Minne muuttaisit asumaan?

Suomi on paska maa

Jos muuttaisit pysyvästi ulkomaille, minne muutaisit ja miksi?
Olen perheeni kanssa muuttamassa ulkomaille kesällä 2015 ja meillä on kaksi vaihtoehtoa muutto suoraan todennäköisesti Espanjaan tai sitten ensin kiertely (lapsi etäkoulu Kulkuriin). Mutta tosiaan, kun muutamme perheenä, mukaan lähtee siis kaksi pientä lasta ja koira, toinen lapsista alle kouluikäinen niin heille haluaisi mahdollisimman vakaat kotiolosuhteet ja jopa sen taata, että kouluikäinen lapsemme kävisi ihan oikeassa koulussa ja mielellään Suomenkielisessä. Tämä puoltaisi muuttoa suoraan Espanjaan. Sitten taas toinen ajatukseni on, että siellä missä on perhe, siellä on koti ja olen miettinyt niin, ettei lapset hirveästi voi kärsiä, kun kuitenkin ovat vanhempiensa seurassa. Eli miksi ei kiertelisi ensin ja sitten vasta asettuisi aloilleen, kun siltä tuntuu?
Tässä yhteydessä ei onneksi heti tarvitse vanhempien töitä miettiä, joten lasten hyvinvointi on etusijalla ja se, että päästään pois Suomesta.

15

3354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ääliö

      Paska olet ite,ja muuta vaa pois ni ei tarvi sun puolesta veromarkkoja tuhlata

      • Kunniallinenn

        Ääliö on aina ääliö


    • SipiläT

      Alaska, Iclu asuntona ja ehdottomasti täytyy olla Mc Donals lähellä.

    • 8765

      Muutamme ensi vuonna Italiaan. Lapset ovat jo aikuisia ja asuvat maailmalla, Suomi-yhteisöä emme kaipaa.

    • Skånepåg

      Muutimme 1980, hyvin ollaan viihdytty, nykyään eläkkeellä :D

    • älämölöä

      Vuosaari ajaa ulkomaan asian.

    • Mire111111111111111111

      Jos saisin mahiksen muuttaisin heti Turkkiin rannikolle <3 ja en osaaa kieltä niin se on liian vaikeaa nyt joudun tyytyy kylmyyteen. Jos uskaltaisin muuttaisin heti mutt en uskalla

    • matkamiesmaailmalla

      Vajaan kahden vuoden päästä olen vapaa duunista. Olen suunnitellut jotain Välimeren maata tai sitten Atlantin puolelta jotain. Noin 20 vuotta olen kierrellyt ja katsellut, jokainen on erilaisensa, siis valinnan vaikeus. Espanja , Portugali , Kroatia, Montenegro, Albania, Malta, Italia, Sisilia, noita olen ajatellut, varmaan asustelen siellä sun täällä aluksi. Sinkkuna ei tarvitse miettiä muiden mielipiteitä. Toisaalta matkakumppani olisi mukavaa seuraa rannalle ja auringonlaskun tuijotteluun.

    • VittuakoTäällä

      Muuttaisin hevonvittuun tai huitsinNevadaan.

    • Mietinsitä

      Italia olisi kiva, mutta vaatii rahaa ja suhteita. Ranska on järjestäytyneempiyhteiskunta.

    • MikäMaaMikäValuutta

      Espanja on hyvä vaihtoehto. Kieli on melko helppoa, ja tosiaan sillä Suomellakin tietyissä paikoissa pärjää hyvin. Muutaman vuoden siellä -yllätys yllätys- Costa del Sol:in alueella asuneena voin kertoa, että matalalla kynnyksellä voi vaikka lasten kanssa lähteä. Iso plussa mahtavista keleistä ympäri vuoden.

      Jos nyt saisin päättää mihin seuraavaksi muuttaisin, olisi vaihtoehtoina Australia, Italia ja Kalifornia. Kuitenkin Suomi on minulle niin rakas paikka, että kokonaan en pois muuttaisi. Sitten, kun kesämökin hankinta tulee ajankohtaiseksi, niin sen voisi sitten hankkia järvenrannan sijaan aavan meren tuolta puolen.

      Yksi pitkäaikainen haave olisi hommata "vani" , johon rakentaisi sisälle kaiken mitä asumiseen tarvitaan. Legendaarinen kleinbus olisi nätein vaihtoehto. Sillä sitten olisi hauskaa kiertää ympäri maapalloa, koirat mukana -tietysti!

    • Pienityöeläke

      Valuutan riittävyydestä. Olisin valinnut eu:n vastakkaiselta kulmalta portugalin.
      Nyt kuitenkin tämä "vasemmistodiktatoorinen päättäjäprovokatoorinen lillukanvarsiin tarttuva eliittimme on kateudessaan lusitaanien osaamiselle" (huh!!) päättänyt riitauttaa tämänkin mahdollisuuden saada pienehkö työeläke riittämään edes kohtuulliseen toimeentuloon.
      Ei edes eläkkeiden leikkaaminen indeksistä riitä tälle uudelle työtäpakoilevalle yliopistoeliitille. Vaan pitää kyykyttää vanhemmat ja hyvinvointimme rakentaneet aikuiset köyhyysjonoihin kerjäämään leipämuruja "fiksuilta" tulevaisuuden toivoiltamme.
      Ne muutamat pääjohtajat, joihin tässä asiassa vedotaan, eivät palaa maksamaan verojaan; heihin eivät nämä kyvyttömien päättäjiemme tohinat vaikuta. Siinä varallisuusluokassa riittää vaihtoehtoja maailmalla!

      • SuomiRikastuu

        Suomessa eläkkeestä joutuu nykyään maksamaan veroa, kun eläke ylittää 1.000 e/kk. Espanjassa raja on 1.166 euroa/kk. Nyt Suomi rikastuu, kun pääsee verottamaan näitäkin suureläkkeitä. Samalla työttömyys vähenee, kun tarvitaan lisää verovirkailijoita. Sipilän lupaus työllisyyden kasvusta toteutuu.


      • SFrikastuukinEnemmän

        Korjaus: Suomi rikastuukin enemmän!
        Suomessa verovapaan eläkkeen yläraja onkin 10.000 e/vuosi, n. 833e/kk eikä 1.000 e/kk. Tonnin kuukausieläkkeestä menee veroa 3%, jos ei ole invalidivähennystä.
        Espanjassa veroton yläraja on 14.000 e/v, ts. n. 1.166 e/kk. Eläköön, tällöin Espanjassa asuvan suomalaisen eläkevero on 7,5%. Uuden lain mukaan Suomi ottaa vähennyksenä huomioon Espanjaan maksetun veron määrän, joka on ylärajalla 0 euroa.


    • MikäMaaMikäValuutta

      Eläkkeistä en tiedä, mutta ainakin nykyään työttömyyskorvauksen saa helposti ulkomaillekin. Ei enää säätöä u2-lomakkeiden kanssa vaikeissa ulkomaalaisissa työttömyystoimistoissa, joissa asiat ei etene, ja rahaa saa odotella kuukausia. Helpompi lähteä, kun voi sitten rauhassa etsiä töitä ja asuntoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe