työpaikka kiusaaminen on lapsellista

nitoja

Miettikää nyt kuka tervejärkinen tekee sellaista työkaverilleen? Onko niin monella oma elämä niin pilalle mennyt että pitää ihan muita kiusata ja kostaa se muille. Te joita on kiusattu olisi kiva kuulla miten se on ilmennyt?
Itsellä on sellainen tilanne että olen tottunut siihen juoruamiseen naisten keskuudessa että ihan sama kun on asia niin että enää ei tunnu missään. En vain pidä kovin paljon toisista naisista enkä enää luota heihin.
Onko se kiusaamista kun/jos ei pyydetä bileisiin mukaan?

14

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytöstavat

      Jos olisin järjestämässä työpaikan bileitä tai vaikka tupaantuliaisia työkavereille, esittäisin kutsun avoimesti kaikille. Vain joidenkin kutsuminen on mielestäni joko moukkamaista tai kyse on selkeästä halusta rajata joku/jotkut piirin ulkopuolelle. Jos kuulut mihin tahansa kerhoon ja kutsut vain osan jäsenistä illanviettoon, tiedät varmasti mitä tästä seuraa.

      Ystävyysasiat ovat toinen juttu. Jos jollain sattuu olemaan ystävä työpaikalla, voi hänen kanssaan kaveerata vapaalla, kuten muidenkin ystävien. Kenelläkään tuskin aidosti on tilannetta, jossa suurin osa työpaikan väestä olisi läheisiä ja joukossa vain pari etäisempää työkaveria, jotka jätettäisiin ulos illanistujaisista.

      Ihmiset tietävät sisimmässään, mistä milloinkin on kyse. Ja jotenkin se tieto bileistä leviää myös sille ei-kutsutulle, vaikka asia koetettaisiin pitää salaisuutena.

    • kiva kaikille

      Siinä olet oikeassa, että työpaikkakiusaaminen on lapsellista. Siis sellainen tietoiselta näyttävä.

      Mielestäni kaikki pitäisi kutsua bileisiin, vai onko kyseessä joku pienempi osasto tms. mutta kaikille kutsu kumminkin tasapuolisesti ja hyvien tapojen mukaisesti.

      Kyllä tuo tietoinen kiusaaminen on oman pahan olon purkamista, kateutta, katkeruutta, mitä lie. Kiusaaja joutaisi terapiaan. Harmi, on toidella paljon ihmisiä, jotka eivät aikuismaisesti osaa hahmottaa, miltä minun käytökseni näyttää/kuulostaa ulkopuolisen silmillä katsottuna. Sellainen taito puuttuu tyystin tykkänään.

      • tzau

        Jos on tietoista kiusaamista, onko olemassa epätietoista kiusaamista? Useimmat meistä osallistuvat kiusaamiseen asettumalla tavalla tai toisella kiusaajan taakse. Esimerkkinä pääkiusaaja sanoo, että hän ei tule bileisiin, jos hänen vainoamansa henkilö on mukana. Siispä porukka päättää järjestää x:n pois bileistä. Kyllä koko porukka silloin osallistuu sorsimiseen tietoisesti. Pitkällä työuralla havaitsemani kiusaaminen on aina ollut tietoista toimintaa tai valintoja. Henkinen väkivalta on nykyisin rikos myös työpaikoilla. Se kannattaa kaikkien tahallaan tai epähuomiossa kiusaavien muistaa.


      • ja tzau jatkaa
        tzau kirjoitti:

        Jos on tietoista kiusaamista, onko olemassa epätietoista kiusaamista? Useimmat meistä osallistuvat kiusaamiseen asettumalla tavalla tai toisella kiusaajan taakse. Esimerkkinä pääkiusaaja sanoo, että hän ei tule bileisiin, jos hänen vainoamansa henkilö on mukana. Siispä porukka päättää järjestää x:n pois bileistä. Kyllä koko porukka silloin osallistuu sorsimiseen tietoisesti. Pitkällä työuralla havaitsemani kiusaaminen on aina ollut tietoista toimintaa tai valintoja. Henkinen väkivalta on nykyisin rikos myös työpaikoilla. Se kannattaa kaikkien tahallaan tai epähuomiossa kiusaavien muistaa.

        Aina kun työyhteisössä on ollut kiusaaja, muut ovat joutuneet asettuumaan hänen puolelleen tai tukemaan kiusattua. Kiva kaikille ei ole voinut olla. Uhrin kanssa väleissä oleminen, on katsottu ei-kivaksi toiminnaksi kiusaajien köörissä. Itselläni tasapainoilu kaikkien kaverina ei siis ole onnistunut.


    • sadfdsasdd

      """Onko se kiusaamista kun/jos ei pyydetä bileisiin mukaan?"""

      no syrjäyttämistähän sen luulis olevan, jos työkaverit luulisi olevan porukka.


      """juoruaminen ei tunnu missään""
      Se on hienoa jos voi työskennellä itsenäisesti ja ottaa väliä toisten hapatuksiin, mutta kun joudut kyselemään tietoa ja olemaan "siedettävä ja mukava" -jotta saisit tietoa vaikka he ei mitenkään siedä eikä halua ottaa tykö vaikka olisi mukavaakin heille.

      • minskumansu

        Tuon viimeisen pitäisi kappaleen pitäisi omaksua kaikki.

        Imo, kiusaamista ei ole se, että joku jää bileistä pois.


    • garkki

      Justiinsa

    • DarkKnightman

      Muuttoalalla esimieheni eväsi minulta työtunteja syyttä, mutta nostin työsuojelun neuvosta "haloon!" ja sain hänelle kirjallisen varoituksen, sekä kaikki palkkani takautuvasti evätyiltä vuoroilta. Lopputili tuli tietenkin moisilta mutta enpä ole katunut lähtöä :) Pahin työpaikka ikinä Niemi Palvelut : https://www.youtube.com/watch?v=Gjeyj0QsoW8

    • Anonyymi

      Kiusaaminen on lastentarhatouhua

      • Anonyymi

        On lapsellista kyllä! Miten esim. yrittäjä viitsii kiusata,kun työpaikan maine kärsii ja tekijät häipyy?? Pilata nyt tahallaan oma aikaansaannos.. Ylipäätään kiusaaminen pitäisi olla rangaistava teko laissa kouluissa ja työpaikoilla.


    • Anonyymi

      Kauheeta

    • Anonyymi

      Kiusaaminen on narsistien puuhaa

    • Anonyymi

      Kiusaaja ja sen kööri ovat sairaita ihmisiä, eikö järki riitä olemaan ihmisiksi?

    • Anonyymi

      Kiusaajalle parasta olisi kun jäisi ypöyksin miettimään kannattiko olla inhottava. Kaikki työkaverit saanut ajettua pois. Jatkaa todennäköisesti omahyväisesti toimintatapaansa niin kauan kuin työelämässä on ja kaiken selittää, niin että on itse tullut loukatuksi/ kiusatuksi. Yleisimmät eli puhumattomuus, eristäminen, suosiminen, jatkuva vinoilu, ilmeily ,omien työtehtävien simputtaminen muille yms.ovat kaikki työpaikkakiusaamisen muotoja. Ei tarvitse huutaa tai käydä käsiksi. Oikein tehokkaasti saa näilläkin edellä mainituilla tavoilla itsestään tehtyä täyden kusipään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe