puolukka homehtuu

Make

Puolukka, jota säilytetään jääkaapissa alkaa homehtua. Sokeria on lisätty jonkin verran. Mistä tämä voisi johtua?

42

30729

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja

      enemmän sokeria jääkaappisäilytyksessä.
      Itselläni on myös aina jääkaapissa "satsi" survosta,eikä ole koskaan homehtunut,mutta vaatii sokeria reiluhkosti.
      En tiedä sitten noista säilöntäaineista mitä niillä saisi aikaan.

      • -W-

        Minun kokemukseni on, että keittämätön puolukka säilyy parhaiten kun siihen ei lisää ollenkaan sokeria. Moni säilyttää puolukkasurvoksen kellarissa sokerittomana ja sokeroi vain sen verran mitä kerralla syö. Minä säilytän mieluummin pakasteessa, koska pidän erityisesti tuoreen puolukan mausta ja se tuoreus säilyy pisimpään juuri pakasteessa. Otan pakasteesta pienen määrän kerralla ja sokeroin vain sen mitä yhdellä aterialla syön, koska sokeroidun puolukan maku heikkenee jo vuorokaudessa ihan selvästi.


    • paras olisi

      puolukka homehtuu helposti vaikka sanotaan et pitäs kellarissa viileessä et ei homehtus , homehtuu sittenkin. pakastin olisi paras heti syksyllä kuin on saanut survottua. meillä on viety heti kuin on pakkaset tulleet niin vinttiin, tai piharakennukseen ja sieltä otettu. anettu pinnan vähän sulaa et saa lohkastua ,siitä. myöskin jääkaappiin otettava määrä olla semmoinen et pystyy syömään noin 1kk sokeria on laitettu myös hienonussvaiheessa , ns .survomisen olen tehnyt tehosekoittemella.

      • Anonyymi

        Tuolla alempana on piiitkä teksti, jonka kirjoitin tasan 2 vuotta sitten, 25.10.2019, kuinka itse olen saanut puolukan säilymään sokeroimattomana survoksena lähes 30-litraisissa viinintekoastioissa maakellarissa homehtumatta jopa 1,5 v, kunnes syöty.

        Samaa ohjetta noudatan edelleen, MUTTA, haluan vielä tarkentaa, että huuhdon nykyään peratut marjat viileällä vedelle ämpärissä kaksi kertaa, keittiön altaan päällä (tulppa aina kiinni) , ja siitä ritilään kaatamalla toisen ämpärin päällä taas toiseen puhtaaseen huuhteluveteen, sitten vasta siivilöin kunnolla veden pois -pieni määrä kerrallaan valuttaen, ravistellen niin kuivaksi kuin mahdollista, sillä vesi laimentaa marjojen happamuutta survoksessa. Valkoisessa ämpärissä näkee vedessä, miten valtavasti tulee pientä roskaa marjojen mukana, joka luultavasti edesauttaa homehtumista, ellei niitä pese pois. samoin keräilen vedestä pinnalta huonoja marjoja pois, ne NOUSEE KELUMAAN, niin helppo ottaa pois. Sitten kun olen valuttanut, siirrän neljännes-sangollisen ylimääräiseen sankoon, jossa survon pienehköllä puusurvimella ne marjat, ja kippaan nuolijan avulla isoon saaviin, joka välissä kansi päälle, kun taas menen huuhtomaan uuden satsin.

        Ja välissä siivilöin harson avulla käytetystä vedestä roskat pois (pienen sakan kaadan lopuksi viemäriin suoraan pohjalta), ja vesi on taas puhdasta seuraavaan satsiin. Samoin teen sille "kakkosvedelle", ja aina ekaksi huuhdon sillä likaisemmalla vedellä ensin. Lähteepähän mahd linnunkakat ymkin pois, kun teen kahdesti. Pari sangollista yleensä kun olen huuhtonut, niin vaihdan kokonaan puhtaat vedet.

        Siinä näkee miten lähtee roskaa, pientä rupua, osa kelluu, osa painuu pohjaan. kaada se poroisin pohjalta veke, ja isommat jää harsoon, huuhtaise se laittamalla se siivilän ulkopinnalle tiukalle, ja laskemalla vettä hanasta päälle, sitten väännä kuivaksi, ravistele vaikka puulaatikon päällä ruvut pois, ja se on valmis taas uuteen satsiin. Tuota kun toistaa niin että vaikkapa kaikki 4 sangollista on huuhdottu pari kertaa, ja valutettu, survottu, niin niistä tuleekin melkolailla täyteen tuo saavi.

        En itse jätä aivan täyteen saaveja sitten talveksi, vajautan jokaisesta ämpäreihin osan, että pystyy parin vkon välein sekoittelemaan niitä survoksia, silleen aika pohjia myöten melkein, että kuivempi pinta peittyy ja sekoittuu hyvin sillä happamalla mehulla, niin säilyy. Ja kansi tiukkaan kiinni, ei sokeria sekaan yhtään, päälle vedän jonkun muovisäkin, sekin estää pöpöjä ja pölyjä tulemasta reunoihin (pyyhinkin talvella reunat joskus) ja alhaalta ei maahan asti se muovi, mutta tiukkaan saavin reunaa myöten.

        Meillä on suunnilleen 5 sellaista pyttyä täynnä, kaikki tulee käytettyä. Semmoisenaan syödään sokeroituna, tai ruuan kanssa lautasella, esim porkkanaraasteen kanssa, kakkuihin, sämpylöihin, mehuksi joskus - ja varsinkin vispipuuroon! :) Tätä teen joka syksy, 35 vuoden kokeilun tulosta tuo. Toivon, että auttaa jotakuta, joka taistelee puolukan säilymisen kanssa. Meillä on maakellari, talvella pysyy n 2-3 ' lämmintä, ja tuo meidän määrä ei edes mahtuisi mihinkään jääkaappeihin tai lasipurkkeihin tai pakastimiin, enkä varsinkaan panisi mitään aineita marjojen sekaan. Sitä "ihtiänsä" saa olla, ja hapan mehu sekoitettava aina pinnalle usein, joka astiassa, myös ne sekoitettava, joita ei vielä edes käytä! Muuten ne homehtuu ihan omassa rauhassaan kyllä!
        Tässä tuli nyt paljon toistoa, mutta jää paremmin mieleen ehkä.


    • Elina

      Oma tietotaito omien kokemusten, äidin ja isoäitien ja isoisoäitien tekemänä on ollut aina sama.. Puolukka survokseen ei koskaan lisätä sokeria sillä makea homehtuu toisin kuin hapan. Sokeri lisätään jos lisätään vasta kun otetaan käyttöön.

      • Esko 13

        Tässä oikeaa viestiä. Vielä että homeen voi poistaa päältä jos ilmaantuu...ei se niin vaarallista oo. vrt.antibiootit...


    • sow68

      hillosokeria?

    • sama juttu

      Kävi meilläkin noin 10 vuotta sitten. Koska olin sen verta ihmeissäni soitin myrkytyskeskukseen ja kysyin neuvoa. Yhdessä päätimme että oman terveyden kannalta kaikki roskiin. Home oli jo komeaa sinisen puhuvaa. Meillä ei ollu sokeria seassa joten kyllä ihmetytti myrkytyskeskustakin. Eikä sen jälkeen ole mitään ihmeellistä puolukassa ollut. Asia jäi arvoitukseksi.

    • Valivali

      Myös juusto homehtuu jos ei sitä syö!
      Helevetin hamsteri!

    • säilöja ukkeli

      Puhdistetut puolukat survotaan, sitten kostutetaan esm. voipaperi atamooni vedessä ja paperi
      levitetään puolukkasurvoksen päälle astian reunoihin asti, säilytetään viileässä paikassa, sama pätee
      karpalonkin säilömiseen.

    • Make.

      MIksi homehtuu yhä, empä tiiijjjäää!

    • Mi5rr6i

      Itse laitoin tehosekoittimeen ja soseutin hienoksi. Purkkiin ja jääkaappiin. Hyvin säilyi koko talven. Niin eikä sokeria. Minua neuvoi tuttavani että puolukassa on itsessään säilöntäainetta joten pakko se on uskoa kun niin hyvin säilyi.

      • puolukkatyttönen

        Laitoin puolukkasurvosta muovirasiassa ulkotilaan.Puolukat olivat syksyn viimeistä satoa.Huuhtelin marjat ennen survomista.Nyt tänään avattuani kannen marjojen päällä oli pieniä homekiteitä.Olen miettinyt syytä, onko se lämpimän syksyn syy, vai mikä.Nyt harkitsen niitten kohtaloa, syönkö vai laitanko pois.Lapsuudessa syötiin paljon puolukoita, eikä homeesta puhuttu mitään.


    • Esko 13

      Purkkiin päässy pöpö. Ja liian lämpimässä. Pese astiat ennen käyttöön ottoa. Puolukka säilyy "huuppanakin"ts.survottuna ilman sokeria n.6 ast. puhtaassa astiassa. Homeen voi päältä poistaa jos sitä tulee. Tuo lämpötila on esim.perunallekki melko hyvä säilyvyyden kannalta.

      • Anonyymi

        Peruna säilyy oikein hyvin 1 - 3 asteen lämpötilassa. Näin sanoi entinen perunatilallinen, jonka yli 20 m perunakellari oli liian pieni nykyoloissa. Sinne pystyi traktorilla ajamaan sisään!
        Perunoista maksetaan sairaalloisen vähän tuottajalle, ehkä 20 c / kilo. Tuolle miehelle oli varmaan tärkeää se, että pakkanen ei päässyt kellariin pilaamaan perunoita. En tiedä, oliko hänellä jokin sähkölämmitin suurimpien pakkasten varalle.

        Säilyy peruna lämpimämmässäkin, huoneenlämmössäkin esim. lattialla pärekorissa varmaan viikon.


    • Sarppa

      Survon tuoreet puolukat ilman sokeria. Säilön ne jääkaapissa lasipurkeissa, jotka olen pesun jälkeen kuumentanut ja desifioinut kiehuvalla vedellä. Myös purkkien kannet. Hyvin säilyy ilman hometta.

    • hunajaa5

      HEI!
      Kokeilkaa hunajaa sokerin sijaan puolukkasurvokseen,on todella hyvän makuinen survos.

    • Renki-isäntä

      Menee vähän asian sivusta mutta olkoon. Ahistaa kun kaupoissa ja ravintoloissa ei saa sitä oikeaa puolukkasurvosta missä ei ole sokeria. Maistuu hirvi-/porokäristys ja maksaruoat ihan kauheelta kun pitää sokerimössöjä laittaa sekaan. Aikoinaan muorivainaa säilöi puolukan isoon puutiinuun ilman sokeria, survomalla ne ja peittämällä kannella. tiinu oli joko kellarissa tai ruokakomerossa. kevättalvella näkyi hometta mutta vain ihan tiinun reunassa. Kyllä oli parasta ja hapokasta oikeaa puolukkasurvosta.

      • Elokuun alussa oltiin mökillä eikä puolukka ollut viel kypsää.
        Kun kaalia ja maksapihvejä paistin; niin piti saada myös puolukkaa!
        K-kaupasta ostin PIRKKA Suomalainen puolukkasurvos 500g (noin puol litraa) on heti käyttövalmis ja makeuttamaton.
        Eikä sisältänyt säilöntä aineita.
        Valmistaja:Marjamarkkinointi Kauko Pesonen OY 57210 Savonlinna
        Valmistuttaja: Ruokakesko OY
        Josko noista tiedoista olis jotain apua. K-kauppias vois auttaa asiassa ehkä.


    • EI keittämättömään PUOLUKKASURVOKSEEN lisätä TIPPAAKAAN SOKERIA, kun se SURVOTAAN JA SÄILÖTÄÄN talveksi.
      PUOLUKASSA OLEVA HAPPAMUUS SÄILYTTÄÄ SEN, jos lisäät survokseen vaan hieman sokeria:se luultavasti alkaa käymään jossain vaiheessa, tai homehtuu.
      Lisäät survokseen sokeria makusi mukaan, vasta kun otat sen käyttöön!
      Näin minä olen tehnyt koko ikäni,perin tiedon äidiltäni.
      En sit huomannut siirtää sitä tietoa tyttärelleni. Hänen puolukkansa kävivät,koska oli lisännyt survokseen sokeria.
      Yhden talven haki puolukkaa mun kellaristani.Nyt tieto on päntätty joka mukulan nuppiin! hehheh

    • puhtaastiparastaa

      kun ruuan päälle tulee hometta, niin se tarkoittaa sitä että KOKO ruoka on täynnä jo homerihmastoa, eli sitä ei pidä syödä.
      Näin minua neuvottiin thl:stä.

    • eläkekokki

      Puolukan oma bentsoehappo säilyttää puolukkasurvoksen. Marjamehun tulee peittää survos, puhdas astia tietysti ja itse olen säilyttänyt `huupan ´ulkovarastossa litran astioissa talven yli. Ikinä ei ole hometta ollut, sokeria lisätään vasta ruokapöytään vietäessä. Homemyrkyt eivät näy, homehtunut ruoka on heitettävä pois.

    • Puurossa puolukkaa

      Käytän puolukkaa joka aamu, otan pakkasesta rasiasta vain sen verran kun syön aamupuuron kanssa, nyt huomasin puolukkapussin olevan vuodelta 2007, mutta maku ei ollut muuttunut miksikään. Puolukat oli ollut pakastimen pohjalla 7 vuotta.
      Onko tietoa kuinka pitkään puolukka säilyy pakkasessa. ??

      • Anonyymi

        Ainakin 7 vuotta.


    • jotain tolkkua?

      Jos päällä on hometta niin kuoritaan se pois ja syödään loppu, hyvää on. Nykyään on kaiken maailman tietäjiä jotka neuvovat "oikein". Kai eläminenkin on niin vaarallista että parempi kun heti alussa poistetaan varmuuden vuoksi.

      PS. Miksi kaikkeen pitää tunkea sokeria? Sokeria sokeria, ihanaa.

    • kysymysmerkkinä

      Olen säilönyt kymmeniä vuosia puolukkasurvoksen kellarissa ilman sokeria eikä ole homehtunut. Tänä syksynä homehtui sekä muovi- että lasipurkeissa, voipaperilla peitetyissä ja kannen alla jo kuukaudessa. Sama kellari, sama lämpötila!

      • Näinmeilläkin

        Hmmmm..meidän perhekunnassa myös kymmenien vuosien perinne sokeroimattoman puolukkasurvoksen teossa ja tänä syksynä isoäidille viedyt survotut jääkaapissa lasipurkissa säilytetyt puolukat kasvoi 10 cm korkeaa valkoista "kaunista" homerihmastoa. Puolentoista litran purkista oli isoäiti harvakseltaan ottanut ja syönyt noin puolet. Nyt ollut lienee pidempi väli kun survosta oli otettu ja tällainen näyttävä kasvusto. Lopun survoksen sai heittää kompostiin. Ei tullut mieleenkään syödä. Olen antanut itseni ymmärtää, että homeet elävät samaan tapaan kuin sienet metsässä. Syksyllä, kun olosuhteet ovat kaikin puolin otolliset, maaperässä "uinuva" runsas sienirihmasto tunkee maan päälle näkyvät osansa. Osa sienistä ja homeista on myrkyllisiä. Näinpä en koskaan syö homehtunutta ruokaa enkä pyydä ketään muutakaan niin tekemään.


    • codex88

      2 vuotta ollu jääkaapissa eikä oo menny mikskään vielä

    • valmistatulee

      Survo niin kauan että mehustuu ,liian vähän survottu homehtuu,Puhdas astia ja tiivis kansi.

    • Äeti

      Eikä saa survoa sauva- tai tehoseikoittimella, tulee liikaa ilmaa survokseen ja voi pilaantua. Käsin esim. perunanuijalla.

    • mahollistaon

      Marjoissa voi olla epäpuhtauksia. Parhaan makuinen puolukka on jo hiukan ns. ylikypsä, mutta toisaalta niissä voi sitten olla jo pilaantuneita seassa. Kyllä puolukkakin homehtuu, on todistettu. Raakasurvos kellarissa ilman sokeria isossa lasipurkissa säilytettynä oli ihan homeessa kun sen sieltä hain. Syitä voi olla montakin, ehkä astia ei ollut täysin desinfioitu, kansi ei riittävän tiivis tai puolukoissa huonoja seassa tai muuta epäpuhtautta. Tai liian lämmin kellari.

    • hyvä_marja

      Puolukka säilyy erittäin hyvin, kun se survotaan siten, että mehu peittää marjat. Mielellään jääkaappia kylmempi säilytyspaikka, jossa ei ole homeita.

    • marjastajaemäntä

      Itselläni homehtui vaan silloin, kun ei mehu peittänyt kokonaan sitä survosta kellarissa, ja oli koskematon astia, jossa kuivempi marjaosuus oli ns pinnalla ja mehu pohjalla.

      Elikkä näin itse funtsin asian: käyn SÄÄNNÖLLISESTI avaamassa sen saavin ja SEKOITAN pitkävartisella puhtaalla kauhalla satsia niin, että menee tosiaan sekaisin kaikki, hapan mehu myös päällä.

      Se tosiaan tekee tuo survos helposti sen, että mehut laskeutuu alas, silloin kuiva-aineessa mahd olevat pöpöt voivat valloittaa sen pinnan.
      Tutkippas survoksesi, onko pinta ollut pitkään sekoittamaton, ja tummunut päältä? Sekoitin itse silloin heti, ja vaaleampi mehukas aines tuli pintaan: se hapan estää homehtumasta.

      Tietenkin olisi hyvä kun olisi viileä kellari jo silloin syksyllä, aina ei ole.

      Viikon-kahden välein kun sekottaa, luulen että pysyy hyvänä. Joka tapauksessa ei siellä syvemmällä "pinnan alla" happamassa aineksessa voi olla hometta, uskoisin näin.

    • 2907

      Mummoni sanoi home ei vaarallista ,pysyy paremmin pinnalla samoin leipä jos vähän hometta kaavittiin vain pois ja vielä olen elossa 70v eli turhaa höösäystä homeesta t seppo

    • puolukkasurvos

      Minulla ei puolukkasurvos ole koskaan homehtunut aina on jääkaapissa. Säilytän lasitölkissä ja kun tölkki on tyhjä pesasen ja täytän.. Survottuihin puolukoihin laitan vähän hienoa sokeria.

    • Anonyymi

      Kauheasti neuvoja yleistietämättömiltä! Alkuperäinen kysyjä ei muuten puhunut survoksesta, vaan puolukoista. Ne toki homehtuu ja pilaantuu helposti jääkaapissa. Eikä se home ole haitatonta. Survos sen sijaan ei homehdu. Ainakaan, jos puolukat ovat kypsiä ja virheettömiä, survos on purkitettu kuumennettuun lasipurkkiin, survoksen nestepinta yltää purkin yläreunaan asti ja mukana on sokeriakin. Sen jälkeen pitää vain varoa, ettei kukaan ääliö ota sitä survosta purkista likaisella lusikalla. Oikein tehty survos säilyy jääkaapissa vuoden ja ylikin. Kellaria en suosittele, ellei lämpötila ole pysyvästi alle 5.

      • Anonyymi

        Kun survoo suuren osan puolukoista rikki, että mehustuu koko satsi, ja ei laita sokeria lainkaan tässä vaiheessa. Sitten vasta sokeroi sen astiassa, kun ottaa minkä syö. Luulen, että alkaa käymään, jos on sokeroitu. Ei ennenkään sokeroitu.

        Itse olen poiminut ja survonut kellariin 30:n litran viiniastioihin jo 30 v, eikä ole kuin kerran homehtunut reunoista ne rippeet, ja kerran pinnasta, kun en ymmärtänyt sekoitella pitkin talvea pohjamehuja myöten, silloin tällöin.
        Silloin oli aika täysi astia avaamattomana, ja kun marjat olivat nousseet pintaan aivan kuin laattana, ja hapan mehu pohjalla, niin se pinta oli homeen peitossa. Kyllä opin siitä kerrasta sen asian!
        Se hapan mehu TÄYTYY saada sekaisin sen koko marjaseoksen kanssa,. Äläkä sokeroi sitä ollenkaan, ja vedä vaikka taikinakaapijalla (puhtaalla) ne reunat puhtaaksi välillä -siis työnnät ne reunamarjat sinne alas mehun sekaan - ja itse vedän oikein happamalla mehulla ne astian reunat sitä myöten kun on "sotkeentunut", soseeseen.

        Ja meillä ainakin vasta talvemmalla on kellari tarpeeksi kylmä, nyt vaan syksyllä sitä pönttöä on sekoiteltava tiuhemmin, mutta läpi vuoden pitää tarkistaa ja painella mehut pintaan. Ja aika tiukasti kiinni, mutta itse jätän yhden sivun vähän löysemmin, koska sitä ei saa erkkikään auki, kun aivan täysi astia on painettu tasan tiukasti kiinni! Itse pidän suurta tyhjää Serlan talouspaperisäkkiä sen saavin yli vedettynä, estää kummasti homeitiöitä! Me miehen kanssa tylsän veitsen avulla kerran saimme vaivoin auki. Tulee varmaan joku imu siihen kun täysi.

        En pane mitään papereita pinnalle, enkä säilöntäaineita puolukkaan. Se happamuus on se, mikä toimii siinä, ja just se että sekoitettava aina hakiessa vaikka, kunhan ei jää kuivaksi se pinta. Jos on kuiva, niin sotket sekaisin niin että mehustuu koko satsi.

        Itse usein huuhtelen marjat nykyään siivottuani ne, lämmintä vettä ämpäriin ja loiskis sinne marjat, sitten pyörittelen kädellä, siivilään valumaan, siivilöin sitten harson läpi veden, uusi satsi marjoja samaan roskattomaan veteen, taas siivilään, jne. Pientä rupua tarttuu varsinkin märkiin puolukoihin kiinni, näkee aina veden pinnalta paljonko oli jäänyt roskaa. Ne ei kaikki tipu vaikka ravistelee sitä muoviritilää vadin päällä. Ehkä roskat sitten vielä homehtuu kuivahkon soseen pinnalla herkemmin vielä? Pidä happamana ja märkänä se pinta.

        Nyt syömme vielä loppua viimevuotista survosta, kellarista. Ei ollut edes tarpeeksi kylmä syksystä eikä varsinkaan keväästä. Mutta opin tuon sekoituksen vuosia sitten.

        Siksi tein tämän pitkän kirjoituksen tänne, jos joku haluaa yhden neuvon itse kokeiltavaksi.


    • Anonyymi

      puolukan omat mehut säilyttää survottuna kylmässä mutta jos saa liikaa happea niin voi homehtua.
      arpominen jää pois kun pakastaa puolukat sopivankokoisissa rasioissa, keitettyna tai raakana, muussattuna tai kokonaisena, sokerilla tai ilman. kunkin oman mieltymyksen mukaan.

    • Anonyymi

      Survos kiehuvalla vedellä huuhdeltuihin tölkkeihin (huuhdo myös kannet). Ilman sokeria jääkaappiin. Ks Marttojen sivuilta, selviää kuten moni muukin juttu.
      Ennen oli pulaa kaikesta ja ruokaa arvostettiin. Kaupasta ei saanut kaikkea, eikä kaikkeen olisi ollut varaakaan. Hilloja ymv ei heitetty pois jos pinnalla hometta. Se kuorittiin pois. Joskus vielä säilyke kiehautettiin ja säilytytys jatkui, jollei heti syöty kaikkea. Niitä on syöty ja hengissä edelleen 65-vuotiaana.

    • Anonyymi

      Survottuna, ei sokeria . Kunhan puolukan nesteet peittävät marjat niin sokereita ei tarvita. Näin voin sanoa vasta 60 vuoden kokemuksella.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Kun ottaa kellaristä ämpäristä survottua, sokeroimatonta puolukkaa, pitää painella marjat niin, että peittyvät mehullaan. Ei ole ollut hometta koskaan.


    • Anonyymi

      Olen pakastanut ja raakasurvonut sekä keittänyt valmiiksi purkkeihin hillosokerilla,kaikki käy,ei homehdu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe