Rooma huhtikuun lopussa

roomaan2015

Olen suuntaamassa roomaan huhtikuun lopussa 2015 , suuremmin tietämättä paikasta mitään. Mitkä ovat "pakolliset" nähtävyydet? Mitä muuta voisi viiden päivän aikana tehdä? Minkälainen on hotelli stella ? Onko hyviä ruokapaikkoja, mielellään kasvisruokaa tarjoavia? Kaikki info on tervetullutta. Kiitos

16

537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reissumiäs

      Roomassa on valtavasti nähtävää ja koettavaa. Taiteen ystävä saa pelkkään Pietarinkirkkoon saa upotettua useamman päivän.

      Kannattaa tietysti kiertää nämä yleisimmät eli, Colosseum ja sen ympäristön kaivaukset, Pantheon, Espanialaiset portaat ja Fonta di trevi (miten se nyt kirjoitetaankaan :p) Via Nazionale on kuuluisa ostoskatu ja sen sivukujilta löytyy monenlaista ravintolaa. Ruoka on kalliimpaa aivan perinteisesti keskustan alueella. Kannattaa suosia "trattorioita" koska niissä ruoka on yleensä halvempaa mutta aivan yhtä laadukasta kuin "ristoranteissa". Enoteca on sitten viinibaari, jos sellaista etsit. Trasteversen alueelta löytyy varmaan mieluisimmat ruokapaikat. Kasvisruokaa varmaan löytyy jokaikisestä ravintelista missä käyt ellet nyt onnistu löytämään jotain "pihvi mestaa" Italialaiset ovat fanaattista pizza kansaa. Pizzaan ei sitten missään nimessä pidä mennä laittamaan 1-2 enempää täytteitä tai ANANASTA. Sinut nauretaan välittömästi ulos ja kohdellaan aika varmasti, kuin tyhmää turistia sen jälkeen. Ananas pizzassa on loukkaus.

      Kannattaa iltaisin etsiä Apretivo sanaa nimessään kantavia ravintoloita. Niistä saa drinksun hinnalla (joku 6€) mättää noutopöydästä niin paljon ruokaa naamariin, kuin jaksaa.

      Tässä aika bueno opas missä melko pitkälti samat asiat mainittuna:
      http://www.pienimatkaopas.com/rooma/ravintolat.html

      Oma ehdoton suosikki on ollut Castle di sant Angelo (Isohko linna keskustan tuntumassa) mikä on lähellä vatikaania ja sinne pääsee iltaisin yleensä kiertämään melko karmivan tuntuisia vankityrmiä. Katakombeihin on myöskin mahdollista päästä tutustumaan muutamista kirkkojen yhteydessä olevista tunneleista (nimiä en nyt äkkiseltään muista) Linnan huipulta aukeaa myös hieno näkymä Rooman ylle.

      Villa Borghese on suuri puisto missä kannattaa käydä käyskentelemässä ja viettämässä aikaa.

      Ei kannata suunnitella matkaa erityisemmin koska Rooma on melko ruuhkainen kaupunki valtavien turistimäärien vuoksi. Aikataulut tulevat melko varmasti venymään, jos haluaa esim. Pietarin kirkon kiertää ajan kanssa (kannattaa mennä aikaisin aamulla sinne jo jonottamaan ja hankkia lippu ETUKÄTEEN) Kiire pois ja rohkeasti pois "suurilta" kaduilta seikkailemaan ahtaille sivukujille mistä voi tehdä huikeita löytöjä.

      Jos teitä on isompi seurue tai perheellinen niin kannattaa ottaa taksi lentokentältä keskustaan. Juna maksoi viimeksi ainakin noin 12€ per nuppi mikä tulee yksinmatkaajalle halvemmaksi kuin takis mikä on jotain 20-30€ luokkaa. Hinnat ovat aika varmasti nousseet tässä kahden vuoden aikana.

      Hotellista en osaa kommentoida mutta itse olen aina yöpynyt 3-4 tähden hotelleissa ja koskaan ei ole tarvinnut pettyä.

      Nimim: 5 kertaa Roomassa käynyt kaupunkilomailemassa.

      • korjaan

        Siis juna on noin 20-30€ muistaakseni :p


    • roomaan2015

      Wau. Olipas hyvin kerrottu roomasta :). Pitänee kopsata tää paperille, auttaa varmasti ja löytyy nähtävää. Meitä on kymmenhenkinen porukka lähtemässä. Vielä jos saisi hieman infoa hotellista niin olisin onnellinen. Kiitos!

    • scusi, dove..?
    • roomaan2015

      Kiitos vastauksista!
      Minkälähänlainen ilma on roomassa tuolloin?
      Paljonko pakata mukaan?

      • ...jos kuitenkin haluaisit suomenkielisen opastetun kierroksen esim Villa Borgheseen tai vatikaanimuseoon, joista saa paljone enemmän irti hyvien selostusten kannustamana, voit ottaa yksityisoppaan. Se tuskin tulee kalliimmaksi kuin ryhmäopastus, jos teitä on kaksikin matkassa. Ja saat itse päättää tahdin, pysähdykset jne. hinta noin 50-150 euroa riippuen kierroksen pituudesta ja henkilömäärästä Lisätietoja ja alustavia kyselyitä, Leena Knuuttila, [email protected]


    • tattat

      5 kertaa Roomassa ja ehdotat lipun ostamista ennakkoon Pietarinkirkkoon???? 1974-2014 en ole kertaakaan lippua tarvinnut! Ja tuskin tarvitsen 9.2.2015... Ennakkolipun ostin Vatikaanin museoon ja vain laiskuuttani. Jonossa seisominen, kun voit sen jättää väliin maksamalla pari euroa ylimääräistä, kannattaa. Kirkkoon et pääse ilman jonoa millään lipulla, joten se siitä.

    • nintsah

      Tulimme juuri Roomasta ja säät suosivat meitä. Päivällä mittari näytti 15varjossa ja illalla 8.(oli kuitenkin tammikuun alku) Säitä on vaikea arvioida, niinkuin hotellimme tarjoilija sanoi,että* weather in italy is so crazy.* viittasi jollain tavalla siihen, että nykyään säät ovat muuttuneet..saattaa sataa vettä paljon tai hyvällä tuurilla paistaa koko loman aurinko. Hotellimme oli keskeisellä paikalla italian parlamentin lähellä ja suosittelen maksamaan hiukan enemmän, säästät paljon jalkoja kun nähtävyydet ovat ympärilläsi.
      Itse pidin Vittorio emanuel monumentista ja colosseumista eniten, espanjalaiset portaat ja sen läheisyydessä olevat ostoskadut olivat myös huikeita. Kävimme tietenkin myös kurkistamassa Pantheon temppelin ja sen läheisyyden, piazza navona aukion ja Vatikaanin(tällä alueella oli ainut kahvila, jossa meitä huijattiin)
      Espanjalaisille portaille pääsee metrolla. Pysäkki spagna, myös suoraan colosseumille meni metro. Fontana di trevi oli kokonaan remontissa, mutta silti ihmiset heittivät olan yli tyhjäänlähteeseen kolikoita:)

    • Nintsah

      Niin ja vielä. Kasvispizzoja saa ainakin ympäri Roomaa, parhaat löytyivät pienistä putiikeista, jossa vain muutama istumapaikka tai sitten take away mahdollisuus:) Pastoja ja keittoja oli myös paljon kasvis vaihtoehtona:)
      Terminin päärautatie asemalta 12e/henk. junalippu lentokentälle. Kaupungin sisällä lippu 1,50e 100min. Taxilla oli kiinteä summa 48e keskustasta kentälle.(Fiumicinon kentälle)

    • rooman kissa

      Vuosi sitten huhtikuussa (ja heinäkuussa) Roomassa lomailleena suosittelen illaksi ohutta esim kevyttoppatakkia/villakangastakkia. Illalla viileä, mutta päivät jo lämpimiä silloin.
      Colosseumiin saa liput jonottamatta pienestä lipputoimistosta Colosseumin edessä sijaitsevan riemukaaren, Arco di Constantinon ohitse, katua Via Celio Vibenna, joka jatkuu katuna Via di S.Gregorio. Siis matkaa Coloseumilta tähän lipputoimistoon muutama sata metriä. Sitten on kiva mennä satojen metrien jonon ohitse :)
      Meille reitin neuvoi mukava hostellin pitäjä.
      Vatikaanin museoihin ei kannata viedä miehiä/lapsia. Eivät jaksa kuunnella englanninkielistä selostusta patsaista ja taideaarteista paria tuntia. Vatikaanissa itse Pietarin kirkossa riittää nähtävää hyvin. Siellä kannattaa jo ihan kuntoilun ja huikeiden maisemien vuoksi kavuta ylös asti. Kiipeäminen maksaa muistaakseni 5e kävellen ja 7 e hissillä. Portaat/hissi ylös lähtee kirkon pääsisäänkäynnin oikealta puolelta.
      Kirkon alla sijaitsee myös paavien hautoja ja pyhän Pietarin oletetut maalliset jäännökset. Siellä ei saa kuvata/puhua.

      Taskuvarkaita kannattaa varoa ja naisille hyvä onkin yliolan laukku. Fontana Trevillä erityisen tarkkana. Valitettavasti suihkulähde viime heinäkuussa remontin alla ja kuiva...toivottavasti nyt toiminnassa.
      Myös kahviloissa saatetaan antaa isosta setelistä "vahingossa" väärin takaisin. Siksi suosittelen mieluummin pienien seteleiden käyttöä.
      Ja yksi tärkeä vinkki. Aina kannattaa olla nenäliinaa mukana sillä varalla, että yleisessä wc:ssä ei ole paperia. Vaikka olisi kuinka hieno kahvila, saattaa paperi olla loppu...Eli aina servettiä kahvilasta mukaan :)
      Nyt taas maalis-huhtikuussa Roomaan! Toivottavasti Trevissä vettä!

    • rooman kissa

      Hei lue aikaisempi viestini: Roomassa lapsen kanssa osa 1...
      Sieltä löytyy aika tuoretta tietoa vuoden takaa hinnoista yms. Ja tieto sopii aikuisporukallekin :)

    • roma nialainen

      tottakai miesten ja lasten kannattaa käydä vatikaanissa, naiset voi halutessaan jättää hypistelemään henkka-maukan vaatteita.. ei museossa ole pakko kuunnella kaikkia sepustuksia vaan voi edetä omaan tahtiin. toki hyvä on laittaa vaelluskengär jalkaan, sen verran paljon nähtävää on.

      alkuperäinen kyseli arvioita hotellista, niitä kannattaa etsiä varaussivustoilta. jo pelkästään booking.com antoi yli 5000 hotellivaihtoehtoa joten ko. hotelliin ei välttämättä yksikään palstan lukija ole eksynyt, toki jos on niin hyvä.

      roomapassilla pääsee colosseumiin ns. ohituskaistaa. ykstyiskohdat passista ja sen käytöstä voi tarkistaa netistä

    • Toinen_nonno

      Stella on tavallinen pieni roomalaishotelli, varmaankin aivan mukava ellet etsi luxusta. Aivan hotellin lähiympäristö on iltaisinkin rauhallista aluetta, mutta jo korttelin päässä saa vähän katsella ympärilleen, ainakin pimeään aikaan.
      Hotellin ja rautatieaseman välillä liikkuu ja majaileekin aika epämääräistä väkeä. Jos menette Stellaan, suosittelen käyttämään Castro Pretorion metroasemaa mieluummin kuin Terminin asemaa varsinkin illalla keskustasta palatessa.
      Korostan vielä, että itse hotellista ei ole pahaa sanottavaa.

    • MikkoP

      Roomassahan riittää nähtävyyksiä vaikka kuinka paljon, ainakin jos on historiasta ja taiteesta kiinnostunut.

      Itse olen asunut puolisen vuotta kaupungissa, 1-3 kuukautta kerrallaan, joten kaupunki on melkoisen tuttu. Espanjalaiset portaat, isoimmat aukiot, Colosseum ja Pietarinkirkko taitavat olla ne useimpien turistien suosimat nähtävyydet.

      Omat suosikkini olen esitellyt tässä blogipostauksessa: http://www.xn--maailmanympri-lfb.fi/eurooppa/rooman-nahtavyydet-top-10/

      Paljon kivoja pikkuravintoloita löydät esimerkiksi Trasteveren alueelta. Sekä ravintoloihin että baareihin pätee hyvä nyrkkisääntö: vältä paikkoja, jotka sijaitsevat aukion laidalla tai nähtävyyden lähellä. Niissä maksat yleensä ylihintaa keskinkertaisesta ruuasta :)

    • Kiilio

      Aseman alueen levottomuus on ihan ylimainostettu juttu. Tapaa aina yöpyä siinä S.Maria Maggioren kulmilla, enkä ole koskaan pelännyt. Turvallisuus tulee ihmisistä, ja niitä nyt Roomassa riittää aina ja joka paikkaan.

      Ravintoloiden hinta/laatu voi olle ongelma kortteleissa, jotaka ovat siinä S.MariaMaggioren ja Terminin (asema) välillä. Kannattaa lähteä kävelemään Piazza S.Maria Maggiorelta Coloseumin suuntaan. Siinä on kadunpätkiä, joissa kivoja paikkoja. Ja monta kertaa kälysissä tavola calda-paikoissa saa älyttämän hyvää mättöä. Siis tuollaisissa pystybaareiussa, joissa myydään kuumaa pizzaa (esim.) tiskistä.

      Ja näkemisisitä ei kannta pultata. "Roma - non vita basta". Eli sama se oletko paikassa kaksi yötä vai loppu elämäsi, et kuitenkaan ehdi nähdä kaikkea.

      • muarit

        Rooma on jo museo itsessään , käy ns. pakolliset turisti kohteet, mutta ei kannata viidessä päivässä lähteä paljon keskustaa pitemmälle, koska Roomassa joka ilmansuunnalle löytyy jotain mikä saa sanattomaksi. Keskustassa ei minun mielestä löydy mitään huikaisevaa ravintolaa , mutta pala pizzat, calzonet ja suppli:it fantastisia, ja edullisia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe