Yli 35 vuotiaat reserviläiset??

täysnolla

Kuinkas nyt suu pannaan? Onko nyt oikeasti niin että olemme yli 35 vuotiaat hylätty? Meillä ei ole enää käyttöä sodan aikana.

Jos olette jäsenenä reserviläisliitossa niin aiotteko jatkaa edelleen jäsenenä?

Itse jo ajattelin että sanon jäsenyyden irti koska on aivan turhaa maksaa jäsenyyttä koska olemme arvottomia hylkiöitä joita ei huolita enää mihinkään tehtävään, sillä meillä ei ole sodan ajan sijoitusta.

Antakaa mielipiteenne tänne.

52

3312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • artsi8

      Liity maakuntajoukkoihin, siellä saa sijoituksen yli 35v, itse olen yli 40 ja sijoitus tuli.

    • ResK

      Hyvä idea mutta oikeasti en taida mukaan lähteä sillä en pidä puolustusvoimien koulutustavasta, se on liian kaukana siitä mitä oikeasti se tulisi olemaan, tietysti asekoulutus on ihan ok mutta esimerkiksi sissikoulutus on vähän alkeellista jossa olis paljon parantamisen varaa.

      Kun katsoi itsenäisyyspäivän paraatia ja siinä ohessa rannikkojääkäreiden koulutusta ja maihinnousua. Miten ihmeessä sitä edetään avomaastossa kun mahdollisuus olisi käyttää suojaakin hyväkseen, tositilanteessa ei voi edetä niin etteikö edes lähellä ole jokin suoja jonne suojautua jos vihollinen alkaa tulittamaan, miksi ei tällaista seikkaa oteta huomioon koulutuksessa, mennään 3-5 sotilaan tiiviissä ryhmässä aseet valmiina, siihen on helppo leipoa kaikki samaan läjään lyhyellä sarjalla, itse en kyllä tuollaiseen suostuisi.

      Maihinnousun vaarallisin vaihe on kun noustaan aluksesta rantaan mutta sen jälkeen on mahdollisuuksia, ei sellaista rantaa olekaan sitten Normandian, etteikö jotakin suojaa ole ja eihän maihinnousua edes kannata tehdä täysin avoimelle rannalle, suoranainen itsemurha.

      Nykyään helppo hyvistä netin kartoistakin katsoa etukäteen millainen rantamaasto odottaa ja rakennelmat näkyy hyvin. Nykyään mennään vaan yhden kaavan mukaan eikä tekniikkaa hiota sen enempää.

      • maakuntajoukon veku

        Kyllä se maihinnousu paikka suunnitellaan mahdollisuuksien mukaan etukäteen. Strategisissa kohdissa tätä harjoitellaan. Enkä tekisi mitään johtopäätöksiä jonkun paraatin perusteella. Tässähän on tarkoitus että yleisö näkee mitä tapahtuu eikä tämä sinkaan ole mikään simuloitu sotatilanne.

        Koska olet viimeksi ollut kertaamassa/varusmiehenä? Mielestäni monessa asiassa ollan menty todella rajusti eteenpäin viime vuosina. Totuus uusista alokkaista on että moni tippuu heti mutta jäljelle jäävät ovat ensiluokkaisia sotilaita.


      • isäeinari

        just näitä mäkkäriylipainoihmisiä uusimilla telkareilla ja jos auton saaneet niin joku iso turbo ja kävelyä ei hrrasteta muutakuin autolta omalle ovelle jne jne elämä yhtä pumpulia. ei näistä ole puolustajiksi. ei muuta kuin hame pääle ja soppakkomppaniaan.


    • All-0

      Häh?
      Mistä olet tuollaista kuullut ettei 35v reserviläisillä olisi sijoituspaikkaa?

    • täysnolla

      Eikös MOT-ohjelmassa ollut että ainakin suunnitteilla on että armeijan vahvuus tulevaisuudessa 120 000 miestä ja yli 35 vuotiaat jää paimentamaan nuoria sotaleskiä.

    • Taustaa

      Rapamaha-sokeritauti-verenpaine-sokeus-nollakunto-mielenterveys-työtön ikänsä. Ikä 60, rikoksilla elänyt (?). Resrviläisten etuja , ampumista harrastuksena nautiskelee. Tässäpä 1 esimerkki reserviläisestä ja missä kontrolli kun on mukana ja onko oikeesti hyvä turva tosipaikassa ?

    • Mitä ihmettä

      Maanpuolustuksessa maalina käytettävää materiaalia edellinen. Niinkuin hirviammuntakokeessakin.

    • ....

      Riippuu vähän, et minkä puolustushaaran reserviläinen on. Ainakin ilmavoimissa on yli 50-vuotiaitakin reserviläisiä edelleen mukana muonavahvuudessa. Suurin vähennys tulee koskemaan maavoimien reserviläisiä.

    • rtwhyteh

      Olenpas 50 v C-palvelusluokkaan kuuluva itse eli mielenkiintoiseksi menisi jos meikä komennattaisiin hommiin työkyvyttömyyseläkkeeltä.

    • jermuuuu

      Vapaa ehtoisena sotaan ?
      Ottaako suomen armeija 48 vuotiaan miehen palvelukseen jos sota syttyy ?
      Siis vapaaehtoisena.

      • ....

        Mistä tiedät, ettet joutuisi ei-vapaaehtoisena sotaan?


    • jermuuuuuu

      Koska leikkasin munani poikki puukolla ollessani intissä.

    • Ei turhaudu

      Pääseekö somalimies sotilaaksi ? Heissäpä vasta ainesta ja intoa kuten Oulussa nähtiin. - Eikä tarvise kummasiakaan aseita. Ottakaa reserviläisiin !

      • secret_weapon

        Ja pimiän päässä ehdoton.On meinaan melko huomaamaton.


      • somalipimeäsä

        Kyä näin o, nääs.


    • Miksiolinsiellä

      Jes enää vuosi niin toivottavasti sinä aikana en joudu kertamaan. Muuten ryhtyisin reservinkieltäytyjäksi. Tai vaikkapa sen jälkeenkin.

    • Kun_on_miesten_tarve

      Kyllä paikka löytyy sullekkin...Kun tulee tositarve ei ketään jätetä rannalle.Ei ees sivareita!

      • munsalan-soutukerho

        Eipä tullut mieleenkään jäädä rannalle. Vai miksi ajattelit että meillä on rannikko täynnä venevajoja, joissa diesel-kanistereita päivämäärälappuineen. Ennen soudettiin, nyt ei enää soudeta!


    • Enammu

      Mulle ei sitten tarvi alkaa rynnäkkökivääriä tarjoamaan, jollei anneta lupaa kuolipesän pienoiskiväärillekään, kun aselaki on niin tarkka nykyään.

    • jdsiasdja

      itse en ole ollut kertaamassa ikää 35 sijoitus taistelu osastossa.
      Väittäisin että pällitestit / paineensieto kyky painaa papareissa sijoituksen kanssa.

    • intti83

      Olen 53v ja kirje tuli!Mitä ne minua vielä kiusaa?Onhan noilla nuoremmilla tuota sotaintoa vaikka toisille jakaa...

    • Bror-Erik

      Kaikki reserviläiset;erotkaa reservistä,teitä jyrätään!

    • Sinäkinölettärkeä

      Minä olen 52 ja sijoitettu(ei kenraalin/amiraalin arvoa).

    • sdfsdfsdfs

      no ei kai itse olen 35 ja sijoitus on

    • Liikaajopoterossa

      37v ja itsenäisyyspäivänä tuli ylennys ja jatkosijoitus. En olisi suuttunut vaikka olisin jo jäänyt pois remmistä. Noh, voihan tuolla muutaman vuoden välein käydä vastakin jos pääsee vähän vanhemmalle herrasmiehelle sopiviin hommiin.

    • Kunkäskykäy

      Kaikkia tarvitaan kun tulee tappioita ja uusia yksiköitä voidaan perustaa ja varustaa nopeastikin. Ja niille jotka haluavat paeta Suomesta niin vihulainen saattaa seurata sinua kannoillasi vaikka pakenisit maailman ääriin.

    • edut.kuntoon
    • rintamakarkuritammutaan

      kaikki lähtee, tosi paikan tullen,ikiä ei katella isän maata puollustaessa.

    • ibfuhye

      No ehkä ei kaikki lähde, myös kotirintamalla tarvitaan miehiä, vanhimmasta päästä jää kotirintamalle.

      Tarvitaanko kotirintamalla puolustusta, ehtiikö aina puolustusvoimat paikalle jos nykyajan "desantteja" ilmestyy.

    • potunnostoa

      Kyllä sitä tekemistä riittää aivan varmasti kaikille jos sota syttyisi laajassa mittakaavassa, ihan turha pelätä että jää toimettomaksi.

      • SiinähänRämmitte

        Se on totta että tekemistä riittää mutta omaksi hyväksi eikä ilmaiseksi minkään turhan valmiiksi kuppasen suomen....


    • VoiPellet

      Reserviläisyys on alun perinkin ihan joutavaa. Moni on katsonut liian monta kertaa Tuntemattoman sotilaan ja luulee että sota on nykyäänkin sellaista. Ja että juuri hänestä tulee joku kovia kokenut sankari. Sodassa ei tule kuin kuolleita ja vaivaisia. Ja niitä sotaelokuvien urotekoja ei tapahdu. Kaikki se on propagandaa millä höynäytetään hyväuskoisia pölvästejä. Kaikkein tolloimmat toivovat oikeasti että tulisi sota. Fiksummat nauraa teille ettekä edes huomaa.

    • Ylivääpeli66

      Tollot toivovat, että tulee sota. Fiksut tietävät, että elämä on paljon parempaa ilman sotia. MUTTA joskus on pakko puolustaa sitä minkä kokee oikeaksi. VoiPellet lähtee sitten rintamakarkuriksi ja hyväksyy sen, että valloittaja-Igor köyrii vaimoa, siskoa ja alaikäisiä tyttäriä sen kun kerkiää ja VoiPellet makaa perunakellarissa ja puree IPhonen kulmaa häpeissään...
      Kyse ei ole sankaruudesta vaan siitä, että puolustaa kotimaataan. MInä olen käynyt yli 40-vuotiaana muutamankin kerran kertaamassa. En vain kuulu enää aktiivijoukkoihin vaan liikekannallepanojoukkoihin. Olen osaston vääpeli ja tehtäviin kuuluu mm. laittaa karkurit putkaan kun ne kiinni saadaan. Tervetuloa VoiPellet pahnoille, noilla puheilla juuri tienasit majoituksen... Ei muuten kannata yrittää karkuun...miinanpolkijoiden eturivissä on juuri sinulle sopiva paikka.

    • onmullahaalarit

      C minus.
      eli ulos.

      minä jään tänne. tämä on minun koti.

      ainiin... minä olen tasan
      ja aikalailla vähän mutta olen reservissä.

    • Eu-ies

      Kertokaa nyt miten esimerkiksi minut saisi motivoitua puolustamaan eu:ta ja tätä mädättynyttä kantasuomalaisia törkeästi sortavaa suvakkilandiaa?

      • Eu-ies

        Lisään että islamisoituvaa maatamme. En ole sotilasvaalaani tällainen maan puolesta tehnyt. Olen tehnyt sen itsenäisen Suomen puolesta v.1986.


    • Reservipellet

      Hähhäh ei näillä armeijapelleilyillä ja reserveillä ole mitään väliä. lapsellista puuhaa kaiken kaikkiaan. Ja jotkut vielä jaksaa uhota jotain.

    • MenkääHoitoon

      Aika monen militaristi-intoilijan puheissa suurena haaveena on että pääsisi ampumaan tai muuten tapattamaan sivareita ja aseistakieltäytyjiä. Eli sieltä suunnasta on löydetty se ikioma vihollinen. Mitähän tuohon sanoisi? No kai se kertoo kaiken armeijaporukoiden järjenjuoksusta ja jonkinlaisesta alemmuuden tunteesta suhteessa viisaampiinsa. Kun ei järjellä pärjää niin jo pärjäisi väkivallalla. Sotia ei taida olla tulossa mutta jos tulisi niin se hoitaisi sotafanaatikot pois häiritsemästä kunnon kansalaisia. Ei sivarit tule sinne rintamalle maalitauluiksenne vaikka siitä kovasti tuntuu kaikenlaista fantasiaa olevan. Sivarit tekee ihan muita juttuja.

    • näinontosi

      Taitaa olla vain joutilaiden kirjoittelua, kyllä siinä hymy hyytyisi jos oikeasti lähtö tulisi ja se turvallinen koti täytyisi jättää ja viimeistään siinä vaiheessa kun varusteet olisi jaettu ja lähdettäisiin liikkeelle eikä olisi oikein tietoa mihin joutuu ja pakkasta olisi rapiat parikymmentä tai pimeä ja sateinen syksy.

      Se on niin kiva kirjoitella tuntojaan lämpimässä ja maha täynnä mutta jos osaa kuvitella mielessään itsensä pimeään ja kylmään, ase kourassa ja peläten että edessä voi olla haavoittuminen tai jopa hengen lähtö niin uskon että monen hymy hyytyy.

      • VelatonEdelleen

        Joo ja etenkin kun siitä kuplaloossista on vielä velkaa helvetisti jäljellä....toista se on meillä velattomilla täällä portugalissa katsoa kuinka suomen sota sujuisi....ei liikuttaisi vittuakaan jos rehellisiä ollaan...ei ole centtiäkään suomen kamarassa kiinni enää.Saa porukat tapella suomen puolesta ja siitä että velat säilyy..Sota kuuluu velkaisille ei velattomille!


    • nhuyiv

      Höpöhöpö, et usko itsekään noihin juttuihisi!

    • jpr1990

      maksaisko vaivaalähteä tosipaikantullen.

    • plomoxos

      Sitäpä sietää miettiä, ehkä ääni olisi monen kellossa aivan toinen jos oikeasti se vihollinen jostain päin rajan yli Suomeen tunkisi. Mitä oikeasti tekisitte jos uutiset kertoisi että jossain päin Suomea yritetään estää pienten vihreiden miesten tunkeutumista Suomeen ja kaatuneitakin jo tullut ja kaatuneiden joukossa voisi olla monen tuttu tai jopa sukulainen.

      Kyllä siinä miettisi mikä on tulevaisuus ja mihin joutuu.

    • kertaustuotaatustinatsat

      Kuuleppas,tänäpäivänä meille isoille ikäluokille on rivissä kysyntää enemmän kuin milloinkaan sitten sotien.Miksi? yksinkertaiseksi siksi kun riviin ei riitä enään miehiä (huom!pienellä miehiä)isoa osaa ei huolita palvelukseen ja ne jotka huolitaan keskeyttää sen viikon parin kuluttua,josta johtuen NAISET ovat alkaneet paikkaamaan tätä tyhjiöä sekä kertailemassa on viiskymppisiä joille annetaan alikessun natsoja joilla saadaan nostettua reservinpalvelus ikää.

    • h4r8o3e

      Höpö höpö, ei naiset siksi armeijaan mene että ne paikkaa puuttuvia miehiä, naiset menevät siksi armeijaan että saavat sieltä kokemusta ja elämäänsä jotain extriimiä ja uralleen nostetta, nykypäivänä on trendikästä käydä armeija ja ei ajatella sitä mihin sitä voi sitten joutua mutta kai sitten naisissakin on sellaisia jotka oikeasti ovat huolissaan maanpuolustuksesta.

      Sekö se on tärkeintä kertaamisessa että saa alikessun natsat tai korpin jämät, kyllä on vähän kieroon kasvanut jos siksi pitää mennä kertaamaan.

    • huipusotilas

      Miekii ossaan kaivaa poteron ja kolmessa tunnissa on jo aika syvä potero niin että voin sieltä mahallani ollessa ampua vihullista silimien välliin.

    • haukotellaanko.fi

      Pitääkö yli 35 vuotiaat ja varsinkin yli viisikymppisten kriisin tullen haukotella kotonaan, eikö puolustusvoimilla ole mitään käyttöä oikeasti vielä työikäisillä 50-65 vuotiaille?
      Kumminkin maaseuduilla reserviläisharrastuksessa suurin osa aktiivisista on juuri 50-65 vuotiaita.

    • reserviläinen

      Minä jäin juuri eläkkeelle ja nyt on aikaa harrastaa. Olen hemmetin hyvä ampumaan koska olen koko ikäni harrastanut metsästästystä. Kyllä minä aioin vielä reservijoukkoihin lähteä. Tarkka-ampujia tarvitaan aina ja hyvänä vaanimismetsästäjänä olen hyvä siinä varsinkin omalla Sakolla. Tarkka-ampujan ei tarvitse juosta eikä äkseerata "viheltää"hommia tai muuta rymyhommaa. Ei sitä yli kuuskymppisen kunto enää kestäisikään mutta kyllä Simo Häyhän ennätys voitaisiin lyödä. Nykynuoriso on niin pullamössöpoikaa että kyllä Suomen kannattaa muistaa meidät hyvin koulutetut rohkeat ja reippaat veteraanit!
      Osun Sakolla 300 m. päästä hirvitauluun helposti!

    • itkk-mies

      Edellisessä kertauksessa jossa minä olin niin siellä oli ihan rivijääkärinä ilman natsoja joku 50 gona ja sanoi olevansa viidettä kertaa kertauksessa. Muistaakseni sai kuitenkin korppaalin natsat ko. kertauksen aikana koska ollut niin monta kertaa.

    • maanpuolustaja

      Juuri näin, ei se ikää katso kun maata puolustetaan. Ja tehtävät kykyjen mukaan. Kyllä asevelvollisuuus voisi olla ainakin 70:een ikävuoteen asti, soppatykin pyörittäminen käy vanhemmallakin iällä ja miksei ne ampumahommatkin, ainakin tykillä, ei se niin raskasta ole. Ja viestintä- ja huoltopuolella on paljon hommia jotka ei ikää katso.
      Turhaan se kertausharjoitusikä niin alhainen on ettei enää kutsuta.

    • 30vuottareserviläisenä

      Sitä olen aina ihmetellyt miksi työikäiset jätettäisiin kotiin peukaloita pyörittämään ja kävelemään hermostuneena ikkunasta ikkunaan kun nuoremmat rynnii eteenpäin.

      Kyllähän nykynuoristakin löytyy yhtä kovia kuin mitä me vanhemmat olimme nuorena ja löytyy varmaan kovempiankin, ei pidä aliarvioida mutta ylipäätään yleisesti kunto on monella huono, niin huono etteivät sitä itse edes tiedosta ja ylipainoa hyvin monella ja siksi olisi ehkä tarpeen pitää remmissä mukana ne vanhemmat jäärät, kuusikymppisetkin joilla maanpuolustustahtoa on ja kohtuullinen kunto, uskon että moni viisikymppinen ja kuusikymppinen on paremmassa fyysisessä kunnossa kuin moni nuori, ainakin itse olen aivan varmasti paremmassa kunnossa menemään metsässä kuin esimerkiksi kolmekymppiset vaikka ikä alkaa lähenemään yli viisviis.

      Tällaiset vanhat jäärät soveltuisi paikallisesti turvaamaan niitä kohteita jotka eivät ole aivan kriittisempiä sekä myös kuljetus-ja huoltotehtäviin ja näin jäisi suuremmat joukot nuoremmista ja parempikuntoisista sinne missä vaaditaan parhaita sotilaista ja kestävyyttä mennä tukka putkella pitkiäkin aikoja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe