Näpit irti eläkeindeksistä, Vapaavuori

Ei hyvä

Kansanedustaja Tarja Filatov (sd.) tyrmää blogissaan esitykset eläkeindeksin ja muiden etuuksien indeksitarkistuksien jäädyttämisestä. Viimeksi kokoomuksen kauppa-j a teollisuusministeri Jan Vapaavuori esitti näiden jäädyttämistä valtion ja kuntien talouden säästötarpeiden takia.

Filatovin mukaan eläkeindeksin jäädyttämisen säästöt ovat kyseenalaiset, sillä eläkkeitä ei makseta suoraan valtion budjetista.

http://demokraatti.fi/filatov-napit-irti-elakeindeksista-vapaavuori/

7

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei hyvä

      Eläkkeisiin ja muihin etuuksiin 0,4 prosentin indeksikorotus vuonna 2015

      Hallituksen keväällä tekemän kehyspäätöksen mukaisesti työeläke- ja kansaneläkeindekseihin ehdotetaan 0,4 prosentin tarkistusta vuoden 2015 alusta. Indeksitarkistuksen johdosta työeläkkeet, kansaneläkkeet sekä muut näihin indekseihin sidotut etuudet nousisivat ensi vuonna 0,4 prosenttia. Ilman hallituksen säästöpäätöstä indeksikorotus olisi ollut ensi vuonna 1,1 prosenttia.

      http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1891697

    • Vääryys kehissä

      Tämä on huutava vääryys, varsinkin niillä jotka jo ennestään saavat pientä työeläkettä. Onhan ihmisiä varsinkin naisia jotka on olleet ensin kotona ja sitten työssä ja saavat eläkettä juuri sen verran ettei tule kansaneläkettä, muutenkaan ei rahat riitä elämisiin jos ei ole rikasta ukkoa siinä tukemassa.
      Eläkeläisiä on ruokajonot pullollaan, ja jos ei muuta niin ovat tyytyväisiä kun saavat edes leipää. Nähty on ja koettu.

    • kamalaa menoa

      Törkeää on eläkeläisen verotus. Eläkeindeksi korotti eläkettä 0,39 %, mutta vero nousi 1 %-yksikön. Nyt saan vähemmän eläkettä kuin viime vuonna.

      Kunnallisvero ei ole kaupungissani noussut, vaan tämä lisäys on valtionveroa. Mihin tässä vielä joutuu, jos tämä meno jatkuu.

    • peeeeeeeeeeeeeeeeeee

      Demarit hallituksessa hyväksynyt tuon ja Filatov tekee tuossa valheellista vaalityötä.
      Tuo on just sitä sontaa minkä takia kenenkään ei pitäisi heitä äänestää. SDP on erikoistunut valehteluun ja kun on seurannut pidempään heidän puheita , en voi ymmärtää miksi kukaan heitä äänestää.
      Demarien äänestäjät ovat maan typerintä sakkia mitä ikinä on.

    • Tässä tämä

      Onneksi en äänestä heitä, ja kohta en ketään kun näyttää sille että kaikilla on jonkinlainen ketunhäntä kainalossa meitä eläkeläisiä vastaan.
      Kerron tässä tapaukseen joka liittyy sitten tulevaan verotukseemme.

      Mies sairastui ennen aikojaan 43vuotiaana ja niiltä seisomilta ensin sairauslomille ja sitten tuli eläke. No ensin otti päähän siis minua, kun ukko eräänä ma-aamuna ei päässyt tolpilleen ja tilasin ambulanssin silloin muinoin, oli vielä lähdössä töihin ja minä sanoin: et lähde kun et pääse edes jaloillesi.
      No se vei terveyskeskukseen ja sielä oli tietysti nokkava lääkäri joka antoi 3 pv sairauslomaa ja käski ottaa särkylääkettä.
      Luuli vissiin että krapulassa tuodaan, ettei edes jaloillaan pysy, ei mitään kokeita eikä röntgeneitä.

      Sen jälkeen tietysti takaisin, sattui olemaan lääkäri joka äkkäsi että tässähän on aika kiire eteenpäin. Heti röntgeniin, ja lähete yliop. sairaalaan.
      Siellä kaikkien kiemuroiden jälkeen koneeseen jonka tuloksena hermot oli sellaisessa välissä missä lienekin selkärangan tienoilla ja alaselässä
      .
      Eivät uskaltaneet leikata, halvaus oli niin suuri että mies jäi leikkaamatta.
      Kävi fysiatrit ym... kuntoutusta annettiin ja ei saanut missään nimessä jäädä paikoilleen. Ukko kulki selkä vääränä monta vuotta kunnes apu alkoi auttaa, edes sen verran että kipulääkkeeillä pystyi olemaan joten kuten. Ja kyllä se liikunta auttoi kun ohjeiden mukaan suoritettiin.
      Ja sitten tuli se eläke, no ei siinä mitään, sekin löytyi hylättyjen joukosta melkein vuoden jälkeen kun aloin sitä kysellä. Ulkomaalainen käsittelija ei tajunnut mikä oli päätös vaan laittoi sen hylättyjen mappiin ja meille ei tullut mitään tietoa tästäkään. Sen jälkeen kyllä hyväksytty paperi tuli 2 vkon kuluttua ja tietysti mätkättiin veroja 50% kun takakäteen maksettiin.
      No ei tässäkään mitään, vaan tulevassa, meiltä meni veroja aivan himputin paljon, soitin verotoimistoon, siellä nainen sanoi: että voi voi, kun te olette juuri pahimmassa asemassa toinen töissä ja toinen eläkkeellä, ja tämä teki sen että maksettiin veroja 33 vuotta ihan tapin mukaan.
      Siis meitä rangaistiin kun oli eläkeläinen, ja tämä on tosi. Mulla on kaikki tallessa verotiedot, tämä oli 70 luvun alussa tämän rumban alku.
      Toivottavasti kukaan ei joudu samaan.
      Luulisi muuten että kun tulot putoo niin verotus kevenee, vaan se oli ihan päinvastoin. Minuakin verotettiin enemmän kuin työkaveria jolla oli vähän suurempi palkka.

    • h moilas.

      Kokoomus Stubbi esitti juuri Nallen ja EK:n listaa tulevalle hallitukselle, siinä mm eläkkeet jäädytetään neljäksi vuodeksi, eli ei nouse tippaakaan, vaikka hinnat nousee, sama työttömyysturvan osalta ja jos menee läpi, niin eläkeindeksin jäädytys voi jäädä pysyväksi, vastaavasti Kokoomuksen mielestä rikkaiden verotusta pitää lieventää.
      Kokoomus käy härskisti köyhien kimppuun, vaalit tulossa kannattaako äänestää Kokoomusta?
      Tuommoiset riistot sattuvat juuri pienituloisiin, kun kyse leivästä, rikasta eivät paljon liikuta

    • laihdutuskuuri

      Kokoomuksen esitykset eläkeläisiä ja köyhiä kohtaan hakevat härskiydessään vertaa, tämän kykypuoleen mielestä elämisen oikeus on vain rikkailla ja heitähän Stubbi kööreineen edustaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3990
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3822
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3784
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2478
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      73
      2368
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2007
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1990
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1829
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1519
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe