Sairasloman syyt

hermolomalle?!

Mitkä olis parhaita syitä jäädä sairaslomalle? Oikeasti en sairastele juuri koskaan ja siksipä on epäreilua et meillä ei edes saa siitä mitään bonuksia tms.
Tänään sain kuulla et mun tiimikaveri on poissa lapsen sairastumisen takia ainaki muutaman päivän ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä että minä joudun tekemään kahden ihmisen työt eli aivan sairas stressi ja kiire!! Kyllä siinä on hermot koetuksella. Varsinkin kun olen muutenki kypsyny koko duunipaikkaan!

En kuitenkaan haluis jäädä uupumuksen tms takia sairaslomalle, siitähän sais "heikon" maineen, mut lomaa on pakko saada! Ei jaksa tätä menoa.

Olisko kellään hyviä selityksiä, mahatauti tms?
Miten helposti muuten lääkärissä yleensä antavat sairaslomaa??

38

25118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiimi

      Riippuu siitä kuin hyvin osaa näytellä se sairasloman saaminen.Jotkut tuntuu saavan vähintään kerran kuussa.Milloin vatsatauti milloin flunssa.Ymmärrän hyvin sua.Itsellä samanlainen työ,jos on työkaveri pois niin hänen työt on toisten tehtävä.Ettei vaan oltais samalla alalla.Selkä kans tuntuu monilla olevan kipee.

      • sow68

        tuntuu olevan korvien välikin aika hellänä.

        Jos haikailette pitämättömien sairaslomien perään, niin miksi ylipäätään mennä töihin?


      • Helmiä sioille

        siitä se riemu alkaa kun jätätte ne saitsulaisen työt tekemättä. Joko loppuu sairastelu tai sitten työpaikan ilmapiiri menee lopullisesti kun ei saa olla enää laillisella saitsulla... veikkaan jälkimmäistä.
        Ehkäpä pomon kanssa voisi päästä diiliin jossa tuollaisessa tapauksessa ansaitsisi muutaman tunnin edes vapaata. Jos ei ymmärrä niin hae itse saitsua, aina joku iskias vaivaa sen verran.


      • ihme argumentti
        sow68 kirjoitti:

        tuntuu olevan korvien välikin aika hellänä.

        Jos haikailette pitämättömien sairaslomien perään, niin miksi ylipäätään mennä töihin?

        Sanooko raha mitään?


    • maineen

      Omalla työpaikallani -paska ala- semmoinen homma, että työt kasautuvat täydellisesti sairasajalla. Eli siis kukaan ei ehdi sairastuneen hommia tehdä, ja töitä kasautuu hakemusruljanssin takia koko ajan. Jos on päivänkin poissa, lähipomo vihjailee ruuhkista ja työkavereiden puhelutaakasta, ja sairastuneelle tulee syyllinen olo. Lisätyövoimaa ei saada, ja osa työntekijöistä joutuu tekemään lähipomonkin asiakastyöt. Kiva työyhteisö...ja työporukka muutenkin sairasta/sairastunutta henkisesti; ei puhuta koskaan muusta kuin nuristaan keskenään työn kamalauutta, vittumaisia pomoja jne, eivät koskaan edes työpaikan ulkopuolella juttele vapaa-ajan juttuja rennosti. Helvetti mihin yhteisöön sitä on joutunutkaan!

      • Call Centerissä

        Meillä suurin syy sairaspoissaoloihin hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan oli: HENKISET eli psyykkiset syyt.

        Työ: Äärimmäisen tarkkaan automatisoidusti valvottua call-center työtä.
        Henkilöstöä minimi, vakkareita vähemmistö, jatkuvasti vaihtuvat määräaikaiset työkaverit.
        Tauot listalla valmiina. Taukoajaksi lasketaan myös veskissä käynti ja esim vesilasin täyttö.
        Tauolle ei pääse kuin sulkemalla ohjelmasta puheluiden tulvimisen luureihin, joten systeemiä ei voi kusettaa. Et voi poistua paikalta laittamatta itseäsi tauolle. Joka päivä lasketaan tehdyn työn prosentti ja liioista taukosekunneista annetaan jopa kirjallisia varoituksia (3=ulos).
        Mutta siis täällä viettävät perheenäidit aika hulvattomasti saikkispäiviä näiden henkisesti sairaiden lisäksi!


      • capice

        Miksi saa maineen, mistä työkaverit tietävät ja miksi kiinnostaa

        työtekijän sairausloma
        diagnoosi
        yleensä syy poissaololle

        Jos joudut tekemään poissaolevan työt tai työ kasautuu, niin ongelma on johdon ei poissaolijan eikä työkavereiden.


    • voi miksi miksi??

      naisvaltaisilla aloilla ei hankita erillistä lastenhoitajaa lyhyisiin tai pitkiinkin sairaslomiin. Jos työnantaja ei hanki tarpeeksi työntekijöitä, niin täytyisi olla ainakin lakisääteistä, että lapselle saisi kotiin hoitajan ja työntekijä voisi olla töissä.

      • vastakyssäri

        ja miksiköhän ne isät eivät jää sairaan lapsen kanssa kotiin?


    • syitä

      Noidannuoli yms. selkäkivut (tosin pitää jonkinverran näytellä.
      Omaisen kuolemasta aiheutunut stressi. Keksi serkku tai täti, joka asuu kauempana. Asia on sinulle arka, etkä halua siitä puhua töissä.
      Mahatauti on hyvä, jos voit olla töistä pois omalla ilmoituksella.
      Paastoa, lenkkeile ja sauno. Mene aamulla lääkäriin ja sano, että illalla oli kuumetta ja yöllä yskää.
      Sormet kurkkuun ja oksentele väkisin päivä. Sitten lääkäriin.
      Älytön päänsärky, johon burana ei ole auttanut. Kerro näköhäiriöistä ja oksentamisesta.
      -sinulla on siis migreeni.
      Käy poistamassa viisaudenhampaat.
      :)

    • Työhaluinen työtön

      Sairasloma järjestyy kyllä, jos hinnasta sovitaan. Katkaisen kätesi edullisesti, samaan hintaan saat selän niksauttamisen.

    • Konttorirotta

      Ei se, että on maha pipi tai on flunssaa tarkoita että olisi oikeutettu sairaslomaan. Lääkärintodistuskin on vain asiantuntijalausunto, mutta lopulta esimies päättää onko alainen työkyvytön.

      Esim. Kirjanpitäjä, jolla on jalka kipsissä ei saa meidän firmassa sairaslomaa, koska pystyy hoitamaan työnsä. Kädet on tälle istumatyöläiselle paljon tärkeämpi "työkalu".

      • gelly123

        Lääkärin kirjoittama sairauslomatodistus ON PÄTEVA syy olla pois töistä. SITÄ ei kumoa mikään. Kokemus=oikeudenpäätös.


    • tietoi

      Z76.5 Tekosairas (tietoinen simulantti)

    • täällä tänään

      Miten niin "heikon" maineen? Jos työ on huonosti organisoitua tavalla tai toisella vie se työntekijöiden energian, niin silloin uupuu, väsyy, mieli maassa, unettomuutta etc ja alkaa työyhteisö sairastamaan.
      työtekijöiden sairauslomien lisääntyminen kertoo työyhteisö ongelmista,
      Aluksi haetaan saikkua selkä-, pää-, maha syillä ja ongelmien jatkuessa diagnoosit muuttuu uupumisesta masennuksen eri osa-alueisiin ja jos edelleen ongelmat haudataan on burn out tiedossa.


      Mene lääkäriin ja kerro mikä on...
      tai vaihda työpaikkaa, jossa alkaa sama peli jonkun ajan kuluttua.

      saa olla onnellinen jos kohdalle osuu asiasta tietävä lääkäri.

    • Terveisiä työmaalta

      Kyllä harmittaa kaikkien työttömien puolesta tämmönen keskusteluketju.


      En minäkään ole juuri koskaan sairas. Ympärillä ihmiset on flunssassa ja minä en. Ennemmin teen töitä terveenä kun makaan kipeänä kotona.

      Työn tekemisestä maksetaan. Tehkää niitä töitänne älkääkä kaivelko nenäänne. Minä teen ainakin kahden ihmisen työn kun en ole joka välillä taukoja pitämässä ja surkuttelemassa kun on töitä. Teen työpaikalla töitä kun saan siitä palkkaa.

      • Anonyymi

        Oletko oikeasti tota mieltä vai oletko just aloittanut työt vai oletko tyytyväinen työnkuvan palkkaan.itse ollut kohta 30v töissä samassa paikkaa ja nyt kesälomaa 1vko jäljellä ja sahaan ranteita


      • Anonyymi

        kengännuolija


    • qwerhgfdhgf

      Mikä on hyvä/varma syy, että saa sen kolme päivää sairaslomaa? Kuume, selkäkipu, vanha urheiluvamma, migreeni, mikä???


      Itse lukeudun näihin ns. tunnollisiin työntekijöihin. Olen viimeksi ollut marraskuussa sairaslomalla, kun oli virustauti. Harrastan urheilua paljon ja senkin puolesta ketuttaa sairaana oleminen.

      Nyt kuitenkin on ollut pieni lomareissu tiedossa lähiaikoina. Siitä huolimatta, kuinka tunnollinen työläinen olen ja kuinka vähän olen sairaana ollut, en ole saanut pekkasia tätä varten itselleni. Jo pelkästään se ketuttaa, ettei minua "palkita" pekkasilla tästä hyvästä, samaan aikaan kun moni työtoveri on motivaatiosaikulla "pikkuvarpaan kipeytymisen" takia 5 viikkoa tai jotian muuta vastaavaa.

      Eli, neuvoa?

      • rehellisyysmaanperii

        Pidät palkatonta tai jos se on vapun jälkeen, niin vuosilomapäiviä.


      • erteurutiyyo

        Matkustamisen vuoksi ei kannata ottaa "sairaslomaa". Jos jäät kiinni, niin voit saada lemput heti.


      • Jaasssuuu
        erteurutiyyo kirjoitti:

        Matkustamisen vuoksi ei kannata ottaa "sairaslomaa". Jos jäät kiinni, niin voit saada lemput heti.

        Niin juuri. Eikö matkustamisesta voi neuvotella esimiehen kanssa, että pyydät sille ajalle vapaata - esim. vuosilomapäiviä... Kyllä se paljon järkevämpää on kuin tekeytyä sairaaksi! Sano, että ootte varannut jo matkan ja sinun on saatava ne vapaaksi. Kyllä meillä ainakin toimii näin niinä harvoina kertoina, kun työntekijät itse pyytävät vapaata... Joku ehdotti palkatonta niin eihän siinä nyt ole mitään järkeä? Palkatonta saa varmasti AINA, mutta ei se nyt ole kannattavaa...


      • qwerhgfdhgf
        Jaasssuuu kirjoitti:

        Niin juuri. Eikö matkustamisesta voi neuvotella esimiehen kanssa, että pyydät sille ajalle vapaata - esim. vuosilomapäiviä... Kyllä se paljon järkevämpää on kuin tekeytyä sairaaksi! Sano, että ootte varannut jo matkan ja sinun on saatava ne vapaaksi. Kyllä meillä ainakin toimii näin niinä harvoina kertoina, kun työntekijät itse pyytävät vapaata... Joku ehdotti palkatonta niin eihän siinä nyt ole mitään järkeä? Palkatonta saa varmasti AINA, mutta ei se nyt ole kannattavaa...

        Tämä kun ei ole se kaikista tavallisin tai normaalein työpaikka. Ei ne sieltä vapaata anna, jos ne ovat päättäneet, ettei tuolloin ja tuolloin lomia myönnetä. Selityksinä on "kiireellisyys" ja "työntekijöitä sairaana (mikä on hämmästyttävää tietää jo n. 3kk etukäteen)" tai muuta diipadaapaa. Uskon niiden jopa tietävän porukan hakevan sairaslomaa tahallaan, mikäli eivät ole saaneet vapaata.

        Taidan vetäistä pikkurillin sirkkelissä menemään, niin pääsen pidennetylle pääsiäiselle.


    • ihana tauko edessä!

      Hain palkatonta,koska halusin pitää taukoa työstä.Burn outia ei mielestäni ole ,mutta en jakasanut ainaista hälinää/tohinaa ja jatkuvaa uuden oppimista mitä työhön liittyi.En ole ollut saikulla lähes kolmeen vuoteen.

      • Anonyymi

        Onks se sun mielestä joku saavutus? Mikäs siin jos jollain ei ole muuta elämää kun työ


    • 19+6

      Flunssa/kuume on paras tekosyy, yleensä työpaikoissa saa 3 päivää ilman lääkärintodistusta joten se on ihan ok.

      • Anonyymi

        Flunssa ei ainakaan riitä meidän pomolle vaan lääkärintodistus pitää saada.
        Vaikka yhtiöllämme on työterveyden mukaan 3:n päivän oma ilmoitus-käytäntö, se ei todellakaan päde tähän pomoon...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Flunssa ei ainakaan riitä meidän pomolle vaan lääkärintodistus pitää saada.
        Vaikka yhtiöllämme on työterveyden mukaan 3:n päivän oma ilmoitus-käytäntö, se ei todellakaan päde tähän pomoon...

        Myös etälääkärin kirjoittama todistus ei kelpaa. Mitä sanoo laki?


    • selviytymiskeinot

      Koska työntekijöitä AJETAAN LOPPUUN lähes joka firmassa ja lafkassa, työntekijöiden on "otettava takaisin" tuo hirveä työpaine joka on suhteettoman suuri saatuun palkkaan nähden. Kätevin tapa on ottaa palkallista lomaa, sairaslomaa.

      Itse en jaksaisi jos en pari -kolme kertaa vuodessa saisi "flunssaa" tai "mahatautia" tai selkälihaksen revähtymää" tai "migreeniä" tai "noidannuolta"... onhan noita. Itse saan palkallista lomaa max 3 pv pelkällä ilmoituksella työnjohtajalle. Laitan vaan aamulla tekstaria että en pääse töihin.

      Ne joilla on lapsia voivat ottaa lomaa syyllä "lapsi on kipee" vaikkei olisikaan.

      • Anonyymi

        Etenkin eronneilla on hyvä syy tuo "lapsi on kipee", kun kipeä lapsi on vieläpä toisen vanhemman hoidossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etenkin eronneilla on hyvä syy tuo "lapsi on kipee", kun kipeä lapsi on vieläpä toisen vanhemman hoidossa.

        Pitkään työelämässä olleena Top 4

        1. Lapsi sairas
        2. Migreeni
        3. Flunssainen olo
        4. Oksennustauti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etenkin eronneilla on hyvä syy tuo "lapsi on kipee", kun kipeä lapsi on vieläpä toisen vanhemman hoidossa.

        Miten tätäkin voi valvoa että onko kyseessä oikeasti lapsen sairastuminen (kukaanhan ei sitä halua epäillä) vai äidin haluama irtiotto työstä?


    • Anonyymi

      pieru

    • Anonyymi

      aina voi leikkiä pöpiä. Silloin ei tarvitse valehdella.

    • Anonyymi

      Terveet ovat töissä. Sairaat sairauslomalla. Ja sauraan lapsen hoitivapaahan on ihan määritelty asia,eikä varmasti ole kivaa sekään jos lapsella on vakavampi asia.
      Voithan aina jutella pomon kanssa,saatko lomapäiviä tai lyhennys päiviä. Tai palkatonta.

    • Anonyymi

      tollaset pellet mitä aloittaja edustaa ei kaipaa mitään valesairauslomia vaan kuulan ottaan

      • Anonyymi

        Silloin on ihan järkevää saada sairausloma kun on kipeä. Ettei omaa työtään jaksa ja erenkin kun tarttumisriski virustaudissa on suurimmillaan. Lie sitten 39 asteen kuumeessa että kultakellon saa ja kukat arkun päälle jos sydän ei kipeenä huhkimista kestä.
        Keväällä oli korona. Hengitys oli vähän hankalaa ja kova kuume. Vielä yli viikon pahimpien oireitten jälkeen,jo töissä puhkuin kuin hapensaannin kanssa olisin ollu vaikeuksissa. Kyllä se siitä sitten hellitti pikku hiljaa se tauti. Ja,oli kolme rokotusta alla.


    • Anonyymi

      Kyllä kipeänä kannattaa töihin mennä, varsinkin jos pääset yskimään kansanedustajien naamalle :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe