mitä täällä sellaista, mitä muualla ei.

      Erilaisuus on rikkautta.
      Monet lääketieteen hoitod olisivat tarpeettomia, sillä lika näkyy valkoisella. Tämä on erilaisuutta. Se tuo esille jotakin, mitä muuten ei huomaa ja ongelma häviää. Toisaalta ikivanha paikallisuus....amerikan intiaanit, inuiitit, aboriginaalit...mitä he säilyttävät meille olennaista. Jos uskoo Ufoihin, niin syntyy uusi ihmisrotu, joka soveltuu uuteen maailmaan, jossa Maan tietoisuus nousee Kosmiseksi. Avaruuteen päästään.

      Sitä ennen rikkaiden on opittava jakaamaan rahansa. CIA, FSB, FSB, G8, WTO, monet muut taistelevat vallasta. ISIS on vastalyönti Amerikkalaista vastaan. Maailmaa johtaa kuitenkin kulissien takainen suppea joukko kaikesta vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. He tekevät päätöksiä. Globalismi synnyttää paikallisuutta. Ei ole ketään konkreettista johtajaa ja ylivertaista, vaan lukematon määrä erilaisia ryhmittymiä.

      Olennainen ikuinen asia, johon Avaruus vannoo kanssa, on rauha ja rakkaus.

      • Stradivarius Opus

        Mitä on perheyhteiskunta?


        Siihen tarvitaan muutama kolme-neljää asiaa.

        1. Lentävä lautanen. (sitä on jo rakennettu, prototyyppejä)

        2. Omaviljelyspalsta. Laiva on omavarainen.

        3. Valosäe, universaalinen parantava Tooli kaikkiin vaivoihin. (Katso Maitreya sivut)

        4. Suuren suuri vastuu, joka on päämärä.


        Perheet asuvat yhdessä, laivass ja luovat itse ohjelmansa mitä tekevät, mitä opiskelevat, minne lentävät. Tavoitteena on kehittyminen ja Kosmisten lakien kunnioittaminen. Opiskeleminen. Eri ikäpolvet yhdessä. Parannetaan maailmaa, pidetään huoltaa maapallosta. Kosmoksen lapset.


      • No kuinka...

        ...rahoittaisit tuon kaiken? Oraviakaan ei enää ole niin paljoo että sen nahkoja voisi uudelleen ryhtyä käyttämään maksuvälineenä. Se raha kun ei kasva tyhjästä.
        Jatkappas tuota filosofointiasi tuohon suuntaan. ;)


      • Raha?
        No kuinka... kirjoitti:

        ...rahoittaisit tuon kaiken? Oraviakaan ei enää ole niin paljoo että sen nahkoja voisi uudelleen ryhtyä käyttämään maksuvälineenä. Se raha kun ei kasva tyhjästä.
        Jatkappas tuota filosofointiasi tuohon suuntaan. ;)

        Raha on asia mikä nimenomaan syntyy tyhjästä, raha ei kasva luonnossa, eikä se ole elävä olio joka lisääntyy, vaan raha on nimenomaan vaihdon väline joka syntyy täysin tyhjästä. Ennen valtiot painoivat sitä keskuspankeissaan, mutta nykyään rahaa luovat yksityiset liikepankit velkaa vastaan, joka syntyy velkaaottaessa pankkien taseisiin.

        Eli jos haet 100 000 velkaa pankista, luo pankki vastaavan summan tyhjästä taseeseensa ja antaa sen tilillesi, jota sitten maksat takaisin korkojen kera. Kyseessä on niin sanottu rahajärjestelmähuijaus, jossa pankki ei todellisuudessa lainaa sinulle mitään omistamaansa. Koska myöskään korkorahaa joka sinun pitää maksaa pankille, ei luo kukaan, on sinun saatava korkoraha jonkun toisen ottamasta lainasta. Näin kaksi viidestä lainasta jää väkisinkin maksamatta, järjestelmässä olevan virheen takia.

        60-luvulla eräs maanviljelijä amerikoissa vei pankin oikeuteen, koska ei pystynyt maksamaan velkaansa pankille ja oli menettämässä maatilansa. Oikeudenkäynnissä pankin johtaja myönsi pankin luoneen lainanottotilanteessa lainarahan tyhjästä ja näin ollen pankki ei tosiasiassa ollut antanut mitään omistamaansa lainaksi ja maanviljelijä voitti oikeudenkäynnin, eikä hänen tarvinnut maksaa takaisin pankin tyhjästä luomaa lainaa. Muutama kuukausi tämän jälkeen päätöksen tehnyt tuomari murhattiin, eikä tämän jälkeen yksikään oikeusistuin ole uskaltanut tehdä vastaavaa ratkaisua.

        Valtioidenhan ei pitäisi velkaantua lainkaan, vaan valtioilla pitäisi olla oma keskuspankki joka loisi kaiken rahan tyhjästä. Kun nykyään valtiot lainaavat yksityisiltä liikepankeilta rahansa, liikepankeilta jotka luovat rahansa tyhjästä ja näin valtiot velkaantuvat ja joutuvat pankkien armoille. Rahajärjestelmä on siis huijaus, jonka mahdollistaa lahjotut ja korruptoituneet poliitikot, koska jos valtioilla olisi oma keskuspankki joka yksityisten liikepankkien sijaan loisi kaiken rahan tyhjästä, ei valtioiden tarvitsisi velkaantua.

        Tosin juttu on ehkäpä liian monimutkainen tavallisen pulliaisen ymmärtää, mutta näin se menee.


      • Jos toi noin...
        Raha? kirjoitti:

        Raha on asia mikä nimenomaan syntyy tyhjästä, raha ei kasva luonnossa, eikä se ole elävä olio joka lisääntyy, vaan raha on nimenomaan vaihdon väline joka syntyy täysin tyhjästä. Ennen valtiot painoivat sitä keskuspankeissaan, mutta nykyään rahaa luovat yksityiset liikepankit velkaa vastaan, joka syntyy velkaaottaessa pankkien taseisiin.

        Eli jos haet 100 000 velkaa pankista, luo pankki vastaavan summan tyhjästä taseeseensa ja antaa sen tilillesi, jota sitten maksat takaisin korkojen kera. Kyseessä on niin sanottu rahajärjestelmähuijaus, jossa pankki ei todellisuudessa lainaa sinulle mitään omistamaansa. Koska myöskään korkorahaa joka sinun pitää maksaa pankille, ei luo kukaan, on sinun saatava korkoraha jonkun toisen ottamasta lainasta. Näin kaksi viidestä lainasta jää väkisinkin maksamatta, järjestelmässä olevan virheen takia.

        60-luvulla eräs maanviljelijä amerikoissa vei pankin oikeuteen, koska ei pystynyt maksamaan velkaansa pankille ja oli menettämässä maatilansa. Oikeudenkäynnissä pankin johtaja myönsi pankin luoneen lainanottotilanteessa lainarahan tyhjästä ja näin ollen pankki ei tosiasiassa ollut antanut mitään omistamaansa lainaksi ja maanviljelijä voitti oikeudenkäynnin, eikä hänen tarvinnut maksaa takaisin pankin tyhjästä luomaa lainaa. Muutama kuukausi tämän jälkeen päätöksen tehnyt tuomari murhattiin, eikä tämän jälkeen yksikään oikeusistuin ole uskaltanut tehdä vastaavaa ratkaisua.

        Valtioidenhan ei pitäisi velkaantua lainkaan, vaan valtioilla pitäisi olla oma keskuspankki joka loisi kaiken rahan tyhjästä. Kun nykyään valtiot lainaavat yksityisiltä liikepankeilta rahansa, liikepankeilta jotka luovat rahansa tyhjästä ja näin valtiot velkaantuvat ja joutuvat pankkien armoille. Rahajärjestelmä on siis huijaus, jonka mahdollistaa lahjotut ja korruptoituneet poliitikot, koska jos valtioilla olisi oma keskuspankki joka yksityisten liikepankkien sijaan loisi kaiken rahan tyhjästä, ei valtioiden tarvitsisi velkaantua.

        Tosin juttu on ehkäpä liian monimutkainen tavallisen pulliaisen ymmärtää, mutta näin se menee.

        ...toimisi oikeasti niin maa menisi konkurssiin alta aikayksikön ja valtio nimeltä Suomi lakkaisi olemasta. Miksikö, no, seurauksena olisi valtava inflaatio ja varakkaammat valtiot söisi suomen pelkkänä välipalana kun taloudellista vastusta ei olisi. Sillä feikkirahalla ei pankkien taloutta saati suomen pyöritetä, johan tuon sanoo jo järkikin!


      • Raha?
        Jos toi noin... kirjoitti:

        ...toimisi oikeasti niin maa menisi konkurssiin alta aikayksikön ja valtio nimeltä Suomi lakkaisi olemasta. Miksikö, no, seurauksena olisi valtava inflaatio ja varakkaammat valtiot söisi suomen pelkkänä välipalana kun taloudellista vastusta ei olisi. Sillä feikkirahalla ei pankkien taloutta saati suomen pyöritetä, johan tuon sanoo jo järkikin!

        On turha väitellä asiasta tietämättömien kanssa, sokea ei tule näkeväksi, jos ei itse halua nähdä tosiasioita!

        Ehkäpä tämä saa silmäsi ja mielesi aukeamaan?

        http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122196-imf-tutki-mita-jos-pankit-eivat-loisikaan-enaa-meidan-rahaamme

        Tai tämä?

        http://www.magneettimedia.com/markku-uusipaavalniemi-rahan-valta-pankeilta-valtiolle/

        Tai tämä?

        http://www.magneettimedia.com/hitler-ja-pankkiirit-korko-orjuuden-murtaminen/

        Tai saattaa olla ettei mikään saa silmiäsi ja mieltäsi aukeamaan, on ihmisä jotka todistusaineistosta huolimatta eivät suostu uskomaan totuutta? Siksipä tämä maailman onkin tällainen!

        "Useimmat ihmiset pitävät parempana uskoa johtajiensa olevan oikeudenmukaisia ja reiluja, myös silloin kun todisteet puhuvat päinvastaisesta, koska kun ihminen kerran myöntää itselleen että hallitus valehtelee ja on korruptoitunut, hänen on tehtävä valinta sen suhteen mitä hän itse aikoo asian suhteen tehdä. Ryhtyminen toimiin korruptoituneen hallituksen suhteen sisältää riskejä omassa ja läheisten elämässä. Valinta ettei tee mitään tarkoittaa taas luopumista omakuvassaan periaatteiden puolustamisesta. Useimmilla ihmisillä ei ole rohkeutta kohdata tuota valintaa.

        Siksi suurin osa propagandasta ei ole suunniteltu huijaamaan kriittistä ajattelijaa, vaan ainoastaan antamaan moraalisille pelkureille tekosyy olla ajattelematta lainkaan."

        -Michael Rivero-


      • Jos suomessa...
        Raha? kirjoitti:

        On turha väitellä asiasta tietämättömien kanssa, sokea ei tule näkeväksi, jos ei itse halua nähdä tosiasioita!

        Ehkäpä tämä saa silmäsi ja mielesi aukeamaan?

        http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122196-imf-tutki-mita-jos-pankit-eivat-loisikaan-enaa-meidan-rahaamme

        Tai tämä?

        http://www.magneettimedia.com/markku-uusipaavalniemi-rahan-valta-pankeilta-valtiolle/

        Tai tämä?

        http://www.magneettimedia.com/hitler-ja-pankkiirit-korko-orjuuden-murtaminen/

        Tai saattaa olla ettei mikään saa silmiäsi ja mieltäsi aukeamaan, on ihmisä jotka todistusaineistosta huolimatta eivät suostu uskomaan totuutta? Siksipä tämä maailman onkin tällainen!

        "Useimmat ihmiset pitävät parempana uskoa johtajiensa olevan oikeudenmukaisia ja reiluja, myös silloin kun todisteet puhuvat päinvastaisesta, koska kun ihminen kerran myöntää itselleen että hallitus valehtelee ja on korruptoitunut, hänen on tehtävä valinta sen suhteen mitä hän itse aikoo asian suhteen tehdä. Ryhtyminen toimiin korruptoituneen hallituksen suhteen sisältää riskejä omassa ja läheisten elämässä. Valinta ettei tee mitään tarkoittaa taas luopumista omakuvassaan periaatteiden puolustamisesta. Useimmilla ihmisillä ei ole rohkeutta kohdata tuota valintaa.

        Siksi suurin osa propagandasta ei ole suunniteltu huijaamaan kriittistä ajattelijaa, vaan ainoastaan antamaan moraalisille pelkureille tekosyy olla ajattelematta lainkaan."

        -Michael Rivero-

        ...tehtäisiin omaa valuuttaa tyhjästä niin olisi todella vaikeaa suoriutua inport/export- kaupasta niin että siitä ei koituisi kansalaisillemme taloudellisia vaikeuksia joka heijastuisi meidän jokaiseen elämäämme. Meillä olisi niukasti varantoa etenkin nyt kun vähitellen paperinkin kysyntä hiipuu koko ajan.
        Muistanet aikanaan Neuvostoliitto ajoilta että Rupla ei käynyt maksuvälineenä inport/export - kaupassa minkään maan kanssa juuri tuosta syystä että sitä mitä todennäköisemmin valmistettiin siellä tyhjästä. Ne harvat turistit jotka sieltä pääsivät jonkin palkkiosysteemin perusteella käymään suomessa, naurettiin suurinpiirtein ulos kaupoista kun he tarjosivat ruplaa maksuvälineeksi. Suomen valuutalle kävisi juuri samalla tavalla. Sillä ei olisi arvoa kuin maan sisällä.
        Kai nyt sentään edes hiukan osaat itsekin pähkäillä noita syy- ja seuraus juttuja tässä asiassa!
        Blogikirjoittelut ovat vain yksityisten ihmisten blogikirjoittelua eikä mikään raamattu- ja ohjekirja josta hallituksen pitäisi rakentaa toimintaohjelmansa. Jopa sinullakin on lupa käyttää omaa päätäsi ja ajattelukoneistoa itsenäisesti eikä aina tarttua Blogiansa kyseenalaisin ajatuksin pinnalla pitäviin julkisuushakuisiin blogisteihin. Sillä suomessa kyllä niitä hörhöjä ja "kelkasta pudonneita" riittää jotka suosivat juuri noita epämääräisiä menetelmiä.
        Eli omaakin päätä on lupa käyttää näissä mielipiteissä!


      • Raha?
        Jos suomessa... kirjoitti:

        ...tehtäisiin omaa valuuttaa tyhjästä niin olisi todella vaikeaa suoriutua inport/export- kaupasta niin että siitä ei koituisi kansalaisillemme taloudellisia vaikeuksia joka heijastuisi meidän jokaiseen elämäämme. Meillä olisi niukasti varantoa etenkin nyt kun vähitellen paperinkin kysyntä hiipuu koko ajan.
        Muistanet aikanaan Neuvostoliitto ajoilta että Rupla ei käynyt maksuvälineenä inport/export - kaupassa minkään maan kanssa juuri tuosta syystä että sitä mitä todennäköisemmin valmistettiin siellä tyhjästä. Ne harvat turistit jotka sieltä pääsivät jonkin palkkiosysteemin perusteella käymään suomessa, naurettiin suurinpiirtein ulos kaupoista kun he tarjosivat ruplaa maksuvälineeksi. Suomen valuutalle kävisi juuri samalla tavalla. Sillä ei olisi arvoa kuin maan sisällä.
        Kai nyt sentään edes hiukan osaat itsekin pähkäillä noita syy- ja seuraus juttuja tässä asiassa!
        Blogikirjoittelut ovat vain yksityisten ihmisten blogikirjoittelua eikä mikään raamattu- ja ohjekirja josta hallituksen pitäisi rakentaa toimintaohjelmansa. Jopa sinullakin on lupa käyttää omaa päätäsi ja ajattelukoneistoa itsenäisesti eikä aina tarttua Blogiansa kyseenalaisin ajatuksin pinnalla pitäviin julkisuushakuisiin blogisteihin. Sillä suomessa kyllä niitä hörhöjä ja "kelkasta pudonneita" riittää jotka suosivat juuri noita epämääräisiä menetelmiä.
        Eli omaakin päätä on lupa käyttää näissä mielipiteissä!

        Aivan omaakin päätä saa käyttää, mutta jos siihen ei ole valmiuksia, niin aika vaikealta se tuntuisi näyttävän!

        Kaikki maailman tieto on nykyään muuutaman näpppäyksen takana, siinä laiitteessa jolla sinäkin palstalle kirjoittelet ja jotta tosiaankin emme olisi sinun mielipiteesi varassa, niin tokihan sinulla on antaa lähdetiedot jutuistasi?


      • On todellakin!
        Raha? kirjoitti:

        Aivan omaakin päätä saa käyttää, mutta jos siihen ei ole valmiuksia, niin aika vaikealta se tuntuisi näyttävän!

        Kaikki maailman tieto on nykyään muuutaman näpppäyksen takana, siinä laiitteessa jolla sinäkin palstalle kirjoittelet ja jotta tosiaankin emme olisi sinun mielipiteesi varassa, niin tokihan sinulla on antaa lähdetiedot jutuistasi?

        Lähdetiedot ovat omassa päässäni. Olen seurannut maailman menoa jo vuosikymmeniä ja ollut näiden tapahtumien keskiössä. Jos on ollut kiinnostunut maailman- ja suomen taloudesta sekä ylipäätään kiinnostunut muustakin maailmanmenosta, nuo asiat ovat kyllä tiedossa. Tuohan on historiaa!
        Kai sinullekin on tuttu asia tuo että paperin kysyntä on hiipumassa koko maailmassa ihan pelottavaa vauhtia ja se vaikuttaa suomen varantoon pitkällä aikavälillä, joten tuollaiset kansalaispalkkajutut jo ajatuksenakin alkavat olla vastuuttomia. Tai ainakin se pitäisi pystyä perustelemaan sillä että kuinka täyttää se tyhjiö taloudessa jonka kansalaispalkka armotta aiheuttaa. Pitäähän suomi nimisellä valtiolla olla polttoainetta jotta se ei vallan sammuisi. Sitähän me saisimme kompensoimalla vientiä ja tuontia menestyksekkäästi. Se ei onnistuisi jos meillä olisi yhtä "kelvotonta rahaa" kuin neuvostoliitossa ennenmuinoin. Meillä kun ei ole puun lisäksi esimerkiksi öljyä niinkuin siellä on aina ollut. Sen sijaan meillä on kasvamassa Nokian kaltaisia teknologian edelläkävijöitä jotka ovat jo niittäneet kovasti mainetta maailmalla ja jotka olisivat osittain korvaamassa sitä aukkoa joka puun kysynnän ehtyminen jättää.
        Jo tuollaiset vakavat kansalaispalkkapuheetkin saattavat aiheuttaa sen että nuo teknologiaosaajat karkaavat ulkomaille NL:n kaltaisen sosialisoinnin pelossa. Sillä tuollainen kansalispalkkahan olisi aika iso harppaus sosialisointia sekä kolhoosi, sovhoosi ja pakkokollektivisointia kohti.


      • Raha?
        On todellakin! kirjoitti:

        Lähdetiedot ovat omassa päässäni. Olen seurannut maailman menoa jo vuosikymmeniä ja ollut näiden tapahtumien keskiössä. Jos on ollut kiinnostunut maailman- ja suomen taloudesta sekä ylipäätään kiinnostunut muustakin maailmanmenosta, nuo asiat ovat kyllä tiedossa. Tuohan on historiaa!
        Kai sinullekin on tuttu asia tuo että paperin kysyntä on hiipumassa koko maailmassa ihan pelottavaa vauhtia ja se vaikuttaa suomen varantoon pitkällä aikavälillä, joten tuollaiset kansalaispalkkajutut jo ajatuksenakin alkavat olla vastuuttomia. Tai ainakin se pitäisi pystyä perustelemaan sillä että kuinka täyttää se tyhjiö taloudessa jonka kansalaispalkka armotta aiheuttaa. Pitäähän suomi nimisellä valtiolla olla polttoainetta jotta se ei vallan sammuisi. Sitähän me saisimme kompensoimalla vientiä ja tuontia menestyksekkäästi. Se ei onnistuisi jos meillä olisi yhtä "kelvotonta rahaa" kuin neuvostoliitossa ennenmuinoin. Meillä kun ei ole puun lisäksi esimerkiksi öljyä niinkuin siellä on aina ollut. Sen sijaan meillä on kasvamassa Nokian kaltaisia teknologian edelläkävijöitä jotka ovat jo niittäneet kovasti mainetta maailmalla ja jotka olisivat osittain korvaamassa sitä aukkoa joka puun kysynnän ehtyminen jättää.
        Jo tuollaiset vakavat kansalaispalkkapuheetkin saattavat aiheuttaa sen että nuo teknologiaosaajat karkaavat ulkomaille NL:n kaltaisen sosialisoinnin pelossa. Sillä tuollainen kansalispalkkahan olisi aika iso harppaus sosialisointia sekä kolhoosi, sovhoosi ja pakkokollektivisointia kohti.

        Kun tiedot perustuvatt ainoastaan yhden ihmisen omiin luuloihiin, ilman minkäänlaista todellisuuspohjaa,, ei ole syytä jatkaa keskustelua enempää!


      • Jahas...
        Raha? kirjoitti:

        Kun tiedot perustuvatt ainoastaan yhden ihmisen omiin luuloihiin, ilman minkäänlaista todellisuuspohjaa,, ei ole syytä jatkaa keskustelua enempää!

        ...sääkö olitkin sitten tällainen "keskustelija"! ;) Tykkäät tänne vain kopioida muiden sanomisia sekä ajatuksia ja itselläsi ei sitten olekaan mitään sanottavaa! No olisi vain ollut mielenkiintoista nähdä sun omat pointtisi ja ehdotuksesi. Mutta ymmärrän toki jos sinulla sellaisii ei ole. ;) Voi surku!


      • Jotenkin
        Jahas... kirjoitti:

        ...sääkö olitkin sitten tällainen "keskustelija"! ;) Tykkäät tänne vain kopioida muiden sanomisia sekä ajatuksia ja itselläsi ei sitten olekaan mitään sanottavaa! No olisi vain ollut mielenkiintoista nähdä sun omat pointtisi ja ehdotuksesi. Mutta ymmärrän toki jos sinulla sellaisii ei ole. ;) Voi surku!

        Sairas?


      • No tuohan...
        Jotenkin kirjoitti:

        Sairas?

        ...selittääkin sen haluttomuutesi keskusteluihin. ;) Hoitelet itsesi kuntoon vaan!


      • No mutta!
        No tuohan... kirjoitti:

        ...selittääkin sen haluttomuutesi keskusteluihin. ;) Hoitelet itsesi kuntoon vaan!

        Et siis halunnut vastata sinulle esitettyyn kysymykseen ja ehkäpä se tosiaan on parempi niin!?


      • Ja näköjään...
        No mutta! kirjoitti:

        Et siis halunnut vastata sinulle esitettyyn kysymykseen ja ehkäpä se tosiaan on parempi niin!?

        ...sama tyyppi päsmäröi täälläkin noiden nimimerkkikikkailujensa kaa! Olet niin nähty! Opettele ensin itse keskustelemaan ja tule sitten yrittämään uudestaan.


      • Noinkohan?
        Ja näköjään... kirjoitti:

        ...sama tyyppi päsmäröi täälläkin noiden nimimerkkikikkailujensa kaa! Olet niin nähty! Opettele ensin itse keskustelemaan ja tule sitten yrittämään uudestaan.

        Syyttelet muita taas siitä mitä itse teet?


    • Toi filosofointisi..

      ...taisi jäädä hieman kesken Stradivarius Opus? Vai loppuiko 'uskottavat' ne "lähteet" alkuunsa? ;)

      • Opus s

        "Raha?"

        Kiitos asiallisesta ja tärkeästä viestistä


        mitä tuli mieleen artikkeleista:


        Heti alkuun: On olemassa vanha kansanomainen sanonta "Paskan kierto luonnossa".

        Myös elämä on liikettä. Jos liike pystähtyy, niin tulee tukos ja vahinko. Miksi maapallo on pyöreä, kuten planeetatkin, koska se on absoluuttinen muoto, jossa aine tasaantuu demokraattisesti kaikialla ja edesauttaa liikettä, ettei synny radalta suistamista.

        Rahan virta on samanlaista. Jos virta pysähtyy, niin tulee vahinko. Jos virta kasaantu "tsunaamiksi" kuten Hitler teki, kasasi itselleen (Uskon että hän oli perimmältään ahne), niin syntyy tuho.

        Rikkauksilla on paha vaikutus. Sitä ei pidä olla liiaksi mutta ei pidä olla liian vähänkään.

        Jos rahaa on liikaa, syntyy ongelma kuinka, miten, missä ja kuka säilyttää rahaa. Raha on kuin sperma, jota jos on liikaa niin kiveksiä särkee, mutta jos on vähän, niin tulee huono olo.

        Toimivassa valtiossa, mikä sen muoto olisikaan, pitää olla ihmis-tavaraketju. Eli naapurisi on kumppanisi, naapurin naapuri on naapurin kumppani ja hänen naapuri on loputtomien naapurien kumppanit. Näin mennään maapallon ympäri. Jos ketjuun tulee stoppia, mikä johtuu yhteisymmärryksen puutteesta, niin syntyy koko Maailman laajuinen stoppi. Siksi Afrikan ongelmat ovat Suomen ongelmia. Jos Länsimaat ovat rikkaat ja kehitysmaat köyhät, niin syntyy sotaa.

        Maapallon koko on suhteessa ihmisen kokoon. Ihmisen koko on suhteessa siihen, mikä on toimiva elämän muoto maapallolla. Eli kaikkien mittapuiden mukaan, jos elämä on olemassa, sen pitäisi pärjätä.

        Nykymaailmassa on puutetta rakkaudesta ja rauhasta ja ruoasta ja lämmöstä.

        Se johtuu sodasta. Sodat johtuvat köyhyydestä. Siksi jos Länsimaat haluavat pitää rahansa, niin syntyy 3 maailman sota. Siksi maapallo on nyt kriisissä. Edgar Casey "nukkuva profeetta" kertoi, että 3:tta maailman sotaa synny.

        Rakkaus on ennakoivaa välittämistä toisista ihmisistä. Naiset ovat tässä asiassa paljon miehiä edempänä, koska ovat äitejä ja omaavat myötätunnon. Miehen on harjoitettava välittämistä. Kiitos että kirjoitit rahaartikkelisi.

        Ihmisen on opittava jakaamaan asioita ja siten sodalta vältytään.

        Rahamarkkinat eivät sinänsä ole tärkeä ja erityinen asia, kuten taidekaan. Kentät toimivat itsenäisinä. Se että rahapolitiikassa rahat kasaantuvat pankeille, on huonoa. Se ajaa pankit kriisiin. Toinen tärkeä vanha sanonta on: "rahaa pitää käyttää". Rahan perimmäinen tarkoitus on osta/myy, joka auttaa tavaran vaihtoa.

        Kysymys kuuluu, mihin me investoidaan rahaa?

        Investoimisessa on ongelma, että rikkaat jäävät abstraktien käsitteiden armoille, eikä se tuota. He ovat filosofeja, vaikka rahan perusarvo on käytäntö.

        Riippuen ihmisen mentaliteetistä, toiset ihmiset investoivat rahaa sotaan, toiset hyväntekeväisyyteen, toiset, kulttuuriin, kauppaan....eli ne perus investointikohteet, riippuen ihmisen mentaliteeteistä. Toisten rikkauden päämäärä, josta he saavat suuremman elämän missionsa on hyväntekeväisyys. Sitä ei voi kieltää, että se olisi finanssikäytännön vastaista.

        Maapallon perusluku on 3 ja/tai 4. Se on nyrkkisääntö, johon maapallon kaikki toiminta on tiivistettävissä. Enempää kuin 4 asiaa kerrallaan on vaikea mahduttaa ihmiseen.

        On siis 3-4 ihmistyyppiä. On 3-4 investointitapaa. On 3-4 Maapallon johtaajaa. On 3-4 se normaali määrä lapsia....

        Yksi ihmistyyppi on aktiivinen tuli. Se pitää liikkeestä, vauhdista.
        Toinen Ilma. Se on abstrakti, älykäs.
        Kolmas vesi. Intuitiivinen.
        Neljäs maa. Lämpöinen, kotoinen, viisas


        Neljä prinsiippiä voi yhdistää kahteen: ylös ja alas. Kiinalaisilla sitä kutsutaan Ying ja Yang. Hyvä ja paha. nopea ja hidas ym.


        Toisin sanoen yksi osa väesöstä on hitaita ja intuitiivisa ja toinen nopeita ja älykkäitä. (Vaikka älykäs ei tarkoita parasta tässä).

        Jos ihminen investoi hitaaseen puoliskoon, niin se ei tarkoita rahojen menetystä. Päinvastoin. Se tarkoitaa pidempiaikaista investointia, joka tuottaa suuremman puun ja suuremman sadon kuin jos tehtäisiin bisnekset nopeasti. Hidas vauhti on ihmisystävällisempää lasten, naisten, perheiden, sairaiden, onnettomia, köyhien kannalta.

        Nykyisen maailman on opittava arvostamaan peheitä arvoja, jotta maapallon tasavertaisuus säilyy. Se on kunkin ihmisen tehtävä ja vastuu. Vastuu on vaikeampaa kuin matematiikka.


      • Stradivarius Opus
        Opus s kirjoitti:

        "Raha?"

        Kiitos asiallisesta ja tärkeästä viestistä


        mitä tuli mieleen artikkeleista:


        Heti alkuun: On olemassa vanha kansanomainen sanonta "Paskan kierto luonnossa".

        Myös elämä on liikettä. Jos liike pystähtyy, niin tulee tukos ja vahinko. Miksi maapallo on pyöreä, kuten planeetatkin, koska se on absoluuttinen muoto, jossa aine tasaantuu demokraattisesti kaikialla ja edesauttaa liikettä, ettei synny radalta suistamista.

        Rahan virta on samanlaista. Jos virta pysähtyy, niin tulee vahinko. Jos virta kasaantu "tsunaamiksi" kuten Hitler teki, kasasi itselleen (Uskon että hän oli perimmältään ahne), niin syntyy tuho.

        Rikkauksilla on paha vaikutus. Sitä ei pidä olla liiaksi mutta ei pidä olla liian vähänkään.

        Jos rahaa on liikaa, syntyy ongelma kuinka, miten, missä ja kuka säilyttää rahaa. Raha on kuin sperma, jota jos on liikaa niin kiveksiä särkee, mutta jos on vähän, niin tulee huono olo.

        Toimivassa valtiossa, mikä sen muoto olisikaan, pitää olla ihmis-tavaraketju. Eli naapurisi on kumppanisi, naapurin naapuri on naapurin kumppani ja hänen naapuri on loputtomien naapurien kumppanit. Näin mennään maapallon ympäri. Jos ketjuun tulee stoppia, mikä johtuu yhteisymmärryksen puutteesta, niin syntyy koko Maailman laajuinen stoppi. Siksi Afrikan ongelmat ovat Suomen ongelmia. Jos Länsimaat ovat rikkaat ja kehitysmaat köyhät, niin syntyy sotaa.

        Maapallon koko on suhteessa ihmisen kokoon. Ihmisen koko on suhteessa siihen, mikä on toimiva elämän muoto maapallolla. Eli kaikkien mittapuiden mukaan, jos elämä on olemassa, sen pitäisi pärjätä.

        Nykymaailmassa on puutetta rakkaudesta ja rauhasta ja ruoasta ja lämmöstä.

        Se johtuu sodasta. Sodat johtuvat köyhyydestä. Siksi jos Länsimaat haluavat pitää rahansa, niin syntyy 3 maailman sota. Siksi maapallo on nyt kriisissä. Edgar Casey "nukkuva profeetta" kertoi, että 3:tta maailman sotaa synny.

        Rakkaus on ennakoivaa välittämistä toisista ihmisistä. Naiset ovat tässä asiassa paljon miehiä edempänä, koska ovat äitejä ja omaavat myötätunnon. Miehen on harjoitettava välittämistä. Kiitos että kirjoitit rahaartikkelisi.

        Ihmisen on opittava jakaamaan asioita ja siten sodalta vältytään.

        Rahamarkkinat eivät sinänsä ole tärkeä ja erityinen asia, kuten taidekaan. Kentät toimivat itsenäisinä. Se että rahapolitiikassa rahat kasaantuvat pankeille, on huonoa. Se ajaa pankit kriisiin. Toinen tärkeä vanha sanonta on: "rahaa pitää käyttää". Rahan perimmäinen tarkoitus on osta/myy, joka auttaa tavaran vaihtoa.

        Kysymys kuuluu, mihin me investoidaan rahaa?

        Investoimisessa on ongelma, että rikkaat jäävät abstraktien käsitteiden armoille, eikä se tuota. He ovat filosofeja, vaikka rahan perusarvo on käytäntö.

        Riippuen ihmisen mentaliteetistä, toiset ihmiset investoivat rahaa sotaan, toiset hyväntekeväisyyteen, toiset, kulttuuriin, kauppaan....eli ne perus investointikohteet, riippuen ihmisen mentaliteeteistä. Toisten rikkauden päämäärä, josta he saavat suuremman elämän missionsa on hyväntekeväisyys. Sitä ei voi kieltää, että se olisi finanssikäytännön vastaista.

        Maapallon perusluku on 3 ja/tai 4. Se on nyrkkisääntö, johon maapallon kaikki toiminta on tiivistettävissä. Enempää kuin 4 asiaa kerrallaan on vaikea mahduttaa ihmiseen.

        On siis 3-4 ihmistyyppiä. On 3-4 investointitapaa. On 3-4 Maapallon johtaajaa. On 3-4 se normaali määrä lapsia....

        Yksi ihmistyyppi on aktiivinen tuli. Se pitää liikkeestä, vauhdista.
        Toinen Ilma. Se on abstrakti, älykäs.
        Kolmas vesi. Intuitiivinen.
        Neljäs maa. Lämpöinen, kotoinen, viisas


        Neljä prinsiippiä voi yhdistää kahteen: ylös ja alas. Kiinalaisilla sitä kutsutaan Ying ja Yang. Hyvä ja paha. nopea ja hidas ym.


        Toisin sanoen yksi osa väesöstä on hitaita ja intuitiivisa ja toinen nopeita ja älykkäitä. (Vaikka älykäs ei tarkoita parasta tässä).

        Jos ihminen investoi hitaaseen puoliskoon, niin se ei tarkoita rahojen menetystä. Päinvastoin. Se tarkoitaa pidempiaikaista investointia, joka tuottaa suuremman puun ja suuremman sadon kuin jos tehtäisiin bisnekset nopeasti. Hidas vauhti on ihmisystävällisempää lasten, naisten, perheiden, sairaiden, onnettomia, köyhien kannalta.

        Nykyisen maailman on opittava arvostamaan peheitä arvoja, jotta maapallon tasavertaisuus säilyy. Se on kunkin ihmisen tehtävä ja vastuu. Vastuu on vaikeampaa kuin matematiikka.

        Hidas bisnes tuottaa vuorostaan mahdollisuuden nopeaan bisnekseen, eli nopeaan rahan tekoon. Eli pitää arvostaa vuorosuhdanteita.


        (korjaus edellisestä: "nukkuva profeetta" ennusti ettei 3 maailman sotaa synny)
        Mutta sen eteen jokaisen on ahkerasti tehtävä töitä. Jokaisella on valinnanvapaus. Vaikka olemme ryhmässä toimivia, kuitenkin onnellisen ihmisen mitta on se, kuinka hän on oivaltanut rakkauden ja vastuun.


      • Stratsu Opus
        Stradivarius Opus kirjoitti:

        Hidas bisnes tuottaa vuorostaan mahdollisuuden nopeaan bisnekseen, eli nopeaan rahan tekoon. Eli pitää arvostaa vuorosuhdanteita.


        (korjaus edellisestä: "nukkuva profeetta" ennusti ettei 3 maailman sotaa synny)
        Mutta sen eteen jokaisen on ahkerasti tehtävä töitä. Jokaisella on valinnanvapaus. Vaikka olemme ryhmässä toimivia, kuitenkin onnellisen ihmisen mitta on se, kuinka hän on oivaltanut rakkauden ja vastuun.

        Suomi on feminiininen maa. Siksi täällä korostuvat sosiaalitoimet, joita muissa maissa on vaikeampi löytää. Aurinko on maskuliinen ja Kuu on feminiininen.

        Bisneksen kannalta sosiaalitoimi on pehmeää bisnestä. Ovatko poliitikot ymmärtäneet sen. Jos pehmeätä bisnestä halutaan pitää ja hyötyä, niin pitää arvostaa perhettä riittävästi. Ei saa huostaanottaa ja toimia perheen, köyhien, sairaiden, onnettomien tulkkina. Esimerkiksi päihdepolitiikka tekee sairaita. Se olisi hyödyllistä terveyskeskukselle, mutta pehmeän busineksen kannalta, joka arvostaa elämää itsessään, se on väärin, koska se keinottelua. Business toimii vasta kun se on spontannia ja syntyy tarpeesta eikä hyötyajattelusta. Esimerkiksi jos on nälkä, niin pitää tehdä ruokaa. Poliitikko järjestää, yritysmies tuo ruokaa esille. Onko Ikuinen stoppi siinä vaiheessa kun luovuttaa tavaraa? Ihmiset pelkäävät luovuttaa asioita: tietoa, rahaa, tavaraa, itseään. Ihmiset pelkäävät antaa ilmaiseksi tavaroita vain sydämmen tarpeesta jakaa niille, jotka sitä tarvitsevat. Maailmassa on paljon köyhiä ja minä en tiedä mitä minä teen päällä Suomessa. Ehkä siksi, koska minä en tiedä vielä miten auttaa köyhää.

        Elämällä ei ole arvoa, jos ei ole rakkautta. Suomessa asiat ovat liian hyvin. Siksi Suomi voi pahoin. Ei siksi että Suomessa on köyhyyttä vaan siksi että kehitysmaissa on köyhyyttä.

        Stoppi syntyy silloin kun yksi ihminen kantaa rahasalkun tarkoituksena antaa rahaa köyhille, mutta matkalla pysähtyy kahville ja alkaa ajatella, että mihin köyhät rahaa tarvitsevat. Hän päättää vetää välistä. Tämä on se stoppi, johon Länsimaat jatkuvasti kaatuvat. Se on kuin syöpä, joka kasvaa koko ajan. Hyvinvointivaltiossa pitää olla jokaiselle oma tarkistajan tarkistaja, jotka valvovat toisiaan. Se on tarpeetonta. Ihmisen on opittava ottamaan vastuun ihan aivan itse. Kun sinä kannat rahasalkun, niin sinun pitää kantaa se määränpäähän ilman välikäsiä ja antaa pois. Silloin ei tarvita monimutkaista byrokratiaa ja energiat virtaa tasaisesti. Rauha on tasaisuus, mutta pyörremyrskyt pelatavat pysähtymiseltä eli ovat jonkilaisia turbiineja.


      • S Opus
        Stratsu Opus kirjoitti:

        Suomi on feminiininen maa. Siksi täällä korostuvat sosiaalitoimet, joita muissa maissa on vaikeampi löytää. Aurinko on maskuliinen ja Kuu on feminiininen.

        Bisneksen kannalta sosiaalitoimi on pehmeää bisnestä. Ovatko poliitikot ymmärtäneet sen. Jos pehmeätä bisnestä halutaan pitää ja hyötyä, niin pitää arvostaa perhettä riittävästi. Ei saa huostaanottaa ja toimia perheen, köyhien, sairaiden, onnettomien tulkkina. Esimerkiksi päihdepolitiikka tekee sairaita. Se olisi hyödyllistä terveyskeskukselle, mutta pehmeän busineksen kannalta, joka arvostaa elämää itsessään, se on väärin, koska se keinottelua. Business toimii vasta kun se on spontannia ja syntyy tarpeesta eikä hyötyajattelusta. Esimerkiksi jos on nälkä, niin pitää tehdä ruokaa. Poliitikko järjestää, yritysmies tuo ruokaa esille. Onko Ikuinen stoppi siinä vaiheessa kun luovuttaa tavaraa? Ihmiset pelkäävät luovuttaa asioita: tietoa, rahaa, tavaraa, itseään. Ihmiset pelkäävät antaa ilmaiseksi tavaroita vain sydämmen tarpeesta jakaa niille, jotka sitä tarvitsevat. Maailmassa on paljon köyhiä ja minä en tiedä mitä minä teen päällä Suomessa. Ehkä siksi, koska minä en tiedä vielä miten auttaa köyhää.

        Elämällä ei ole arvoa, jos ei ole rakkautta. Suomessa asiat ovat liian hyvin. Siksi Suomi voi pahoin. Ei siksi että Suomessa on köyhyyttä vaan siksi että kehitysmaissa on köyhyyttä.

        Stoppi syntyy silloin kun yksi ihminen kantaa rahasalkun tarkoituksena antaa rahaa köyhille, mutta matkalla pysähtyy kahville ja alkaa ajatella, että mihin köyhät rahaa tarvitsevat. Hän päättää vetää välistä. Tämä on se stoppi, johon Länsimaat jatkuvasti kaatuvat. Se on kuin syöpä, joka kasvaa koko ajan. Hyvinvointivaltiossa pitää olla jokaiselle oma tarkistajan tarkistaja, jotka valvovat toisiaan. Se on tarpeetonta. Ihmisen on opittava ottamaan vastuun ihan aivan itse. Kun sinä kannat rahasalkun, niin sinun pitää kantaa se määränpäähän ilman välikäsiä ja antaa pois. Silloin ei tarvita monimutkaista byrokratiaa ja energiat virtaa tasaisesti. Rauha on tasaisuus, mutta pyörremyrskyt pelatavat pysähtymiseltä eli ovat jonkilaisia turbiineja.

        "Ei saa huostaanottaa ja toimia perheen, köyhien, sairaiden, onnettomien tulkkina"
        virhe lause siis. Pointti: perhettä pitää kunnioittaa, köyhiä, sairaita, onnettomia ym.


      • opus stratsu
        S Opus kirjoitti:

        "Ei saa huostaanottaa ja toimia perheen, köyhien, sairaiden, onnettomien tulkkina"
        virhe lause siis. Pointti: perhettä pitää kunnioittaa, köyhiä, sairaita, onnettomia ym.

        rikkaiden on rakennettava kehitysmaihin toimivan infrastruktuurin

        putinin venäjä on kriisissä koska haluaa hyötyä enemmän kuin pysty. eli on ahne.

        globalisaatio on sitä, että kukaan ei ole kaikken yläpuolella, vaan kaikki asuvat vain mökeissään

        hyvä yritysmies on sellainen, joka matkustaa kehitysmaihin ja aloittaa bisnekset siellä, kuten tekevät kiinalaiset afrikassa, intialaiset eteläamerikassa


      • :) ;)
        Stratsu Opus kirjoitti:

        Suomi on feminiininen maa. Siksi täällä korostuvat sosiaalitoimet, joita muissa maissa on vaikeampi löytää. Aurinko on maskuliinen ja Kuu on feminiininen.

        Bisneksen kannalta sosiaalitoimi on pehmeää bisnestä. Ovatko poliitikot ymmärtäneet sen. Jos pehmeätä bisnestä halutaan pitää ja hyötyä, niin pitää arvostaa perhettä riittävästi. Ei saa huostaanottaa ja toimia perheen, köyhien, sairaiden, onnettomien tulkkina. Esimerkiksi päihdepolitiikka tekee sairaita. Se olisi hyödyllistä terveyskeskukselle, mutta pehmeän busineksen kannalta, joka arvostaa elämää itsessään, se on väärin, koska se keinottelua. Business toimii vasta kun se on spontannia ja syntyy tarpeesta eikä hyötyajattelusta. Esimerkiksi jos on nälkä, niin pitää tehdä ruokaa. Poliitikko järjestää, yritysmies tuo ruokaa esille. Onko Ikuinen stoppi siinä vaiheessa kun luovuttaa tavaraa? Ihmiset pelkäävät luovuttaa asioita: tietoa, rahaa, tavaraa, itseään. Ihmiset pelkäävät antaa ilmaiseksi tavaroita vain sydämmen tarpeesta jakaa niille, jotka sitä tarvitsevat. Maailmassa on paljon köyhiä ja minä en tiedä mitä minä teen päällä Suomessa. Ehkä siksi, koska minä en tiedä vielä miten auttaa köyhää.

        Elämällä ei ole arvoa, jos ei ole rakkautta. Suomessa asiat ovat liian hyvin. Siksi Suomi voi pahoin. Ei siksi että Suomessa on köyhyyttä vaan siksi että kehitysmaissa on köyhyyttä.

        Stoppi syntyy silloin kun yksi ihminen kantaa rahasalkun tarkoituksena antaa rahaa köyhille, mutta matkalla pysähtyy kahville ja alkaa ajatella, että mihin köyhät rahaa tarvitsevat. Hän päättää vetää välistä. Tämä on se stoppi, johon Länsimaat jatkuvasti kaatuvat. Se on kuin syöpä, joka kasvaa koko ajan. Hyvinvointivaltiossa pitää olla jokaiselle oma tarkistajan tarkistaja, jotka valvovat toisiaan. Se on tarpeetonta. Ihmisen on opittava ottamaan vastuun ihan aivan itse. Kun sinä kannat rahasalkun, niin sinun pitää kantaa se määränpäähän ilman välikäsiä ja antaa pois. Silloin ei tarvita monimutkaista byrokratiaa ja energiat virtaa tasaisesti. Rauha on tasaisuus, mutta pyörremyrskyt pelatavat pysähtymiseltä eli ovat jonkilaisia turbiineja.

        :)


    • Stradivarius Opus

      Länsi Pääkaupunkiseudun takaisissa metsissä on kylä, jonka ulkomaalaisessa Pizza ravintolassa on erittäin kauniita maalauksia, tehty etelän hengen mukaan, laivoja, meriä, vuoria, satamia, pikkukatuja, taloja....Pizzeria on kuin taidegalleria, jossa on paljon tuoreita maalauksia. Sitä syö pizzaa ja katselee ihmeissään, että onpas täällä kiva istua. Mutta kun kysyin toisen kerran, että voiko juoda teetä, sillä idän perinteissä Teehuoneet ovat erittäin suosittuja, niin pizzakokki viittasi naapurikahvilaan. Yksi tee ei ole irtonaisena sallittua. Idän teehuone on sellainen, minne tullaan viettämään aikaa, istutaan mukavasti tyynyjen keskellä ja juodaan mahdottomasti teetä lasikupeista ja ehkä joku piippu. Jos ei lasipiippu, niin savupiippu. Tupakointi on vaaralista.

    • opusstratsu

      "Työelämäryhmä

      Työelämän perusoikeudet ovat ihmisoikeuksia!

      Jokaisella työntekijällä on oikeus järjestäytyä haluamaansa ammattiliittoon, muodostaa riippumattomia ammattiyhdistyksiä ja ryhtyä lakkoon oikeuksiensa, kuten kunnollisten palkkojen, työolojen ja inhimillisten työaikojen, puolustamiseksi. Tämän takaavat erityisesti YK:n alaisen kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimukset. Noin puolet maapallon palkansaajista asuu maissa, joissa keskeisintä järjestäytymistä koskevaa ILO-sopimusta ei valitettavasti ole ratifioitu.

      Amnestyn työelämäryhmä tiedottaa ja keskustelee kansainvälisistä ammattiyhdistysoikeuksista ja maailmalla tapahtuvista työelämään liittyvistä ihmisoikeusloukkauksista. Ryhmä toimii tällä hetkellä facebookissa.

      Liity työelämäryhmään Facebookissa."

      • Jäikö...

        ...levy päälle? ;) Voi sua!


      • Oho!
        Jäikö... kirjoitti:

        ...levy päälle? ;) Voi sua!

        Tulit siis jatkamaan epätoivoista vainoamistasi tähänkin ketjuun. Juuri kun lopetit tuolla toisessa ketjussa. Jokainen palstaa seuraava tietää ketä yrität syyttää viestistä johon vastasit, koska palstalla ei ole kuin yksi tiedetty nimeltä taiteilija joka on ammatillisen järjestäytymisen asioita ottanut esille!

        Ikävää että ammut taas kerran harhaan, koska nyt joku toinenkin kuin kateutesi kohde ottaa samoja asioita esille ja siksi juokset taas vainoharhaisena kateutesi kohteen perässä, syytellen häntä peitellysti viestin kirjottamisesta jota hän ei ole kirjoittanut!

        Hienoa että taas kerran jatkat kateutesi kohteen vainoamistasi, näin siis jo kahdeksatta vuotta ja muutaman kuukauden päästä yhdeksättä!


      • No hauska...
        Oho! kirjoitti:

        Tulit siis jatkamaan epätoivoista vainoamistasi tähänkin ketjuun. Juuri kun lopetit tuolla toisessa ketjussa. Jokainen palstaa seuraava tietää ketä yrität syyttää viestistä johon vastasit, koska palstalla ei ole kuin yksi tiedetty nimeltä taiteilija joka on ammatillisen järjestäytymisen asioita ottanut esille!

        Ikävää että ammut taas kerran harhaan, koska nyt joku toinenkin kuin kateutesi kohde ottaa samoja asioita esille ja siksi juokset taas vainoharhaisena kateutesi kohteen perässä, syytellen häntä peitellysti viestin kirjottamisesta jota hän ei ole kirjoittanut!

        Hienoa että taas kerran jatkat kateutesi kohteen vainoamistasi, näin siis jo kahdeksatta vuotta ja muutaman kuukauden päästä yhdeksättä!

        ...tutustua! Valitettavasti itse en voi sinulle esittäytyä! :( Hianoo että tää homma toimii näin päin! ;)

        Ymmärrätköhän ollenkaan tätä vihjettä? Suahan viedään kuin pässiä narusta!!! XD


      • Käsittämätöntä!
        No hauska... kirjoitti:

        ...tutustua! Valitettavasti itse en voi sinulle esittäytyä! :( Hianoo että tää homma toimii näin päin! ;)

        Ymmärrätköhän ollenkaan tätä vihjettä? Suahan viedään kuin pässiä narusta!!! XD

        Että voit vuodesta toiseen pyöriä palstalla vainoamassa kateutesi kohdetta!


      • Kiinnostaa?
        Käsittämätöntä! kirjoitti:

        Että voit vuodesta toiseen pyöriä palstalla vainoamassa kateutesi kohdetta!

        Vieläkö olet tota mieltä "vainoajistasi?
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11171652
        Vai joko on omat vainoamisen kohteesi palautuneet normaaleiksi?


      • No niin!
        Kiinnostaa? kirjoitti:

        Vieläkö olet tota mieltä "vainoajistasi?
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11171652
        Vai joko on omat vainoamisen kohteesi palautuneet normaaleiksi?

        Tunnustat siis että nuo molemmat ovat vainonneet minua ja haluat nyt tuoda asian julki, ja hakea mainetta heille heidän kateutensa kohteen kustannuksella, linkittämällä tuon useita vuosia sitten laitetun viestin tähän ketjuun!

        Tuoko oikeuttaa teidät jatkamaan katkeraa vainoamistanne, ettekö olekaan onnellisia?

        Halpamaista hakea julkisuutta tuollalailla, tosin eihän teistä muuallakaan puhuta, niin kai tuo on ainoa keino saada itsensä edes jotenkin esille!?


      • :) ;D
        No niin! kirjoitti:

        Tunnustat siis että nuo molemmat ovat vainonneet minua ja haluat nyt tuoda asian julki, ja hakea mainetta heille heidän kateutensa kohteen kustannuksella, linkittämällä tuon useita vuosia sitten laitetun viestin tähän ketjuun!

        Tuoko oikeuttaa teidät jatkamaan katkeraa vainoamistanne, ettekö olekaan onnellisia?

        Halpamaista hakea julkisuutta tuollalailla, tosin eihän teistä muuallakaan puhuta, niin kai tuo on ainoa keino saada itsensä edes jotenkin esille!?

        Niin aina: ;)


      • Taidat....
        No niin! kirjoitti:

        Tunnustat siis että nuo molemmat ovat vainonneet minua ja haluat nyt tuoda asian julki, ja hakea mainetta heille heidän kateutensa kohteen kustannuksella, linkittämällä tuon useita vuosia sitten laitetun viestin tähän ketjuun!

        Tuoko oikeuttaa teidät jatkamaan katkeraa vainoamistanne, ettekö olekaan onnellisia?

        Halpamaista hakea julkisuutta tuollalailla, tosin eihän teistä muuallakaan puhuta, niin kai tuo on ainoa keino saada itsensä edes jotenkin esille!?

        ...ihan aikuisten oikeasti olla sairas! Leimaat täällä ihmisiä jotka eivät todellakaan ole asialla! Olet yksi jumalan mieliharmi.....ja varmaankin ihan tahtomattasi, joten eiköhän sun markku kannattaisi ihan oikeasti mennä taas sinne niuvaniemeen hakemaan niitä "lieventäviä"! Ne kyllä sen järjestävät kun katsovat sen epikriisisi.


      • Voi sinua...
        Taidat.... kirjoitti:

        ...ihan aikuisten oikeasti olla sairas! Leimaat täällä ihmisiä jotka eivät todellakaan ole asialla! Olet yksi jumalan mieliharmi.....ja varmaankin ihan tahtomattasi, joten eiköhän sun markku kannattaisi ihan oikeasti mennä taas sinne niuvaniemeen hakemaan niitä "lieventäviä"! Ne kyllä sen järjestävät kun katsovat sen epikriisisi.

        ...ressukkaa kun tulet taas esittämään oikein nimeltä mainiten valheellisia ja vääriä väitteitäsi kateutesi kohteesta ja puhut leimaamisesta!

        Todistettavasti tuo sinun kateutesi ja vainosi kohde ei ole koskaan ollut siellä missä väität hänen olleen!


      • No se...
        Voi sinua... kirjoitti:

        ...ressukkaa kun tulet taas esittämään oikein nimeltä mainiten valheellisia ja vääriä väitteitäsi kateutesi kohteesta ja puhut leimaamisesta!

        Todistettavasti tuo sinun kateutesi ja vainosi kohde ei ole koskaan ollut siellä missä väität hänen olleen!

        ...paikka tässä nyt ei ole oleellinen. :D


      • Voi...
        No se... kirjoitti:

        ...paikka tässä nyt ei ole oleellinen. :D

        ...ressukkaa kun vainoaa kateutensa kohdetta, on se kovaa tuo lahjattomuus ja alemmuuskompleksi!


      • Nomutta...
        Voi... kirjoitti:

        ...ressukkaa kun vainoaa kateutensa kohdetta, on se kovaa tuo lahjattomuus ja alemmuuskompleksi!

        ...kerro hyvä ihminen missä mä oon sua lahjattomampi että nuo muutkin lukijat sen tietäisivät? Sen nyt ihan varmasti jo tiedän että ainakaan se ei ole älykkyys.
        Anna nyt palaa taas Make! Jatka siitä mihin tuossa taannoin jäit! Sulla on nyt se pallo!


      • No eipä...
        Nomutta... kirjoitti:

        ...kerro hyvä ihminen missä mä oon sua lahjattomampi että nuo muutkin lukijat sen tietäisivät? Sen nyt ihan varmasti jo tiedän että ainakaan se ei ole älykkyys.
        Anna nyt palaa taas Make! Jatka siitä mihin tuossa taannoin jäit! Sulla on nyt se pallo!

        ...tuo nyt paljon älykkyyttä vaadi vainota itseään lahjakkaampaa nimimerkkien suojasta vuosikausia, varsinkaan kun siitä ei saa itselleen yhtään mitään. Ei loppupelissä edes hyvää mieltä, koska tietää itsekin olevansa vain raukkamainen henkisesti siaras vainoaja!

        Kaikki maine menee vastapuolelle, jonka maine kasvaa aivan ylivoimaisena taiteilijana, nerona jota muut taiteilijat voivat vain kateellisena vainota raukkamaisesti nimimerkkien suojasta, kun eivät kykene kilpailemaan millään muulla ylivoimaisen neron kanssa!


    • stratsuopus

      Kirpputorilta saa edullisia arvokkaita kehyksiä ja pohjaa. Design valmispohjataidetulosteet, joita voi maalata uusiksi akryylivärein tai muut mahdolliset pohjat. Pohjat ovat hyviä ja sopivia. Usein kirpputorilta saa arvotaidetta ja tauluja joita ei halua tuhota. Yleensä maalaan valmistulosteisiin eli printatuille designe pohjille, mutta hyviin tauluihin en koskee, sillä ne kuuluvat museoon. Riippuen kirpputorista, kehyksistä ja pohjista maksaa 20centistä 20 euroon.

    • StradivariusOpus

      Sellainen Unelma, että minä saan 3000 euroa tilille kuukaudessa ja että minulta tilataan iso seinämaalaus, jota saan työstää rauhassa, joka tulee julkiseen hyvään tilaan. Saan riittävän tuen laadukkaille väreille ja materiaaleille. Saan pelkäämättä hymyillä tilaajalle ja kansalaisille ja olla tosisikaylpeä taiteilja, joka tekee juuri sitä, mistä nauttii kaikesta eniten. "Minä olen taiteilja!" - sanon mahtavasti ja varmasti, isolla kirjaimella. Minä olen.

      Sellainen hetki minä toivon, odotan, itken.

      3000 euroa, että voin ostaa talon, jossa onnellinen perhe asuu, jotta voin ajaa meidät lomilla Etelämaihin lepoon sivistymään ja tuomaan kulttuuria ja pysymään terveenä ihmisenä läpi kylmän Pohjola elämään. Täällä kuitenkin on se tyhmä omakotitalo, niin pysytään nyt täällä, sanon minä. Isoin siveltimen vedoin minä luon vapaata taidetta, jota tulee ostamaan isomahainen ruhtinas oikeilla kulta luottokorteilla Amerikoista, Aasiasta, Euroopassa. Illalla tulee Helsingin Sanomat ottaamaan koko sivun mittaista haastattelua, jossa esitellään Kiasmaan avautuvaa uutta taidenäyttelyäni, jonka jälkeen New Yorkin Guggis alkaa ripustaa jo retrsospektiivistä näyttelyäni, jonka jälkeen Venice Biennaale...ja paljon muuta. Ensimmäisenä ihmisenä pääsen rakentamaan Darwinin naaman Kuun pinnalle, jotta Maan asukkaat heiluttaisivat apinahäntänsä.

      Jokaisen Taiteiljan pitää joka päivä huutaa aamulla ja illalla kovaäänisesti: "Minä olen Taiteilja, minä olen Taiteilja!!!!" Tätä mantraa ehdotan jokaiselle nuorelle ja kokeneelle taiteilijalle.

    • OpusStratsu

      Juhani Palmu löi ennätyksen. Hän myi jotakin epäilemättä Saatanalle, mutta sai vastineena Suuren Egon, jota menestyvä taiteilja tarvitsee lyödäkseen ensikertalaisena tyhmtä suojamuurit, joiden sisälle taiteiljalaumat ovat olleet suljettuna tyhmiin vaatimattomuuksiin. Onnea Juhani Palmu!!!

    • StradivariusOpus

      Joskus ei jaksa tapella kolleegojen kanssa mitättömästä summasta rahaa, vääntää käsiä, tökkiä silmiä, lyödä naamaan. Hyvin tuttuja näkyjä jo ennestään. Enkä jaksa enää. Etteikö se, että olisi liikaa taiteilijoita, vaan se, että on mitätön rahasumma kalliissa Suomessa tuhanneille taiteilijoille. Pohjoismaista, Suomen Taidepalkkaus ja etujen saanti on typistetty muotoon: sama ihminen saa kaiken vähäisen, mutta talojen putivalkoisuus on luntaakin valkoisempaa. Kukaan ei jaksa vapauttaa arkkitehtuuria laatikkomaisuudestaan. Jos kuvataiteiljat rupeaisivat rakentaa omaa taloaan, juuri sellaiseksi kuin haluavat ilman rajoituksia ja saisivat raksamiehen palkkaa. Talosta tulisi kulttuurikohde, jonne perustettaisiin perustaiteilija toimintaa. Tarkoitus kuitenkin Taidepalatsi ilman rajoituksia. Jokainen tietää mitä tehdä ja jokainen tekee sitä: lyö nauloja sinne, minne lyö, kantaa kivimurskaa sinne, minne kantaa. Build it Free Our House every Hours - projekti, eikä kaupungilla olisi mitään asiaa aluellee, vaan alue olisi Free Art Zone to be. Viihtyvyys on kuitenkin päämäärä ja lämpimät talvet. Raksapalkka on ok, kun muutenkin kaikki istuvat tietokoneiden äärellä, vaikka fyysinen työ pelastaa sinuakin. Kuvanveistäjät ovat ratkaisevassa asemassa Talorakentamisessa, heidän sinnikkyytensä kivihakkuun. Keskustaalue on ihannekohde, mutta vaihtoehtona voi pitää hökkelikylä Suomen ensimmäistä itsetehtyä ghettoa kaupungin laidalle. Youtubesta näkee kuinka hienoksi voi omaehtoinen rakentaminen kasvaa hökkelikaupungiksi Intian vilkkaassa kaupungissa. Kaikkilla on niin hauskaa, että kateutta riittää tähän asti.

    • StradivariusOpus

      Kuinka ollakkaan, että ei jaksa kirjoittaa hakemuksia ja todistaa olevansa oikea taiteilja, ihmisille joille on ihan sama kuka sinä olet ja mistä tulet, kunhan poistut täältä nopeasti. Katsella portfolioita saa, mutta sano nyt edes reilusti ennakkoon, että hakemisprosessi ei vaikuttaisi silmälumelta, että hakeminen ei kannata, niin voin oikeutetusti jäädä työttömäksi taiteilijaksi. Kun valmistuin ammattikuvataidekoulusta, niin en olisi ajatellut, että minä en ole sopiva taiteilija vielä miljardin valovuoden kuluttua.

      Tykkään en tykkää taide on aika väsyttävää, eikä taiteesta voi vetää johtopäätöksiä, kuten tehtiin sosialistisessa taiteessa. Johtopäätöksiä tehdään edelleen, vaikka sitä ei haluta tunnustaa. Muuten taidepolitiikka olisikin sellaista Tykkään/en tykkää, erittäin lyhytnäköistä ja lapsen omaista.

      En jaksa trendeillä, enkä hakea lomakkeita edes. En osaa maksaa jäsenmaksuja tyhjänpäiväisesti. Taidehalli ei ole riittävän iso mahduttakseen kaikki sisälle, vaikka nykyinen ripustus on ihan perseestä, sillä halliin mahtuisi 78% enemmän taidetta kuin sinne laitetaan. Taidemyyntinäyttely onkin eri asia kuin teoreettinen kuvataidekokonaisuus, jossa tutkitaan, mitä on taide...taiteilija tutkii..ahaa, punainen väri, ahaa sekoitetaan sitä, ahaa laitetaan vähän tonne ja tonne. Sellainen tutkija expertti. Tutkimus on valmista. "Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa...". Minä olen Tutka tutkija. Kaksi maalausta on tutkimuksen erittäin tiivistetty kerronta. Kulutettu kaksi vuotta. Tehty viidessä minuutissa. Loput ajat reissattu apurahalla. Osta, osta, osta, osta. Minä, minä, minä, minä. Auschuuu! Anteeksi.

    • OpusStratsu

      Tunnusta nyt sinäkin taiteilija, että jos olisit rehellinen itsellesi ja kaikelle taiteellesi, niin koko Eduskuntatalo täyttyisi taiteestasi viidessä tai kahdeksassa vuodessa täysin. Mutta nykyloogisuuden mukaan se, mitä säilyy tuotannosta on ne parit jutut. Mihin hemmettissä Picasso säilytti kaikki teoksensa. Onko Euroopassa muka niin paljon ostajaa? Täytyy miettiä koska viimeksi joku on ostanut minulta mitään....taitaa mennä vuodelle 2006. Oli hyvä ostos, jota esivalmistettiin kaverisuhteella noin 6 vuotta. Tällä menolla ei elää. Karenssia tulikin matkalla, mutta kuka helkutti nyt nää muistaa!!! Taiteiljan eläkettä kertyi 3 euroa.

      Elämä on sellaista. Joskus on kivaa elää, eikä tehdä taidetta. Siitäkö tulee oudoksi. Varsinkin silloin kun on tuntematon tekijä. Eletään, eletään. Ei tule kuuluisaa taiteiija, ei, tai kuka sen tietää, kuten sanotaan.

    • Opusstratsu

      Heiteltiin väriä tyhjäpäiväiseen seinään, niin sitä vasitosi ihmisten vihaa, että onpas tää nuoriso päässyt valloilleen taas, eikä kaupunki tee mitään. Onneksi poliisilla on edes vähän aivoja joskus antaa olla, eikä tyhmien vanhusten kannustamana etsiä pientä skidiä lasten suojeluun "töhrimisestä". Tykkäävät toki käräjöidä ja laskuttaa mielensä määrin, saakelin ämmät. Mutta mitä on taide!? Siitä ei saa puhua.

      Pohjoisen ulottuvuus on erikoista matelemista ja jos kaupungissa ei asuu miljoona asukasta, niin koko taide on niin omavaraista suhteessa: minä yksin vastaan koko maapallo, että sitä töhrii pikkusen sinne ja tänne, jonka jälkeen meneekin kotiin lepää. Onko teillä samoja oireita?

      Mitä muka pitää töhriä, että pääsisi kuuluisaksi ja rikkaaksi? Paitsi se rahaprintti tietysti.

      Maalaisin minä kyllä taulun, jos olisi rahaa väreihin. Sitä ajattelee, että kun minä maalaan isoa maalausta, niin mihin minä sitä maalausta laitan? Pitääkö minun taas raahata kaupungin läpi bussissa sitä, pitääkö minun taas soittaa tuhanneesti mahdollisiin näyttelypaikkoihin, joista 87% ovat sopimattomia...ja missä voi opiskella sosiaalistumista, jotta naama punaisena voisin hengittää tulta ulos ja jonkilaisen taskumagneetin avulla vetää asiakkaiden rahat lompakosta. Kuka nyt vittu taulusta välittää. Ai niin se kuvataide olikin yksinäisen yksinäistä touhua. Mitä järkeä siinä? Tv ja tietokone kun ovat ihmisille aika riittäviä, että olisivat onnellisia elämänsä loppuun asti, eikä vanhoihin rouviin ole luottamista, sillä eivät he maksa mitään, mieluummin ostavat kultakoruja. Tehdä taidetta itselleen? Ehkä kuitenkin perjantai illan taidesessio on liian realistinen.

    • Opusstratsu

      Taiteilijoiden muusa on nainen. Kuka tykkää käydä alastonmaalauksissa. Täytyy tunnustaa, että jos naista ei olisi olemassa, niin elämä olisi aika perseestä. Alastonmaalaus sessioissa jotenkin jaksaa se aikakin mennä, ryppyjä tulla, parta kasvaa, ikää tulla. Vieläkö sä taidetta teet, ukki hoi! Mitä, poika sanoit? Että vieläkö sä maalaat? (...)

      Nuoruudessa viha on useinkin irti, koska jalat ovat nopeita ja kaikenlaista ideaakin syntyy...Pitää maalata taulu, pitää juoda olutta ja keskustella filosofiaa...Sitten vaan nukkumaan petiin.

      • Stratsuopus

        Edes yksi hyvä sana, että aaaahhh sinä olet todella, todella hyvä taiteilja. Nainen saa tuhansia komplementteja, varsinkin nuori nainen ihan kaikesta, pitää vain pudottaa nenäliinaa tielle tai heilauttaa hametta. Miestaiteilja ei komplementteja saa ennen kuin on vanha ja ihmiset tuijottaa, että voi että on elänyt taiteilja pappa vanhaksi. Se on aikamoinen juttu se.

        Mieskin tarvitsee pohvalaa eli hyvää sanaa. Apurahat vie nuori nainen. Taidearvostelijoita hakemalla saa hakea ja Elämäkin ei ole pelkkää taidetta. Ehkä tiedettä pikemmin, jos vallanpitäjät eivät haluaa inspiroida taiteiljaa työhön. Mitä nyt tehdä vain itselleen. Antakaa taidetta ja katsokaa kuin iloinen taiteilija siitä tulee, mutta jos täytyy tapella apurahoista veri suussa, niin minäpä otan kirveen..


      • Niinja

        ...jos maailmassa ei olisi naisia ollenkaan niin meidän miestenkään ei tarvitsisi pitää housuja jaloissaan.


    • st.opus

      kuvataide Yle Uutisten mukaan ja tehdyn tutkimuksen mukaan, on muuttuvassa maailmassa vähiten uhanalainen ammatti

    • st.opus

      Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Työvoimatoimisto kysyi, että mitä taiteellista työtä olen tehnyt. Se vaikutti minuun syvästi. Koskaan aikaisemmin taiteellinen työni ole kiinnostanut ketään. Ja vaikka työllisyys edisty suuntaan eikä toiseen, niin hetki oli ikimuistoinen.

      Helsingissä, ainakin jossakin vaiheessa, oli sellaista, että jos pidit näyttelyä, niin menetit työttömyysrahasi. Muualla Suomessa saat pitää taidenäyttelyä työttömyyden aikana, mutta sinun pitää ilmoittaa sitä, että paljonko myit.

      Yle Uutiset kertoo että Skandinaviassa on köyhyyttä ja väärinkäyttöä valtion taholta(12.3.15). Oikea hinta työttömyysetuudelle on yli 900 euroa. Se on EU:n tuomio.

      Pyysin satojatuhansia kertoja kaupunkien kansalaisia osallistumaan, kannustamaan taideprojekteja, mutta ketään ei kiinnosta.

      Varokaa kuvataiteillijat teatterilaisia, sillä he vievät rahanne muusikoiden kanssa. Kaupunki määrittelee hassusti, että kuvataide tulee musiikin jälkeen ja musiikki teatterin jälkeen.

      • stopus

        Työkkäri kysyy, että mitä muuta "oikeata" työtä olen tehnyt.

        On vaarallista olla pitkän ajan työtön taiteilja ja yhtäkkiä saada taidetilauksen. Se on sama jos nääntyneelle antaisi ruokaa, johon hän kuolee.


      • stopus
        stopus kirjoitti:

        Työkkäri kysyy, että mitä muuta "oikeata" työtä olen tehnyt.

        On vaarallista olla pitkän ajan työtön taiteilja ja yhtäkkiä saada taidetilauksen. Se on sama jos nääntyneelle antaisi ruokaa, johon hän kuolee.

        usko rahaan katosi kauan sitten. Taide kiinnostaa, saan hyvää oloa siitä, mutta tiukoissa tilanteissa tyhjän päällä oleminen ei kanna, vaikka kriisin jälkeen on ilo tehdä taidetta jälleen.

        Toistaiseksi kamppailen sen kanssa, että siirrän loputtomasti kankaita ja papereita paikasta paikkaan. Se uuvuttaa. Katslen niitä, että voi että kun ovat tavallista puuta ja pellavaa! Jotenkin itse taide häviää, mutta herää eloon vasta näyttelyssä, kun hiki valuu ja ripustus on valmis. Tulee hieno hetki. Masentaa jos näyttelyä ei huomioida. Taas samat puut ja pellavat koko ajan, joita en osaa pitää naarmuttamatta.

        Yksi korkeasti opiskellut taiteilja maalaa taulun, valokuvaa ja kierrättää pohjan uudestaan. Taideteoksien määrä pysyy vakiona. Kuvanveistäjillä on jännää, että veistos lojuu ja on kolmeulotteinen. Sitä voi pidellä kedessä ja käännellä ja heittää ilmaan...

        Osaisin piirtää sketsin ohi kiitävistä ihmisistä, mutta miksi piirtäisin, ajattelen. Kuitenkin istun ja piirrän.

        Niin paljon valmistumatonta, keskeneräistä. Kun tilaaja sanoo: haluan metsämaiseman, niin taide on iloa, koska tietää, mitä on metsämaisema. Kun istuu ja vapauttaan tekee ja jos vapaus on aitoa etsimistä, joka voi kumota terveytesi aidolla tavalla, niin kuuluu pitkä aika - viikko, ennen kuin uskaltaa katsoa, mitä on luonut, sillä mitä lähemmäksi totuutta pääse, sitä luotaantyöntäväksi tekele muuttuu. Joskus toivoo vain pinnallista taidetta lisää...piirtää vain kaupan viereisellä kadulla. Ymmärrän keskeneräisyyden syitä. Vapaa taiteiljuus! Joskus voi totuus kolahtaa moneksi vuodeksi. Ammattilainen kuitenkin hoitaa pelkonsa lyhyemmällä ajalla.


      • Stopus
        stopus kirjoitti:

        usko rahaan katosi kauan sitten. Taide kiinnostaa, saan hyvää oloa siitä, mutta tiukoissa tilanteissa tyhjän päällä oleminen ei kanna, vaikka kriisin jälkeen on ilo tehdä taidetta jälleen.

        Toistaiseksi kamppailen sen kanssa, että siirrän loputtomasti kankaita ja papereita paikasta paikkaan. Se uuvuttaa. Katslen niitä, että voi että kun ovat tavallista puuta ja pellavaa! Jotenkin itse taide häviää, mutta herää eloon vasta näyttelyssä, kun hiki valuu ja ripustus on valmis. Tulee hieno hetki. Masentaa jos näyttelyä ei huomioida. Taas samat puut ja pellavat koko ajan, joita en osaa pitää naarmuttamatta.

        Yksi korkeasti opiskellut taiteilja maalaa taulun, valokuvaa ja kierrättää pohjan uudestaan. Taideteoksien määrä pysyy vakiona. Kuvanveistäjillä on jännää, että veistos lojuu ja on kolmeulotteinen. Sitä voi pidellä kedessä ja käännellä ja heittää ilmaan...

        Osaisin piirtää sketsin ohi kiitävistä ihmisistä, mutta miksi piirtäisin, ajattelen. Kuitenkin istun ja piirrän.

        Niin paljon valmistumatonta, keskeneräistä. Kun tilaaja sanoo: haluan metsämaiseman, niin taide on iloa, koska tietää, mitä on metsämaisema. Kun istuu ja vapauttaan tekee ja jos vapaus on aitoa etsimistä, joka voi kumota terveytesi aidolla tavalla, niin kuuluu pitkä aika - viikko, ennen kuin uskaltaa katsoa, mitä on luonut, sillä mitä lähemmäksi totuutta pääse, sitä luotaantyöntäväksi tekele muuttuu. Joskus toivoo vain pinnallista taidetta lisää...piirtää vain kaupan viereisellä kadulla. Ymmärrän keskeneräisyyden syitä. Vapaa taiteiljuus! Joskus voi totuus kolahtaa moneksi vuodeksi. Ammattilainen kuitenkin hoitaa pelkonsa lyhyemmällä ajalla.

        Taiteilijalapsi on hiljainen ja arka. Hän tekee tehtävänsä, mutta ei sotkeudu poliisipoikien nyrkki-ikävään tai poliitikko lasten silmälasiystävyyteen. Taiteilijalapsi istuu hiljaa ja vain ruksaa jotakin vihkoon, viivoja, muotoja ja hiljalleen esittäviä esineitä. Hän kasvaa.

        Taiteiljalapsi saa vihaa niskaan, vaikka opettajat ovat lempeitä hänelle.
        Taiteilja lapsi muuttuu pahasuopaiseksi, mitä aikuisemmaksi hän kasvaa, sillä hän saa vähemmän ja vähemmän ymmärrystä osakseen. Koulu muuttuu pakkolaksi ja elämä kriisiksi. Kiitos että on taidekouluja, jossa voi Kasvaa turvassa omana itsenä. Kiitos että on riittävästi taidekouluja, jossa voi kasvaa tehden sitä, missä on hyvää ja mitä haluaa tehdä. Kiitos siitä.

        Taiteilja lapsi katselee vierestä, koska hän oppii aistien ja tunteiden kautta, eikä ajattelemalla ja läksyjä lukemalla. Taiteilija lapsi tarvitsee aikaa, eikä 15 minuutin välitunti ole mistään kotoisin, eikä matematiikan despootti ope ole edes ihminen vaan sika. Lapsi piirtää matematiikkavihkoon satuolentoja. Hän ei pysty päättämään yhtään yhtälöä vaan tekeytyy opiskelevansa. Istuu vain tyhmässä koulussa ja tappaa aikaansa. Hänen elämänsä, voi sanoa, menee tyhjiin, sillä hän marssii, kuten hän tulee marssimaan vielä pitkään, kaikkien mukana, koska valtiomalli ei tiedosta sitä, mitä on taide ja mikä on sen tarve. Kaikkien pitää olla samanlaisia. Pakko on normi, eikä valinnan vapautta. Kiitos lääkäreille, että piikittivät lasta rokotteilla, jotka eivät tepsii taiteilijalapsiin, koska heidän identiteettinsä on erilainen. Lääkärit yrittävät sekoittaa taiteilijalapsiin jotakin väkevämpää, jotta tulos näkyisi. On uhri olla taiteilija. Taide kumpuaa tuskasta.

        Taiteiljalapsi jos valita saisi, hän matkustaisi jo lapsena maailman ympäri. Hän pitää luonnosta, eläimistä, kulttuureista. Taiteiljalapsi inhoaa pakko, johtajaa, opettajaa, fysiikkaa, armeijaa. Taiteiljalapsi kulkee omia teitä ja on paljon parempi oppija, jos vain saisi itselleen luottamusta yhteiskunnalta olla juuri sellainen vapaa sielu kuin on, jotta hän itse tutkisi vapaasti yhteiskuntaa juuri sellaisena kuin se on, juuri siten, miten se tulee vastaan. Asia kerrallaan eikä kaikki teoreettisesti päähän iskostuen.

        Taiteilija inhoaa työkkäreitä. Ajan kuluessa Sosiaalitoimi näyttäytyy Hitlerin salajuonelta.

        Taiteiljalapsi voi tietää Kaiken maailmasta, jos hänelle annetaan omaa aikaa kasvaa. Hän itse menee kirjastoon ja lukee sitä, mistä on kiinnostunut. Taiteilja lapsi oppii oman kiinnostuksensa kautta, eikä persoonattoman mielenkiinnottomasti. Tyhmä, tyhmä joukko henki. Taiteiljaksi synnytään. Se on ammattitaidon lisäksi henkilön mentalitetti. Taiteilijuus on mentaliteetti, joka syntyy ihmisen mukana. Sitä ei voi lääketieteellisesti muuttaa tai poliittisesti pakottaa. Taiteilijuus on vapaata. Se on valoa, joka läpäisee kaiken yhteiskunnallisen. Taiteilijalapsi on enkeli. Hän on Rainbow. Valtio, huostaanottajat, armeija, poliisi, tiede eivät tiedä mitä on Rainbow. Se on Rakkautta Ikuista. Hippie aate on vapautta. Vapaus on taidetta. Mustalaiset ovat Rainbowta. Se rakkautta Äiti Maata kohtaan. Valtio haluaa alistaa Rainbowta, mutta Rainbow on luontoa, eikä alistettavissa. Taide on Rakkautta. Anna, hyvä valtio, taiteilijan olla Rakkaudessa. Anna, hyvä kirkko, taiteiljan elää omaa vapauttaan, äläkä syytä taiteiljaa turhaan! Taide on Elämää 100%. Täyttä olemassaoloa ei voi kestää, sillä se on niin haastellista, että mikään tiede ole edes lähellä sitä, mikään Obama ole edes mahtavampi kuin Taide. Vapaus on vaarallista ja hyvän makuista, koska se on Totta. Se on Elämää. Tätä on olla Vapaa Taiteilja. Vapaudessa on enemmän voimaa kuin ajatellaan ja pieni taiteiljalapsi on Jumala, sillä se kaikista vaikeuksista huolimatta läpäisee kaikki turvatoimet ja kalastajaverkot. Tätä on taiteilijuutta. Olla olemassa juuri sellaisena kuin on!


    • Stopus

      Lähetystyön ammattilainen puhui, koska on älykäs. Tämä on hänen ammattinsa. Hän puhui Nepalista, jossa kastiton luokka tekee taidetta yhteiskuntakäyttöön. Olen kastiton - ajattelin. Taiteilijuus pysyy samana, paitsi Suomessa kastiton taiteilija saa työttömyyskorvausta ja Nepalissa ei saa, vaikka Nepalin taide on erittäin korkeatasoista.

      Hyvät taiteilijat, olemme kastittomia. Onko niin, että tunne, intuitio, aisti on kastittomuutta? Kun keskustelee poliitikon kanssa, niin tajuaa, että poliitikon äly on korkeampaa kuin taiteilijan, vaikka sinulla, lukia, on täysi oikeus olla eri mieltä kanssani asiasta. Jatkaen ajatusta, kerron, että poliitikon äly on korkeampi koska Hän ajattelee liikaa. Tämä on synnynnäinen mentalitetti, samalla tavalla kuin taiteilijuus on synnynnäistä. Vahinkoa on sitä, että äly sortaa tunnetta. Tunne suuttuu siitä ja romuttaa koko yhteiskunnan. Älystä tulee dorkka-äly. (Vinkki ylitaiteilisille taiteilijoille - muuta ulkomaille, josta saat haastetta tai menee naimisiin insinöörin kanssa, niin sinun lapsistasi tulee tasapainoisempia ja kilpailukykyisempiä kuin jos naisit kymmenessä sukupolvessa uutta taiteilijaa). Jos dorkka-äly saa ylivallan, niin siitä tulee Hitleri. Siksi, kun sinä, hyvä taiteilija, mietit sitä, että miksi ihmeessä olet olemassa ja mitä on taide, niin ole hyvä oikeutettu olemaan juuri sellainen kuin olet tyhmä mutta onnellinen taiteilija. Et sinä toki ole tyhmä, mutta onnellinen olet. Ole siis täysillä ja tiedostaen onnellinen, äläkä sorru tyhjänpäiväisyyksiin syyllistäen itseään kaikesta sinulle kuulumattomasta kuten tyhmyydestä, laiskuudesta, loismaisuudesta, kastittomuudesta, tarpeettomuudesta, lahjattomuudesta, kyvyttömyydestä, rajallisuudesta ym. Mutta muista, sinä onneton, olla kuitenkin moraalinen ja hyvä ihminen. Syö vaikka kasviksia ja älä käytä päihteitä, niin taiteilijuutesi paranee 200 %:lla. Ole takuuvarma siitä.

      Muista, kun poliitikko sanoo/ajattelee sinusta, että "Oletpa sinä Outo tai Tyhmä", niin muista, että se on poliitikon huono taiteen tuntemusta vain.

      Taidetta tarvitaan, jotta Elämä olisi ollut olemassa. Ihminen on Rakkautta. Rakkaus sijaitsee sydämmessä. Sydän sijaitsee keskellä ihmistä, niin että tasapaino säilyy. Kun Rakkaus on intuitiota, niin Taide sijaitsee juuri keskellä ihmisyyttä. Taide on juuri sitä, mitä on Ihminen! Iloitse.

      Jos on liikaa älyä, niin ihminen on julma, tylsä, yksipuolinen. Jos on liikaa kehoa, kuten urheilijoilla tai seksuaalityöntekijöillä, niin ihminen on vastenmielinen. Uskonnon ammttilainen - pappi ym, voisi olettaa olevan suhteellisen täydellinen ihmiseksi, mutta uskontojen ammattilainen kuitenkin sortaa taiteilijaa. Älä menee kirkkoon pyytämään taidetyötä, sillä kirkossa taidetta isompi juttu on Jumala. Siksi taiteilija on ollut läpi historian kasteton käsityöläinen. Nykytaide on kuitenkin yhtä isoa kuin uskonto.

      • Stopus

        Missä on tietosuuss, joka on varma siitä, että Taide on itsenäistä uskontoa? Uskonto on ollut tuhansia vuosia sortamassa Taidetta, koska taide on ollut kilpailija uskonnolle. Nyt, kun naisten siivittämä demokratia astunut näyttämölle vuonna 2012, niin Taiteella on hyvät chanssit olla vahva Jumala, jos ei koko Maapallolle, niin Taiteelle itselleen. Onko nyt aika kun ihminen voi katsoa itseään peilistä ja huomata kuka on oikeasti?

        Älä ajattelee, että olet kastiton, mutta ole Jumala. Näin väitti myös Nietzsche herra.

        Miksi taidekehitys on hidasta?

        Siksi että tunteesta pitää varmistua hitaasti, jotta on loogisesti varma asiasta. Tunteella on LOGIIKKA. Järjellä on logiikka. Keholla on logiikka.

        Tunne, Rakkaus ovat Loogisia tieteitä. Taide voisi pyrkiä tieteeksi. Taiteesta voisi tulla Valtio. Taidevaltio on sellainen Globaalissa maailmassa, johon matkustetaan taiteilemaan, ilmaisemaan vapaasti itseänsä, värikylpemään tai esim. istumaan oranssisessa huoneessa eli saamaan väriterapiaa, tai parantamaan taidekykyjä tai tulemaan hulluksi vapaasti ja hauskasti tai rikkomaan patoutumat tai oppimaan lentämään tai tapaamaan puolisoa tai lepäämään tai oppimaan....Ehdotan, että Taidevaltiota voisi perustaa Rakkauden maahan eli Pohjois Aasiaan, sillä jos Amerikka on Älyä niin Venäjä on Rakkautta. Voit itkeä, mutta ajatukseni on sanottu julki. Itke. Tarkempaa Taidevaltion sijaintia en pysty antamaan, sillä sitä varten minun täytyy kadota Loveen, syvään transsiin, jota ei aina jaksa kestää, mutta jos sinä "hörhö" tykkäät Loveesta, niin suuntaa intentiosi Itään, jonne on syntyvä Taidevaltio. Niinhän Hitleri koko matkansa 1900 luvulla on pyrkinyt pakon omaisesti Itään. Aikansa kaikelle. Rukoilen Jumalia antamaan Taiteilijoille armoa olla vapaita ja onnellisia ajassa ja paikassa mutta ikuisesti. Taide on veljeyttä ja tasa-arvoa. Oi, pyhä Taiteilija, opi olemaan veli ja tasa-arvo niin opit myös jotakin erittäin syvää siitä, mitä on taide. Usko siihen ja valaistu. Älä sorru nimittelemään itseäsi turhaan tai kärsimään köyhyydessä, mutta vaadi, vaadi, vaadi yhteiskunnallista hyväksytää sille, mitä on Oikea Taide, josta saa oikeata palkkaa ja jota ihminen tilaa oikeasti. Vai elämmekö väärässä ajassa? Montako tuhatta vuotta pitää odottaa? Filosofisesti ajatelleen, jos on ajatusta, niin on tietoisuutta. Jos on tietoisuutta, niin on käytäntöä. Älä syytä, hyvä suomalainen, itseäsi siitä, että sinulla ei ole oikeutta olla vapaa ihminen, sillä olla vapaa ihminen, on jokaisen oikeus, sinun ja minun. Vaadi, hyvä taideihminen olla vapaa ja hyväksytty, palkattu, jolla on auto, talo, ulkomaanmatkoja, työhuone, vaimo ja lapset, jolle sosiaalitoimi ei voi katkaista hampaita enää eikä valtiosyyttäjä pystyy leipoa vankilakakkuja eikä huumepoliisipäälikkö pysty enää sujauttamaan sinulle syytteitä marihuanan poltosta koska huumeen hallussapito on kiellettyä, varsinkin poliisiviranomaisten yksityiskäyttöön. Muista taiteilija olla täysiraitis ja pelotta matkustaa maailmaalla. Jos Supon kaltaisia herroja ilmestyy kuvaan, niin älä paskanna housuusi, van astele lippu korkealla, juuri siksi, että sinä olet Vapaa Taiteilija, etkä vanhaan totutun tapan mukaan kastiton paska.

        Taide on Ihminen. Ihminen pitää hyvydestä ja viihtyy Rakkaudessa. Tee sellaista taidetta, joka on viihtyvää ja Rakkaudenomaista, mutta MUISTA, että Rehellisyys on sinun aseesi ja rehellisyys on aitoa kamaa, joka sekoittaa päätä paremmin kuin mikään mikään muu.

        Uskallatko katsoa totuutta silmiin? Uskallatko kulkea tietä, niin pitkään, että kultakiilokehykset näkyvät kammiossa ja kultainen pellavakangas säteilee kuin ikimuistoinen rinsessa ja kultaiset pensselit ovat niin hyviä käyttää...ajattele sitä.

        Uskallatko kirjoittaa Raamatun jatko-osia, vai seuraatko sunnuntai Jumalan palveluksia. Raamattu on tuhansia vuosia vanha. Nyt tuhannet vuodet ovat historiaa ja jos löydät itsestäsi Raamatun jatkajaa, niin kirjoita uusi luku, hyvä tavaton hyssykkä taiteilija.
        Todellisuus on juuston pala. Todellisuus on Alisa Ihmemaassa. Todellisuuteen uppoaa kokonaan, eikä todellisuutta pysty paeta tai olla objektiivinen siitä, joten astu täysillä sisälle vapaana taiteilijana ja muuta elämäsi ympärilläsi siten, että sinulla on kaikki tarvittava ihmisenä, etkä ole kenenkään orja, varsinkin lääketieteen nimissä. Elä puhtaasti, rakkaudessa, tunnollisesti, pelottomasti, rohkeasti, kokeilevasti, psyykkisesti, merimyrskyisästi, ufomaisesti - ihan miten itse toivot, mutta muista Elää!


    • stobbus

      Suomessa puutaloja tuhotaan vauhdilla koko maassa. Tilalle rakennetaan betonitaidetta, estetiikan massamurhaa. Puutaloja ei kannata tuhota, vaan viedä muualle ja kunnostaa työttömien ja nuorten työpanoksella, joka on erittäin hyvää kokemus elämään - käsityö ja oman talon rakentaminen. Puutaloja voi viedä osina, sillä se on rakennettu palikoista tai kokonaisena. Taloa voi viedä haluttuun paikkaan ja järjestää siten, miten tahtoo, vaikka ympyrämuotoon. Kierrätettyjen talojen yhteisö voi olla ekologisesti suuntautunut. Pääasia, että talot tulevat kiertoon ja maa saa häivytettyä osan asuntopulasta samassa. Missä on kierrätettyjen talojen nettivaihtopiste? Talorykelmä ovat loistava kuvataiteilijoiden asuinkokonaisuus.

      • Stopus

        Puutalometsästystä - tiedon keruuta, kuka näki, mitä näki, missä näki. Talokantojen keruu ja Käytettyjen puutalojen kierrätys järjestö huolehtii talot kiertoon, niin että asuntoa ja työtä varmasti tarvitsevat saavat taloja ja valtiokonttoori vakuuttuu, että ison iso joukko järjestön jasenistä ovat oikealla asialla.


    • StradivariusOpus

      Hiljaista eloa metsässä. Tekee ja ei tee mitään. Miten Suomi hyötyy siitä? Siten että on reserviläisiä, puhdassieluisia metsäläisiä kaiken maailman tapahtuman varalle. Itsessään.

      Kun taiteilija kyllästyy, niin hän ottaa lapion ja heitää sen Louvreen. Lapio lentää ja osuus. Paras keihän heitto pohjolan heimolta. Bravissimo - huuttaa viiksi-italiano.

      Parviaisen tulos ylsi miljoonavoittoon. Suolle nousee Suoimperiumi. Bravissimo!

      Heittäkää nyt, hotto, jotakin!

      • StradivariusOpus

        Näyttelyn jälkeen palautumista. Tyhjä maailmaa.
        - Minneköhän se kaupunginvaltuutettu suuntaa? Kaikki niin kiireisiä. Olenko minä tyhmä?

        Huomasitteko, että päiväsaikaan on aika monia muita päiväsankareita vapaalla, kuin taiteiljaa. Oikeastaan aika kirjava joukkko, paitsi pohjolassa, jossa toimeton päiväläinen on loinen ilman työtä. Rohkea askel! Ahkera mies. Taide on ikuista.

        Helsingissä voi istua kahvilassa...ja leijua


      • StradivariusOpus

        Pohjolassa voit toki pitää näyttelyä, mutta kuka nyt hitossa tota oikeasti tekee....
        Paikan ainoa kulturelli ostaa harjoitelman. Luminen maisema ikkunasta. Susi ulvoo.
        Jossakin ovat nää maailmanvalloittajat ja maailmanvalloitusaikeet.

        Kiskot vinkuu kun on kiire Uudenmaan näyttelyyn, Lönnrötinkadun näyttelyyn, Taidehalliin...kiiresti kuin autoajot...ehtiä pitää, haluan. Päivän lopussa brunssikeitto paikalliselta tai sämpylä. Kotona taas. Näinkö elämä menee? No, piirretään nyt.

        Illalla...aloitanpa ison työn. (Näin se kaupunki päähän menee)
        ...ja vasta 34 vuotiaana raitistuneena syntyy pienokainen. Vuosi sitten sen sijaan Taidehallissa on The Personal Exhibition with the Elephant.


      • Stoppus

        kuinka ollakkaan että tavallinen maali voi olla niin poliittista!!

        Asemies ampuu luoteja, taiteilija ampuu maalia. Kumpi kauniimpi?


      • Stopus

        Mitä järkeä hakea apurahaa, hakea näyttelypaikkaa, taidetyöpaikkaa kun kukaan talonmiehestä kaupungin johtajaan ei vastaa KOSKAAN sähköpostiviesteihin? Jos et ole paikallinen tunnettu, niin on turhaa lähettää tekstiviestejä. Helsingissä ja ehkä parissa suuressa kaupungissa ihmiset saattavat ampua takaisin pari mitätöntä "ei kiitos..en ole, kiitos" viestiä, mutta maaseudulla sähköpostikulttuuri puuttuu tyystin. Siellä käydään paikan päällä, mutta edes silloin täytyy olla puhtaasti "kotimainen", jotta sinua kuunnellaan. Vääränlaisen ei kannata edes yrittää. Mitä muuta taiteilija tekisi maaseudulla? Ja kun ei ole taidetta, asutuskeskukselle ei hyvää kuuluu......

        Isossa kaupungissa näön vuoksi vastataan viesteihin, mutta viran haltijaksi valitaan kukas muu kuin ystävä, lähipiiri, tunnettua henkilöä. Maailmassa ei mitään uutta. Kanan pitää istua 20 vuotta paikalla, jotta mikään idiootti ajaisi versoja kumoon. Mikään saa koskaan alkuja. Kun nouset pois, niin paikka on mennyttä. Suurin osa energiasta menee puolustukseen, kun pitää ajaa kaikki muut pois. Samassa ajetaan alas kaikki pyhyys taiteesta, elämästä. Ken kuuluisaksi ryhtyy, saa järjen jättää. Rakkautta ostetaan, mutta ollaan vihaisia, koska aito rakkaus on muualla, kunnes tulee vihoviimeinen rakkauden häväistys - mikä on kaikkein pyhintä kyseiselle ihmiselle. Sen jälkeen ihminen on kuollut elävä, zombie, joita kaikkien kannattaa varoa. Zombie on Staalo ja robotti. Se tappaa kun sille maksaa ja se vapauttaa kun sille maksaa. Zombien ongelma on tyhmyys. Vaikka ihminen opiskeli paljon ja tietää kaikesta kaiken, niin hän kaikesta huolimatta tyhmettyy. Mistä tämä johtuu? Siitä, että mitä korkeammalle kiipeää, sitä korkeammalta joutuu putoamaan. Zombi työntää kaiken muun pyhän, kunhan saa itse roikkua vielä vähän elossa.

        Nuoren taiteilijan ja ihmisen ei kannata kiirehtiä kohti kaikkein paras skeemaa, vaan ottaa askel kerrallaan. Nuoren kannattaa olla hyvää, koska tehdessään pahaa, nuori sekoittaa elämänsä, josta ei enää selviää. Aja alas, nuori, pyytteelliset pyrkimyksesi, koska myöhemmin kompuroit niihin itse. Lyömätöntä ei ole.


      • stopus

        Suomalaisia, erityisesti Pohjoista pitää patistaa vastaamaan sähköpostiviesteihin.

        Ja näkemään järkeä yhteistyössä. Ei ole järkeä kieltäytyä, mutta on järkeä yrittää edes jotenkuten. Aina asioista voi neuvotella ja löytää molempia tyydyttävän ratkaisun. Hyvätahto edesauttaa hankkeen toteuttamista. Vähemmän egoa ja enemmän yhteishenkeä. Tavoite on se, että hanke etenee. Kun hanke saa vauhtia, voi miettiä tarkemmin hankkeeseen liittyviä tuomia asioita.

        Nykyihmiselle on ehkä tärkein juuri nyt on avautuminen ja uskallus, että uskaltaa kokeilla hullujakin ideoita, muuten elämä menee sivusta.


    • Stopus

      Poliisi: omaehtoinen "töhriminen" voi johtaa yhteenottoon. Valkoiset seinät, asvaltti, liikennemerkit, tunnelit, autot, bussit, kirjat, kyltit, venet, junat, laivat, lentokoneet, polkupyörät, sisäseinät ja katot ovat valtion omaisuutta, jota ei saa "töhriä" luvatta.

      Taiteilija: mistä lupia kysyä?

      Poliisi: Kaupungintalosta.

      Taiteilija: Lupia ei herunut.

      Poliisi yrittää häätää taiteilijan.

      Taiteilija: minun työ on maalaamista!

      Poliisi: minun on lyömistä! Pam, pam, lyö pampulla.

      Taiteiija miettii illalla, että jos kaikki on kiellettyä, niin mitä hän tekisi. Taiteilija täyttää päiväkirjalehtiötä täyteen ja seuraa Työvoimatoimiston varattua tapaamisaikaa.

      Työkkäri: Mitä työtä hait aktiivisesti?

      Taiteilija: Siivousta. En saanut.

      Työkkäri katselee tiukkaasti yrittäen ymmärtää, että onko taidetta tehty. Huomaa väriä sormissa, mutta on hiljaa.Työkkäri kirjaa toista tapaamisaikaa, koska vuosi on aikaa...
      "Onpas pinttynyt tyyppi", ajattelee Työkkäri, "Kituu vaikka jos haluaisi, saisi hyvää palkkaa muurarina".

      Taiteilija heittää täytetyn piirustuslehtiön nurkkaan vuosiksi unholaan ja aloittaa uuden.
      Mielessä kuuluisuus. 50 euron jäsenhakemusmaksu taiteilijaseuraan ei tuottanut tulosta. Pitääkö kenties olla 2000 euroa? Iskällä kun varaa. - ajatteli taiteilija, joka ei päässyt valinnoista. Isoisä käskee aina, että poika hankkisi oikeata ammatia.

    • Stopus

      Helsingin Kaisaniemessä on hotelli, jonka seinään on maalattu siniruskea kasviaiheinen ulkoseinämaalaus, varttuneen naisen aatemaailmaa mukaillen. Ihmeellistä, jos ette huomanneet, kuinka kuvallisessa ilmaisussa seksuaalisuus toistuu kuvakielessä, lehdissä. Kuva uppoutuu hälinään, mutta kun pysähtyy juuri katselemista varten, niin löytää kokemuksia. (Hotelli Arttur?)

    • StopusTeToimisto

      INTERNATIONAL ASSOCIATION OF ART (IAA) EUROPE
      http://www.iaa-europe.eu/
      -----------------------------------------------------------------------------
      Suomen hieno ulosvienti on Ite-taide ja Vammaistaide, vaikka en tiedä onko muissa maissa vastaavaa, koska työvoimatoimisto ei tahdo päästä minua ulkomaanmatkoille, eikä näkökantani edisty. EU:n vapaasta liikkuvuudesta huolimatta, taiteilija ei saa mennä työttömyysetuudella hakemaan työtä ulkomailta, vaikka Suomessa taidetarve on nollassa. Työttömyysetu häviää. Ulkomaille voi mennä, jos on työpaikkahaastattelu tiedossa ja TE toimisto voi jopa kustantaa matkasi.

      Lähettäkää rohkeasti työpaikkahakemuksia EURES tasolla eri maiden työvoimatoimistoille etsien taidetyötä, jos virallinen Taiteilijajärjestö ei haluaa teidät jäseniksi Suomessa. Ja jos haluaisi, niin paljonko edistyt silloin?

      Työvoimatoimistolla on maakohtainen työoloselitys, mitä vaaditaan työhakuun ja työtekoon.

      Yhdeltä TE lähteeltä kuulin, että ulkomaille olisi saannut mennä jopa työmarkkinatuesta huolimatta yhdellä ehdolla, että kun TE toimisto kutsuu sinut takaisin esim. palaveriin, niin sinun pitää olla määräajan mennessä paikalla, tai kun sinuun otetaan yhteyttä, niin sinun pitää olla tavoitettavissa.

      Kyseistä asiaa kuulin yhdeltä Etelä-Suomen TE lähteeltä. Sopii tarkistaa, mutta kuulin asian selkeästi näin. Toisesta Pohjois-Suomen TE lähteestä asiaa kumottiin. Pohjoinen on noin 20 vuotta jäljessä.

      Toiset ihmiset ovat kokijoita ja toiset suunnittelijoita. Virkatyöt vaativat suunnittelutaitoja. Siksi he ovat toimistotyöntekijöitä. Kokijat ovat harhailijoita, seikkailijoita, rohkeita yrittäjää..Kyse on tavasta hahmottaa asioita eli henkilökohtaisesta oppimisesta.

      Toisille sopii mennä paikan päälle kuulemaan ja kokemaan ja he oppivat enemmän vain läsnäolemalla, aistimalla eivätkä he opi ennakkoon opiskelemalla ja pänttäämällä. Niille pitää suoda mahdollisuutta liikkua

      • Stopus

        http://www.sanomalehdet.fi/
        Sanomalehtien liitto

        Moni kuvataiteilija voisi työllistyä sanomalahtiin kuvattajaksi taas.
        Oman henkilökohtaisen käden jälki ja käsityön tuntu tuovat lehteen pitkästä aikaa eloa, jota on kiva katsella koska se on inhimmillistä.

        Olen lähettänyt sarjapostina työpaikkahakuja lehtiin, mutta kymmenistä hakemuksistani vastattiin vain yhden lehden toimituksesta, että "Kiitos emme tarvitse".

        - pilakuvat
        - omat työt
        - kuvitukset
        - ym konsultaatio
        - taideopetuskin..miksi ei
        (historiasta voi nostaa unohdettuja tapoja kuinka lehtiä tehdään)

        Tuottaako joukkotyöpaikkahaku paremman tuloksen? Ihminen avautuu.


      • Stopus

        "Hovitaiteilija" konsepti on sellainen, että Läänintaiteilijan vastapainoksi, taiteilija tekee praktista kenttätyötä. Tässä tapauksessa kunta palkkaa taiteilijaa tekemään taidetta kunnalle. Jotta kunta hyötyisi tästä ja jos on tarkoitus hyötyä suoranaisesti, niin taiteilija rekryssä pitää pyytää sen, että taide kytkeytyisi kunnan tapahtumiin - historia, kehityslinjat, pyrkimykset, tapahtumat, kulttuuri. Hovitaiteilija tekee alansa taidetta kunnalle ja kunnasta. Läänitaiteilija, ymmärsin, on suunnittelija, organizoija.

        Hovitaiteilija konseptia pitää kehittää, markkinoida lisää. Taide kunnasta on pääoma, jonka arvo kasvaa ajan mittaan.


      • stopus

        muotokuvat, kuvitukset, julkaisut, julkkinen taide, opetus, konsultaatio...- kaikki


    • StratsuopusTäysikuu

      Juutalaiselta anoin neuvoa, kuinka tulla hyväksi taidekauppiaaksi. Hän järkytti minua kertomalla, että minun pitää myydä ensisijaisesti itseäni eikä niinkään taidetta. Järkyttävää. Vapauttavaa. Minä en myy taidetta, minä myyn itseäni. Jäikö tuhat vuotta väliin? Miten tässä nyt menetellä? Juutalainen on oikeassa, mutta silloin taide on kabareeta.

      Juurisuomalaisella elämän aikana syntyy tuttavapiiri. Silloin itsensämyynti on luonnollista.
      Facebookki auttaa nykyisin kaikkia.
      Ulkopaikkakuntalainen, ulkomaalainen opiskelee kymmenen vuotta "bussien aikatauluja" ennen kuin aloittaa itsensä myymisen.
      Samalla periaatteella päästään taiteilijaseuraan, ellei lähtöpaikasta saatu vauhti täräyttää seikkailijaa reijan maaliin. Vaikeasti hallittava vapaus, jos ei sorru mielipuolisuuteen, rikollisuuteen, niin on tuettavissa raittiovaunuaikataululla, eli ystävyyssuhteella kohteesta A kohteeseen B.
      Vapaudesta on kivaa keskustella muuten.
      Juurisuomalaisella on vahva pyörivä linnake, mutta kun mennään kaukaisten niittyjen taakse, niin egopaine laskee ja on aloitettava kuin lapsi monia asioita alusta. Skeemaa voi taas tukea ystäväsuhteella A-B.
      Vapaa "loinen" jos on ammattilainen...vaikka en ymmärrä ammattilaisuuden määrettä siinä, matkustaa pienellä liikuttavuudella ilman kabaree showta. Oppiiko hän mitään? Esimerkiksi taiteellista enää? Taiteesta voisi oppia, koska taide on sisäänrakennettu ja palautettavaissa aina, missä on henki, mutta "loinen" oppii samassa paljon muuta...mistä "oikea" taiteilija saisi olla kateellinen hänelle ja suuremmassa mittakaavassa virkatekijä saisi olla kateellinen taiteilijalle...
      Tieteellinen keskittyminen auttaisi 1) avata taideliikkeen 2) saada kiertoa kaupalle, mutta tieteellinen keskittyminen ei osaa olla vapaa ja ottaa elämän tuomia asioita rennosti. Tieteellinen keskittyminen on pinttynyttä, putkiaivoista, joka jättää väliin, joka takertuu olemassa olevaan kahvikuppiin, joka kääntää nurin neitsyen kohti tekoälyä: "minä ajattelen, minä ajattelen, minä ajattelen..".
      Vapauteen kuuluu, että ei omista paljoakaan. Kun painolasti puuttuu, minkä puolesta taistella, niin elämän tuomat käänteet näkyvät paremmin. Taide typistyy hiekkaan piirrettyyn viivaan. Elämä on vapautta - Utzi sanoo ja ylittää Alpit.
      Länsimaissa piirustus on paperilla kun Utzille taide on silmä, joka näkee kirkkaasti vielä 90 vuotiaana aistit valppaana.

      Takana on perintö. Taiteilija leijuu viimeisenä, pitää kiinni yhteiskunnan matkaavasta laivasta. Alhaalla suuri perintö. Insinööri suunnittelee pitämisvoimia, laskee matemaattisesti, mutta ei tule vetämään taiteiljaa laivaan. Ei. Ei kuuluu asiaan. Mitä taiteilija miettii? Alhaalla pilvien peittämä raikas ilma.

      • bouguereau

        VITUN IDIOOTTI OLE HILJAA


    • stopus
    • Stoppus

      Päijänteentien tunnelissa kahvitehtaan vieressä on kevytvioletti, punertava, kellertävä, lämminvihreä eläin-elämä-nykyhetki-nuoret ja filosofia taidemaalaus. Runsas koristus tuo isoon seinään viihtyvyttä. Läämmin haalea värimaailmaa on naisellisen pehmeä. Eläinkuvastot ovat uberinhimmillisiä - sopivat kaiken ikäisille. Elämäfilosofinen anti tuo nuoruutta, nuorilla kun on nääs romantiikka päässä... Ihmisfiguurit ovat uskonnollisen discon nautiskelijoita. Peace ja Love. Ultra ilmava ilmasto häivyttää tunnelin pois, kunhan autot ajaisivat 5 km/t. Kuin ajaisi pilveen. Samalta tekijältä, oletan, löytyy kuvia Pasilan junaaseman alikulkutunnelista. Shamanististä, alkukantaista, etnoa, rikasta, mukavaa, viihtyvää, eläinmukavaa, katseltavaa, ruusuista. Ja samalta tekijältä kuten oletan löytyy töitä Linnanmäkeen johtavassa rautatietä alittavassa tunnelissa. Sama maailmaa ja sama mosaiikkimainen afrikkalais-aboriginaalikoristemainen haaleavärinen Elämän alkusyitä kässäävä kieli. Pimeässä kohdevalaistus toisi esittävyyttä ja taustamusiikki kotisohvineen ja talvilämmin huoneineen olisi teetuokion ja kirjan äärellä uusi oleskelumesta kun varpaat jäätyvät tai sade piiskaa. Kuvataiteilijan alkukantaisuus!

    • Stopus

      Tattoo disigne - teettäkää kuvataiteilijoilla kuvasuunnitelmat.
      -----------------------------------------------------------------------------
      Kuvataiteilijoita kannattaa palkata ihan alaan kuin alaan tuomaan ulkonäköä. Kuvataiteilija osaisi tuoda syvällisempää antia, jos mahdollisuutta annetaan. Tuntemattomassa tekijässä, joka ei alan pyrkimyksiä tunne, voi löytyä uutta näkökulmaa, jota suhteutettuna oman alansa vaatimuksiin, rikastuttaisi tuotetta. Rohkeimmat antavat kuvataiteilijalle tai vieraalle koko työprosessin. Onko sen jälkeen talo edelleen valkoinen neliö? Tai edes keltainen vinoneliö?
      ------------------------------------------------------------------------------
      Taideruiskumaalari maalaa autoja ym ja toimii autokorjaamojen yhteydessä.
      -------------------------------------------------------------------------------
      Maataide on erittäin näkyvää ja viihtyvyyttä erittäin paljon tuovaa ilmaisukieli, jolla on rajattomat mahdollisuudet. Maataide tekee kaupungista ihmeellisen, sadunomaisen ja rikkaan. Maataide on myös rakennustyömaa, joka työllistää tehokkaasti porukkaa. Maataiteen ilmaisukieli on laajaa. Sen sijaan että olisi tasaista talo-metsä-aukio-kato, Maataide voisi tuoda maakerrostumia, tasoja, pintoja, muotoja, sokkeloita, ajan viettopiakkoja hobbittitaloista puistomaisiin pyramideihin, jossa ei käytetä keinotekoista kiveä tai materiaalia, vaan muokkaamalla luonnollisen aineksen, luodaan tarvittavia esteettisia kokonaisuuksia, palvellen tarpeita, käytäntöjä, mukavuutta, terveyttä, kustannuksia, ekologisuutta ym.

      • stopus

        työmarkkinoita, kasvismaata, puutarhaa, leikkikenttää...
        -----------------------------------------------------------------
        Ainakin maan tunnelit pitää luovuttaa taiteilijoille, asvaltin.
        -----------------------------------------------------------------


        Suuri Suomalainen tapahtuma

        Kansa yhteen erilaisten positiivisten rentouttavien ja viihdyttävien askareiden merkeissä, mutta möys vakavalla päämäärällä. Viisi miljoona osallistujaa plus vieraat ennakkoon valittuun maapaikkaan. Festivaali säännölliseksi, vaikka kokonsa takia ei jokavuotiseksi. Jokainen osallistuu johonkin, valmistaa jotakin, tuo jotakin näytteille ym.
        Festivaali tuo yhtenäisyyttä suomalaisille muuttuvassa maailmassa. Toiset sosiaaliset yksinäiset patologiat saavat jäädä pois kun kansa herää identiteettinsää nopeasti muuttuvassa maailmassa, jossa oman paikkansa hakeminen on todella tärkeätä. Eikö ihmisiä kiinnostaa nähdä toisiaan kasvosta kasvoihin? Sukuseura kirjat ja luettelot valmiiksi hurraamaan kokoja ja näköä. Muut aiheet mukaan.
        --------------------------------------------------------------------------------


      • stopus

        Poliisi sanoo: Passi on henkilökohtainen. Pienessä maassa "henkilökohtainen" voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että graafikoilta tilattaisiin grafiikan vedoksia passiin käsityönä.

        Arkkitehdit, käyttäkää kuvataiteilijoita. Jo suunnitteluvaiheessa varatkaa kohteessa tilaa maalaukselle, veistokselle, koristeveistolle ym. Miettikää kohdetta niin tarkasti ennakkoon, että talosta löytyisi jopa seinään hakattu kynäkuppi, riippuen talon käyttötarkoituksesta. Mutta, jokaiseen taloon pitää saada taidetta ja pitää olla erityinen tilaa taiteelle, kukille, puille...Antakaa kuvaveistäjille luoda käsityönä taloon uniikkilookkin ja maalareille seinämaalausmuodoissa ym. graafikoille pikkukohtien hiomista...
        -----------------------------------------------------------------------------


    • Stopus

      Vantaan Ikean viereisessä tunnelijalkakäytävässä on vahva värinen maalaus. Koululaiset todennäköisesti kyseessä. Plussaa siitä, että maalasivat koko ison tunnelin. Värit: keltainen jolle kontrastiksi tumma violetti, mustaa ja punainen. Futurama aihe, jossa osia videopeleistä ja nuorten maailmasta. Piirustustaitoa lisää, mutta värien vaikutus on voimakasta jalankulkijaan. Ei jätä huomioitta.
      Ammattitaiteilija tekee pliisua, kun ihmisellä jolla ei ole ennakkoasenteita, hän tekee mielensä realismiä. Tässä tapauksessa minuun vaikutti väri.

      • Stopus

        Taidebongaus 6
        ------------------

        Vantaan Jumbon kauppakeskuksen vieressä olevassa lähiössä nimeltään Backas on punatiilikoulu ja keskus, jossa ulkoseinällä iso kankaalle maalattu maalaus. Symbolinen nuorekkaan idealistinen, mutta vakava ja oivaltava noin 10 tai 15 metriä pitkä ja 3-4 m korkea maalaus sisältää Rainbow filosofian aineksia, sillä siitä löytyy Rauhaa ja Rakkautta, Ikuisuutta, Aurinkoa, Naisen ja Maa Äidin kunnioitusta, avaruudellista kelloa, maanpäällistä toivoa ja Kosmista armoa kyyhkysen muodossa. Alhaalla on salajuovikas kamara, jota ympäröi sinevä ja puolilta sulkee mustuus. Erittäin oivaltavaa kuinka tekijä(t) ilmaisivat Rainbow komponentit kuvallisen selkeästi, valloittavasti. Nautinnollista katseltavaa.


      • Stopus

        Taidebongaus 7

        Arabiarannan kerrostalon julkiseinän maalauksen edistyksen seuranta.

        13.5.15
        Ratikka tuo hyvää fiilistä. Ratikoissa on positiivisuutta, kotoisuutta, mitä busseissa ei. Iso ratikka raittiovaunukiskojen vieressä - hyvää hymyä siihen mitä on arkimme. Ääriviivat melkein tehty ja vihreyttä lisätty alusmaalauksena. Pidä maalari-Jukka kiinni hyvin, laita itsesi vaijerilla kiinni nosturiin varmuuden vuoksi. Onko aikaa riittävästi kun on iso seinä kyseessä?


      • Stopus

        23.5.15
        bongaus 7

        Jukan maalus valmis. Ilmeikäs teos, joka tuo Arabian rannan kaipaamaa taiteellisuutta, sillä onhan Arabian ranta oikea taiteiija residenssi, niinpä ilmeikäs miljöööööökuva on oikein hyväää. Hyvät värit ja kuvakompositio. Etualan esineet ovat tummempia kuin taka alan. Sinulla on toisinpäin, puut jotka ovat ylhäällä ovat tummempia kuin etualan ja muistakseni talot, tumman keltaiset ja tumman punaiset vastaan vaalean kelt. ja pun. Kuvasta tulee päälikkäinen, ilman syvyyttä. Onko tarvetta jatkaa kiskoja kohti jalankulkijaa?


      • Stopus
        Stopus kirjoitti:

        Taidebongaus 6
        ------------------

        Vantaan Jumbon kauppakeskuksen vieressä olevassa lähiössä nimeltään Backas on punatiilikoulu ja keskus, jossa ulkoseinällä iso kankaalle maalattu maalaus. Symbolinen nuorekkaan idealistinen, mutta vakava ja oivaltava noin 10 tai 15 metriä pitkä ja 3-4 m korkea maalaus sisältää Rainbow filosofian aineksia, sillä siitä löytyy Rauhaa ja Rakkautta, Ikuisuutta, Aurinkoa, Naisen ja Maa Äidin kunnioitusta, avaruudellista kelloa, maanpäällistä toivoa ja Kosmista armoa kyyhkysen muodossa. Alhaalla on salajuovikas kamara, jota ympäröi sinevä ja puolilta sulkee mustuus. Erittäin oivaltavaa kuinka tekijä(t) ilmaisivat Rainbow komponentit kuvallisen selkeästi, valloittavasti. Nautinnollista katseltavaa.

        Jumbon Backnasin kartanon vanhat tallit ovat tyhjää. Osassa harrastetaan tanssimista, toisi vuokrataan, mutta voiko muut vapaat tilaan valjastaa taidekäyttöön? Tila on hienoa kaunista seutua ja Jumbon uusi asuinkaupungin osa on mitä kaunista Helsinkiä, jota kannattaa katsella. Backnasia hallinnoi HOK-elanto, jolle pitää ehdottaa lisää.


      • Stobbus

        Taidebongaus 9

        Arabian rannan kampusta vastapäätä Sarjakuvakeskuksen puolella on vaalevioletti positiivinen seinämaalaus, naisellinen, Viva G:n kaltainen tyyli. Pieni, piilossa, mutta mukava bongata. Siellä, siellä se tirkistää, kuka sitä bongaa.


      • stopus

        Taidebongaus 10 ja 11

        10
        Korson rautatieaseman viereinen seinä HKI:stä pohjoiseen oikealla puolella jossa isompi grrraffitti lennättää lentävän lautasin läpi nuoren graffarin sekamelskaa kuin lentäisi kirjaimien läpi ja kaikenlaisen nuoren ilottelun todellisessa taiteilijuudessa. Huomasin, että lähiöt ja lähiökaupungit ovat graffareiden pesäkeitä, josta löytyy mukavia vapautta ja kulttuuria edistäviä juttuja. Sen sijaan että menisi museoon, jos ei jaksa, voi kiertää lähiöt vaihteeksi, varsinkin Myyrmanin seinämaalauksien innostamana. Junavarsi bongattaa monia graffareita. Kulttuuri on kysymyksessä herra jestas!


        11.
        Tikkurilan Heurekan tunneli kätki nuoria viidakossa. Nuoret ovat ammattitaiteilijoita paaaaljon pidemmällä undergroundissa, koska ammattimuraali ON jäljessä Suomessa, vaikka muraalimaalauskella rikastuttaisi Suomea niin paljon, että jopa Amerikan presidentti tulee maailman kylään Putinin jälkeen. Viidakossa elää monia eläimiä, joita olemme oppineet tuntemaan koulussa. Tunnistin monia ja nautin taas väreistä - ikipuhtaita oransseja ja ikivihreitä sommitelmia. Kukka ja puu siellä, eläin ja kissa täällä. Maali halkeilee mutta niin käy ammattilaiselle yhtä lailla. Paha tapa on sotkea toisten töitä - sanon hänelle, joka sotki viidakkoa spray maalilla. Kunnostusta viidakko tarvitsee ja suojelua, ettei eläimet ja luonto kärsisi. Alkuperäisasukkaat eivät hyödy töhertämisestä kun kerran voimaperäinen underground elää Tikkurilassa. Tikku ukkoja ei näy enää Rautakauden jälkeen - merkki kulttuurin edistymisestä. Ja oli aika! Oranssi on toinen chakra ja symboloi tahtoa. Jos tahdotte katsoa maalausta, niin menkä tunneliin.


    • stopus

      Suomen Taideterapiayhdistys ry
      www.suomentaideterapiayhdistys.fi/yhdistys/

    • StopusPunainen

      Maalasin lauantai - sunnuntai aikana seinämaalausta äänivalliseinään, jota ei tarvita yksityiskäyttöön. Suomessa seinät ovat muutenkin valkoisia ilmeettömiä. Paikalle riehui kyttäpartio. Maalasin suoraan päiväsaikaan, koska hakemukseni taidetoiminnasta hylättiin, sähköpostiviesteihin ei vastattu ja minua on kytätty jo monen vuoden ajan, epäillen mitä kullekin on sopivaa epäillä. Yksityiselämäni tuhottiin henkisesti ja fyysisesti. Vanhempi henkilö, joka asuu lähistöllä soitti kytät, jotka saapuivat vauhdilla päälleajaen kuin pendolinot. Seisoin ja söin mangon, en paennut, minusta tartuttiin ja kuulusteltiin autossa. Päästettiin pois. Toivoa annettiin. Tilanne rauhoitui. Odotan kaupungin päätöstä siitä, mitä maalaukselleni tehdään. Kaupungissa istuu tyhmät älyvajatoimijat, joiden reikä päässä ei auta heitä mitenkään tuloksien saamisessa, sillä he saavat vain palkkaa, varsinkin teknisen virastot kynäruiskut. Odotan joko laskua/armoa/käräjöintiä. Yksi äänivalliseinä, jota kukaan ei tarvitse. Kuulustelussa poliisitalolla kerroin, että maalaus ei ole vielä valmis, että haluan kuukausipalkkaa ja materiaaliapurahaa. Haluan maalata seinää yhteisöprojektina, jossa ahertavat pienet ja isot. Vanhat onnettomat pierut, jotka väriä eivät ole koskaan nähneet, yksinäisyyttään soittavat kyttiä, joiden rooli on vain - pysäytä, lyö, rangaise. Miksi kytät eivät ota vastuuta yhteiskunnallisesti vaan ovat tyhmän paikallisia, puolueellisia vaikka valtio osaa päättää mitään lakiuudistusta? Samat kaupungin valtuutetut köyhdittivät taiteilijaa pisteeseen, että perhe erosi ja samat kaupungin tekijät nyt tappavat viimeisen elon lapsiperheestä. PAINUKOOT VITTUUN!!! Tappajat, raiskaajat. Taide on terve taisto!! Tappakaa jo nyt tai jättäkää.

      • Stopus

        Pilluiisi takavarikoi kalliin maalipurkin ja kynän. Lupasi antaa takaisin, mutta ei tehnyt niin. Työvoimatoimisto heti perään harrastaa pimeätä suhdetoimintaa ja patistaa huoranpenikkaa, minua jo työelämässä kohti sivukujaa, niin ikään painostivat allekirjoittamaan jotakin paprua, josta taiteilijalla ole mittee haijuu. Uhteistyö takkuilee, koska "Mitä on taide itsessään?" - kysymys ei kuuluu kuvaan. Kuulustelussa halusin lahjoittaa parin kilon painoisen taidekirjan, kuka kukin on, poliisin esitutkintaan, mutta viittasivat, että tiilikirja jää toimistoroikkujaksi. Peruutin lahjan, vaikka poliisitalossa on kuuluisan konstruktivistin geometrioita ja jokin pronssipalloveistos aulassa. Työkkärille tyrkytin taide CV:n avaamista ja lasivitriin tuomista aulaan, jonne saadaan paikallisten taiteilijoiden töitä esiin. Vaihtuva paikallinen näyttely on parempi kuin TV nakupeppuineen. Samassa hahmottuu "Mitä on Taide". Työkkärillä oli töissä nuori herra, joka propagandisoi taidetta lujemmin. Masentuneena astuin huoneeseen ja hän, mister J. valoi uskoa minuun, sillä herra itse harrastaa taidetta. Hän valoi uskoa kyselemällä työkkärityöntekijänä taidetyöstä. Se oli MAHTAVAA. Tosin herra J:tä ei enää kuulunut sen jälkeen. Jokaisessa oikeassa virastossa on oikea salapoliisi, jolla on korkea otsa, asiallinen, täsmällinen, utelias, vaitonainen, persoonaton, mutta tykkää naisista ja aina katoaa väliajoin, joskus naama voi punottaa tavallista enemmän. Tarjosin Työkkärille seinämaalauksen, jossa kertoisin työelämähistoriasta keräilijä ajoista tietoyhteiskuntaan. Taisivat nauraa tai valittaa rahan puutetta. Menin Työkkärin kattojärjestöön, mutta Jorma niminen herra ei viittinyt näppäillä emailia, vaikka kenttätyökkäri viittasi ahkerasti Jormaa.


      • stopus

        Työvoimatoimisto eväsi työmarkkinatukioikeuden toukokuusta. Asia on käsittelyssä. Kuulemma Uusimaalla laillinen käsittelyaika on 7 viikkoa kun Pohjoisessa on 4 viikkoa. 15.5.15 kävin Työvoimatoimistossa puheilla, eikä asia tullut esiin, enkä itse hoksannut kysyä, mutta tehtiin työsuunnitelma J.Homin kanssa. Epäilen että kaupunki ajaisi minua alas ja pois vuokra-asunnosta ja kaupungista.


      • stopus

        poliisi ei antanut kopiota 18.5 kuulustelusta


      • Stopus

        Seinämaalaus poistettiin maalamalla seinä ulkomaalilla uudestaan. Alle peittyi pyhä madonna ja lapsi, nuorisokuvaus, polkupyörä ja lapsi, ohikulkija, tekstit, juna. Pian peittyvät lisää kirjoitukset: luovuus on elämää ja , freestailo kalat, kunhan käsivoimatyö maalarimestari jaksaa vetää tylsiä tuntipalkkaisia siveltimenvetoja ja lakaista onnetonta minua pois. Sitä samaa teille, päättäjät, jotka eivät osaa päättää.

        Vuokran antaja, vaikka itse pyysin unohtaa 5 päivää vuokra-ajasta halusi pyytää taas koko kuun vuokraa. Yritin siis irtisanoutua uuteen asuntoon. Aika kuluu. Viisi päivä ja ahneusko vai pahasuopuus voi ratkaista kohtaloita. En muuta. Miksi maksaa sonera laskut, kun paikalline sonera lähetti Ukraina kiihkon aikana tekaistuja laskuja. Pitääkö uskoa Soneraan? Onko paikallinen sonera väärä vai koko sonera? Miksi maksaisin laskun kun mokkula ei ollut käytössä moneen moneen kuukauteen, koska tietokonettani ampuivat alas. Kirjaston koneita valvotaan, tiedän, mutta minä vain kirjoitan pillusta aina tänne yleisöpäätteelle. Ihminen on ihminen, jos vaikka olisi kansan vihollinen. Yliihmistä ei ole olemassa jopa supon keskuudessa. Minä en luonut elämää, ette tekään. Äly ja viisaus on rakkautta. Kuka ei tajua sitä, ei voi kutsua itseään älykkääksi. Keskustelu auttaa. Persoonaton keskustelu voi vahingoittaa, mutta vastuullisia ei löydy, niinpä päädytään sosialismiin. Oletko onnelline ihminen? Minua surettavat vain köyhät. Halaun matkustaa 3d maihin ja etsin yhteistyökumppaneita. Kuka tulee? Kyse kenttätyöstä toisten eteen ja myös omakohtaisesta oppimisesta. Työpaikkahaku avoin ja inhimmillinen työnantaja.

        Suomessa ei voi piileksellä. Viranomainen opiskelee kuten kaikki muutkin ulkomaalaisia. He kyttäävät heitä loputtomasti. Suomalaisen on vaikea keskustella, koska perinne puuttuu. Hyvässä ja pahassa. Ei syytä masentua. Kyttääminen kameroista, tietokonelukijoista, personal datasta, vasikoista ym. kartuttaa suomalaisten Rainbow puutetta. Vuodet kuuluvat. Tulosta karttuu. Kerron lisää pillusta ja kullista mutta haikailen samaa Rainbowta. Kaikessa hiljaisuudessani. Luvuus on vapaata. Se on savimassaa, jota voi muokata näköisekseen. Elämä on vapautta ja se pelottaa monia. Siksi pitää uskoa.


      • Stopus

        Mitä enemmän tilaa on pohjoisessa, sitä vähiten ihmisillä on tilaa elää. Syynä se, että kukaan ei puhu toisilleen. Jos ihmiset puhuisivat toisilleen ja vaikka Suomessa eläisi 50 miljoona ihmistä lisää, niin elämä voisi olla hauskempaa, koska ääneen ilmaiseminen auttaa henkisesti. Sisällä pidetty ei ole samaa, eikä kirjoitettu, mutta äänetty. Ääni on pyhyyttä. Se parantaa. Ääntelyä naiset harrastavat pakonomaisesti. Gaijalla on oma ääni. Suomalaisilla on iso pää koska yksinäisyyttään ovat olleet hiljaa. Pää kasvaa. Kun puhutaan, niin pää pienenee. Sosiaalisuutta on pieni pää, vaikka biologisesti luonto on säätänyt, että eri kokoja syntyy halusi tai ei. Ihmiset telepatiovat toisiaan ja harjoittavat telepatiaa koko ajan, mutta joskus ei jaksa enää. Haluaa nauttia ääntelystä. Mutta massatietoisuus on hiljaisuutta. Pohjoinen läähää. Ka - äänne tarkoittaa puhumista. Nykyinen kausi on Kali Yuga (Veedat). Kommunikaatio on avain sana. Siksi tarvitaan sosiaalitoimea, joka tosin ei itse ole kovin puhelias, avaamaan ihmisten lukkoja. Hyvä jos lukot avautuvat yhden elämän aikana. Toisilla pinttyminen voi johtaa kymmeniin turhiin elämiin. Miten avata suuta ja miten puhua? - on kysymys. Pohjoisen ihmisen pitää reviiriä tiukasti, vaikka ei vedä vertoja vanhan ajan ihmisille, jotka jopa osasivat nukkua alasti lumessa ja parantaa itse itseään. Nykyaika vääntää ihmistä nurin, jotta hän osaisi puhua ja samassa olisi itsenäinen eli vapaa. Nykyihminen on vielä paljon mykkä vaikka on itsenäinen omasta kuvakulmasta katsottuna. Itsenäisyys kasvaa sen mukana kun on käännetty nurin sisäistä paskaa. Oppiminen on antamista. Älkää pitäkö vaan antakoo. Älkää säilyttäkö esim. älkää syökö säilykeruokaa, vaan antakaa pois mitä on, niin kompuroiden valaistus tulee. Kestä omat haasteesi, sillä omat haastesi ovat sinun itsen aiheuttamia ja kosmisen lain asettamat. Sinulla on kaikki rahkeet kestää niitä. Kestä ja edisty. Pohjoisen ihmisen reviiri pienenee ja se tekee kipeää mutta sikäli että he ovat ihmisiä, niin heidän on myönnyttävä asiaan. Rasismi ei ole ratkaisu vaan Rainbow. Afrikka on lääke. Henkinen vanhan ajan tyhmyys pienenee ja ihmisen väkiluku kasvaa. Kun ihmisen väkiluku kasvaa, me joudumme huutamaan kuin penikat ääneen tahdomme julki. Kun näin tapahtuu niin kulttuuri löytää muottinsa, myös suomalaisuus uudessa valossa. Eli pitää puhua paljon. Kun muotti on tehty, silloin henkinen siipi avautuu. Henkinen siipi tarkoittaa samaa kuin vanhan ajan telepatiaa. Esimerkiksi New Yorkin siipi on mahduttaa alleen kaikki kansallisuudet, käytännöt ja olotilat. Suomessa vanhan ajan siipi on metsä, eläimet, ihmiset. Uuden ajan siipi Suomessa on leuto kaupunkimetsä. Muutos voi kipeyttää. Käytöstavat auttavat. Jokainen tekee virheitä. Pitää puhua käytöstavat ylitse että kommunikaatiokieli hahmottuu. Kun antaa pois, opettaa, se ei riitä, vaan pitää osata myös vastaanottaa, kuunnella. Isopäisessä ihmisessä on kuuntelutaitoa, sosiaalisessa ihmisessä se puuttuu. Tiedän ja uskon, että kaikille on tilaa.


    • stobbus

      Taidebongaus 8

      Espoon Geskuksen kupeessa Länsiväylää päin johtavan tien alikulkutunnelissa on ammattilaisen tekeleitä, josta Ylekin on noteeranut uutisissa. Karhuja ja punamekkoinen tyttö niin realistisen mainostavaa ja korostuneen mustavalkoisen selkeää, suureineen karhupäineen, että alkaa jyyskyttää, että herätys Suomi, jotta muraalitaide saisi kunnon Palkkaa ja Taidetilaustyötä. Ammattilaisuus kannattaa, että on aikaa, materiaalia, fyrkkaa, taitoa, missiota.

      http://yle.fi/uutiset/urbaani_katutaide_saapui_helsinkiin_jalkijunassa/7988634

      • stobbus

        Suuri Kiitos Ylelle että kertovat taiteesta uutisissa. Kaikkea hyvää!! Onnea ja menestystä.


    • stopus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3841
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3625
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3602
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2271
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2229
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      322
      1972
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1766
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1433
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1352
    Aihe