Munasarjojen poisto yksityisellä, hinta, kokemuksia?

Poistoa harkitseva

Hei!

Paljonkohan maksaa munasarjojen poisto tähystysleikkauksella nykyään?

Kerrottehan hintatietoja ja kokemuksia leikkauksesta, kiitos :)

11

3286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poistoa harkitsin

      http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus;jsessionid=38A45870DFC1E9C9B018065E8A94A9E6?id=nak07707

      Ei ilmeisesti kannata poistaa terveitä munasarjoja, mutta kannattaa käydä vuosittain munasarjojen ultrauksessa.

      Analyysin johtopäätelmänä oli, että 10 000 naisen kohortissa (joista kaikille oli tehty munasarjojen poisto 50–54-vuotiaana) 47 naista odotettua vähemmän oli menehtynyt munasarjasyöpään 80. ikävuoteen mennessä, mutta 838 naista odotettua enemmän oli menehtynyt sepelvaltimotautiin ja 158 odotettua enemmän lonkkamurtumiin.

      Munasarjojen poisto oli yhteydessä vähentyneeseen munasarja- tai rintasyöpäriskiin, mutta sepelvaltimotaudin ja keuhkosyövän riski oli lisääntynyt. Myös kokonaiskuolleisuus oli merkitsevästi lisääntynyt. Missään ikäryhmässä munasarjojen poisto ei vaikuttanut elossaoloa parantavasti.

      • Kyllä_kiitos

        Paitsi naisilla joilla on jokin BRCA-geenivirheistä, niiden munasarjasyöpäriski laskee 40-60%:sta n. 1-2%:iin. Niille munasarjojen ja -torvien poistoa suositellaan kovasti jo 40 ikävuoteen mennessä tai aikaisemmin, jos lapsia ei (enää) halua.

        Itse kyseisen geenin kantajana ja monen vuoden seurannan jälkeen päätin poistattaa munasarjani ja pitää sitten erityistä huolta sydän- ja luuterveydestäni. Äitini ja isoäitini molemmat menehtyivät munasarjasyöpään nuorena, joten minun kohdallani valinta oli selvä.

        Kyseistä geeniä kantaa n. joka 400:s, mutta harva on itse siitä tietoinen. Alkusokin jälkeen ymmärsin, että on etuoikeus saada itse päättää sairastuuko syöpään vai ottaako kohtalonsa omiin käsiin.


    • RiiaMiia

      Yli 10 vuotta kestänyt hormonikorvaushoito lisää riskiä munasarjasyöpään. Itse olen käyttänyt korvaushoitoa jo 8 vuotta ja loppua sille ei näy, kun vaihdevuosioireet ovat niin monipuoliset ja rajut, että gynekologini arveli, että joudun ehkä käyttämään korvaushoitoa niin kauan kuin elän.

      Harkitsen munasarjojen poistoa yksityisellä, vaikka tuo sepelvaltimotaudin ja lonkkamurtumien riski kasvaakin. Olen hoikka ja urheilen sen verran, mitä vaihtareiltan pystyn (oireita on hormonikorvaushoidosta huolimatta). Syön terveellisesti, kasvispainotteisesti enkä syö punaista lihaa ollenkaan.

      Paljonkohan maksaa yksityisellä munasarjojen poisto?

      • Mielikki-m

        Harkitse todella, RiiaMiia, terveitä munasarjoja ei kannata poistattaa.


      • Anonyymi
        Mielikki-m kirjoitti:

        Harkitse todella, RiiaMiia, terveitä munasarjoja ei kannata poistattaa.

        Jo vaihdevuosi ikäinen voi kyllä poistaa. Kyllä noiden edellä mainottujen riski kasvaa myös kun se niiden hormonitoiminta muutenkin lakkaa.


    • RiiaMiia

      Minulla on voimakasta täyteyden tunnetta vatsassa, turvotusta, mutta ei ilmaa, joka lähtisi pois ylä- tai alakautta. Ruokahalu on tosi vähäinen, eli ennen minun piti aina syödä illalla klo 21 aikoihin, ettei tullut yöllä nälkä, mutta nykyään syön soijajogurtin n. klo 19, vaikka ei ole nälkä ja siitäkin vähästä tulee ähky.

      Nuohan sopivat myös munasarjasyövän oireeksi ja harmillista on, ettei toinen munasarjoistani koskaan näy ultrassa. Edelleen siis mietin, josko menisin munasarjojen poistoon.

      Paljonkohan maksaa tähystyksellä poisto v 2017? Kiitos vastauksista

      • ellaliisamaija

        Ehkä sinulla ei sitten toista munasarjaa olekaan, koska kerran sitä ei ultrassa näy.

        Vaivasi tuskin korjaantuu poistamalla toinenkin munasarja.


    • RiiaMiia

      Selvitin asian muualta.

      Tähystysleikkaushinta suunnilleen 3500-3800 € riippuen paikkakunnasta ja yksityissairaalasta. Yleensä on sama se leikkauksen hinta, leikattiinpa yksi tai molemmat munasarjat.

      Samana päivänä pääsee kotiin, jos kaikki menee hyvin, eikä potilaalla ole mitään sairauksia, jonka vuoksi hänen pitäisi jäädä leikkauksen jälkeen seurantaan.

    • mirtt

      Kukaan lääkäri tuskin poistaa terveitä munasarjoja. Järjetön ajatuskin. Syövän mahdollisuus tutkitaan ja siis terveitä munasarjoja ei leikata. Vaivasi, jotka ovat sentään vähäiset, eivät johdu munasarjoista.

      Myöskään yksityissairaaloissa ei voi noin vain tilata leikkauksia. Lääkärit päättävät leikkauksista.

    • Kyllä_kiitos

      Olen juuri poistattanut munasarjani ja -torveni BRCA-geenivirheen ja todella korkean munasarjasyövän riskin takia. Leikkaus tosiaan tehtiin julkisella puolella, lasku 100 euroa.

      Leikkaus oli huomattavasti vaivattomampi kuin kuvittelin. Nousin sängystä hoitajan avustuksella heti herättyäni (tehtiin nukutuksessa). Kotiuduin parin tunnin päästä, kävin kaupassa ja voin ihan hyvin. Jonkin verran oli olkapääkipua joka johtui kaasusta jota leikkauksen ajaksi pumpataan vatsaonteloon. seuraavana päivänä kaasukipua ei enää ollut, mutta vatsaan sattui jonkin verran. Buranaa otin lähinnä mukavuussyistä, olisin hyvin pärjännyt itse. Nauraminen, yskiminen ja aivastelu sattuivat jonkin verran, muuta vaivaa ei oikeastaan ollut.

      Leikkauksesta sen verran vähän aikaa että vaihdevuosioireita ei vielä ole, mutta kuulemma voivat tulla todella rajuina... Olen 40v.

    • ajantasalle

      Punainen liha on terveellistä. Ja makkarat ei. Miten täälläkin viljellään tuota vanhaa käsitystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1831
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1164
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    Aihe