GPA liiton voimanostajat

salireenari

Onko porukalla miten yleisesti käsitystä siitä että kun Suomessakin toimiva gpa liitto on testivapaa ja kisoihin voi osallistua kuka tahansa ilman kuulumista mihinkään liittoon tai seuraan kunhan vaan maksaa kisamaksun niin osallistumisen helppoudesta johtuen voisi kuvitella että saattaisi tuolla kisata oikeasti vahvoja natujakin vai mitä mieltä jengi asiasta yleisesti on.

Siis esimerkiksi jos katsoo raskaansarjan voimanostajia penkin, maven ja kyykyn suhteen niin siellä kisailee esimerkiksi paljon bullfarmin isoja kaljuja äijiä jotka ainakin voisivat välitystensä ansiosta nostaa luonnostaankin puhtaana pirusti. Siis eihän noista isommista nostajista ketään taida kovin pitkä(pitkät välitykset) ihmisenä olla jos otetaan vaikkapa Jani Murtomäki, Matti Lehto, Harri Teppanainen, Harri Peltomaa, Jonas Rantanen, Kalle Äärilä.

Itselläkin käynyt mielessä josko menisi kokeeksi nostamaan jommankumman liiton kisoihin.

12

1511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • geepeeaa

      Tervetuloa nostamaan GPA kisoihin.

      • helsti

        Kyllä ne muissakin liitoissa roinaa ! Meinaatko että Smulter nosti 400 kg penkiltä ilman roinaa ja Suomen voimannostoliiton alaisena ?


      • Khhkhjjhv

        No ipf:ssa kuitenkin testataan ja smulter on yksi suomen testatuimpia urheilijoita ja ei ole kärähtänyt IKINÄ... että GPA nostajat vois tulla ipf:n kisoihin kokeilemaan sulaako kupista pohja, kun sinne lirauttaa...


    • natuna

      Roinaliitto toi gpa. Ipf:ssä testataan ja on paremmat mahdollisuudet menestyä natuna.

    • stay clean

      Osallistumalla ainoan virallisen voimanostoliiton ulkopuoliseen toimintaan kyseisessä lajissa tuet lääkkeiden väärinkäyttöä ja näinollen siihen liittyvää järjestäytynyttä rikollisuutta. IPF-nostaminen on dopingtestattua ja eettisesti kestävää toimintaa, siis urheilua. Juniorinostajaakin testataan näköjään jopa kolmesti vuodessa ja nuorten suojeleminen dopinginkäytön vaaroilta onkin se paras syy suosia virallisen liiton toimintaa.

      • helsti

        Paska puhetta ! IPF testaaminen niin ja näin ! Olen 33 vuotta harrastanut voimannostoa , tiedän ja tunnen nostajia jotka käyttää roinaa kuuluvat IPF liittoon ! Suomessa viralliset liitot ovat vitsi ! Oliko Lahdessa kärähtäneet hiihtäjät virallisen liiton alaisia ? Nostaako Smulter 400 kg penkiltä puhtaana ? Suomen urheilu ja kultturi ministeri ja Suomen valtio rahoitti kärähtäneiden hiihtäjien roinat että se sitä puhtaasta suomalaisesta urheilusta ! ! !


      • Kjhkhjjvblhv

        ”Tiedän ja tunnen nostajia jotka käyttää roinaa kuuluvat IPF liittoon”
        Nimiä...?
        Näitä huutelijoita jotka roinaa ja eivät silti pärjää ja sitten keksivät näitä juttuja... säälittävää...


    • 3+16

      Kyllä GPA:ssakin varmaan natuja pyörii. Mutta henk. kohtaisesti pitäisin lähtökohtana IPF:ää. Eli Suomenvoimanostoliittoa. Ainoa ihan oikea urheilujärjestö voimanoston saralla Suomessa. En sano etteivätkö GPA:n nostajat olisi kovia heppuja ja mimmejä, mutta miksi vesittää lajia jollain vapaiden sääntöjen liitoilla, ellei ole jotain ns. "syytä" sinne mennä?

      Kenellekkään ei luulisi olevan ylivoimaista liittyä seuraan ja maksaa lisenssimaksua allekirjoittaa ADT: sopimusta ( jollainen muuten löytyy jokaiselta valtion tunnustamalta urheilulajin edustajalta). Yleinen taso IPF:ssä on laajemman osanottajakunnan takia jopa korkeampi kuin noissa ammattilaisliitoissa. Tai tietysti näiden ammattilaisliittojen huiput ottavat hirmurautoja, mutta syy lienee aika selvä. Sen sijaan joissain naisten sarjoissa yms. tuolla GPA:Ssa saa mitalin tyyliin nostamalla tangon ja lukot. Mitä kilpailua se sellainen sitten on?

    • EEMELLI

      JOS ALOITAT ESIM 23V NIIN IHAN TURHA EES KOITTAA IPF:SSÄ. PORUKKA ALOITTAA NUORENA JA JO JUNNUNA VETÄÄ JOTAIN 300 MAASTA. GPA ON HELPPO HARRASTAJALLE JA HOMMA TOIMII.
      LISÄKSI VARUSTE HIFISTELY ON NAURETTAVAA IPF:SSÄ

    • jebulis124

      Eiköhän se varuste hifistely oo vielä naurettavampaa gpa:ssa? ja raw-kisathan ne on ainoot oikeet.. joita myös ipf:n alaisuudessa järjestetään nykyään ja samanlailla niitä nuorena alottaneita löytyy liitosta kuin liitosta, 23v ei ole mikään vanha alottamaan voimaharjottelua ja jopa menestymään jos geenit sen suo..

      • Vedetäänpertsaa

        Polvistiteet?
        Rannesiteet?
        Vyö?
        Löysä nostotrikoo?
        Löysä t-paita
        Missäskohtaa voidaan verrata ifp moneenko? paitavalmistajaan...
        Eri hihat, eri kangas, eri kohdalla saumat, eri mallin rintakappaleet, pelkissä paidoissa. Ja ruuvaa hihaan kierrettä ja muista kastella saumat!
        Trikoot.... Leveä veto, kapea veto, leveä kyykky, kapea kyykky. Tukeva ja vielä tukevammaksi kiristetty. Lyhennä olkainta, kiristä kyljestä, tiukenna punttia.

        Ei oo hifistelyä ipf:ssä. Joo... ja raw oli pakko ottaa takaisin kun alkoi porukka kyllästyyn varusterumbaan. Sekopäistä hommaa.
        Käännä perse eteen, niin vedät enemmän.


      • yksiliittoriittäisi

        Niin? Myös IPF:ssä klassisella puolella PAKOLLISET varusteet ovat tukematon nosto/painitrikoo, urheilukengät ja t-paita. Maastanostossa sitten polvipituiset sukat, ettei sääret aukea/ veri sotke tankoa. Ei paljon yksinkertaisempaa voisi olla. Jos meinaat sitä, että vain tiettyjen valmistajien vehkeet sallitaan nykyisin, niin se koskee kv-kisoja ja maajoukkuenostajia. Kansainväliseltä liitolta tullut sääntö jonka on sanellut raha. Eli liitto saa rahaa noilta varustevalmistajilta. Joten aika helposti lähestyttävä laji tämä on edelleen. GPA sallii polvisiteet kyykyssä, mikä hieman sumentaa liittojen vertailua.

        Varustenostaminen on tosiaan haastavaa hommaa liitossa kuin liitossa. Mutta se on nostajan oma valinta, jos kokee varustekisat mielekkäiksi itselleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe