Sebamed

Ostaako vai eikö

Onko kenelläkään kokemusta näistä Sebamedin tuotteista? Ovatko laadukkaita ja yhtä hyviä mitä selosteet antavat ymmärtää?

Mulla on aika herkkä ja punoittava iho ja toisaalta taas jokseenkin rasvoittuva ja toisinaan finneihin taipuvainen iho, mutta näin talviaikaan erityisesti ihon herkkyys ja punoitus on enemmänkin ongelma.

Olen elämäni aikana kokeillut varmasti satojen eurojen edestä erilaisia ihonhoitotuotteita kuitenkin yrittänyt pysytellä kohtuuden rajoissa, mutta en ole oikein saanut mistään sitä apua kuin ehkä hetkeksi aikaa kunnes taas tuntuu että iho tarvitsee taas joko enemmän tehokkaampaa tai hellävaraisempaa hoitoa riippuen sääolosuhteista ym.

Sebamedia en ole kuitenkaan vielä koskaan kokeillut ja mietinkin olisikohan siitä mulle apua, mutta en oikein tiedä millaisia tuotteita kannattaisi ottaa kun ihoni on herkkä ja toisinaan finneihin taipuvainen. Ainakin ajattelin ostaa Sebamedin ulkoiluvoiteen suojaamaan ihoa kylmältä (kokemuksia?)

10

5320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mrs Rosacea

      Kylmältä suojaa parhaiten mineraalimeikki. Olen jo keski-ikäinen joten kokemusta hintavista kokeiluista löytyy jonkin verran.

    • ihotautilekurilla

      Minulla on taustalla rasvainen / akneiho, mikä on ollut muutenkin vaikea. Atopiaa, pintakuivuutta.
      Nyt keski-iässä päsähti ruusufinni = rosacea, mikä on ihan pashaa : [

      Sebamed pesunestettä olen käyttänyt niin kauan kuin sitä on Suomessa ollut. Käytän sitä vain intiimialueelle ja kainaloihin, joskus kropan pesuun. Todella loistava niihin, muuhun en vaihtaisi!
      Mutta kasvoilleni se ei ole koskaan sopinut! Yritetty on. Viimeksi kuluneella viikolla ja annas olla: naamalle nousee outoja näppylöitä, punoittaa eikä tunnu lainkaan sopivalta.

      Voiteista ei ole kokemusta, siis Sebamedin.
      Pakkaselle ei suositella kosteuttavaa voidetta, koska se jäätyy ihossa.
      Just joku sopiva meikki suojaa paremmin, jos sopiva löytyy. Minulle on sopinut vain Eila Hellgrenin tinted care värillinen voide; joskaan se ei ole varsinaisesti tarkoitettu kylmältä suojaamaan.
      Mutta siitä kasvojeni iho ei ota nokkiinsa ja punakkus ym tasoittuvat edes vähän.

      Mrs Rosacea, minkä merkkistä mineraalimeikkiä käytät? Onko se sitä puuterimaista (vai onko niitä muunlaisia olemassakaan?) ? Minulla oli pariakin mineraalimeikkiä, mutta pidemmän päälle iholle nousi niitä ruusufinnille tyypillisiä näppylöitä.
      On vaan hiton vaikeaa löytää oikuttelevalle iholle mitään tuotetta : [

      • Mrs Rosacea

        Minulla on tuon rosacean lisäksi muutakin harmia ihosta, tuoksuallergia sekä allergia talkille. Talkkijutunkin tajusin aivan sattumalta, kun laitoin kerran kesällä ihan puhdasta talkkia jalkoihin ja sain kamalan ihottuman. Kokeilin sitten uudestaan käsivarteen ja sama tulos. Tajusin sitten, miksi naamani kukkii, kun melkein kaikissa meikeissä on talkkia. Lopetin meikkaamisen, kunnes löysin mineraalimeikit. Käytän Youngbloodia, joka sopii minulle hyvin. Ne ovat niitä jauhemaisia, on myös puristemuodossa, joita on kätevämpi kuljettaa mukana. Näistä meikeistä minulle ei ikinä ole tullut mitään kutinaa, rakkuloita tai ruusufinnejä. Olen kokenut helpoksi suojata ihon kesällä auringolta tai talvella pakkaselta. Oikeastaan kuljen samoissa meikeissä ympäri vuoden. Kasvoni puhdistan perusvoiteella (meikit lähtevät) ja vedellä, käytän siis perusvoidetta kuten saippuaa. Ripsari lähtee vedellä ja rajauksiin käytän Sensain omaa silmänputsaria. Ne ovatkin ainoat meikit muuta merkkiä. Käytän Sensain kuorintajauhetta, siitä ei tule ongelmia. Voiteet (ne kaksi ainoaa) ovat Widmerin hajusteettomia. Oli tuskallista löytää oikea kokoonpano, ettei kasvot olisi koko ajan paiseilla ja rakkuloilla. Ruusufinnin löytyminenkin kesti aika kauan, minulla se onneksi pysyy kurissa Rozexilla (geelimuodossa, voide oli liian paksua). En enää uskalla vaihtaa mitään tuotteita toisiin ja olen kauhuissani, kun ajattelenkin sitä mahdollisuutta, että joku näistä lopetettaisiin. Jossain välissä ostin vaikka mitä sarjaa, mutta eihän niistä ollut apua, kun lääke puuttui. Hiki pitää heti huuhtoa pois kasvoilta, jos jotain harrastaa ja saunaa en uskalla ajatellakaan enää. Itselläni en ole huomannut vaikutuksia mistään ruoka-aineista, vaikka syön esimerkiksi hyvinkin maustettua ruokaa. Tosin viljoja en käytä enää lainkaan, mutta ne jätin vatsaoireiden takia. On tämä kiusallinen riesa!


    • ihotautilekurille

      Mrs Rosacea, kittoksia kommenteista! Täytyy hommata tota Youngbloodia, olen muualtakin kuullut siitä hyvää.

      Ja kuulostaapa tutulta moni asia.

      Perusvoiteella, Humektanilla, minäkin pesen naamani.

      Minulla on ihotautilääkärin määräämänä Rozexia, sitä voidemaista. Sain sitä muuten jo 80-luvulla YTHS:n ihotautilääkäriltä perioraalidermatiittiin. Oli silloin eri nimellä (Elazyl tjsp.?)
      Se auttoi eli diagnoosi oli ihan oikea ja toi PODhan on ymmärtääkseni sukua rosacealle.
      Meni vuosia, etten tarvinnut sitä, mutta sitten puhkesi rosacea oikein kunnolla.
      Täytyy ehkä siirtyä tohon geeliin. Voide on ruvennut juurikin suun ympärillä aiheuttamaan hitonmoista hilseilyä, kihelmöintiä ja punoitusta!?
      Joudun käyttämään välillä vahvaa kortisoniakin, Bemetsonia, kun ei se ihon reaktio rauhoitu muulla.
      Protopic on myös käytössä.
      Isotretinoiinia on mennyt 10-20 mg/pv vapusta lähtien.
      Möykkyjä ei ole tullut tänä aikana, mutta...on ollut vaikeaa silti.
      Protopic oli joskus naamaan hyvä, alkuhankaluuksien jälkeen. Nyt tuntuu kuin iho olisi ohuempi tai jotain (isotretinoiinin takia?), koska olen ollut huomaavinani, että iho jopa ärtyisi välillä Protopicista? Kesällä luulin sen johtuvan auringon yhteisvaikutuksesta ja jätin käyttämättä, mutta nyt taas kun aloitin, on kiristelyä ym.
      Täytyy tarkkailla.

      Näppylöintiä, rakkulamaisuutta, punoitusta, turvotusta, kuumotusta on siis jatkunut enemmän tai vähemmän kaikista hoidoista huolimatta.
      Hiki kirveltää, lämmin suihku punoituttaa pitkäksi aikaa, sauna on unohdettava jne.
      Syömisistä pahin on ehkä homejuusto kuten muutkin juustot -> yleispunoitus, näppylöinti. Soijakastike aiheuttaa myös oireet.
      Alkoholi aiheuttaisi kuumotuksen ja punoituksen, mutta onneksi ei oikein edes maistu. Kerran kahdessa vuodessa skoolatessa ehkä.

      Laserissakin olen käynyt kun naama oli vielä "vain" couperosana, mutta aina sitä punakkuutta löytyy : (

    • Sebamed

      Sebamed-tuotteissa on PH-arvo kohdillaan 5,5, mutta tuotteissa on käytetty hajusteita. Sebamed clear face on taas erillinen tytärsarja epäpuhtaalle iholle, joka sisältää erilaisia tuotteita, joista jokainen voi valita omansa.

    • NiveaOK

      Jos ihosi on herkkä, en lähtisi suosittelemaan sebamediä vaan NIVEA SENSITIVEn puhdistusemulsiota ja misellivettä(3in1miraclewater).Käy tutustumassa Nivean kotisivuilta. Puhdistustoimenpide on hellävarainen ja kosteuttava.Sarja sisältää myös päivävoiteen(sekaiholle on sinulle varmasti parempi)ja yövoiteen. Itse teen näin: Levitän puhdistusemulsion kuiviin kasvoihini niin, että tuote imeytyy ihohuokosiini, annan ehkä vaikuttaa hetkisen.Huuhtelen runsaalla vedellä ja sitten käsittelen kasvot misellivedellä, joka puhdistaa puhdistusmaidon rippeet kasvoiltani. Kosteuttaa ja raikastaa! Sitten vielä päivä-tai yövoide, ja iho kestää mitä vaan!

      • huhhuhuhuh

        Kuka voi oikeasti suositella tosissaan jotain Nivean markettipaskaa? Ei ainakaan jos vähääkään välittää omasta ihostaan.


    • Kokeillut

      Minä kokeilin Saksassa Sebamedin nestesaippuaa lähes 30 v sitten. Se oli mun mielestä hyvä, tosiaankin hajustettu ja väriaineita (vihreä) oli. Sitä tarvittiin vain pieni tippa kasvojen pesuun, eli oli riittoisa. Ehdotan lähinnä normaali-ihoiselle. Tuote on voinut muuttua vuosien saatossa.

    • eioletarkoitusmainostaa

      Itselleni taas ei käynyt Sebamed. Päänahka kutisi ja ihosolukkoa irtosi päänahasta. Kasvot alkoivat kiiltää. Enkä tiedä, kuka on mitannut että ihon pH muka olisi 5,5. Itse uskon neutraalin pH:n tai lievästi emäksisten pH-arvon omaaviin tuotteisiin.

      Nyt käytän osittain "paholaisen" eli Lorealin tuotteita (Kerastase-shampoota) päänahkaan ja Dermosilin suihkutuotteita (kasvojen pesuainetta vartalolle suihkugeeliä). Kosteusvoiteena kasvoille Lumenen arctic aquaa, joskus kasvoille Dermosilin miesten (!) kasvoseerumia (energizing & matifying facial serum). Vartalon kosteusvoiteena onneksi nykyään yleensä riittää ihan vain perus Essex-lotion hydrogeeli. Jalkojen rasvaukseen joka ilta Lipolan-perusvoidetta.

    • KMT

      Käytän Sebamedin käsivoidetta. Se on ihan hyvä tuote.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe