Monikulttuurinen vuodenvaihde Ruotsissa

sver

Ruotsalainen vuodenvaihde sujui monikulttuurisesti. Ainakin Örebrossa, Landskronassa, Växjössä, Tukholmassa, Huddingessa, Malmössä ja Linköpingissä ”nuorisoporukat” ovat kulkeneet joukoittain ampumassa uudenvuoden raketeilla ihmisiä, asuintaloja, kouluja sekä viranomaisia usean päivän ajan.

Södertäljessä bussiliikenne jouduttiin keskeyttämään sunnuntaina useaksi tunniksi, koska busseja kohti ammuttiin raketteja ja kuskit kieltäytyivät ajamasta vuorojaan. Samana iltana paikallisen ravintolan edessä ammuttiin asiakkaita kohti raketteja, minkä vuoksi nämä eivät uskaltaneet lähteä kotiin. Raketteja ammuskelevaa porukkaa on kuvailtu lähinnä syyrialaisista koostuvaksi jengiksi. Tämän lisäksi alueella kymmenet ihmiset joutuivat peloissaan soittelemaan poliisilta apua, koska heitä kohti, heidän parvekkeilleen, rappukäytäviin sekä autoja päin oli ammuttu raketteja.

Tiistaina Växjön kaupungissa noin 50-päinen joukko terrorisoi ammuskelemalla ihmisiä ja näiden koteja kohti. Lopulta he linnoittautuivat paikallisen koulun luokse ja sytyttivät vieressä sijainneen varastorakennuksen tuleen. Myös koulun päärakennus oli yritetty sytyttää. Kun palokunta saapui paikalle, rakensi ”nuoriso” barrikadeja ja alkoi tulittaa paloautoja. Palokunta joutui perääntymään odottaakseen lisäjoukkoja. Kun poliisi saapui paikalle, ryhdyttiin myös näitä kohti tulittamaan. Lopulta poliisi perääntyi vastaamatta tuleen eikä ketään otettu kiinni. Eräs paikallinen asukas kommentoi Smålandspostenille: ”Pahinta tässä on kai se, ettei edes poliisi uskalla tulla alueelle. Ei tunnu olo todellakaan turvalliselta.”

Göteborgissa poliisi sai tiistain aikana yli 20 ilmoitusta joukosta, joka ammuskeli raketteja ihmisiä, autoja, rakennuksia ja busseja kohti. Useita autoja on poltettu, kolme eri koulua on yritetty polttaa, poliisia ja palokuntaa kohti on ammuttu ja yksi omakotitalo joutui 20 minuuttia kestäneen yhtäjaksoisen rakettitulituksen kohteeksi.

Tukholman alueella Farstassa räjäytettiin poliisiaseman etuseinä. Husbyssä, Kistassa, Rinkebyssä ja Tenstassa poliisi on kertonut, ettei se mahda raketteja ammuskeleville jengeille mitään. Satojen ”nuorten” ryhmät olivat uudenvuoden aattona liikkeellä ammuskellen kaikkea mahdollista. Tämän lisäksi ohikulkijoiden päälle on heitelty parvekkeilta raketteja.

Linköpingissä palokunta on kahteen otteeseen joutunut tarkastamaan paikallisen koulun, jota on yritetty polttaa. Ensimmäisellä kerralla koulusta oli heitetty ikkunat hajalle ja ammuttu pommeja sisälle. Toisella kerralla oli poltettu useampi auto. Tämän lisäksi sielläkin on tapahtunut ihmisten, rakennusten ja viranomaisten ammuntaa ja kivittämistä.

Malmössä Möllevångsin torille kokoontui ihmisiä viettämään vuodenvaihdetta. Näitä kohti ammuttiin raketteja, mistä väki ei tietenkään ilahtunut. Poliisi joutui kutsumaan lisäjoukkoja rauhoittaakseen tilannetta.

Suomalainen valtamedia ei ole toistaiseksi maininnut uudesta ruotsalaisesta tavasta viettää vuodenvaihdetta yhtäkään sanaa. Tähän uutiseen ei ole koottu lähdeskään kaikkia vastaavanlaisia tapahtumia.

Lähteet: Poliisi, Sydsvenskan, Sveriges Radio, Smålandsposten

http://www.patriootti.com/monikulttuurinen-vuodenvaihde-ruotsissa/

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        27
        1358
      2. Minun oma kaivattuni

        Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
        Ikävä
        62
        1240
      3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        9
        1165
      4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        29
        1115
      5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        13
        1068
      6. Tervehdys!

        Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
        Turku
        64
        1057
      7. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        31
        1027
      8. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        7
        1023
      9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        6
        1012
      10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

        Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
        Suomi24 Blogi ★
        14
        1001
      Aihe