Pertunmaan nuoriso, tässäkö tulevaisuus?

Vaari minäkin

Kiekkokaukalon pukukopit täyttyy iltaisin tupakoivista kouluikäisistä tytöistä ja pojista. Uutta vuotta siellä juhlittiin lonkeron ja oluen voimin jäljistä ja metelistä päätellen. Toisaalta ihmetyttää, kuka nuorille hankkii alkoholijuomat ja tupakat, vanhemmatko? tuskin nuo lapsenkasvoiset nuoret niitä itse saa ostettua, tai sitten kannattaisi paikallisten kauppiaiden katsoa peiliin.Kielenkäytössäkin yleisin sana kuuluu olevan v***u. Missä on nuorten vanhemmat, kun alaikäiset saavat heilua vapaasti kylällä myöhäänkin iltaisin.

27

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex pertunmaalainen

      Ai nytkö se vasta on huomattu ja mitenköhä muilla paikkakunnilla ei sielä varmaa ole tälläisiä nuoria ai niinkö meinaat hah. Pertunmaa niin kuollu kylä viikolla että huhhuh mitä me nuoret muutakaan tekisimme ku hilluisimme kylillä ja tapaisimme kavereita viikonloppuisin monet muuttaa pois ja harva palaa takaisin ai miksi koska täällä ei ole mitään heti jos jotain tekee pitää hauskaa niin heti valitetaan eikös ne mopot enään häiritsekkään ihan niikun ikinä ennen tätä olisi nuoret juonu kylillä miten tämä meno on muka muuttunu kerro se

    • haistavaariv***u

      sinä vaari voisit nimetä jonku paremman oleskelupaikan nuorisolle, niinkö?
      ettei olis uv:sta naapurit vihaisia:)))
      mielelläni keskustelen aiheesta kahden kesken:) mitä alkoholiin ja tupakkaan tulee sinulla ei sananvaltaa ole soita vaikka niitä poliiseja:)

    • nuorille tilaa...

      Niimpä nii no jos nuorten meno haittaa teitä noin paljon nii keksikää/rahoittakaa meille sellainen paikka missä saa olla popittaa ja nähdä kavereita 24/7.. eiköhä nää samat ongelmat ole ollut jo iät ja ajat että nuoret juo ja polttaa tupakkia, ja että mopot häiritsee vanhoja ihmsiä. Miksi siitä nytten tehää näin iso juttu?

    • mieti mitä sanot

      jos valittajat menis vaikka tarkemmin seuraamaan isommille paikkakunnille nuorison tekemisiä ni valittamista löytyis kans. mutta koska pertunmaa on niin pieni paikka niin kaikki nuorison tekemiset tulee ilmi helpommin. isommilla paikkakunnilla on niin paljon paikkoja jossa voi nuoriso olla ja tehdä mitä haluaa niin niistä ei valiteta. sitä paitsi jos valittajat ja muut aikuiset/vanhemmat ihmiset vois miettiä tarkemmin mitä itse tuli tehtyä nuorempana :) varmasti on niitäkin jotka vain oikeasti oli kotona joka ilta tekemättä mitään ja ei kokeillut koskaan mitään. mutta on varmasti myös niitä jotka kokeili. ja jos nuoriso oikeasti haittaa valittajia niin paljon ni olkaa hyvä ja keksikää nuorisolle paikka jossa saa olla.

      • Päättäjiäkö

        Mielestäni ihan asiallista tekstiä nuorisoltakin. On totta ettei täällä ole oikein nuorille oleilupaikkaa.. Mopomonttukin meni puijin, mikä on mielestäni harmillista... Olisikos Teillä nuorilla ehdottaa paikkaa kylältä, jossa kunta voisi sitten vaikka avittaa?? Ideoita muutenkin voisi vaikka nuorisovaltuustolta tulla mitä nuorille voisi järjestää lisää jne... Mitä rälläämiseen jne tulee, niin sitä lienee tehny kaikki aikanaan jossain määrin... Myös allekirjoittanut...


    • nuorien puolella<3

      Miks te vanhemmat ette tuu sanoo sitä siinä paikan päällä stalkkaatte vaan jossai nurkan takana ja kirjotatte heti jutun että varmaa pertunmaalaiset saa hävetä... miettikää nytte mitä muualla jotku nuoret tekee? Muualla paskotaan paikkoja, käytetään huumeita, satutetaan ihmisiä ja tapellaan. Täällä kaikki on kokeilua, harva on satuttanut ketään ja huligoinut autoja yms muita juttuja rikki. Nuorille ei ole maalla itse asiassa mitään. Kaikki on surullista mutta totta.

    • Mopopika

      Ja mitäköhän Pertunmaalaiset aikuiset jotka oltaisi tulevat viikonloppuna pelailemaan jääpalloa tai mitä nyt pelaavatkaan niin hienosti siellä kaljaa pukukopeissa juodaan ja lähdetään viellä autonrattiin ajamaan.

      • olekkeehankunnolla

        En tulis hutelemaan ysiluokan kännikalana. Aikuset ei ole humalassa kun sieltä lähtee autoillaan ja ne sentäs ei jätä tölkkejä eikä tupakan tumppeja lojumaan ymoärikoppia saatika potki/lyö ovia paskaks


      • Naapurinmummo

        Kannatasko sinunkin keskittyä koulun käyntiin eikä juomiseen ku oman nimi merkin kirjottaminen ei suju ilman kirjotus virhettä


      • bomber2501

        Ja naapurinmummo voisi opetella yhdyssanasäännöt uudestaan sillä nimimerkki ja kirjoitusvirhe on yhdyssana. Että äläpä ota enää..


      • eivälttämättäkännissä
        olekkeehankunnolla kirjoitti:

        En tulis hutelemaan ysiluokan kännikalana. Aikuset ei ole humalassa kun sieltä lähtee autoillaan ja ne sentäs ei jätä tölkkejä eikä tupakan tumppeja lojumaan ymoärikoppia saatika potki/lyö ovia paskaks

        Ei kaikki meidän koulun 9.lk oppilaat edes juo kuin muutakuin smurffilimua ei edes sitäkään. Ja aikuiset ei välttämättä ole kännissä mutta kuitenkin on ottanut alkoholipitoisia juomia ennen autolla liikenteeseen lähtemistä.


    • Teille valittajille

      Kutittaakos teijjä persettä noi paljo? Pitäkää huoli vaa omasta elämästänne :).

    • Es jonne

      Vittu tännekki tulee jotkut runkkarit itkee ku muilla on kivaa. Vittu kieletään kaikki t: päivi räsänen

    • tulenytvain

      Nuoriso arvostaa sitä kun te tulette suoraan päin naamaa pyytäämään poistumaan tai laittamaan musiikkia hiljemmalle etc..
      edelleen pyytäisimme teitä tulemaan sanomaan suoraan vaikka koulupäivän aikana välitunnilla kysykää vain missä on ysiluokkalaisia niin minä ainakin keskustelen asiasta mielelläni :)
      näkemisiin

    • tulenytvain

      Nuoriso arvostaa sitä kun te tulette suoraan päin naamaa pyytäämään poistumaan tai laittamaan musiikkia hiljemmalle etc..

    • Noseyksvanhapmaalainen

      Vittu eikö teillä oo muuta tekemistä kun valittaa kaikesta menkää saatana täyttämään niitä ristikkoja ja laittakaa vaikka asioita kuntoon että nuoret saa paikan jossa olla 24/7 eli aina ja Miks ette valita muillekun niille nykyisille YSEILLE!! !!!! !!! !! !!!! ! ! !! !! ! ! !

    • älähuijjaa

      Millä tavoin se liikuttaa teijjän perseitänne jos me nuoret ollaa kopeilla ja poltellaa tupakkii...ja uusvuosi meni jo aikoja sitte. Vaikka kaikilla kenellä siellä olis luistimet jalas nii silti tulee tälläsiä kukkahattutätejä jotka valittaa ja ei edes itse käy siellä tekemässä mitään:€ ps: kukaa ei oo jättäny pukukoppien sisälle tumppeja:D kuka niin väittää.. ei jumalauta-.-

    • Juu.u

      Jos nyt mietitään sitä että esim. Mikkelissä nuoret ryöstää vanhuksia. Verrataanpas nyt hetki. Pertunmaalla nuoriso ehkä juo kaljaa ja polttaa tupakkia. Kuinkas monelle vanhukselle tai aikuiselle on tehty mitään pahaa. Nuoriso haluaa pitää hauskaa ja eivät ehkä ajattele siitä syntyvää melua yms. Ei nuoriso mitään pahaa tee kenellekään.

      • rivariasuja

        Niinpä. Jossainhan heidänkin täytyy saada olla. Ihan varmasti saman määrän ääntä saa aikaiseksi useampi hauskaa pitävä aikuinenkin.


    • Kerrostaloasuja

      Jopa naapurinmummon telkkari pitää kovempaa ääntä kun toisella puolella naapurissa nuoret kuuntelemassa musiikkia.

      • elellääntavallaan

        Olet ihan oikeassa. Huonokuuloinen vanhus huudattaa radiota tai tv:tä joskus niin, että esineet tärisee pöydällä. Terveisin lähihoitaja


    • Vahinko2

      Poltatta vielä koko kopin pissiskovikset röökeillänne! Mitäs sitten tehdään jos koppi palaa? Ajetaanko mopolla karkuun vai tunnustetaanko? Rakennatteko uuden? Menettekö linnaan? Saatteko valita? Ette.

    • pekkaKaukalossa

      PEKKA KAUKALOSSAA!!!!

    • djakslf

      Kukaa mitää polta

    • SaSai

      Torilta kesäisin voi nähdä tuon nuorison...

      • Valittajat_on_pertseestä

        oho jotakin edistystä että olette löytäneet meidät torilta (Y)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe