Rehellisesti, miten usein siivoatte?

Pölypalleroinen

Tuli tässä mieleen, että miten usein ihmiset oikeasti siivoavat? Ja miten perusteellisesti (käytkö läpi kaikki pinnat joka huoneesta, poistat tavarat hyllyistä, pyyhit ne, siirrät huonekalut luututessa..)? Meiltä kyllä ihan varmaan löytyy aina jostain nurkasta pölyä :/
Meillä perussiivous kerran viikkoon tai kahteen: tiski, työpinnat, imurointi (ei sohvan ym. huonekalujen takaa), pölyt pinnoilta (tv, pöydät lähinnä), roskat, wc:ssä lavuaari, (peili,) pönttö, lattia, lattiakaivosta töhnät. Astioita pestään myös muulloin sekä viedään roskia. Mutta siivouksessa viimeistään.
Lakanat vaihdetaan 2- x vkon välein (2-3 tavoite). Petivaatteeita käytetään pihalla ehkä joka toisen tai kolmannen vaihtokerran yhteydessä. Yleensä tällöin samalla myös matot pihalle, ei aina. Pesu? No enpä ole harrastanut.
Luuttuaminen, seinät, katot, lamput, hyllyjen pääliset, verhot ym. HARVOIN. Noista luuttuamista yritetään välillä muistaa, mutta voin kertoa, että ennen en luutunnut paitsi jos lattiassa oli ihan kunnon tahra tai paljon nestettä kaatunut. Verhot olen nykyisessä kämpässä pessyt kerran vaihdon yhteydessä. Edelliset oli varmaan viisi vuotta ikkunassa. Ikkunat max. kerran vuodessa, aikanaan myöskin olleet useamman vuoden pesutta.
Eli yhteenvetona: olen laiska siivoamaan. Jos perushommat on tehtynä, niin kaikki paikat ei varmana ole järjestyksessä, hyllyistä löytyy pölyä jne. Tavoitteena kuitenkin olisi järjestys. Sitten joskus.

79

5307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liikasiivous=huuhaa

      Hei! Onpa sinänsä mielenkiintoinen aihe kun siisteys ja siivous ja siitä höyryäminenkin tuntuu nykyään olevan jonkunlainen trendi ja tuntuu että toisten kodit ovat aina siistejä kuin sisustuslehdestä mutta tiedä sitten totuutta.

      Harvoin siivoan.

      - "Varsinainen siivous", 2-3 (joskus jopa neljän) viikon välein. Tällöin siis Imurointi ja "kaikki siistiksi" (peilit, pölyt, pinnat, wc, kaapinovet ym.). Pyykkiä pesen lähinnä tällöin "siivouspäivänä".
      -Petivaatteiden vaihtoa yritän kerta kuukauteen mutta käytännössä harvemmin,
      -Tiskikoneen pyöritän yleensä viikottain ja 2-3 iltana viikossa siistin yleiset tasot ja keittiön, vein roskat ym pientä.
      -Mattoja en tamppaile koskaan, siivouksen yhteydessä pienet matot ravistelen.

      Asun yksin useamman koiran kanssa ja asunto ei todellakaan ole siisti tai ainakaan puhdas näillä siivouksilla mutta enpä jaksa enempää. Olen koira-allergikko ja astmaatikko mutta hyvin olen pärjäillyt näillä vähillä siivouksillani. Vieraita käy harvemmin, silloin siivoan kun muuten ei kehtaisi päästää.

      • liikasiivous=huuhaa

        Ja vielä että silloin kun siivoan eli harvoin niin pyrin kyllä olemaan perusteellinen sikäli että siirtelen huonekaluja ja tyhjennän ja pyyhin hyllyt ja pinnat ja esim. roskiskaapin ja jääkaapin pyyhin sisältä. Seiniä en pyyhi jos ei ole näkyvää likaa, ovet pyyhin yleensä aina.


      • Ketjun aloittaja

        Joo meillä sama, yllätysvierailut eivät ole kovin toivottuja :D luuttuamista olen sen takia yrittänyt ottaa mukaan, kun juurikin koira kantaa hiekkaa ym. sisälle, eikä imurilla kaikki lähde. Nyt lumiaikaan ongelmaa ei ole.


      • Eipäsjuu

        Itse pidän puhtaana erityisesti keittiön. Myös kylpyhuone/WC on tärkeä. Sen jälkeen on hyvä keskittyä vuoteeseen / petivaatteisiin unohtamatta omaa siisteyttään. Pyykinpesu tarpeen mukaan kuten imurointi. Pyyhin kostealla mopilla päivittäin eteisen ja keittiön, niin muut lattiapinnat pysyvät yllättävän siisteinä. Ei kannata ottaa stressiä liiasta kiillottelusta, sillä silloin jo ryhtyisit ammatinharjoittajaksi. Päivittäiset pienet siistimiset pitää asunnon siistinä ja vie yllättävän vähän aikaa. Ja mikä tärkeintä on oma hyvä mieli tehdystä.


      • kevätsiivousseuraava
        liikasiivous=huuhaa kirjoitti:

        Ja vielä että silloin kun siivoan eli harvoin niin pyrin kyllä olemaan perusteellinen sikäli että siirtelen huonekaluja ja tyhjennän ja pyyhin hyllyt ja pinnat ja esim. roskiskaapin ja jääkaapin pyyhin sisältä. Seiniä en pyyhi jos ei ole näkyvää likaa, ovet pyyhin yleensä aina.

        Siivoan mahdollisimman harvoin, silloin kun villakoirat käyvät kimppuun, eivät ole moneen kuukauteen hyökänneet. En tiedä, mitä hemmetin kotitalousihme/mestarikokki säälipisteitä miestä saamattomat naiset (tai vastaavasti kauniit, nuoret miehet) hakevat?
        Käyn suihkussa 2x pv ja treenin jälkeen. Pesukone pesee ja kuivaa hikiset vaatteet ja vaihdan puhtaat. Onneksi en ole niin likainen, että pitäisi mopata lattioita tai pestä vessaa/ kylppäriä/saunaa päivittäin.


      • laiskanpuoleinen

        Itsekseen kun asuu pienessä yksiössä, tulee siivottua kerran viikossa sitten kunnolla kerralla. Mukaan lukien wc ym. Kai sitä voisi imuroida useamminkin, jos ennättäisi ja tulisi mieleen. Silloin tulee, kun huomaan esim. kantaneeni hiekkaa kenkien pohjissa eteiseen. Ja ottaa sitten jos jaksaa vähän muualtakin nurkkia koluamatta, jotta on esim. miellyttävämpää venyytellä jumppien jälkeen niin, ettei kaikenmaailman nöyhtä tartu vaatteisiin kiinni.

        Lakanat vaihdan kahden viikon välein, pienet matot huiskautan puhtaiksi viikottain siivouksen yhteydessä ranskalaiselta parvekkeeltani. (2. kerros, ja alapuolellani ei asuta vakituisesti.) Ison hankalan maton vien kerran keväässä ja syksyssä pihalle. Samoin on ikkunoiden pesun laita. Mutta tällöin sitten melkein täytyykin olla lauantai, jotta nuo tuollaiset saa aikaiseksi. Nykyisin tuo viikkorytmi tullut sellaiseksi, että tiistai-iltaisin tulee useimmiten siivottua. Jossain vaiheessa kun täytyy sekin välttämätön tehdä. Mukavahan se on toki puhtahasti olla.

        Itselläni bioroskis ei kyllä ennätä haisemaan, vaikka kerta viikkoon senkin vain vaihdan. Ellei mitään kalanperkeitä siellä ole. Ja kansi kun on päällä. Lehdet ja pahvit / kartongit tulee harvemmin vietyä kierrätykseen, lasi ja metalli sitäkin harvemmin. Sais tehdä inventaarion vaatekaappiinkin, kun siellä varmaan lähes vaatteita 10 vuoden ajalta. Ja pursuilee paljouttaan. Päällä ne vaatteet, mitä käyttää eniten, ja riippuen kustakin vuodenajasta.

        Kun vaan sais aikaseksi; laiskanpuoleinen olen.

        Päivittäin (joskus kahdesti, riippuu tilanteesta, kuten kesähelteillä tai jos treenipäivä) suihkussa käynti - se henk. koht. hygieniasta. Hampaiden harjaus 2- 3 krt päivässä (lankaus iltaisin). Dödö. :) ja joku tuoksu. Eu de parfum kestää toilettea pidempään.


      • kiith

        siivoan vähän joka päivä vaikka eteisen ja portaikon yhtenä ison olohuoneen toisena ja yläkerran samalla kun pyykkäilen tiskikone käy joka toinen päivä elikoita on kanssa ni pitää ahkerammin siivoilla ja on myös allergiat etten ilman kuivuria ja allergialääkkeitä selviäisi


      • siivoustajepjep
        liikasiivous=huuhaa kirjoitti:

        Ja vielä että silloin kun siivoan eli harvoin niin pyrin kyllä olemaan perusteellinen sikäli että siirtelen huonekaluja ja tyhjennän ja pyyhin hyllyt ja pinnat ja esim. roskiskaapin ja jääkaapin pyyhin sisältä. Seiniä en pyyhi jos ei ole näkyvää likaa, ovet pyyhin yleensä aina.

        kyllä kannattaa siivota ahkerasti.itse en tykkää likaisesta kartanosta.imuri vaan käteen parikertaa viikossa.keittiö joka päivä siivousta.petivaatteet kesällä joka viiko ja talvella parin viikon välein.niitä ei tarvitse ulkoilluttaa suoraan pesukonneeseen ja sen jälkeen kuivausrumpuun lähtee viimeisetki nöyhdöt.johan sisäilmakin haisee pölylle jos ei imuroi parikertaa viikossa.ja saa nuhan ym hengitysvaikeuksia.komposti on meillä ulkona ei keittiössä


      • laiskanpuoleinen

        Biojäteastia, mitä ihmiset yleensä pitää keittiön "roskakaapissa" on toki eri asia kuin ulkokomposti (mitä lähinnä omakoti- tai rivitaloissa tavataan, kerrostaloyhtiöissä kai harvemmin?)

        Suomalaiset ovat kyllä melko ylihygieenistä kansaa. (Epäsuomalainen olen tässäkin. Ja kun en myöskään se pedantti ole, luonne- ja ihmistyyppikysymys myöskin. Ennemminkin vähän hällä väliä tällaisissa olen ja boheemi. Likaa ja pölyä en suosi, mutta intomielisyys siivouksen suhteen ei ole alaani. Epäjärjestystä syntyy pienessä yksiössä helpolla siksi, koska vähän säilytystilaa. Tämän vuoksi yllätysvierailut eivät ole tervetulleita. Paikat kuntoon kyllä siis laitan, ennen kuin ketään luokseni pyydän. Eli (myöskin) sikäli siisteys on kiva juttu. Kun vain jaksais ylläpitää sitä. :) Helpolla jää kerran pidetyt vaatteet tuolin karmille lojumaan (ei sentään mytyiksi lattialle. :)

        Mutta tuo perisuomalainen siivousinto on kai peruja ajalta jolloin pirteissä saatettiin tehdä veistellä ja tehdä huonekaluja, että täytyi katot ja seinät kuurata jouluksi ja juhannukseksi, samoin "kaappien siivoaminen". Eri juttu toki, jos on pikkulapsiperhe tuo siivouksen tarve. Kyllä lapsuuden kodissanikin imuroitiin keittiö joka päivä. Lapset sotkee.

        Itse olen lapsena juossut avojaloin pitkin metsiä, on hyvä vastustuskyky kehittynyt. Ei flunssat ja astmat vaivaa. Näitä tavataankin enemmän ylihygieenikoilla ja heidän lapsillaan. Itselleni ei ole pölyallergiaa kehittynyt, vaikka tyypillisimmillään imuroin vain kerran viikossa. Joskus vähän sieltä täältä jotain otan lisäksi, jos silmiin sattuu. Pöly ei kylläkään jaloissa pyöri eikä nenässä tuoksu; täytyisi mennä nuohoomaan sinne sängyn alle, jos sellaista elämystä haluaisi -


    • Keskivertosiivooja

      - Imuroin ja pesen vessan viikoittain.
      - Lakanat vaihdan kolmen tai neljän viikon välein.
      - Tiskaan astiamäärästä riippuen 1–3 kertaa viikossa; tällöin pyyhin myös lieden, jääkaapinoven ja ruokapöydän.
      - Roskat vien ulos kerran viikossa.
      - Pyyhin pölyt kerran kuukaudessa, mutta lattian pesen vain kahden kuukauden välein; inhoan sitä puuhaa.
      - Pyykkiä pesen yleensä kerran viikossa, joskus kahdessa viikossa. Asun yksin, joten ihan kauheasti pyykkiä ei tule.

      • som22som

        Roskat kerran viikossa. Keskivertosiivooja ei taida olla keskivrtokokkaaja. Johan bioroskat haisevat ja paljon, jos niiden antaa viikon muhia huoneen lämmössä.


      • paskapottiiiyökkyök

        vc pestään aina jäykän jätöksen jälkeen joka kerta.jos pesee kerran viikossa johan se on siinä kunnossa että sinne ei uskalla peppuaan laittaa.


    • tabou

      33 neliöistä asuntoa ei kauan siivoa, varsinkin kun yksi osa on sauna, jota nyt ei joka viikko tarvitse puunata :) Kerran viikossa imuroin, pyyhin pölyt kirja/tv-tasosta, nihkeäpyyhin lattian, käyn läpi kahvat ja ovenpielet, joihin jää helposti mustia sormenjälkiä. Keittiötä siivoan heti ruuanlaiton jälkeen, jolloin tahrat saa vielä tuoreina pois.
      Pyykinpesua silloin, kun pyykkiä on, ei erityisesti "siivouspäivänä". Vessan ja lavuaarin pesu kerta viikkoon, ehkä toisena päivänä kuin muu siivous, ellen vallan innostu.
      Tiskaan joka päivä, koska asun yksin, niin yksi-kaksi lautasta päivässä ei ole suuri homma tehdä.
      Perussiisteys pysyy hyvin yllä, eikä ikinä tarvitse sanoa, että olisi liian likaista vieraille :P

    • Pölypalleroinen

      Nyt on aloittajalla se 'sitten joskus' jo monta askelta lähempänä. Nyt on käytetty useampana päivänä aikaa järjestelyyn ja niiden paikkojen siivoukseen, jotka normaalisti jäävät tekemättä. Pölyt imuroitu kaikkien huonekalujen alta ja takaa, verhot vaihdettu, sisustettu... Tekemistä riittää vielä, mutta alkaa näyttää hyvältä!:)

    • silläviisiin

      Yritän pitää koko ajan yllä jonkinlaista siisteyttä ja siivoan sieltä täältä päivittäin. Oikein niin että siivoisin kerralla kaikki paikat ei kai tapahdu koskaan. Kurakelillä joutuu siivoamaan useammin esim. eteistä. Ikkunoita pesen 2-3 kertaa vuodessa, mutta en kaikkia ikkunoita, riippuu miten näkyvällä paikalla on. Roskat vien kun täyttyy tai ehkä 3pv välein. Verhoja en yleensä pese. Tuuletan ehkä kerran vuoteen.
      Lapsia ei kotona enää asu.

    • Siivotasaa

      Kun asuimme pienessä 85 m2 rivarissa riitti melko perusteellinen siivous mikäli vieraita tulossa noin 5 tuntia. Jouluna meni enemmän kun saunakin tuli hyvin käytyä läpi. Nyt 215 m2 ja siihen menee kaksi viikonloppua. Siis mikäli kaiken käy perusteellisesti läpi. Meinataan kyllä tänä vuonna käyttää pari kertaa siivousfirman palveluita.

      • mallia1946

        Liity omakotiyhdistykseen, saat edullisempaa siivousapua.


      • Anonyymi

        Pieni muka 85 neliötä, me asumme mieheni kanssa 51 neliöisessä kaksiossa, senkin siivoaminen stressaa. Asunnon pidän kyllä siistinä, vaikka mies sotkee.


    • SiivousIntoilija

      Joka viikko yhtenä päivänä:

      - Kaikkien tasopintojen pölyjen pyyhintä. Lisäksi mm. ovenkahvojen putsaus, lampunkatkaisimien putsaus, jääkaapin ovi, roskakaappi yms.

      - Keittiön tasojen ja tiskialtaiden erillinen pesu kunnon pesuaineella hangaten niin, että varmasti ovat puhtaita. Tiskiä minulla ei kerry, koska astioita on yksin asuvalla (ja kahdella kissalla) käytössä vähän ja lisäksi inhoan tiskipinoja.

      - Imuroin joka nurkan tarkkaan. Lisäksi imuroin yleensä huonekalut, kuten sohvan ja nojatuolin ja kissojen kiipeilypuun.

      - Pesen lattiat ihan perinteisellä tyylillä kontaten rätti kädessä. Lisäksi yleensä samalla pyyhin lattialistoja ja pattereita pölystä puhtaaksi, en tosin kaikkia.

      - Vaihdan lakanat (siis joka viikko) ja tämä on inhotuin osuus sen lisäksi, että täytyy pienessä kylpyhuoneessa saada lakanat vielä kuivumaan.

      - Vessa ja kaikki tasot siellä pestään kunnolla kerran viikossa, useamminkin jos/kun on tarve.

      Tämän siivouksen jälkeen tuntuu jo tosi siistiltä.

      Muita juttuja teen sitten, kun inspiraatio iskee. Esim. yhtenä päivänä tässä vihdoin pesin ikkunat, kun aurinko paistoi täydeltä terältä. Joskus tulee mieleen pestä jääkaapin sisätilat, järjestää joku kaappi tms. Nuo ns. perusjutut haluan kuitenkin tehdä joka viikko, koska tykkään siisteydestä ja ennen kaikkea siitä ihanasta tunteesta, kun yhtenä päivänä koko asunto on suhtkoht puhdas. On myös auttanut unettomuuteen, kun vaihdan lakanat joka viikko.

      Ps. Eikö teillä muilla ole kissoja? Vai ovatko minun kissani vaan tavallista kahjompia? Toinen kissani tässä sairasteli ja ei tullut siksi siivottua melkein kahteen viikkoon. Tuntui, että hukun likaan ja ennen kaikkea kissankarvoihin.

      • kysyynimimepatietoinen

        Ja onkos sitten mihinkaan muuhun aikaa? Olisipa itsella moiseen puhtia, mutta kun ei millaan muka jaksa tahi kerkia. On kylla kohtuullisen iso kamppakin, eli jos kaiken ton tekisin kerralla niin menis varmaan hyvinkin parin tyopaivan verran aikaa. Ja hitot, mielummin siivoilen alakerran yhdella viikolla ja ylakerran toisella, pitaahan sita muutankin ehtia tekemaan!


      • Siivousintoilija

        No kyllähän tuo siivous aina jokusia tunteja vie, mutta rutiinia siitä on onneksi tullut. Ei tarvitse sinä päivänä paljon muuhun jäädäkään aikaa kuin ihanan puhtaan asunnon ihailemiseen :)... Kun tietää, että kohta taas on kissankarvoja siellä täällä. Minä vaan satun pitämään siististä. Siksi tykkään siivoamisestakin ja joskus nuorempana olin kesätöissä siivoamassa pientä k-kauppaa ja tykkäsin siitäkin tosi paljon, vaikka en ammatiksi sitten halunnutkaan.


    • silläsipuli

      Kerran viikossa perjantaina työajanjälkee ja sillä sipuli.

      • mallia1946

        Niin minäkin ennen tein kun olin nuori .


    • eiSikal

      Päivittäin niin että vieraat ei uskalla istua , kun kaikki muut ihmiset sikoja. ,
      verhot ja ikkunat pesen 4kertaa vuodessa verhon vaihto piristää. , matot pesen 1vuodessa on talvi ja kesä matot erikseen . imuroin 2kert. viik. kaikki. 1viik. pyyhin lattiat. petivaat, 2viik. välein vaihto ja tuuletus. 140neliön omakotitalo aina paikat tip top. piha myös. ei aikaa mene siivoamiseen kun ei ole sika ihminen. KAIKKI PAIKALLEEN ,JA PAIKKA KAIKILLE. se riittää pitkälle. myös lapseni (aikuiset) kodit siistejä.

      • nonih

        Mahdatko kayda esim toissa?


    • parkettikosmetologi

      En edes välttämättä joka viikko imuroi. Tarpeen vaatiessa. Silloin yleensä pyyhin pölyt myös. Lattioita luuttuan niin että matonvälit mopilla silloin tällöin. Vessan pytyn ja lavuaarin pesen noin kerran vk. ja lattian suihkuttelen kun näyttää pölyiseltä. Lattiakaivon ehkä kerran kk. Tiskit pesen heti syönnin jälkeen yleensä hanan alla juoksevalla vedellä. Kun asun yksin ei tiskiä kerry mutta jos on vieraita tai lapset syömässä niin sitten tiskaan kunnolla altaassa ja silloinkin heti ruokailun jälkeen. Lakanat vaihdan joka toinen viikko mutta tyynyliinat ja pyyhkeet pesen joka viikko. Kun käytän taloyhtiön pyykkitupaa ja siellä on kaksi isoa konetta niin samalla saan aina pestyä toisessa koneessa käyttövaatteet ja toisessa kuuden- tai ysikympin ohjelman. Kuivaan myös kaiken rumpukuivauksen kestävän pyykin kuivausrummussa siellä niin ei tule kotiin niin paljon vaatepölyä. Ikkunat noin kerran vuodessa. Verhoja vaihdan fiiliksen mukaan ja tietysti silloin myös pesen ne jotka otan pois ikkunasta. Kerran pidin samoja verhoja olohuoneessa pari vuotta ja kun vaihdoin uudet verhot ihmettelin tovin mistä kotiin ilmestyi se raikas puhdas tuoksu. Sitten tajusin että puhtaat verhot raikastivat koko kodin. Sen jälkeen olen vaihtanut useammin. Päivittäin siistin jälkeni ja pidän tavarat omilla paikoillaan niin aina näyttää siistiltä ilman sen kummempaa ponnistelua. Asun siis yksin eikä ole lemmikkejä ja siivosin työkseni ennen eläkkeelle jäämistä.

      • siivooja

        Imuroin joka viikko,joka toinen viikko pesen lattiat.Petivaatteet tuuletan joka viikko ja joka toinen vaihdan,paitsi joka viikko tyynyliinat.Pölyt pyyhin jotenkuten viikoittain,hyllyjen päältä ym.harvemmin.Kylppärin ja vessan ainakin kerran viikossa.Pyykkikone käy melkein joka päivä.Kaappeja siivoan harvemmin,ikkunat pesen pari kertaa vuodessa.


      • 1kunnontyöntekijä
        siivooja kirjoitti:

        Imuroin joka viikko,joka toinen viikko pesen lattiat.Petivaatteet tuuletan joka viikko ja joka toinen vaihdan,paitsi joka viikko tyynyliinat.Pölyt pyyhin jotenkuten viikoittain,hyllyjen päältä ym.harvemmin.Kylppärin ja vessan ainakin kerran viikossa.Pyykkikone käy melkein joka päivä.Kaappeja siivoan harvemmin,ikkunat pesen pari kertaa vuodessa.

        Jännä et mulla on täysin samanlain ku "siivooja":lla.


    • mää tota en siivoo. mä hamstraan.

    • elv3

      Imurointi, pölyjen pyyhintä, kylppärit vessat n. 1krt/vko. Astiat, keittiö tasot. liedet joka päivä. Pienten mattojen tuuletus, ravistus, vuodevaatteet n. 1krt/kk. Suursiivous n. 2krt/v. Riittää hyvin yksin asuvalle.

    • SweetHome

      Kerran viikossa tehdään perussiivous joka tarkoittaa matot ulos tampattavaksi, imurointi (myös sohva), pölyjen pyyhintä, lattioiden pesu, tavarat omille paikoilleen sekä vessan tasojen, lavuaarin, hanan, peilin ja pöntön pesu. Lattioita siivotessa myös huonekaluja siirretään jotta pääsee joka nurkkaan. Tarvittaessa viikolla välillä imuroidaan/lakaistaan lattiaa ja putsataan vessaa. Keittiön tasoja sekä liettä pyyhitään päivittäin ja aina heti ruoanlaiton jälkeen. Ruokapöytä pyyhitään joka ruokailun jälkeen. Tiskikone tiskaa tiskejä päivittäin ja pyykkiä pesen monta kertaa viikossa. Lakanat pyritään vaihtamaan kahden viikon välein. Ikkunat pesen keväällä ja syksyllä ja aina pesun yhteydessä myös verhojen pesu. Matot pestään joka kesä ja useimmat matot vaihdetaan puhtaisiin Jouluksi eli kahdet matot vuodessa käytössä. Niin ja meillä on omakotitalo.

    • Pölypalloton

      Pidän itseäni sellaisena perussiistinä ihmisenä. Ennen lapsia olin lähes neuroottinen...nyt asun 7 v lapsen kanssa 60 neliön kaksiossa. Pyyhin pölyt 1-2 krt viikossa, imuroin kun tarve vaatii 2-5 krt viikossa, lattian luuttuan noin joka toinen viikko. Vuodevaatteet vaihdan viikoittain, ikkunat pesen useamman kerran vuodessa ja vaihdan myös verhot. Vessan pesen pari kertaa viikossa, tiskit kun lavuaari täynnä (tosin juuri äsken sain astianpesukoneen), pyykit pesen joka toinen päivä.
      Huvittavinta tässä on, kun muutimme muutama kuukausi sitten enkä siivonnut kahteen viikkoon, kun pakatessa pölyyntyy ym.koko ajan ja muuttosiivous kuitenkin täytyy tehdä. Ex-mieheni valheellisesta lastensuojeluilmoituksesta johtuen meille tehtiin pari päivää ennen muuttoa yllättäen kotikäynti ja minulle sanottiin, että ovat huolestuneita kyvystäni hoitaa kotia. Mielestäni tämä oli aivan uskomatonta ja tein kyllä mielipiteeni selväksi :)

      • mimmalee

        Kylläpä on melkoinen mulkero exäsi! Jotain järkeä pitäisi olla lastensuojeluihmisilläkin varsinkin kun tietää mitä laiminlyöntejä on paljastunut eim. Eerikan tapaus. Niihin virkoihin pitäisi valita tiukkojen psykologisten testien perusteella henkilöt joilla on silmää nähdä normaalin kodin ja ongelmakodin ero.


    • tylsäthommatohjelmoitava

      Kerran kuussa kunnon siivous: pölyjenja peilien pyyhintä, matot ulos, imurointi; myös huonekalujen, vessat, lattioiden pesu.
      Kerran viikossa imurointi, pölyt huiskulla, vessat.
      Keittiö kuntoon joka päivä.
      Lakanat vaihdan 2 viikon välein, pyyhkeet viikottain.
      Ikkunat pesen 2-4x/v.
      Saunan pesen x1/v.
      Kaapit siivoan joka toinen vuosi.
      Jne kaikki ajallaan.
      Meillä on perussiistiä aina, vieraita voi tulla milloin vain.

    • Kohta21

      Tuli justiinsa siivottua kämppä ensimmäistä kertaa uudenvuoden jälkeen.

    • kunsaisielääomaaelämää

      Asun kerrostalossa,ja tässä asuu vanha äkäinen naisihminen.Se kontroloi muiden veden laskemista..suihkussa käynit ym,maton pesut.Ja on kyylä pahimmasta päästä,eipä huvita mennä matto pyykille pesutupaan kun "täti" jo pyyhältää paikalle,antaa neuvojaan,kieltää sitä ja tätä.Huh huh,pesulaan on matot vietävä.ps.siivoan joka viikko!

    • joomitä

      sillon kun alkaa tuntuun että on paskasta

    • RUÅTTALAINEN

      TARVITTAESSA :), en yhtään enempää :)

      Tiedän ihmisiä, jotka ovat silmänpalvojia!!!, vievät muutaman maton ulos, että naapurit luulevat hänen siivoavan!!! :D

    • Joskushotsittaa

      Silloin kun ispis iskee, toki imuroin ikkunat auki noin kerran viikossa. Minulla on "höyörymöppi", joka ei tarvitse kuin vettä säiliöön. Sillä puhdistan niin matot, parisängyn, kuin parketti lattiat. Pölyjen pyyhkiminen on todella satunnaista, Ehkä taulu teevee, kotiteatteri, digiboksi, ja tämä kannettava ovat etu sijalla.

    • Siivosin tänään.

    • h_ä_h

      Silloin kun tuntuu siltä, että voisi ehkä siivota.

      Eli kerran viikkoon, tai kuukauteen, tai puoleen vuoteen. :D

    • amorous

      Imurointi 2-3 kertaa viikossa,lattiat pyyhitään kerran tai kaksi,riippuen keleistä (2 koiraa ).Vessanpönttö pestään 2 kertaa viikossa ,muut kosteat tilat kerran viikkoon,samoin pölyt.En juuri siirtele tavaroita,koska niitä ei onneksi paljoa ole.Vuodevaatteet 1,5 viikon välein.

    • Eitarkkaaaikataulua

      Vaihtelee, vuodenajasta työtilanteesta ja harrastuksista riippuen. Jos kotona ei olla ei kerry siivottavaakaan kauheita määriä. Jos kotona taas ollaan on perussiivoustakin tehtävä yli tarpeiden. Joten vessanpönttö lavuaari 1-3 krt viikko, lattiakaivo,suihkunhana ja seinät 1krt kk. Tiskit 1-10 kertaa vko. Tasot ja lähimmät kaapinovet joka tiskillä ja pöydät syömisen jälkeen, jos tiski ei heti. Imurointi vuodenajasta riippuen 1-3 kertaa vko. Lattian pesu 1-2 krt kk ja sekin vuodenajasta ja kotona olemisesta riippuen. Pölyt lähtee moppausta ennen tasoista ja listoista. Liesarin rasvasuodatin 3-6 krt vuosi. Petivaatteet joka 2 tai 3 viikko. Ikkunat kerran vuodessa ja sisäpinnalta tarvittaessa useamminkin. Yms.
      Tosin lapsiperheen pakkaa sotkee täit,oksennukset yms muut mukavat vinkeet. Joten joskus se tahti on nopeampaa ja joskus hitaampaa.

    • NäinMeillä

      Vaimo lähti 15 kesäkuuta jonka jälkeen en ole siivonnut kertaakaan ja asunto on täynnä (ihan oikeasti) tyhjiä kaljatölkkejä tyhjiä viinapulloja. Nyt olen lopettanut ryyppäämisen, viimeisen kerran otin maaliskuun alussa ja jotenkin pitäis päästä eroon noista tölkeistä. Vittu kun noita tölkkejä on satoja! Vaimo vei auton ja jouduin vielä työttömäksi. Pitänee kantaa repussa nuo tölkit lähikauppaan. Siitä tuleekin pitkä projekti.

    • puhdasta

      Siivoan kerran viikossa. Imuroin kaksioni, pesen vessan lavuaarin ja ponton. Polyja silloin kun kertyy enemman likaa. ikkunat kerran vuodesa. Lakanat joka toinen viikko vaihdan ja tyynyliinan kerran viikossa. Siistina koti pysyy.

    • Sotkuaonriittänyt

      Asumme maalla omakotitalossa 130m2. Enää yksi keskikokoinen koira ja kaksi kissaa. Lattoita on pyyhittävä joka toinen päivä, kurakeleillä enemmän ,jos aikoo pitää lattian edes jossain kunnossa. Mattoja on alakerrassa yksitoista ja viisi pikkumattoa. Ne on pestävä parin kuukauden välein, kiitos eläintarhan (koira kulkee vapaasti pihalla , samoin kissat). koot valittu siten että mahtuvat meidän 8kg pesukoneeseen, eli noin kaksimetrisiä. Yläkerran matot pestään pari kertaa vuodessa. Pölyt n. kerran kuussa, tiskikone pyörii monta kertaa viikossa, samoin astianpesukone. Vessat ja pesuhuone kun muistetaan, sauna harvoin. Lakanat vaihdetaan parin viikon jälkeen ja peitot ja tyynyt pestään kerran parissa kuukaudessa ja usein tuntuu että useamminkin voisi. Jääkaapin pesu on ärsyttävämpiä töitä ja pitäisi tehdä usein, kun takaosasta tulee aina jonkin verran vettä pohjalle. Ns. veden poisto takaa ei ole koskaan toiminut kunnolla ja kun vettä on pohjalla, niin ruokaainepaketeista tarttuu siihen aina jotain. Usein on niin etten halua sotkuista asuntoamme näkemään mitään yllätysvieraita: Ennen vieraita siivotaan muutama tunti.
      Kuitenkin sotku on vähentynyt hurjasti kun lopetiimme laumavartijakoiramme, jonka räkää oli aina kaikkialla, seinä ja kattoja myöten, samoin takka, hella, kaapinovet jne, kun koira ravisti päätään ja räkä lensi. Samoin se aiheutti sen että asuntomme oli aina täynnä villaa; vaatteet, matot (matoista karvaa ei saanut pois imuroimalla, vaan oli nyhdettävä erillisellä karvaharjalla. Joka päivä olisi ollut tarve), vuode, jopa paistinpannut jms Siltä lähti karvaa lähes ympäri vuoden (ei ollut pelkästään ulkokoirana) ja vieraat saivat aina lähteä meiltä karvaisin vaattein. Muista elämäni koirista ei ikinä ole ollut sellaista työtä. Ei ikinä enää.Mikään imurointi ja siivous ei sellaisen kanssa riitä.

    • Sotkuariittääkaikkialla

      Kotona ei ole siistiä, ellei myös piha ole hoidettu. Sisäsiivousten lisäksi, kun pihalla on puita, on laatoitus harjattava usein, Keväällä ja pitkin kesää hurja haravoiminen mm. hirveät määrät pikkuoksia (ja isolehtisitä puista tulee mahdottomasti lehtiä ja oksia nurmikolle ja laatoitukselle ja kaikien lehdet eri aikaan), sadevesikourut pitää puhdistaa lehdistä ja oksista säännöllisesti, nurmikkoa leikattava ja kun on kuiva paikka, myös paljon kasteltava ja sitten lannoitettava että pysyy kunnossa. Jos voikukkia ei tuhoa säännöllisesti, pian nurmikolla ei kasva mitään muuta.Kukkapenkit pidettävä siistinä kasvun ja rikkaruohojen osilta ja kuivina aikoina, eli täällä vähintään kaksi kk kesällä kasteltava päivittäin (kasteluletkuja ja sadettimia on paljon, ja jatkuvasti pitää vaihtaa kastelupaikkaa ja vahdittava että vesi riittää. Sadevedet kerätään kastelusäiliöihin, josta saa hätävara vettä kun on oikein kuivaa). Mitä enemmän puutarhaosaa, sitä enemmän työtä. Soratie kasvaa nopeasti rikkaruohoa, ellei tuhoa rikkaruohoja jatkuvasti. Soralta on vaikea poistaa pikkuoksia ja lehtiä ja jos ei poista niistä tulee loistavaa kasvualustaa rikkaruohoille.( Jos rikkaruohot pysyvät kurissa, niin sammal kasvaa erinomaisesti soralla). Haravoimalla se ei tietenkään onnistu, kun sora tulee mukana. siis lehtipuhallin tähän.Muovijätettä mm. ruokapakkauksista tulee paljon, samoin kuin pahvia ja paperia sekä mm. kissanruokatölkkejä jotka lajitellaan ja viedään yli kymmenen kilometrin päähän jäteasemalle n. kerran kuussa. Jäteasema auki vain yhtenä arkipäivänä päivällä, joten aina mietittävä. ,miten saa vapaata sopivasti. Kasausajan kertyvät johonkin nurkkaan pusseissa,säkeissä = kamalan näköistä). Usein onkin alkanut tulla mieleen että lopetetaan lajittelu ja laitetaan kaikki vain sekajätteeseen. eihän sitä lajittelua tee moni muukaan.

    • Sotkuariittääkaikkialla

      Inhottaa kun niin jumalattomasti menee aikaa siivoamiseen. Ei todellakaan motivoi.

    • ykspluskaxon4

      Varmaan joka vuosi tulee siivottua.

    • ai-ja65

      Ajanhukkaa..se siivoominen

      • Taidatpa olla hyvin laiska tyyppi.


    • Ihminen91

      Kerran viikossa imuroin, pyyhin pölyt ja pesen pyykit, tiskaan joka toinen päivä, vaihdan lakanat ja pyyhkeet joka toinen viikko, vien roskat ulos roskiksen täytyttyä, ja pesen pöntön, lavuaarit ja lattiakaivoin kun ne näyttävät sitä vaativan. Veisin matot pihalle ja luutuaisin lattian kerran kuukauteen, mutta meikäläisen siivouspäivä sattuu olemaan aina sunnuntaisin, jolloin taloyhtiö on kieltänyt mattojen tamppaamisen jostain typerästä syystä. Ja ei, siivouspäivää ei voi vaihtaa. Se on periaatekysymys.

      Ja mainittakkoon, että olen yksinasuva 23-vuotias mies.

    • semisiisti

      1 muija 2 kissaa, kaksio.

      Imuroin kerran kahdessa viikossa, mikä lienee liian harvoin koska kissat tuovat vessasta sahanpurua (kakkalaareissa puupellettejä) ja lattia on tumma, joten siinä näkyy. Mutta useammin en kertakaikkiaan viitsi. Matot tapasin pestä kerran kesässä läheisellä matonpesupaikalla, mutta enpä pese enää kun paikka poistettiin (kunta säästää!!!) Jatkossa pitänee tyytyä imurointiin. Ehkä kuitenkin vien ne matot ulos jossain vaiheessa ja moppaan lattian. En ala hakkaamaan mattoja ulkona, koska ei niistä kumminkaan kaikki kissankarvat lähde näillä muskeleilla.

      Pölyt pyyhin siinä samalla kun imuroin. Tungen imurin putken sohvan alle ja heiluttelen, huonekaluja en yleensä ala siirtelemään. Kirjoja on koko talous täynnä ja niiden putsailussa menisi järki, joten antaa olla.

      Vessanlattian huuhtelen joka päivä, sahanpurun takia. Ei ole tullut juurikaan jynssäiltyä kalkkilänttejä yms. pois, ikävä kyllä. Vihaan sitä ällöttävää moskaa mitä kertyy hanojen juureen, ja se ei tunnu irtoavan millään myrkyllä täysin.

      Lakanat vaihdan kerran viikossa, koska en halua nukkua ryppyisillä lakanoilla sen pidempään. Muutenkin ihmetyttää miten ihmiset tykkäävät nukkua omissa hiessään ja ihopölyssään viikkokausia, eli mielestäni useamman viikon vaihtoväli on huono idea. Toisaalta pesuaineistakin jää lakanoihin jäämiä, ja sitten joutuu nukkumaan kemikaalien seassa, että ei hyvä sekään...

      Astiat pitäisi varmaan pestä pari kertaa viikossa, touhu alkanut sen verran tympiä että kerta per viikko tahi kun loppuu kaapista astiat.

      Verhoja en ole pessyt sen koommin kun tähän muutin eli 5 vuoteen. Tuleehan ne pöllytettyä kun niitä kiskoo eestaas.

      Ikkunat pesen yleensä ekan kerran huhtikuussa, tokan kerran siitepölykauden loputtua ja mahdollisesti vielä kerran loppukesästä. Perkeleellinen jobi kun on kummassakin huoneessa helvetisti ikkunapinta-alaa ja isoimmat ikkunat yli 2 m leveät. Eikä meinaa aina millään saada niitä edes auki.

    • tälläimeillä

      Meillä tehdään näin

      Kerran viikossa imuroidaan, pyyhitään pölyt ja wc pestäään myös vähintään kerran viikossa joskus tarvittaessa useammankin..

      Matot tampataan kerran kuukaudessa.

      Petivaahteet vaihdetaan kolmen viikon välein ja samalla imuroin sängyn. Höyrypesurilla raikastan petauspatjan ja tyynyt. Tyynyt pesen kaksi kertaa vuodessa ja joka toinen vuosi ostan uuden petauspatjan..

      Joka päivä tiskauksen jälkeen pesen keittiöstä pöytätasot samoin tiskialtaat, Samalla siivoan keittiöstä kaapien ovia jos ovat jostain kohtaan likaantuneet.

      Ikkunat pesen kokonaisuudessa tarkoitan väleistä myös kerran vuodessa ja siinä samassa vaihdan verhot. Ulkoapäin pesen ikkunat kesällä useamminkin. Sisältä pesen tarvittaessa, kun jossain kohtaan on jotain likaa.

      Yleensä meillä viedään kaikki tavarat heti omille paikoilleen niin koti näyttää koko ajan siistiltä ja on helpompi viikkosiivotakin kun ei tarvitse ensin järjestellä tavaroita paikoilleen.

      Kaapit ja ylimääräiset rojut pois noin kahden vuoden välein.

      Vaatteet pestään kun pesukone on täynnä eli noin 2 kertaa viikossa.

    • ahkerat_15

      Kerran tai pari vuodessa lapioidaan suurimmat lattialta. Turha sitä on alkaa liiaksi hieromaan.

    • boybox

      Kerran viikossa imurointi ja pölyjen pyyhintä. Ja keittiötasojen ja wc-tilojen/suihkun putsaus samalla tarvittaessa. Pyykinpesu myös kerran viikossa. Petivaatteiden vaihto 1-2 kertaa kuukaudessa.

      Itse yksin asuva 24-vuotias mies. Siivottavaa siis suhteellisen vähän.

    • Sotkuinenko

      Meillä (2 aikuista koira, 50 neliön kämppä) imuroidaan parin viikon välein, mopataan kuukauden tai parin välein ja isoimpia pölyjä pyyhitään sekä petivaatteita vaihdetaan suunnilleen samalla aikavälillä. Perusteellisempi siivous ehkä kerran tai pari vuodessa eli hyllyjen kaappien tyhjennys, pyyhkiminen ja järjestely. Ikkunoita ei ole muuton jälkeen (viime kesänä) pesty. Miesystävän mielestä pitäisi siivoilla useamminkin, mutta itse olen tyytyväinen tilanteeseen :D. Pääasia että tavarat löytyvät omilta paikoiltaan - pienet pölyt tai villakoirat eivät vaivaa.

    • pölytön

      Imurointi jokapäivä / pyyhintä pölylle kertaviikkoon / lakanat jokatoinenviikko / pyykit kun saa vaikkapa puolikkaan koneen / tiskit jokapäivä . Näin , vanha äijä !

    • Vaimo-85

      - Imurointia pari-kolme kertaa viikossa (eli tarvittaessa, sieltä täältä)
      - Mattojen ulos vienti muutaman kerran vuodessa, muulloin vain imuroidaan matot...
      - Vessojen ja lavuaarien pesu silloin kuin siltä näyttää, eli kerran viikossa/parissa
      - Lattioiden pyyhintä kostealla parin kuukauden välein
      - Pölyjen pyyhintä ehkä kerran kuussa
      - Ikkunoita en ole vielä pessyt koskaan, talossa asuttu pian 1,5 vuotta, ja olen harkinnut ikkunanpesua tälle keväälle...
      - Lakanoiden vaihto noin parin viikon välein, tosin tyynyliinat lähes viikon välein. Pyyhettä ja vessojen käsipyyhkeitä silloin kun siltä tuntuu, eli kerran viikossa/parissa.
      - Pölyhuiskalla sohvien ja tv-tasojen ym alta pölyt ja kissojen lelut pois silloin kun siltä tuntuu, noin pari kertaa kuukaudessa.
      - Tiskikone pyörii silloin kun sattuu täynnä olemaan
      - Pyykkikone pyörii silloin kun on kertynyt vähintään 2 koneellista pyykkiä, en yhtä koneellista ala pesemään yleensä...

      Näillä mennään, talossa 2 aikuista ja 3 pitkäkarvaista kissaa :) Eli muun siivoamisen lisäksi kissojen hiekkalootien tyhjäämistä päivittäin, ja lootien peseminen silloin tällöin. Kissojen harjaus pari-kolme kertaa viikossa, irtokarvojen vähentämiseksi. Lisäksi satunnaiset kissanpuklut pitää hinkata matoista irti samantien ennenkuin kuivahtavat. Onneksi niitä ei usein tule!

    • Siivouspäivä on kerran viikossa. Tiskejä ei loju tiskipöydällä ja joka tiskin jälkeen kuivaan tiskipöydän ettei tule euroopankarttaa. En siedä siivottomuutta. Likainen koti kertoo paljon henkilöstä. Tunnen henkilöitä jotka ei koskaan siivoa he keksivät aina syitä. Astmaatikkona en menisi heille kylään.

    • EnValita

      Kerran viikossa imurointi, vessat (3kpl kylppäri). Parin kuukauden välein matot ulos. Ikkunat 2 kert vuodessa, ikkunoita yli 20, väliovia 15 eli ne vain kerran tai kaksi vuodessa.Kolmion pesisi vaikka kuinka hyvin kerran viikossa, mutta 200 m2 on aika siivottava vaikka ei normaalissa elämässä tunnu isolta. 3 henkeää ja koira, mutta muutama tunti kerran viikossa,niin suht. siistinä pysyyu. Ne jotka eivät vie mattoja o ja pese lattiaa kunnolla, eivät tiedä puhtaasta asunnosta mitän..Sitten vielä mökin siivous, anopin iso talo, oman isän kämppä. Ja kolme pihaa...

    • Sannnnnnni

      Koskaan tullut mieleenkään että verhoja pitäisi pestä, eivät ne mahdu pesukoneeseen joten miten se edes onnistuisi? Imuroin ne kangassuuttimella jotta pölyt lähtevät, enkä oikein käsitä miten pitäisi sählätä että niille mitään kaatuisi...

      Tiskaan ja pyyhin keittiön päivittäin, jos rasvalika ei jää muhimaan niin se lähtee helposti. Mies pesee kylppärin kunnolisilla aineilla kerran viikossa (teoriassa, mutta oikeastikin monta kertaa kuussa). Meillä on eläimiä joten peitän huonekalut koristekankain ja pyöräytän ne viikottain pesukoneessa ettei karva mene kohtuuttomuuksiin, ja jätän imurin ihan tyynesti keskelle lattiaa ja kiinni seinään joten aina karvapallon nähdessä voi sipaista.

      Kirjahyllyt ovat aika pölyiset, saavat puolestani olla, ja pyödillä on paperikasoja. Sotkuista saa olla kunhan ei likaista.

    • Nainenme

      Asun kaksiossa ja kahden koiran kanssa mutta yksin asun.
      Pesen lattiat 2-3krt/viikossa
      Imuroin joka toinen päivä.
      Pyyhin pölyt 1krt/viikossa tai 2krt/viikossa.
      Pesen astianmäärä 2-3krt/viikossa
      Vessassa 1-2krt/viikossa
      Saunan pesu 1-2krt/v
      Pesen pyykit vain pesutuvassa 1-2krt/viikossa
      Lakanat vaihdan 2-3 krt/kuukaudessa
      Ikkunat kerran vuodessa joko keväällä tai syksyllä mikäli silloin likaa.
      Ei vieraita koskaan meillä kyläilemässä :D kuin perheeni kyllä.

    • siistix

      Imuroin kerran viikkossa ja joka toinen viikko vien matot tuulettumaan ja pesen lattiat. Pölyt pyyhin joka viikko. Vessa siivotaan joka viikko ja joka toinen viikko harjaan juuriharjalla wc:n lattian puhtaaksi. Keittiön kaapistojen ovet joka toinen viikko, samoin tiskialtaan desinfiointi. Ikkunat ja patterit pesen ehkä kahden vuoden välein. Kaappeja tarvittaessa. Lakanat vaihdan kahden viikon välein ja pyyhkeet kerran viikossa. Pyykkiä on harvoin likaisena että kerran-pari viikossa pyörii kone. Yleisilme asunnossa on siisti muttei kliinisen puhdas vaan sellainen siisti mutta asuttava. Ja petivaatteiden tuuletuksessa ja mattojen tuuletuksessa pitää huomioida sää, eli ei kostealla ulos, eikä näin keväällä kun katupöly pöllyää.

    • siistix

      Niin ja tiskaan päivittäin jopa useasti. Eli tiskejä ei oikeastaan loju koskaan kuin maksimissaan yön ylitse.

    • yökylään

      Perjantaina töitten jälkeen on siivouspäivä poikameihen kaksiossa.Muutenkin pidän asuntoni siistissä kunnossa naisvieraiten takia. Sitten vaan odotellaan soittoa, jos kylään tulisi yövieraiksi puumanainen, eronnut tai yksinhuoltaja.Melkein joka viikonvaihtessa näitä yövieraita on.

    • laiskaoon

      Asun kahdestaan 4v tyttöni kanssa kaksiossa. Joka ilta lelujen keräys, tiskit ja keittiön siivousta. Viikottain imurointi (satunnaisesti myös sohvatyynyt yms) ja mattojen tuuletus ja pölyt pois pinnoilta. Vessa tarpeen mukaan/ noin 2 viikon välEin. Tyynyliinat ja pyyhkeet vaihtoon viikottain, muut liinavaatteet 2 viikon välein. Saunan pesu, uunin pesu, siivous lieden takaa ym. Vuosittain.. liesituulettimen rasvasuodattimen pesu paristi vuodessa.. ikkunan pesu ehkä joka toinen kevät :)

    • kdhf

      Talossa asuu 2 aikuista, 3 lasta ja 2 kissaa. Imurointi 3 x/vko. Vessojen pesu viikon välein. Ikkunat kerran vuodessa. Pyykin- ja astianpesukone laulaa päivittäin. Liinvavaatteet vaihdetaan talvella 1x/kk ja tyynyliinat 2x/kk. Siitepölyaikaan siitepölyallergisten liinavaatteet vaihdetaan 4x/kk. Lisäksi siivousfirma pesee lattiat 1x/kk. Muuten tahroja poistetaan pinnoilta heti, kun huomataan.

    • laiskuriko

      Tiskit tiskaan joka toinen päivä paitsi jos on vieraita tai muuten innostunut kokkaamaan paljon alusta alkaen. Roskat vien ulos sitä mukaa kun roskis täyttyy.

      Muutoin siivoan noin 1-2 kertaa / 2 viikkoa. Harjalla harjaan isoimpia kikkareita pois. Lattiat pesen ehkä 4 kertaa vuodessa, mutta keittiöstä pyyhin läikkiä pois tietysti muutenkin.

      Petivaatteiden vaihtamisessa olen superlaiska. Ne vaihdan korkeintaan kerran kuukaudessa. Pyyhkeitä pesen useammin.

      Ikkunat ja verhot pesen kerran vuoteen. Silitän vain verhot, pöytäliinat ja juhlavaatteet.

      Kukkiin vaihdan mullat kerran vuodessa.

      Väliovia pesen 1-2 kertaa vuodessa.

      Kylppärin ja vessan pesen ainakin parin viikon välein.

      Pölyjä pyyhin harvemmin kuin kerran kuukaudessa. Kirjahyllystä pyyhin pölyt korkeintaan kerran vuodessa. Matot vien ulos pari kertaa vuodessa paitsi keittiön mattoa useammin. Matot pesen yleensä kerran vuodessa. Kaapit käyn läpi harvemmin kuin kerran vuodessa.

      Olen laiska siivooja ja tiedän sen. Riittää kuitenkin, että tavaroilla on omat paikkansa. Sitten kun siivoan, niin siivoan perusteellisesti.

      Aiemmin olin ahkerampi siivooja, mutta nyt käyn täyspäiväisesti töissä ja opiskelen työn ohessa, joten en millään jaksa enkä viitsi käyttää vähäistä vapaa-aikaani siivoamiseen.

    • siivouspalveluttaja
    • naiseläjäx

      Asun yksin kolmiossa ja aika usein maalla omakotitalossa. Siivoan silloin kun näen siihen olevan tarvetta, en pidä siivouspäiviä.
      En uhraa elämääni villakoirien perässä juoksemiseen, ihan normaalin siistiä on, muutamaa pölypalleroa en säikähdä, pyyhkäisen pois ohi mennessäni. Joskus siirtelen sängyt ja sohvat pestäkseni kunnolla aluset.
      Tiskikonetta käytän vain silloin kun käy vieraita, yksin tulee niin vähän tiskiä että pesen käsin heti en jätä altaaseen lojumaan.
      Pyykkiä tulee aika paljon, joskus ihmettelenkin mistä sitä kertyy, vuodevaatteet vaihdan miten sattuu, aika usein kuitenkin.

    • Äärilaiskuri

      Jaahas, mun mittapuun mukaan kaikki kirjottaneet on kyllä ahkerampia siivoojia kun minä. Nytkin on isoja villakoiria ympäri kämppää. Ei ole likasta, mutta pöllyä kyllä runsaanpuoleisesti. Kylppäri on siisti ja keittiö melkein. Tiskiä olis ulko-ovelle asti, jollei olisi tiskikonetta. Siinä se.

    • Iso_huolto_tehty

      Olen laiska siivoamaan, lakaisen tai imuroin lattiat kun alkaa olla näkyvää pölyä, ehkä pari kertaa vuodessa teen suuremman siivouksen, kuten eilen jolloin aikaa paloi 8 tuntia koko kämpän perusteelliseen siivoukseen.
      Siivosin mm.:
      - seinäpintojen, ovenkarmien listojen yläpinnat, ovien yläreunat sekä verhotankojen päällisten pyyhintä imurin suulakkeen ympärille laitetulla lampaanvillan palalla, palan imurointi välillä.
      - lattioiden imurointi ja pesu.
      - kaikkien pintojen, myös kattovalojen pintojen pyyhintä pölystä.
      - keittiön pöytäpintojen ja kaappien luuttuaminen roiskeista ja pölystä.
      - keittiön liesituulettimen suodattimen puhdistus
      - jääkaapin lämmönvaihtoritilöiden puhdistus imuroimalla ja lattian imorinti jääkaapin alta.
      - pesuhuoneen muovilattian pesu tiskiharjalla ja pesuaineella hankaamalla, oli likapinttymiä joten aikaa paloi tähän varmaan koko hommassa eniten mutta puhdasta tuli. Myös pesuhuoneen seinäkaakelien pesu suihkun kohdalta. Hanojen kromien puhdistus ja kiillotus.
      - suihkun lattiakaivon ja ritilän puhdistus
      - saunan lasioven pesu
      - petauspatjan, peiton ja tyynyn tamppaus, petivaatteiden vaihto.

      Pesuhuoneen kattovalon loistepoltin uusittava vielä, ei syty vaan välkkyy. Muita vikoja en havainnut.

    • sillointällöinpölyjä

      Nappaan pölypallon kouraan ja heitän sen ulos. Mitä käteen tarttuu pölyä, muuten annan olla keskityn joutenolemiseen.

    • puhdaskotiaina

      Näin meillä
      Robotti-imuri imuroi päivittäin
      Pyykkiä pesen päivittäin, illalla iltasuihkun jälkeen vaatteet koneeseen, kone päälle, aamulla narulle.
      Roskat viedään joka päivä.
      Tiskit suoraan koneeseen, kone käyntiin kun täynnä. Tyhjennys heti ohjelman loputtua.
      petivaatteet vaidan joka toinen viikko, koska on maailma ihaninta sukeltaa puhtosiin petivaatteisiin.
      Pölyjen pyyhintä 2x viikko.
      Laittioiden perusteellinen imurointi moppaus 1 x viikko.
      Vessan tehopesu 1x viikko, vessan lavuaarin pyyhkäsen lähes joka päivä. Vessan pyyhkeiden vaihto 2 x viikossa.
      Keittiön pinnat tulee hutastua rätillä x100 päivä, en voi sietää ruuan murusia pinnoilla :D
      Illalla viimoseksi lakasen eteisen ja keittiön lattialta muruset pois.
      Lapsilla oman huoneen siivouspäivä joka perjantai jonka jälkeen saa viikkorahan.
      Ikkunat, jääkaappi, ilmalämpöpumppu,pesukoneen putsaukset 1 x kk
      Saunan siivoan myös viikkosiivouspäivänä.
      Viikkosiivouksessa menee noin 2 tuntia koska perusasiat kunnossa.
      Kun tekee pikkuisia askareita viikon mittaan, jaksaa ne tehdä työpäivän päätteeksi.

    • Anonyymi

      Kerran viikossa pesen vessan.
      Imuroin useamman kerran viikossa, aina tarvittaessa. Kahden viikon välein perusteellinen imurointi.
      Kahden viikon välein pölyt kunnolla (siirtelen tavarat)
      3-4 viikon välein lakanat.
      3-4 kertaa vuodessa lattian pesu matot ulos (tarvittaessa pyyhkäisy ja kopistelu)
      Samoin kylpyhuoneen pesu 3-4krt vuodessa.
      Sauna 1-2 vuoden välein.
      Kerran vuodessa ikkunat (joka toinen vuosi myös välit)
      Pyykkiä pesen 4-5 koneellista viikossa.
      Astianpesukone pyörii päivittäin.

    • Anonyymi

      Imurointi 3 krt/vk, vessan pesu päivittäin ja samalla käsipyyhkeen vaihto

    • Anonyymi

      Tavoitteesi järjestykseen kodinhoidossa on kodin siisteyden viihtyvyyden ,toiminnallisuuden kannalta erittäin oleellinen asia.Koti jossa ei ole ylimääräistä tavaraa, esim.sisustusesineet ovat sellaisia jotka sopivat keskenään luomaan kauniin visuaalisen tunnelman.Viherkasvit ovat hyvin hoidettuja sillä vain silloin ne lisäävät tilan viihtyisyyttä.Tila jossa kaikille on oma paikkansa on erittäin helppo pitää viihtyisänä.

    • Anonyymi

      Pölyjä pyyhin satunnaisesti viikottain, lakanat vaihdan 1x kk tyynyliinat useimmin, imuroin kerran kk ja lattiat pesen kerran vuodessa, tietysti pyyhin aina tahrat, jos näkyy, ikkunat pesen ehkä kerran kahdessa vuodessa, joskus useammin, ikkunat ovat varjopuolella, eli aurinko ei niihin paista, ei kerry tiepölyä. Astioita en koskaan jätä tiskipöydille likaisina ja wc:n pidän siistinä, sekä muutkin huoneet siistinä tavaroista.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe