rakennuslupien voimassa olo

tontteja

On haettu ja saatu suunnittelutarveratkaisuilla okt 300m2 autotalli/varasto 75m2 myönteiset päätökset ja sen jälkeen lohkottu niistä itsenäiset tilat. Tarkoitus oli myydä tontit pois, mutta ostajia ei ole ollut. Onko ostajakatoon yksin aika huono vai mitä ihmiset etsivät. ahinnan ei pitäisi olla syy, kun on mahdollista vuokratakin ja tehdä myös tarjouksia ja etäisyys ja yhteydet kunnossa. Suunnittelutarveratkaisujen voimassaolo lähenee loppuaan, joten jotain on tehtävä,

1. miten on jos nyt haemme rakennuslupaa pienempään vaikka Suomen kulttuurirahaston k-3 talojen kuvilla, onko myöhemmin uudelle omistajalle myönnettävä luvat erilaiseen ja suunnittelutarpeen maksimiin 300m2 taloon ja 75m2 at/varastoon muutoshakemuksella vai
menetetäänkö maksimi rakennusoikeus ellei sitä määrää nyt hae

2. kuinka kauan rakennuslupa on aloittamiseen voimassa ja
onko lisäaikaa aina hakemuksesta myönnettävä
paljonko pitää olla riittävään aloittamiseen tehty, ettei lupa lopu

vierestä maata myyty kaupungille, saattaa tulla ok-alue siihen,onko tällä vaikutusta lupien jatkoajan hakuun

13

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+16

      Hae pienelle ulkorakennukselle lupa nyt ensin ja sitten myöhemmin lisää.

      Luvan hinta perustuu rakennusalaan ja ei tule sen kalliimmaksi vaikka osissa hakee.

      Varsinaiset lupakuvat tulevat kalliiksi mutta jos saat jostain halvalla niin ei tuohon mitään estettä liene.

    • maajavesi

      Rakennuslupa voimassa 5 v. Jatkoa saa hakea sen jälkeen Rakennusvirastosta/rakennustarkastajalta.

      • HTK

        Rakennuslupa on voimassa vain 3 vuotta, ja jos rakentaminen aloitetaan tuona aikana saa kaksi lisävuotta ilman eri hakemusta.


    • ägfj

      Rakennuslupaa varten tarvitaan jo sen verran suunnitelmia, että rahaakin palaa aika lailla. Tuleva ostaja tuskin haluaa rakentaa valmiiden suunnitelmien mukaan joten haettu/saatu lupa menee todennäköisesti hukkaan. Jos str:n perusteet eivät kunnassa ole muuttuneet, antaisin luvva raueta ja odottaa ostajaa.

    • tontteja

      taitaa ne perusteet olla muuttuneet. Lupaa myönnettäessä naapurina oli yksityisen maatalousmaata, nyt kaupungin omistamaa -eli tuskin uutta str:a saisi. ja rakennushaluisia kun ei tunnu löytyvän. kyllä stressikäyrä on korkealla

    • Voima markkina

      "Onko ostajakatoon yksin aika huono vai mitä ihmiset etsivät. ahinnan ei pitäisi olla syy, kun on mahdollista vuokratakin..."

      Vaikuttaa vähän siltä, että hinnasta kaupankäynnin tahmeus loppupelissä on kiinni. Kyse tuskin on mistään hinnanmaksun järjestelystä (kuten vuokraus) vaan siitä, millaista omistusta ostajalle siirtyy per euro. Rivienvälistä olen lukevinani, että tässä yritetään myydä str-tilaa lähelle kaavoitetun okt-tontin hintaa - ehkäpä vielä per ka-neliö?

      Saattaapa olla, että tonttia 120-150 m2 talolle etsivät eivät ole halukkaita maksamaan 300 m2 kerrosalan hintaa, millään tavalla laskettuna. Ostajat, joilla on mielessä hulppean 300 m2 linnan rakentaminen lienevät taas ennen muuta kiinnostuneita hienosta paikasta.

      Hinta kohdilleen, niin ostaja löytyy tuossa tuokiossa. "Oikeaa" hintaa ei ole, vaan se on sen mukainen millä kauppa käy. HInta kannattaakin miettiä siltä pohjalta, millä tonttikauppa alueella muuten käy, per tontti.

    • tontteja

      Totta varmaan sekin, että joillekin tärkeää vain saada rakentaa ok-talo, vakio 1000m2/120-150m2 valmiiksi määrätty malli ja materiaali taloon ja pihaan määrätyt kasvit määrättyyn paikkaan ja se on se unelma joillekin.
      Toisaalta luulisi olevan myös niitä, jotka haluavat rakentaa omannäköisensä talon ja pihan ilman määräilyjä ja kunnon kokoisen tontin ja hiukan enemmän omaa rauhaa tarvittaessa, olisi siinä omaa muukin kuin velka tuleville vuosille. Ja mikä on "hieno paikka" ? Saa ihan mukavan oman lammenkin kaivaa, jos vettä kaipaa ja istutuksilla ne komeat koristepuutarhat luodaan samoin hyöty- ja hedelmätarhat ja paljon mahtuu hienoa tekemään, mitä se sitten tarkkalleen kenenkin mielestä on. Ajattelen myös esim pieniä rakennusfirmoja, (kuorma)autoilijoita ym joilla kookkaan työkoneen yösäilytys/huoltotilan tarve, eikö olisi mukava aamulla kotoa lähteä, kun ei sekadunvarsisäilytys aina kaikille niin mieleistä ole. Samoin pienet yritykset esim. tilitoimisto-, kampaamo, perhepäivähoito, eläinhoitola, pientuottaja ym sopisi olemaan huomattavasti paremmin kuin postimerkkitontilla tai ylimäärää voisi vaikka halutessaan palstaviljelyyn tai johonkin säilytykseen vuokrata. Ja onhan isosta tontista varaa myöhemmin lohkaista pieni osa myytäväksikin, ellei itse halua pitää ja tuloa haluaa, kaupunkitontista tuskin alle 30v mahdollista. mahdollisuuksia on paljon
      Ajattelukantoja on monia mitä etsii ja mille asioille antaa arvoa. Hinta näissä on vaikea asia, mutta on ollut vähemmän kuin kaup ns isot tontit (1500m2/250), pyyntimme melko lähellä 1100/150 tontit lohkomisten kanssa eikä niissäkään juuri liikettä, joten muiden myytyjen hintaan vertaaminen ei helppoa.

    • lijwiljow

      Kannattaa keskustella asiasta kunnan lupaviranomaisten kanssa. Antamiesi tietojen perusteella asiasta ei voi päätellä yhtään mitään. Selvää on joka tapauksessa että joko pyydät liian korkeaa hintaa tai sitten alueella ei ole minkäänlaisia markkinoita tarjoamallesi rakennuspaikalle.

      • Kysyvä

        Totta. Toisaalta, jos kunta kaavoittaa, luulisi kysyntää olevan.


    • lupakäsittelijä

      Jätä rakennuslupahakemus allekirjoitettuna kuntaan jossa haet suunnittelutarveratkaisun mukaista kerrosalaa..Ilman kuvia..Eli lupahakemusta täydennetään myöhemmin..Tämä aika voi olla aika pitkäkin jossain...Saa tontinostaja hakea sitten tarkemmin mitä haluaa ja aikoo ja kerrosalaa voidaan rukata pienemmäksi tarpeen mukaan. Rakennuslupahan on 5 vuotta voimassa ja siihen saa ainakin kaksi kertaa hakea kahden vuoden jatkoaikaa yleensä. Suunnittelutarveratkaisua ei tosiaan välttämättä myönnetä uusiksi.

      • tietämätö

        Lupakäsittelijä, kuinka kauan lupahakemus pysyy voimassa pelkällä allekirjoituksella ilman kuvia ?
        koska ja miten tarkat kuvat toimitettavam ettei vanhene ohi ?


      • Kysyvä

        Tarkasta voimassaolo kunnassa. Voivat tehdä kielteisen päätöksen, joka maksaa.


    • lupakäsittelijä

      Tuohon ei pysty kuntaa tuntematta sanomaan tarkkaa vastausta. Jossain käsittelyssä olevia lupia voi olla yli viidenkin vuoden ajalta ja jopa yli kymmenen vuotta vanhoja (käytännössä ei ihan laillista enää). Kannattaa kysyä paikallisesta rakennusvalvonnasta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      375
      3369
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      165
      1399
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1208
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1102
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      774
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe