kuivahtanut iho

apuuva

Olen 45 v nainen ja minulla on pitkään ollut herkkä ja punoittava iho. Joskin otsa pn rasvoittunut ja kiiltänyt heti. Olen käyttänyt otsaan meikinalusvoidetta. Nyt yhtäkkiä ihoni on tosi kuiva. Voiko esim pakkanen tehdä tämän.
Otsa kiiltää mutta on kuiva. Jopa hilseilee. Mikä auttaa. Olen laittanut pari päivää kevyehköä perusrasvaa. Ei ole auttanut mutta nyt polttelee.

28

1756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • werwtwt

      Totta kai pakkanen voi sen tehdä. Laita vaan tuhdimpaa voidetta, esim. Avene skin recovery, mutta älä juuri ennen ulosmenoa.

    • auttaa

      koittakaapa risiiniöljyä! saa ihan apteekista tai luontaistuotekaupastaSitä kun hierotte ihollenne iltaisin (tarvittaessa aamuisinkin ) niin johan loppuu kuumotus ja kuivuus. Ja on monta kertaa luonnollisempaa jahalvempaa kuin sika kalliit rasvat apteekista!

      • serpöl

        Öh sehän on tosi kuivattavaa? Olen käyttänyt risiiniöljyä välillä ihonpuhdistukseen ja yöksi ja vaikka on tehokasta mustapäille, kyllä iho sen jälkeen hilseilee aika tavalla.


      • V L Kominkinen
        serpöl kirjoitti:

        Öh sehän on tosi kuivattavaa? Olen käyttänyt risiiniöljyä välillä ihonpuhdistukseen ja yöksi ja vaikka on tehokasta mustapäille, kyllä iho sen jälkeen hilseilee aika tavalla.

        serpöl ja muu risiniöljy jengi.
        Toi risiniöljy jesaa kyllä parhaiten yskään . Sitä kun juo desin päivässä niin ei uskalla yskästäkkään.


    • Tästä jokaiselle 5 euroa ilmaiseksi:
      https://www.comeon.com/raf/Federation

      Liittymällä 5€ ilmaisveto ilman talletusvaatimusta.

      Ei tarvi ollenkaan omaa rahaa ja voi pelata casinolla tai urheiluvedonlyöhtiä oikealla rahalla ilman oman rahan tallettamista :) Suomalainen sivusto, joka on toiminut alalla jo pitkään. Kannattaa kokeilla!

      • pöljä pöljämpi nuija

        ja mitenköhän tuo linkki kuuluu ihonhoitoon, taidat olla tyhmä !!!


    • atoopikkomelkein

      Tottakai pakkanen vaikuttaa ihoin kuivumiseen kuten myös ikääntyminen. Ensi vinkiksi, juo runsaasti vettä, koska iho on ihmisen suurin elin ja kertoo kuivumisesta. Toiseksi, peun jälkeen rasvaa ihoa heti...eli kun peset sen vähänkin luontaisen pois lisää sitä purkista ja näin alkaa ihon talirauhasetkin rauhoittua ja tasapainottuu toiminta- ei otsa heti kiillä.
      Voit käydä pasulla ja pesuaineena kosteusvoide, aivan puhdas sellainen, ei mitään Dovea tms. vaan puhdas kosteusvoide.
      Jos perus kosteusvoide ei auta rasvaamiseen, pitää ottaa rasvaisempaa voidetta avuksi ja muistaa rasvata usein.
      Itsellä on auttanut. Nyt tosin huomasin, jotta sääreni ovat alkaneet hilseillä...joten rasvaa lisää- selkä on ongelma kun kädet ei tahdo ylettää :(

    • estrogeenitaso laske

      Estrogeenistasosi alkaa laskea n. 10v. ennen vaihdevuosia. Tason laskun seurauksena alkaa ihosi kuivua, aluksi talvella. Kyynärpäät kuivuvat sittemmin eniten ja sitten jalat ja muu iho. Sille et voi mitään. Estrogeenikorvaushoito auttaa vähän.

    • ei vain pakkanen

      Valitettavasti kyse ei ole vain ulkoilmasta. Talvella ilma on kuivaa myös sisällä.
      Iän myötä sen huomaa ihossa.

    • niisku6

      Manteliöljy auttaa, kokeile ihmeessä. Löytyy luontaistuotekaupasta. Olen samanikäinen nainen ja se on ainoa, joka auttaa kuivuuteen ja kiiltoon. Yöksi vaan kasvoihin, niin ei seuraavana päivänä kuivuus/kiilto vaivaa.

    • Niinpä niin...

      Jospa laittaisit ensin ruokavaliosi kuntoon, että saisit riittävästi ja oikeassa suhteessa omega 3:sta ja 6:sta, silloin ihosi voisi hyvin. Esim.liiallinen omega 6 saanti, aiheuttaa juuri iho-ongelmia.

    • kaikkeen sitä joutuu

      Hei,

      Osuin tänne sattumalta, olen n. 50v mies ja kärrsinyt punoittavasta kuivasta ihosta eikä sitä ole tullut juuri hoidettua, eli tyypillinen mies. Toki välillä käynyt kosmetologeille ja laittanut jotain naamaan itsekin, mutta esim. eteeriset öljyt eivät sovi.

      Sitten menin todella hyvään paikkaan, jossa saan hoitoja, mutta se sarja tekee ihmeitä, kävin lukemassa nyt purkkien kyljestä: pevonia botanico ligne rose. Kolmesat törpöstä tööttään naamaan eli pesu, kastelu ja voitelu kaksi kertaa päivässä ja se tekee aivan ihmeitä eli kohta naiset eivät enää valita, kuten tässä on sinkkuna huomannut.

    • Öyestä

      Hei!

      Ongelma on sangen yleinen naisilla. Syy siihen on hyvin yksinkertainen. Liiallinen peseytyminen! Älkää käykö ihan joka päivä suihkussa, vaan vaikka joka toinen päivä. Lisäksi jalkapohjien kovettumia aiheuttaa epämukavien toimistokenkien lisäksi myös seitinohuet (nude) nailonsukat. Itselläni on todella pehmetä jalkapohjat ilman kovettumia, koska käytän (miehenä) mustia sukkia, jotka vaihdan vain kerran viikossa. Sukkiin erittyvä hiki voitelee jalat todella hienosti ja sen myötä ne myös ovat sileät ja pehmeät.

    • Halpahelpotus

      Minulla auttaa ihan ilman kostutin kotona.
      Asun kerrostalossa missä on kuiva ilma, ostin pari käytettyä ufox ilmankostutinta jotka käytettynä ei montaa kymppiä ollut kappale.
      Uusissa omakotitaloissa ilman kosteus huitelee luokkaa 20-25% jolloin on varma että iho alkaa pakkasilla kuivamaan. Naapuri joka suositteli ufokseja oli omaan omakotitaloonsa pari kostutinta laittanut makuuhuoneisiinsa.
      Ei tarvitse noiden rasvojen kanssa kokoajan läträtä.

      • anne20

        Meillä on kanssa ilmankostuttimet käytössä.
        Ovat kyllä varsinkin talvi/pakkas aikaan tuonut helpotusta kuivaan ihoon.


      • toimiva1
        anne20 kirjoitti:

        Meillä on kanssa ilmankostuttimet käytössä.
        Ovat kyllä varsinkin talvi/pakkas aikaan tuonut helpotusta kuivaan ihoon.

        Kompataan


    • rasvata pitää

      Tottahan se on sekin, että vaihdevuosien lähestyminen naisilla tuo mukanaan kaikenlaisia ongelmia ja tuo ihon kuivuus ei liene niitä pahimpia. Ongelmien kanssa vaan pitää oppia elämään ja niin myös tuon ihon kuivuuden kanssa. Itselleni pamahti ongelmat 51-vuotiaana ja estrogeenit on kokeiltu kaikki mahdolliset läpi. Estrogeenit ovat hyviä, olen käyttänyt niitä yli kaksikymmentä vuotta. Rinnoista tuli niiden avulla komeat ja huvittaa nämä silikooneilla itseään komistavat. En tarvitse edes rintaliivejä rintojen ryhdissä pitämiseen. Ihokin on pysynyt samettisena ja rypyttömänä, kuin nuorella ihmisellä. Eli tissit ja muutkin paikat ovat timmissä, vaikka ikää on jo mittarissa 71-vuotta. Pitää uskaltaa olla rohkea, elämän laatuhan se on tärkeämpää, kuin sen pituus.

      Olen tosin käyttänyt ihon hoitoon netistä tilattavia ihonhoitotuotteita, koska kaupasta ei saa niin hyviä, vaikka hyllyt notkuu jos minkälaisia merkkejä ja lupaavat vain hyvää. Tuotteet toimitetaan aina kotiovelle ja ei tarvitse kemikalioissa rampata, ajan voi käyttää muuhun mukavaan. Ihoa pitää oikeasti joka kylvyn ja uintireissun jälkeen heti rasvata, talvella enemmän, kesällä vähemmän. Jos laiminlyöt tämän asian, iho menee hetkessä huonoksi. Kokeilemalla saa hyviä tuloksia, jalkoihin voiteen puutteessa olen käyttänyt Lemon Juice Glyserine perinteistä käsivoidetta ja on sekin toiminut. Siis sitä perinteistä ja aitoa keltaista sitruunalle tuoksuvaa, ei niitä valkoisia versioita ne eivät toimi. Olen miettinyt myös tuon sitruunan roolia, sekin voi auttaa.

    • Iloposki

      Minulla on atooppisen ihoni kasvojen hoitamiseen tepsinyt:
      1.) Puhdistus Eucerin PH5 pesunesteellä:
      pesen kasvot 2 kertaa: ensimmäisellä kerralla pesen meikin pois ja toisella kerralla pesen ihon puhtaaksi.
      2.) Essexin hydrogeelilotionia niin monta kerrosta kuin iho kulloinkin tarvitsee, anna voiteen imeytyä kerrosten välillä.
      3.) Roittävästi Omega 3
      4.) 2-3 litraa vettä päivässsä.

      Tsemppiä ihonhoitoon!

    • talvella pitää kans juada vettä

    • ...

      Minä olen käyttänyt kookosöljyä, sisäisesti ja ulkoisesti yöksi. AUTTAA!!!

    • terveysAjaO

      Lähestyn asiaa sellaiselta kantilta mitä ei ihan heti tule jokaiselle mieleen eli:

      - Mitä sä syöt?
      - Mitä sä juot ja kuinka paljon?
      - Miten nukut?
      - Oletko muuten terve?

      Syöminen:

      - Tarpeeksi vihanneksia ja mm. kurkku on hyvä koska siinä on nestettä joka auttaa ihon pysymiseen kimmoisana ja kostean
      - Muutenkin ruokavalio vaikuttaa ihoon yllättävän paljon ja enempi kuin moni luulee eli ruokavaliolla voi vaikuttaa ihoon hyvinkin paljon.

      Muutenkin ruokavalio vaikuttaa muunkin terveyden kauttaa ihoon ja yllätys yllätys, että jos kärsii esim. ärtyneestä suolsta niin se vaikuttaa ihoon ja varsinkin talvella kun iho kutiaa, punoittaa ja kuivaa eli ärtyneellä suolella on ihoon vaikuttava ominaisuus, eli tama tiedoksi niille ketkä eivät tätä tiedä.

      Ruoka on siis ihan hemmetin tärkeä tässäkin suhteessa.

      Juominen:

      - Riittävästi nestettä eli ihan vettä, vihreää teetä, kaakaota.
      - Kahvi kuivattaa ihoa, tama tiedoksi jos ei sitä joku tiedä
      - Alkoholi, limut ym. toki voi maistua ihan kivalta hyvässä seurassa mutta ruoansulatuksen kautta ne epäsuorasti sitten vaikuttaa myös ihoon esim. ärtynyt suoli jne.

      Nukkuminen ja lepo:

      - Riittävä lepo takaa sen, että on virkeä ja jaksaa eikä stressaa eli voi tältä osin hyvin. Stressi vaikuttaa ihoon mm. iho kuivaa, punoittaa, ärtyilee jne.
      - Riittävä lepo myös vaikuttaa myös syömiseen ym. ja sitäkin kautta
      - Säännölliset elämäntavat auttaa ja tähän liittyen tarpeeksi saatava lepo

      Muuten terve ja terveys:

      - jo mainitsemani ärtyny suoli on suorassa vaikutuksessa ihon kanssa jo se, että esim. kärsii jatkuvasta ripulista ja vatsaoireista aiheuttaa mm. ihon kuivumista jos ei pidä nesteytyksestä huolta, stressi vaikuttaa ja on oleellinen kiusa sairaukissa jotka pinaa.
      - On monia muitakin syitä sairauksissa jotka vaikuttaa ihoon.

      Eli ne rasvat ja puuterit ym. ei auta jos muut kohdat ei ole kunnossa tai no, ehkä vähän voi auttaa mutta ihon kuivuuden ja ärtyneisyyden taustat kandee aina selvitää eikä vain hoitaa ns. oireita.

      Toivottavasti tästä oli vinkkiä tai apua tai antoi ajattelemisen aihetta.

    • kokemuksesta

      liika peseminen pois, pesuaine esim urtegramin suihkuneste hyvä, riittävästi d-vitamiinia lisäravinteena kosteuttaa sisältäpäin. anna ihon rasvautua kehon omilla rasvoilla , mutta luomuöljyt lisänä ihan lusikalla otettuna auttavat, talvipakkanen koneellinen ilmanvaihto kuivattaa. uskon että näillä neuvoilla apuakin tulee.

    • ihoiho

      Kyllä oli huonoja ohjeita! Suoliston terveys on A ja O! Kuunnelkaa joka su klo 09.00 ja to klo 21.00 iskelmän Paula Heinosta yksi tunti. Siellä on kunnon asiaa myös ihosta, suolistosta ym.. Suolisto vaikuttaa kaikkeen! Suolistossa pitää olla riittävästi maitohappobakteereita. Sitä saa kaikista mm. kaaleista, kiinankaali, keräkaali, lehtikaali, amerikansalaatti jne.. Minä olen käyttänyt Lacto7 maitohappobakteereita. Saa apteekista, marketista ja halpahalleista. Jos on jotain iho tai pieruongelmia, olen ottanut yhden/ joka ilta ennen nukkumaanmenoa runsaan lasillisen veden kera. Se poistaa myös huonon olon, väsymyksen, päänsäryn ja auttaa flunssaankin. Kasviksia ruokavalioon runsaasti mm. parsakaalia höyrystettynä ja kalaa. Parsakaali ja tomaatti tekee hyvää sänkyhommiin ja hoitaa eturauhasta. Pullan ja valkoisen viljan syöntiä pitää vähentää, samoin sokeri minimiin. Kahvi ilman sokeria! Ruisleipää aamulla kahvin kera ja päivällä runsaasti. Multa hävisi iho-ongelmat ja limakalvojen kuivumiset niillä Omegoilla, joita se yli 80 vuotias naurava tanssijatyttö mainostaa. Hyrsylänmutkan tyttö. Niissä on kaikkee mahollista tyrniä ym.. joka tekee hyvää limakalvoille. Ovat vaa aika tyyriin hintaisia, mutta auttaa. Multivita kandee ottaa myös muutama viikossa. Sinkki ja B12 on iho-vitamiiniä..

      • nappejanappeja eiiii

        No tuolle markkinamiesten nappula sun muut terveystuotteet linjalle ei kannata alkaa.
        Siinä palaa rahat ja tulee paha mieli. Se on loputon suo johon saa lykätä euron jos toisenkin.


    • Baby Oil

      Itse kuorin kasvot sokerin ja öljyn seoksella.Lähtee hilseilyt pois kasvoista.

    • Nopea tapa

      Pakkasen aiheuttama kuiva ilma sen aiheuttaa. Koita saada kotona ilmankosteus nousemaan . ilmankostuttimet on yksi hyvä konsti tai pidä kylpyhuoneen ovea auki suihkun jälkeen jolloin kosteutta leviää huoneistoon. Parempi kuitenkin ilmankostutin koska kosteus leviää tasaisemmin.

    • Siloposki

      Olen kanssa kärsinyt kuivasta ihosta ja pienistä hengitysvaikeuksista. Ja tuli luettua tätä viestiketjua. Joku neuvoi kokeilemaan ilmankostutinta ja sellaisen myös hankin. Miten ihmeessä noinkin yksinkertainen juttu auttoi niin paljon. Iho on pehmeä tuntuu kuin happea saisi enemmän kuin tarvitsee. Pari viikkoa höyrykosteuttava ilmankostutin on ollut käytössä ja olo kuin uudella ihmisellä.

    • minä1974

      Herkälle iholle parasta mitä tiedän on NIVEA SENSITIVE-sarja. Kosteuttava puhdistusmaito, misellivesi(3in1miracle water)suojakertoimella oleva päivävoide ja tehokostettava yövoide. Anti-Wrinkle-sarjaan kuuluu myös silmänympärysvoide ja tehoseerumi voiteiden alle laitettavaksi hoitotuotteiksi. Myös ARGANÖLJY sopisi sinulle, tämä öljyistä arvokkain. Tasapainottaa talirauhasten liikatuotantoa, kosteuttaa, anti age-vaikutus, soveltuu myös herkälle silmänympärysiholle...yksi tuote, monta käyttötarkoitusta. Käy Nivean sivuilla ja lue lisää Arganöljystä. Itse käytän kumpaakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe