webasto

nhjk

saako uudessa passatista webaston toimimaan automaattisesti.

14

2144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nappia painamalla

      Nappia painamallahan se käynnistyy joko autosta tai kaukosäätimellä ulkopuolelta.

    • --------

      Toimimaan automaattisesti? Mitähän sä tolla oikein tarkoitat? Toimiihan se nykyinenkin tavallaan automaattisesti, eli kytkeytyy päälle jos moottori alkaa käymään liian kylmänä.

    • tommi_j

      Täällä http://www.variantclub.fi/phpbb/viewtopic.php?f=2&t=12153 keskustelussa lukee seuraavaa.

      "Semmoinen kokemus näistä lisälämmittimistä on, että tehdasasenteiset vaikuttaisivat olevan epävarmempia, kuin jälkiasenteiset. Eikä se välttämättä johdu itse lämmittimiestä, vaan siitä, että ajonaikaiset lisälämmittimiet käyvät liian vähän aikaa kerrallaan (vaikka ajomatka olisi pidempikin, auton moottori ja lämmitin yhdessä lämmittävät moottorin sen verran nopeasti, että lämmittimen paloaika jää lyhyeksi). Ja varsinkin, jos autolla tehdään 5min ajomatkoja monta päivässä, eikä lisälämmittimessä ole ajastus/pakkokäynnistysvaihtoehtoa, lämmitin karstoittuu äkkiä."

      Yhdyn täysin tähän mielipiteeseen. Automatiikka ja Webasto eivät sovi yhteen. Itse haluaisin purkaa automatiikan pois omastani.

      • Ei automatiikkaa

        Juu, on noita vastaavia keskusteluja ollut ennenkin. Webaston pitää saada käydä vähintään 20 min kun se kerran lähtee päälle. Noissa esiasennetuissa versioissa kun automatiikka pyytää lisälämpöä, on Webasto päällä liian lyhyen ajan ja sitten se karstoittuu hetkessä ja alkaa temppuilemaan. Ei hyvä.


    • lisää löpöä mottiin

      Mihin yleensä tarvitaan koko webastoa? Eikö se volkkarin moottori lämpene ilman sitä? Sitten pitänee lisätä syöttöä pumpulle, jotta motti saa tarpeeksi löpöä, ja näin ollen lämpenee ilman tuota ongelmapesää. Taas säästetään väärässä paikassa.

      • ------------

        Kyllä tuo webasto on moottorinlämmittimenä nro: 1. Lohkolämmittimet on mitä on niiden johtojensa kanssa ja Webastolla auto lämpenee ihan oikeasti.

        Kyllä Dieselissä pitää lisälämmitin olla, kyllä tulisi 30 asteen pakkasessa äitiä ikävä dieselillä ajellessa ilman polttoainetoimista lisälämmitintä.


    • Webasto rules.

      Mulla toinen tehdasasenteinen Webasto menossa Passatissa. Ensimmäisellä ajoin 170 tkm ja talvisin aktiivisessa käytössä. Nykyisellä ajettu 140 tkm, ei ole kummassakaan tehdasasennetussa Webastossa ollut minkäänlaisia vikoja.

    • nhjk

      ww passat 2014 b8 pitäisikö webaston sammua automaattisesti kun käyttää kaukosäätöä tai kojetaulun käynnistysnappia. moottorin sammuttua.

      • B7 nyt, B8 pian

        Jos auton moottori on sammutettuna niin kyllä sen Webastonkin pitäisi pian sammua ellei ole tarkoituksella jätetty Webaa päälle. Kai siinä joku jälkipoltto vielä on mutta n. minuutin sisällä pitäisi olla jo hiljaista. Näin ainakin aiemmat Passatit joissa W, ovat toimineet minulla. Eli nappulasta painaminen ei välittömästi katkaise W:n toimintaa ajon loputtua.

        Ajon aikana tilanne onkin sitten täysin auton käsissä miten haluaa lisälämpöä tuottaa. Nappuloiden painelu ei vaikuta mihinkään ajossa.


      • B7 nyt, B8 pian
        B7 nyt, B8 pian kirjoitti:

        Jos auton moottori on sammutettuna niin kyllä sen Webastonkin pitäisi pian sammua ellei ole tarkoituksella jätetty Webaa päälle. Kai siinä joku jälkipoltto vielä on mutta n. minuutin sisällä pitäisi olla jo hiljaista. Näin ainakin aiemmat Passatit joissa W, ovat toimineet minulla. Eli nappulasta painaminen ei välittömästi katkaise W:n toimintaa ajon loputtua.

        Ajon aikana tilanne onkin sitten täysin auton käsissä miten haluaa lisälämpöä tuottaa. Nappuloiden painelu ei vaikuta mihinkään ajossa.

        Tarkennan vielä tuota viimeisintä lausettani. Ajon aikana W:n saa pakotettua käyntiin nappulasta mutta se ei välttämättä sammu nappulasta jos auto päättää tuottaa lisälämpöä ulkolämpötilasta johtuen. Aika erikoista että auto kuvittelee tietävänsä kuskia paremmin milloin tekee jotain tai ei tee. Esim. lyhyessä ajossa pakkaspäivänä (marketista toiseen esim.) aiheuttaa sen että W käynnistyy toistuvasti lyheksi ajaksi ja tämä aiheuttaa ennen pitkää W:n karstoittumista ja arvokkaan rempan. Paree olisi noilla kauppareissuilla pitää W päällä jatkuvasti myös ajojen välillä.


    • Webasto renkkaa

      Paljonko maksaa Webaston remppa jos on karstoittunut?

      • kamiiiiiina

        Siinä on aika iso homma kun joutuu purkamaan kalustoa ennen kuin pääsee itse Webaan käsiksi. Lisäksi 'kamiinan' osia pitää vaihtaa melkoisesti. Kustannukset siinä 800 - 1000 e nähdäkseni.


    • 3c-08

      Jos karstoittunut pelkkä puhdistus riittää ,ei maksa mitään. Irrotus pahinta. Tuommosesta 3c passatista meni kaikkineen aikaa n. pari tuntia.

      Itse kaminan purku tosi helppo,ei tarvi erikoisosaamista.

      pari kertaa olen omasta joutunu puhdistamaan ( vm-08)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe