ihan kysyn vaan collien hinnasta

tarttis tietoo

Elikkästä olen tässä vähän miettinyt collien eli skotlanninpaimenkoiran ostoa. Minkä hintasia ne yleensä on? Ja kuinka terve se on yleensä? En nimittäin ole oikein varma sellaisesta koirasta, joka pitää viedä eläinlääkärille kerran kuukaudessa jonkin lonkkavian takia. Mitä hyviä ja huonoja puolia niissä on? Millainen tila olisi niille sopiva? Kuinka paljon seuraa ne vaatii päivässä? Pitkä vai lyhytkarvanen? Mietin itte vähän sitä pitkäkarvasta.

14

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastaus löytyy

      noihin kaikkiin, kun luet tuosta noita vanhempia kirjoituksia....

    • mieti ensin

      millaisen kodin voit tarjota?

    • 14+2

      Pariin kysymykseen vastaus:
      Hinta yleisimmin ehkä 800-900 euron tienoilla, mutta voi olla enemmänkin.
      Kohtuullisen terve rotu, esim. lonkkien osalta kaikkiin jalostuksiin käytetyiltä collieilta vaaditaan riittävän hyvät lonkat ja tällä hetkellä sileäkarvainen collie yksi tervelonkkaisimmista roduista. Kuitenkaan minkään koiran osalta ei voi luvata, että eläinlääkärikuluilta välttyisi. Aina voi tulla, ja yleensä tulee, yllättäviä sairauksia, loukkaantumisia jne., joihin on koiraa hankkiessa varauduttava.
      Colliet kiintyvät vahvasti omaan laumaan ja omistajaan, ja sen vuoksi kärsivät, jos joutuvat olemaan paljon yksin. Eli tarvitsevat seuraa _paljon_. Lisäksi paimenkoirataustan vuoksi tarvitsee tekemistä, eli sohvaperunaksi collieta ei kannata ostaa, vaan omistajan pitää olla valmis käyttämään aikaa riittävään liikuntaan ja muuhun aktivointiin.
      Pitkä- ja lyhytkarvaisen välillä ei ole suuria eroja. Pitkäkarvaista vain pitää harjata useammin, pitkä turkki luonnollisesti vaatii enemmän huolenpitoa kuin lyhyt.

      • tarttis tietoo

        Kiitos kaikille tiedosta ja anteeksi kun en ole vastannut pitkään aikaan oli hieman teknisiä ongelmia


      • Oppiraha

        Collie on suosittu rotu, joten kasvattaja saattaa olla millainen tahansa. Kannattaa opetella collieilla esiintyvien sairauksien nimet ja niiden vakavuudet. Ennen kasvattajan luona käymisestä kannattaa käydä Kennelliiton Jalostustietojärjestelmässä ja katsoa, millaiset vanhemmat ja isovanhemmat pennuilla on. Jos isällä tai emällä on vakavia sairauksia, niin pentua ei kannata ostaa. Sairaasta koirasta kehittyy herkästi äkäinen ja esimerkiksi meillä collien sairauksien hoito maksaa enemmän kuin koiran normaali ylläpito (ruuat, herkut, välineet)...


    • 20+13

      Kyllä se Colliekin alkaa aika sairas olla ...lonkat ,silmät,selkä,haima jne . Luonnepuolelta löytyy huonoa hermorakennetta joten tarkkana pennun valinnassa tai saat pommin käsiisi .

      Itse en rotua vaihtaisi mutta saa olla supertarkka mistä koiransa ottaa ...

    • jjnrthzgregswete

      Sairauksista vaikea löytää tietoa, kun kaikki ei ole koiranetissä. Esim selät ja haima.

    • teijaa

      Mulla on 5 kuinen pitkäkarvainen collie. Aatulla on aivan mahtava luonne, joskin vielä hulivili ikänsä puolesta mutta rauhoittuu kun ikää tulee. Maksoin lokakuussa 2014 1000€ Aatusta vaikka onkin värivirheellinen (liikaa valkoista selässä).

      Tilasta en niinkään tiedä, me asutaan omakotitalossa taajaman ulkopuolella. Tottunee varmasti pieneenkin asuntoon kunhan huolehtii riittävästä liikunnasta ja aktiviteeteista yms. Meillä ei tarvi olla pitkiä aikoja yksin kun isä on eläkeputkessa ja näin ollen päivät kotona. Itse teen erimittaisia sijaisuuksia vanhainkodilla.

    • 2012

      Eipä koiranetistä löydy kuin pakolliset ....tai sitten jos on tutkittu enemmän niin ainoastaan ne mitkä on "hyvää" ...jos koirassa on paljastunut jotain vikaa esim haimassa tai selässä niin ei siitä mennä huutelemaan . Hinnat taitaa liikku 900-1200 e välillä .

    • SoopeliCollie

      Suurin osa pk collien pennuista on sitä tonnin luokkaa hinnaltaan. Kannattaa etsiä sellainen pentue jossa vanhemmat omaavat vähintään B/B lonkat ja silmät ovat CEA vapaat. Ja väri blue merle on aika sairas. Huonoina piirteinä voisin nyt mainita että paimenkoirana sillä on paljon taipumusta leukojen lonksutteluun ja huonekalujen jäystämiseen, mutta ongelma on helppo kouluttaa pois. Koirasta tulee myös herkästi agresiivinen, jos se ei saa riittävästi aktiviteettia. Koira on myös luontaisesti aika säikky, joten kannattaa varautua totuttamaan sitä kaikkeen. Hyvänä ominaisuutena voisin mainita uskollisuuden joka on kyllä mahtava piirre tässä rodussa. Mutta kannattaa muistaa että jokainen yksilö on erillainen ja kannattaa olla tarkka mistä pennun ostaa

      • Covergirl12

        Blu merle ei ole väriltään yhtään sairaampi kuin muutkaan värit. Colliet eivät syö yhtään enempää huonekaluja kuin muutkaan rodut. Colliet vaativat liikuntaa jo kokonasakkin puolesta, mutta ei liikunnan vähäisyys tee niistä aggressiivisia. Erikoisia olettamuksia?!


      • Enpästiedä

        Mistähän tulee olettamus että syövät huonekalut ja muuttuvat aggressiivisiksi jos eivät saa tarpeeksi omaa liikuntaa tai että ovat säikkyjä.
        Eivät tuhoa yhtään sen enempää huonekaluja kuin muutkaan koirat.
        Omastani maksoin aikanaan 800, ja on nimen omaan merle väriltään kertaakaan ei ole sairastellut ja on jo 9v. Omani ei myöskään säiky yhtään mitään, ei haittaa ukkonen, ei haittaa ilotulitteet, ei haittaa ohi ajavat kovaääniset autot jotka ykskaks ilmaantuu nurkan takaa jne.


    • lellutin

      900-1000 euroa

    • henaliini

      hieno luonne!! älykäs ja hyvä käytöksinen.Herkkä vaistonen,Nopea oppimaan ,Meillä maatila, eikä koskaan lähtenyt tilusten ulkopuolelle vaikka irrallaan oli aina pihalla.Oiva vahti; tiesi millon on oman talon väki liikkeellä, millon milläkin kulkuneuvolla, mutta kun vieras tuli pihaan saattoi pitää ne autossa ta ianakin ilmoitti haukunnalla tulijat!Oppi sisäsiistiksi todella nopeaa noin 3 kk iässä...eli 12 vuotiaaksi terveenä ja sairastu keuhkosyöpään..RIP

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe