Ärsyttävät juhlapyhät

3+16

Nämä juhlapyhät ovat niin ärsyttäviä ja turhia. Miksi nytkin pitää olla pyhäpäivä? Siksi kun vuosi vaihtui? No onpa ihmeellistä kun vuosi vaihtuu!

On se kumma että nykyajan Suomessa vielä koko yhteiskunta menee kiinni yhden perkeleen pyhäpäivän takia. Juuri oli vuoden turhin juhla joulu, joka sössi koko viikon. Ja nyt vielä uusivuosi ja loppiainen päälle. Loppiainen nyt kaiken huippu onkin, miksi sitä vietetään?

Nämä kaikki turhat juhlapyhät pitäisi lakkauttaa turhina. Liputtaa ehkä silloin saisi mutta muuten saisivat olla normaaleja arkipäiviä. Itsenäisyyspäivän nyt vielä ymmärrän vaikkei Suomi ole enää edes itsenäinen.

21

2014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikki ahdistaa

      Loppiainen on sitä kun loppuu pyhäpäivät vähäksi aikaa pääsiäiseen asti.

      On se kamalaa kun jo sekin ahdistaa että päiväksi menee yhteiskunta kiinni :D

      • dfsfdaasdf

        Kokoomuslaisen maailma on pimeä ja ahdistava, kokoomuslaisen päätä vanne kiristää niin kovaa, että kaikkea pitää vihata ja vahingoittaa. Sairaita ihmisiä.


      • loppiainen.
        dfsfdaasdf kirjoitti:

        Kokoomuslaisen maailma on pimeä ja ahdistava, kokoomuslaisen päätä vanne kiristää niin kovaa, että kaikkea pitää vihata ja vahingoittaa. Sairaita ihmisiä.

        Samaa mieltä aöoittajan kanssa. Juhlikoot joutavia pyhiä ken haluaa, ei koko yhteiskuntaa tarvitse niiden takia sulkea. Ruotsissa onneksi jo jouluaatto ja joulupäiväki ovat käytännössä liki arkipäiviä.
        Tää loppiainenki on hanurista, taas ylimääräinen pyhäpäivä turhan päiten.


    • Wikpedia sivistää

      Loppiainen (myös teofania tai epifania) on kristillinen juhlapäivä, joka päättää joulun pyhäpäivät. Sitä nimitetään myös Jumalan ilmestymisen juhlaksi, ja se on todennäköisesti joulua vanhempi kristillinen juhla.

      • karppa.

        Nimimerkille Wikipedia sivistää: Loppiainen on pakanallista alkuperää oleva juhla jolle kirkko antoi kristillisen sisällön. Aivan kuten joulu, pääsiäinen, ja juhannuskin.

        Et ole paljoa selvillä kun väität loppiaisen olevan kristillinen juhla.


      • Wikipedia sivistää
        karppa. kirjoitti:

        Nimimerkille Wikipedia sivistää: Loppiainen on pakanallista alkuperää oleva juhla jolle kirkko antoi kristillisen sisällön. Aivan kuten joulu, pääsiäinen, ja juhannuskin.

        Et ole paljoa selvillä kun väität loppiaisen olevan kristillinen juhla.

        No, näin wikipedia kuitenkin väittää.En olekkaan väittänyt itse tietäväni asiasta hölkäsen pöläystä. ;D


      • 20ole

        pyhäpäivät. Sitä nimitetään myös Jumalan ilmestymisen juhlaksi, ja se on todennäköisesti joulua vanhempi kristillinen juhla.

        Ei jumalan vaan jeesusta piti mennä katsomaan loppiaisena
        miksi?


    • narisijat saunan taa

      Jos sulla ei ole suurempaa ongelmaa niin pitäisit pääsi kiinni. Tai käy lääkärissä.

    • tutuuuuuuuuuuuuuuuuu

      Mistä lähtien Suomi ei ole itsenäinen? Milloin on ollut?

    • Os 1 Kirvesmiehet

      Loppiaista vietetään myös siksi ,että 6.1 . 21 Jesse liittyi rakennusliitton ja rupesi ajamaan heikompiosaisten asiaa eli taistelemaan kurjuutta vastaan. Jesse oli timpurimiehiä niin kuin isänsäkin . Kumpikaan ei hyväksynyt sen aikaista loimaan kassaa.

    • loppiaisen lopetus

      Ihan turhat juhlapyhät kyllä joutaisi lopettaa. Turhilla tarkoitan sellaisia, joita käytännöllisesti katsoen kukaan ei vietä, ja joilla ei ole mitään merkitystä valtaosalle suomalaisista. Joulu, itsenäisyyspäivä, uusi vuosi ovat kuitenkin monille jollakin tavalla merkittäviä päiviä, kuten myös vappu ja juhannus. Ei tietenkään mikään ole kaikille, kuten tämän ketjun aloitus osoittaa, mutta joka tapauksessa melko isolle osalle suomalaisia. Tällä logiikalla lakkautettavaksi jäisivät ainakin loppiainen, helatorstai, helluntai, pyhäinpäivä. Nämä ovat juuri sellaisia, joista juuri kukaan ei tiedä miksi niitä edes vietetään. On niitä varmaan muitakin, mutta ei nyt yhtäkkiä välttämättä muistu mieleen mitä kaikkia niitä edes on olemassa. Pääsiäinen on vähän rajatapaus: ehkä voisi kompromissina sen maanantaina olevan "2. pääsiäispäivän" lakkauttaa.

      • äänestä

        Voi ne kaikki viettää mutta ollaan töissä myös Loppiaisena,pitkänä.perjantaina.toisena pääsiäispäivänä,vappuna.helatorstaina,juhannuksena.itsenäisyyspäivänä jouluna uutena.vuotena.
        pidetään vapaa vain omana syntymäpäivänä eli 50-60-70-80v sit eläkkeelle
        pekkaset pois talvilomat pois kesälomat puolitetaan lauantait tehdään myös töitä


        Terv:Kokoomusnuoret
        ps.tulevat hallitsijat


    • Paikat kii

      Itse olen sitä mieltä että edes näinä pyhinä EI ole kaikki paikat kiinni ja maailma seis. Mielestäni Suomessa pitäisi olla vähintäänkin yksi kokonainen päivä niin että jokainen paikka olisi kiinni. Lukuunottamatta tietenkään ensiapua yms. Miksi ihmeessä ihmisten täytyy jokainen päivä päästä jonnekkin huoltoasemalle pyörimään. Edes nälkään ei kuole yhdessä päivässä.

    • kypsää

      Aloittaja on vissiin työtön ja elämäänsä kyllästynyt... kun mul on vapaata ni miks ei paikat o auki.. jne...ja jos työelämässä niin kauheeta kun ei löydä oma-aloitteisesti itselleen mitään aukioloista riippumatonta tekemistä. millos vierailit vaikka mummollas tai siivosit komerot tai teit makkaranpaistoretken jonnekin tai tai tai

      • eivoitietää

        Entiedä kun en ole ajatellut arkipyhiä :)


    • 11+1

      Kaikki arkipyhät tosiaan pitäisi siirtää sunnuntaille. Ja joulu pitäisi ajoittaa kalenteriin samalla tavoin kuin juhannus nykyään, eli jouluaatto olisi aina perjantaina. Näin ollen joulupäivä ja tapaninpäivä osuisivat viikonlopulle.

      Pääsiäisenä pitkältäperjantailta ja 2. pääsiäispäivältä voisi myös poistaa pyhäpäivien aseman. Eihän kiirastorstaikaan ole pyhäpäivä, miksi pitkänperjantain ja pääsiäismaanantain sitten pitäisi?

    • 1111111111111

      On ollut kivaa,Kun on pitempi vapaa.Suomi sivustolla taitaa olla enemmän eläkel.Tai työttömiä.Kun pyhän päivät ärsyttää!!Menkää laiskat töihin!!

    • rrtre

      Miksi ihmeessä viikonloppuisin pitää olla vapaata? Harva taitaa rukoilla koko sunnuntaita, joten viikonloppujen vietto vain laiskojen ja läskien lässytystä!

      • 13-4

        haistappa paska. lomat ne kuitenki pitää olla ja jos sulla ei sillon oo mitää tekemistä nii kaiva kuoppa ja pysy siellä.


    • Anonyymi

      Olen ev.lut.kirkon työntekijä, joten kokemusta arkipyhistä (juhlapyhistä) on jo vuosien ajalta. Olen kirjoittaja 3 16 kanssa osittain samaa mieltä: Monipäiväiset -ja muut arkipäiville sattuvat pyhäpäivät ärsyttävät minua. Aina joutuu pitämään jumalanpalveluksia, koska kirkkolaki pakottaa siihen. Nytkin juuri oli 2. pääsiäispäivä ja meidän kirkossamme oli peräti NELJÄ kirkkovierasta me kolme työntekijää.

      Kirkkovuoden ylimääräiset pyhäpäivät ovat aina vain pienemmän porukan juttuja. Ne ovat meille työntekijöille RIESA! Yksi pyhäpäivä viikossa on tarpeeksi. Siksi mm. Loppiainen, Helatorstai, Juhannuspäivä, Pyhäin miesten päivä ym. saisi siirtää lähimpään sunnuntaihin. Ja taas 2. pääsiäispäivä, sekä muutamat saman kaltaiset ylimääräiset pyhäpäivät joutaa lopettaa kokonaan. NE EIVÄT KIINNOSTA IHMISIÄ. Siksi on täysin turha pitää tuolloin jumalanpalveluksia. Menee pelleilyksi! Pitkä perjantai olkoon silti poikkeuksellisesti paikallaan sen ainutlaatuisen luonteen ja sanoman tähden.

      Mitä taas 3 16 mainitsemaan jouluun tulee, niin olen siitä samaa mieltä. Se on turhuuksien turhuus, mutta taitaa olla helpompi saada kameli kulkemaan neulan silmän lävitse, kuin muuttaa 24-26.12. johonkin toiseen aikaan. Ja siinäkin on jälleen yksi tyhjänpäiväinen pyhäpäivä: 26.12, eli Tapanin päivä. Kuka enää jaksaa kiinnostua sellaisesta?

      Ja entäs Vapun päivä? Tällä kertaa se sattuu osumaan sunnuntaihin, joten silloinKIN on jumalanpalvelus. Sen aihe ei tosin liity Vapun päivään, vaan on 2. sunnuntai pääsiäisestä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että se pitäisi olla meille kirkon työntekijöille vapaa! Edes yksi sunnuntai, jolloin ei olisi mitään jumalanpalvelusta.

      Toivon, että iso luuta alkaisi pian lakaista kirkkovuosikalenterissa. Olen todella allerginen ylimäärisille; normaalista viikkojärjestyksestä poikkeaville pyhäpäiville. Ne eivät kiinnosta ihmisiä. Ne ovat täysin turhia, hyödyttömiä ja tyhjänpäiviäisiä. Ovatko pyhäpäivät ihmisiä varten vaiko ihmiset pyhäpäiviä varten? Määrä korvaa laadun. Minusta sen pitäisi olla toisin päin.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe