Uusi perustelu sille, että Jeesus oli Marian ainoa poika

Mielenkiintoista sil

Eräs selitys näkemykselle on, että Jeesuksella olisi ollut sisaruksia, tosin....

He olisivat olleet Joosefin mutta ei Marian lapsia, eli ei Jeesuksen verisukulaisia laisinkaan, mutta sukulaisia uusperheen kautta, Joosefin edellisestä avioliitosta.

Lieneekö tälle todisteita, en tiedä....

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nerohetero.

      Heprealainen Yeshua oli sielunlain perusteella huo ranpenikka eli Joosefin ja Marian adoptiolapsi. Jeesusta ei sen takia ympärileikattu, joten joku teki hänestä naurettavan homopellen. Sielunlaki tarkoittaa, että puolet maailman miehistä tajuaa todellisuuden naisellisella tavalla. Ja Jeesus muuttui sielunlain perusteella kidutuksen takia Golgatan ristillä homosta heteroksi, minkä ansiosta hänestä tuli Rooman ensimmäinen paavi Pietari. Kun hyväksytte homot, tuhoatte kristinuskon ja juutalaisuuden. Hjuva, hjuva.

      https://www.facebook.com/tapioa.karna?fref=photo

      • Kreikankielessä veljeä merkitsee sana adelphos ja serkkua anepsios sekä suggenes, tosin suggenes sana tarkoittaa myös sukulaista ja näissä Raamatun kohdissa on tuo adelphos eli veli. JOH.7:5. Sillä hänen veljensäkään eivät häneen uskoneet.

        LUUK.2: 7 Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. ESIKOISENSA EI AINOKAISTAAN. MATT.13: 55 Eikö tämä ole se rakentajan poika? Eikö hänen äitinsä ole nimeltään Maria ja hänen veljensä Jaakob ja Joosef ja Simon ja Juudas?


        MATT.12: 47 Niin joku sanoi hänelle: "Katso, sinun äitisi ja veljesi seisovat ulkona ja tahtovat sinua puhutella."
        48 Mutta hän vastasi ja sanoi sille, joka sen hänelle ilmoitti: "Kuka on minun äitini, ja ketkä ovat minun veljeni?"
        49 Ja hän ojensi kätensä opetuslastensa puoleen ja sanoi: "Katso, minun äitini ja veljeni!
        50 Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.


      • totuusvoittaaaina kirjoitti:

        Kreikankielessä veljeä merkitsee sana adelphos ja serkkua anepsios sekä suggenes, tosin suggenes sana tarkoittaa myös sukulaista ja näissä Raamatun kohdissa on tuo adelphos eli veli. JOH.7:5. Sillä hänen veljensäkään eivät häneen uskoneet.

        LUUK.2: 7 Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. ESIKOISENSA EI AINOKAISTAAN. MATT.13: 55 Eikö tämä ole se rakentajan poika? Eikö hänen äitinsä ole nimeltään Maria ja hänen veljensä Jaakob ja Joosef ja Simon ja Juudas?


        MATT.12: 47 Niin joku sanoi hänelle: "Katso, sinun äitisi ja veljesi seisovat ulkona ja tahtovat sinua puhutella."
        48 Mutta hän vastasi ja sanoi sille, joka sen hänelle ilmoitti: "Kuka on minun äitini, ja ketkä ovat minun veljeni?"
        49 Ja hän ojensi kätensä opetuslastensa puoleen ja sanoi: "Katso, minun äitini ja veljeni!
        50 Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.

        Tuo asia, että esikoisensa oli varmasti tiedossa kun Evankeliumeja kirjoitettiin. Veljiä piti olla koska muuten olisi ollut ainokaisensa


    • kiltti tyttö

      Aloittajan perustelu ei ollut uuden uusi, vaan esim. roomalaiskatolisten hellimä vastoin Raamattua.

      Miksi ihmeessä pitää selitellä?

    • alkuperäinen usko

      Jeesuksella ei todella ollut sisaruksia. Tämä oli vielä reformaattoreillekin aivan selvä asia:

      "Evankeliumeissa on mainintoja Jeesuksen veljistä, esimerkiksi Jerusalemin seurakunnan johtajaa Jaakobia kutsutaan Herran veljeksi. Jokainen joka uskoo Jeesuksen neitseelliseen syntymään tietää, ettei Jeesuksella ollut täysveljiä. Kreikan veljeä merkitsevän sanan adelfos merkityskenttä on laaja. Sitä käytetään kuvaamaan yhtä lailla sosiaalista suhdetta kuin veren yhteyttä. Lähi-idän perheyhteisöt olivat laajoja Jeesuksen aikaan kuten ne ovat tänäkin päivänä. Samalla tavalla kuin nykyaikaisissa uusioperheissä on veljiä ja sisaria, jotka asuvat saman katon alla, mutta joilla ei ole yhteistä perimää, ovat Raamatun ajan perheyhteisöt olleet monenmuotoisia. Eräs merkittävä kohta, jossa Jeesuksen veljet mainitaan on Jeesuksen vastustajien huudahdus:

      Eikö tämä ole se rakentajan poika? Eikö hänen äitinsä ole nimeltään Maria ja hänen veljensä Jaakob ja Joosef ja Simon ja Juudas? (Matt. 13:55, ks. Mark 6:3)

      Toisaalla evankeliumissa käy kuitenkin ilmi, että Jaakobin ja Joosefin äiti oli toinen kuin Herran äiti Maria.

      Heidän joukossaan oli Maria Magdaleena ja Maria, Jaakobin ja Joosefin äiti, ja Sebedeuksen poikain äiti. (Matt. 27:56, ks. Mark. 15:40)

      Jaakob ja Joosef eivät siis olleet Jeesuksen äidistä syntyneitä, vaikka heitä nimitettiin Jeesuksen veljiksi. Mikä heidän sukulaissuhteensa Jeesukseen oli? Tätä kysymystä voi valaista se, mitä meille kerrotaan naisista ristin juurella:

      Mutta Jeesuksen ristin ääressä seisoivat hänen äitinsä ja hänen äitinsä sisar [ja] Maria, Kloopaan vaimo, ja Maria Magdaleena. (Joh. 19:25)

      Herran äidillä oli sisar. Riippuen siitä lisätäänkö luetteloon ja-sana nykyisen Raamatun käännöksen tapaan, tämä jae voidaan tulkita kahdella tapaa. Jae voidaan lukea ilman ja-sanaa, jolloin Maria Klopaan vaimo ymmärretään Herran äidin sisareksi. Tämä selittäisi helposti läheisen perhesuhteen Jeesuksen ja mainittujen veljien välillä. Yleisemmin kuitenkin katsotaan Marian sisaren olevan Sebedeuksen poikien, Jaakobin ja Johanneksen äiti, jonka Matteus mainitsee olleen ristin juurella. Kenties kainoussyistä Johannes mainitsee äitinsä vain ohimennen ”hänen äitinsä sisareksi”.

      Yleisempi lukutapa ei valitettavasti anna vastausta siihen, mikä on Jaakobin ja Joosefin sukulaisuussuhde Jeesukseen. Jos heidän äitinsä, Maria Klopaan vaimo ei ole Marian, Herran äidin, sisar, sukulaisuussuhde täytyy tulla isän puolelta. Tätä selitystä tukee varhainen, Hegesippokselta (n. 110-180) peräisin oleva tieto, jonka mukaan Klopas oli Joosefin veli. Tämä selittäisi miksi Jaakobia ja Joosefia kutsutaan Jeesuksen veljiksi (Matt. 13:55), vaikka heidän äitinsä on eri. (Matt. 27:56). (Hegesippoksen lausumista ks. Eusebioksen kirkkohistoria, III kirja, luku 11)

      Jeesuksella saattoi olla sisaruksia myös Joosefin aikaisemmasta avioliitosta."

      https://armonalla.wordpress.com/2014/08/23/ainainen-neitsyt/

      • Jeesuksella oli veljiä ja sisaria MARK.3:33. Hän vastasi heille ja sanoi: "Kuka on minun äitini, ja ketkä ovat minun veljeni?"
        34. Ja katsellen ympärilleen niihin, jotka istuivat hänen ympärillään, hän sanoi: "Katso, minun äitini ja veljeni!
        35. Sillä joka tekee Jumalan tahdon, se on minun veljeni ja sisareni ja äitini.

        Ja siksi kun Johannes oli Marioiden kanssa ainoat jotka seurasivat Jeesusta ristille muut pakenivat pois JOH.19:26. Kun Jeesus näki äitinsä ja sen opetuslapsen, jota hän rakasti, seisovan siinä vieressä, sanoi hän äidillensä: "Vaimo, katso, poikasi!"
        27. Sitten hän sanoi opetuslapselle: "Katso, äitisi!" Ja siitä hetkestä opetuslapsi otti hänet kotiinsa.

        Eli Raamattu kokonaisuudessaan kumoaa sen että Jeesuksen äiti Maria olisi ollut ikuinen neitsyt. Ja taivaan kuningattaresta ole Raamatusta vahvistusta


    • kiltti tyttö

      Onpa hankalia selityksiä. Kas kun tässä ei lueta Raamattua niin kuin se on.

      • alkuperäinen usko

        Vain alkuperäinen Raamattu on inspiroitua tekstiä. Mikään käännös ei ole tarkalleen oikea.

        Käännöstä täytyy aina selittää alkukielen mukaan. Joudumme myös ottamaan selvää alkuperäisestä yhteiskunnasta ja historiasta, jotta tietäisimme, mitä kirjoittajat halusivat sanoa..


      • K.T.USA

        Oikeamielinen Jumalaan uskova ihminen voi elää elämänsä ilman raamattuakin ,
        koska nyt ei ratkaista mitään lopullista tuomiota kenellekkään .Se aika on vasta edessäpäin .Kirkot opettavat väärin ,kuolemanjälkeisestä taivaaseen menosta
        niille jotka sattuvat olemaan heidän kirkkonsa jäseniä .Eivät edes suostu hautaamaan kirkkomaahan ulkopuolisia joita ei ole kirkossa siunattu .Luojan
        luomaa maata kaikkialla ,mutta pappi tekee päätöksensä kuka on arvollinen
        siunattavaksi .Papit ottavat virkansa ylittävät valtuudet ,ohittamalla Jumalan
        päätöksen ihmisen tulevaisuudesta ,ja siitä he saavat rangaistuksensa .


    • Tutkija10

      Uusimpien todisteiden mukaan Jeesuksella oli yhdeksän naista käsittävä haaremi ja sen lisäksi myös satunnaisia suhteita, myös miesten kanssa.

      • turha joukko

        Liberaaliteologit panevat omiaan. Heillä ei yleensä ole enää uskoakaan jäljellä.


    • klpo

      Jumalan ainoa Poika!

      • K.T.USA

        klpo ,täysin väärä ilmaisu . Raamatussa mainitaan ,luomisen yhteydessä ,
        YAHWEn " POIKIEN RIEMUITSEVAN " luomisen tuloksista .Siis Jeesuksella on VELJIÄ taivaallisessa hallituksessa . Myöskin YAHWEn ensimmäinen ihmisluomus
        mainitaan JUMALAN POJAKSI ,siis kuninkaamme Jeesusken veljeksi .Asiat vaativat paljon tutkimista ennenkuin voidaan tehdä rajoittavia ilmaisuja .


    • Kahden J:n Maria

      http://www.biblicalcatholic.com/apologetics/a27.htm

      *****

      "Matteus 27: 55 -- Ristiinnaulitseminen

      “Siellä oli myös useita naisia jonkin matkan päässä tätä katselemassa. Galileasta lähtien he olivat kulkeneet Jeesuksen mukana ja palvelleet häntä.
      Heidän joukossaan oli Magdalan Maria, JAAKOBIN JA JOOSEFIN ÄITI MARIA ja Sebedeuksen poikien äiti.”

      Tämä “Maria” on selvästikin samojen Jaakobin ja Joosefin äiti, jotka on mainittu kohdassa Matteus 13:55.

      Matteus 28: 1 -- Kuolleista herääminen

      “Sapatin päätyttyä, viikon ensimmäisen päivän koittaessa, tulivat Magdalan Maria ja SE TOINEN MARIA katsomaan hautaa.”

      Tämä “toinen Maria” selvästikin vastaa Jaakobin ja Joosefin äitiä, Maria Magdalenan seuralaista kohdassa Matteus 27:55. Hänet kuitenkin esitetään niin pienenä hahmona evankeliumissa että hän ei nähtävästi EI OLE Jeesuksen äiti."

      *****

      Jos katsoo Raamatun hakusanastoa, siinä lukee Marian kohdalla:

      "Kuuden UT:n naisen nimi.

      1. Maria, Jeesuksen äiti, Luuk. 1:26-38, 2:1-51, Matt. 12:46-50, Joh. 19:26, 27.
      2. Betanian Maria, Martan sisar, Jeesuksen oppilas, Luuk. 10:38, 39, Joh. 11:1, 12:1-7,
      3. Magdalan Maria, jonka Jeesus paransi, Mark 16:9, Matt. 27:56, 28:1-10, Joh. 20:11-18.
      4. Maria, Jaakob nuoremman ja Joosefin äiti, Matt. 27:55, 56; mahdollisesti sama kuin Maria, Klopaksen vaimo, Joh 19:25.
      5. Maria, Johannes Markuksen äiti, jonka kodissa kristityt kokoontuivat Ap. t. 12:12.
      6. Maria, roomalainen kristitty, Room 16:6."

      Ymmärrettävää on, että tällainen voi aiheuttaa sekaannusta, jos nimi Maria oli todellakin aikanaan hyvin suosittu.

      Huomatkaa myös mitä sanotaan Magdalan Marian kohdalla - että hän PALVELI Jeesusta. Hän myöskin kutsuu Jeesusta Herrakseen ja opettajakseen niin kuin Johanneksen evankeliumissa näkyy. Eli se siitä vaimoketeoriasta.

      • Kahden J:n Maria

        Ai niin, ja vielä. Jeesuksen "veljet" epäilivät Häntä. Miksi, jos he ovat yhdessä kasvaneet? Eivätkö he silloin tietäisivät ihan henkökohtaisesti, mihin Jeesus pystyy?

        Kyseessä linee pikemminkin (engl.) "brethren", uskonveljet.

        Luulen, että Raamatun suomenkielinen käännös ei osu aivan nappiin kaikessa.


    • Mahdottomuus

      Muinaisessa hepreassa tai arameassa ei ollut sanaa "serkku", ja hepreassa sana "veli" on tarkoittanut yleensäkin sukulaisia tai samaan ryhmään kuuluvia henkilöitä, sukulaisia tai ei.

      Jeesuksen "veljien" tai uskonveljien määrä kohdassa Apostolien teot 1:12-16 on 120. Jos sana "veli" olisi kirjaimellisesti veli, niin Maria olisi ollut raskaana 90 vuotta putkeen.

      Huomatkaa miten Pietari käyttää jokaisesta 120 opetuslapsesta sanaa "veli".

      • alkuperäinenusko

        Aivan oikein. Kannattaa uskoa siihen, mitä kaikki vanhat kirkot ovat alusta pitäen opettaneet Neitsyt Marian ikuisesta neitsyydestä.

        Liberaaliteologia vääristää kaiken totuuden.


      • rbrb
        alkuperäinenusko kirjoitti:

        Aivan oikein. Kannattaa uskoa siihen, mitä kaikki vanhat kirkot ovat alusta pitäen opettaneet Neitsyt Marian ikuisesta neitsyydestä.

        Liberaaliteologia vääristää kaiken totuuden.

        Ja Joosef ei kertaakaan yhtynyt vaimoonsa?


      • K.T.USA
        alkuperäinenusko kirjoitti:

        Aivan oikein. Kannattaa uskoa siihen, mitä kaikki vanhat kirkot ovat alusta pitäen opettaneet Neitsyt Marian ikuisesta neitsyydestä.

        Liberaaliteologia vääristää kaiken totuuden.

        Monet ovat menettäneet uskonsa raamattuun ,siellä esiintyvien väärennysten takia .
        Se vaikeuttaa selvitystä totuudesta ,mutta vakavasti Jumalaan luottava voi helposti
        ohittaa salakavalat " karikot ",säästyen haaksirikoilta .Koska Jeesus sanoi isänsä
        olevan " YKSI " ,niin sitä ei NORMAALI voi mitenkään vääntää " KOLMEKSI
        PERSOONAKSI " .Pyhää henkeä voidaan VUODATTAA ,eli jakaa yksilöille ,
        mutta persoonaa ei voida vuodattaa kenenkään päälle .Kirkollisten väärennykset
        ovat " kauhistus " kristityille .Pysykää poissa niistä .


      • K.T.USA
        rbrb kirjoitti:

        Ja Joosef ei kertaakaan yhtynyt vaimoonsa?

        Mutta sitä raamattu ei kerro ,yhtyikö Joosef vaimoonsa myöhemmin .Mutta sehän ei meille kuulu .


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      73
      3350
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3170
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2682
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2052
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1845
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1775
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      129
      1424
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe