Käynnistysspray

Pulma5

Tuli käynnistys- ja käyntiongelmia Iveco Dailyyn ja kun en moottoria muuten saanut käyntiin kokeilin käynnistyssprayta. Lähtihän tuo käyntiin, kun suihkaisi sprayta ilmanottoputkeen. Käyntihäiriö tietysti jatkui edelleen. Alkuun ei tuossa mitään merkillistä ollut, mutta parilla viimeisellä kerralla kävi niin, että ilmanottoputkesta tulivatkin lieskat ulospäin ja hetken oli konehuone liekeissä. Minusta kaasujen pitäisi imeytyä koneen sisään päin eikä tällä tavalla ulospäin. Onko tämä kuitenkin normaali ilmiö vai viittaako johonkin vikaan?

18

8617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ei

      Dieseleissä on aina sprayt riskihommaa.

    • Ei saa hehkuttaa!

      Käynnistyssumutteen kanssa ei saa hehkuttaa, sillä imusarjassa oleva liekkihehku saattaa räjäyttää ilmaputsarin hajalle. Sylintereissä olevat hehkutulpat eivät ole niin vaarallisia, mutta saattaa niidenkin kanssa imupuolelle jysähtää. Sulake tai hehkureleestä piuhat irti, jos automaattihehku.

    • pulma5

      Lienee siis niin, että nuo lieskat johtuivat väärästä toimintatavasta. Epäilin jo, että syynä olisi jakohihnan siirtyminen tai venttiilivika niin, että imuputkeen tulee painetta. Vai voiko niinkin olla?

    • moottorimiesX

      Käynnistyssumutteiden käyttö on riskialtista puuhaa. Tosin itsekin olen joutunut niitä joskus käyttelemään kovan pakkaskauden aikana. (bensiini kaasutinmoottori ( ! )
      Dieseleistä ei ole omaa kokemusta.
      Enpä suosittele edes kokeilemaan näillä uudemmilla ruiskutusmoottoreilla. Se polttoaineen ruiskutusjärjestelmä valvottu pakokaasujärjestelmä (happitunnistus) ei taida tykätä lainkaan näistä käynnistyssumutteista.
      Parasta on pitää auton akku kunnossa ja jos auto ei käynnisty pakkasessa niin ei siinä muu auta kuin: auto lämpimään ja odottelemaan normaalia käynnistystä.

      Auton moottoria ei kannata ryhtyä rikkomaan pakkokäynnistyksellä (eetteripohjaisella sumulla). Näitä uudempia autoja kun ei saa edes käynnistää hinaamalla kuten vanhaan aikaa usein tehtiin.
      Kyllä kunnossa oleva moottori käynnistyy Suomen pakkasissa ilman noita käynnistyssumutteitakin.

      • ja_lähtee

        Ei sitä koko autoa tarvitse lämpimään työntää, jos se on hankalaa. Riittää, kun vie akun sisälle, ja vaikka lataa sen siellä täydeksi. Kyllä lämmin akku kylmän koneen käynnistää.


      • Turku-Oulu
        ja_lähtee kirjoitti:

        Ei sitä koko autoa tarvitse lämpimään työntää, jos se on hankalaa. Riittää, kun vie akun sisälle, ja vaikka lataa sen siellä täydeksi. Kyllä lämmin akku kylmän koneen käynnistää.

        Reps, ja saa tehdä oikean päätöksen jos tilanne jatkuu ja saa tehdä.


    • Riiskeli

      Kyllä bensruiskun voi hinata käyntiin.
      Sama koskee dieseliä.
      Akussa pitää olla jännitettä edes että merkkivalot palaa.

      Ei siinä muuta tapahdu kuin pahimmillaan katti hajoaa, nehän ei paljon maksa.

      Jos akku on niin kuiva ettei se saa sähköistä siirtopumppua puörimaan niin turha toivo

      • Saattaa onnistua

        Jos on sen verran virtaa, että laturi alkaa lataamaan hinatessa.


    • näin on

      Ainakin minun auton käyttöohjekirja kieltää hinauskäynnistyksen VETÄMÄLLÄ kokonaan. Kirjassa selvät ohjeet kuvineen, etupyörät ylös tai kokonaan hinaus-auton lavalle ja sitten hinaus-auton kyydillä korjaamoon.

      • Gazmies

        Vielä kerran eetteriavusta: ei, ei, ja vielä kerran ei. Jotkut vanhan kansan mies ruiskasivat dieselin imusarjaan tarvitsi tai ei ja halkoivat kansia. Huvinsa kullakin.


    • FIAT_OM

      Vanha kansa kasto tarsselin dieseliin, trasseli tikkuun ja tuleen, omuputken eteen ja käyntiin.
      Spray halkoi etukammidiisseleitä. Iveco on suoraruisku, no hätä.

    • yxsvaan

      Olisikohan hehkutulppien vaihtoon aihetta ! Tuo käynnistys ongelma viittaa siihen suuntaan. Aja korjaamolle ja mittauta ne hehkut ja jos ei hehkuta kunnolla vaihtata ne uusiin niin johan käynnistyy ilman mitää aineita .

      • Anonyymi

        minulla 1 suutin vuoti joten startatessa ei tehnyt tarpeeksi painetta,eetterillä kyllä läksi kun pyöritti ripeämmin, yksi suutin vaihdettiin ja taas pelaa


    • Diisseli_käyntiin

      Dieselin käynnistysspray ohje: Kuljettaja starttaa moottoria ja starttauksen aikana kakkosmies alkaa spraijaamaan imujärjestelmästä sisään ainetta. Sprayta kannattaa pitää pohjassa niin kauan että kone oikeasti alkaa käymään. Näin ei kannata tehdä: spreijataan imuun kunnon annos ja sitten startataan, silloin kone voi hajota.

    • Pulma5

      Jäi tuo auto talveksi seisomaan, mutta nyt sille olisi taas tarvetta. Käyntiin siis pitää saada. Yritän ilman sprayta, kunhan keksin, mikä on vikana, osaisiko joku antaa vinkin? Kyseessä on siis Iveco Daily 2.8 107kW -02. Kun moottorin sai käyntiin käyttämällä sprayta se kävi jollakin lailla, kun hiukan painoi kaasupoljinta. Kierrokset nousivat n. 2500 rpm:ään muutamaksi sekunniksi ja laskivat sitten tyjäkäynnille taas muutamaksi sekunniksi, jonka jälkeen sama toistui loputtomasti. Kerran käytin autoa näin puoli tuntia, mutta muutosta ei tullut edes moottorin lämmettyä. Olen vaihtanut polttoaineen, polttoaineen matalapainepumpun ja suodattimen. Edelleenkään ei käynnisty. Missä vika?

      • Anonyymi

        Ilmavuoto.


      • Anonyymi

        Mutta onko se polttoainejärjestelmä ilmattu kunnolla suodattimen vaihdon jälkeen?


    • Pulma5

      Lisäyksenä vielä, että suuttimen merkkivalo vilkkuu moottorin käydessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe