Forester 2,0 kulutus ja kiihtyvyys

Ostanko Foresterin

Millaisiin käytännön kulutuksiin olette päässeet nykykorimallin bensa-Foresterilla, automaatilla tai manuaalina? Itse pähkäilen, kumpi olisi parempi valinta? Automaatti kiihtyy 0-100 km/h reilun sekunnin hitaammin kuin manuaali. Tuntuuko automaatti laiskalta? Kiitos asiallisista kommenteista.

49

18033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Diesel or XT

      XV 2.0 kokemus oli no huutava ja väännötön ja löysä. Tuskin raskaampi forre antaa muutosta tuomiooni. Jos on kiireetön verkkainen herraiskuudsta tykkäävä niin kenties asian kanssa voisi elää. Diesel on toista maata.

      • Anonyymi

        2.0xs ctv vtc joku noista mutta alle 7 . Mutta huutava väännötön löysä ? Et puhu nyt subaru foresterista. Perheessä on kyseinen auto ja itse epäilin että ei jaksa kulkea tuolla koneella mutta väärässä olin. Hyvin pääsee ohitse ja kierrokset nousee kun kaikki teho otetaan irti ja vain silloin kun ohitetaan maximi suorituksella turvallisesti. Muutenhan kierrokset on älyttömän matalalla kokoajan. Löysä? Tanakka alusta on mutta ehkä puhut kalustasi?
        Kokemus on valttia näissä lausunnoissa.


    • for forre

      Normaali ihminen, normaalilla ajokäytöksellä, pärjää bensakoneella mainiosti. Ehdottomasti automaattivaihteinen. Kulutus riippuu ihan kaasujalasta, välillä 6 - 10 l /100 km.

    • prööt

      Manuaali Forester vie kesällä sekalaisessa ajossa 7, 3. Laskettu tankkausten yhteydessä pitkällä otannalla. Talvirenkailla litran max. nousee kulutus. Ei sillä jalkoihin jää, kierroskone. Talvella pyörä pitää. Jos nyt ostaisin, niin automaatti, on se sen verran kiva ajaa talvella automaattinelivedolla. Suosittelisin koeajamaan liukkailla molemmat.

    • hjslsljahncmcmkdhuru

      Mitä mitä! Omistatko myös stetsonin ja asut jossakin Inarissa???

      Kuka ostaa Subban ja vielä Foresterin miekkailukepillä varustettuna??

      Jos kunnon autoja haluat, niin pistä Audi Q 5 tai - Q7 tilaukseen, niin tiedät mitä on ajaa autolla! Tietty ne maksaa paljon, mutta kyllä auton ja traktorin (siis subba Foresterin) välillä pitääkin olla hintaero

      • Inarissa on hienoa

        Audi? ei ilkeä ajaa . Audi ei ole kunnon auto. Mikä on vaihto väli 8v laatikolla ? tarkoitan vaihteiston vaihtoväli 60tkm? kentis silloin paukkuu. Asiakas maksaa ei tehdas. Todettu juttu tosi elämästä ja usella autolla.

        Audi on rikkoutuvan ja kalliin auton ansaitussa maineessa . Traktori ja subaru forester on vain osoitus että olet todella lapsellinen yksilö.


      • MattiMaija

        Ja todisteena kaikesta paskapuheesta laitat sitten yleisönosastoja siteeraavan kirjoituksen ikään kuin se todistaisi muuta kuin paska puheen. Sen sijaan em.sivulta löytyy linkki talviautotestiin, jonka ovat tehneet alan ammattilaiset, mutta toki omaan piikkiinsä lehtijutuksi.Kumpaahan sitä uskoisi? Yleisönosastokirjoituksia siteeraavaa paskanpuhujaa, vai autolehteä?

        http://www.talouselama.fi/uutiset/autojen paastoista elaa sitkea luulo tm talviautovertailu osoitti sen totaalisen vaaraksi/a2292229?utm_source=emaileri&utm_medium=Email


      • kusipäätsadilaiset

        Helsinkin kyrville audi Q sopiva mulkun jatke, ei muuta käyttöä.
        pien munasten auto, ei maalaisille tarvetta.


    • VAG öljypoltin...

      Audikauppias voi sitten palata samantien sinne omalle palstallensa. Siellä näyttääkin olevan tällä hetkellä "henkevät" keskustelut menossa. mm. Ääliömäisyydestä, hyytymisestä, spermasta, audistin käskyttämisestä, samasta autosta eri hinnoilla, jne.........

    • hyvin syö

      Alkaa oleen ensimmäinen tankillinen kohta ajettuna 2.0l bensa cvt foresterilla vm2014, viikko ajelua moottoritiellä noin 250km, maantiellä noin 50km, ja loput 200km pelkää kaupunki pätkää, noin 5-20km pätkiä. Kulutus näillä noin -10c pakkasilla 9.8l / 100km

    • koutus

      Olen vuoden aikana ajanut 15 tkm ja tankkauksista mitattu keskikulutus on ollut 7,3 l/100 km. Suurin osa ajosta maantiellä ja kesäaikana, mutta usein peräkärry mukana. Talvella lyhyillä matkoilla näyttää kyllä paljon isompia lukemia.

    • for forre

      Auton tietokoneen lukemaan pitää lisätä n 0,5 l / 100 km.
      Toisaalta peräkärryn veto ei kulutusta lisää koska kärryn kanssa max nopeus on 80 km/h.
      Foresterissa nopeuden nosto 80 >120 tietää 4 litran lisäystä kulutukseen. Sen voi jokainen todeta vaikka TM 10 / 2013.
      Kertoo jotakin auton ilmanvastuksesta.
      Sillä sektorilla olisikin eniten töitä jotta todelliset kulutukset saatasiin kuriin.
      EU ja muut normimittaukset tehdään niin pienillä nopeuksilla että niillä ei ole juurikaan todellisuuden kanssa tekemistä.

    • prööt

      Varsin maltillinen kulutus manuaaliforressa. Olen ajanut nyt yli 30000. Auton hinta, sisätilat, jatkuva neliveto jne huomioonottaen todella hyvä hintalaatusuhde. XS-mallissa myös erittäin hyvät ksenonvalot. Huomattavan paljon tilavampi matkustamo kuin monissa vastaavankokoisissa citymaastureissa.

    • subbegubbe

      Tänään Riihimäeltä Lahteen ja takaisin, akka ja anoppi kyydissä. Kulutus 7.5l/100km hermot. 2.0l xs cvt bensa. 80 pätkää suurimmaksi osaksi.

    • hiukkaskiihdytin

      Kuluttaa hyvin ja kiihtyy huonosti. Ei tartte ohitella, järki-ihmisiä kun ollaan. Ja tykkään taas omasta kommentistani

    • subbegubbe

      Eilen Riihimäki - Tampere mennessä kuluts 7.8l/100km motaria vauhtia noin 105km/h. myötäistä tuulta. Takaisin tullessa vastatuulta ja kulutus samalle pätkälle 9.1l/100km samaa vauhtia. Hyvin tuntuu bensa kelpaavan. Keskikulutus nyt viimeisen viikon ajoista 9.6l/100km.

      • 2.5xt

        Miten voi olla.. mun 2.5xt vie vain litran enemmän sekalaisessa ajossa ja 8.5 l matkalla rajoitusten mukaan ajellessa. Luulisi että 2.0 vapari ei voi syödä lähellekään yhtä paljon.


      • for-forre

        Saman energiamäärän se vapari vaatii jotta saa vietyä sitä laatikkoa eteenpäin.
        Tosin muut valmistajat on saaneet pienet turbokoneensa vapareita taloudellisemmiksi.
        Toivottavasti Subarukin onnistuu siinä 1,6 turbonsa kanssa.


      • fxt
        2.5xt kirjoitti:

        Miten voi olla.. mun 2.5xt vie vain litran enemmän sekalaisessa ajossa ja 8.5 l matkalla rajoitusten mukaan ajellessa. Luulisi että 2.0 vapari ei voi syödä lähellekään yhtä paljon.

        Ei xtllä pääse alle ilmoitetun 9l, ja 80tkm kokemuksella puhun.


      • 25XTmanuaali

        Kyllä pääsee ja pienin on 8,4l/100km laskettu tankatusta määrästä ja kilometreistä. Ajo on 90km/h mitarinopeutta ja vain vähän kaupunkipyöritystä eli hyvin tasaista ajoa tasaisissa maisemissa. Ei semmoista ajoa ainakaan minä jaksa ajella mutta alle 9 pääsee jo usein normiajossa joka ei sisällä kiihdyttelyjä.
        Eli pääsee varmuudella alle 9 jo hyvinkin helposti .Kokemust aon .


      • forreee
        fxt kirjoitti:

        Ei xtllä pääse alle ilmoitetun 9l, ja 80tkm kokemuksella puhun.

        Täysin samaa mieltä ja kokemusta on täälläkin.. Tai ehkä pääsee jos ajaa alle rajoitusten ja muutenkin pihistäen.
        Keskikulutus ripeässä ajossa ilman ylinopeutta aina 9.5-10,5


    • for_forre

      Tällä hetkellä, näillä keleillä, keskikulutus jossain 9-10 litran paikkeilla. Vastaavat ajot keäaikaan n 8 l / 100 km.

    • forrreesteeri

      kaupunkipyörittelyä ja pari pientä maantielenkkiä 90% kaupunkiajelua ja lyhyttä pätkää 2.0xs vm2014 vei 11l/100km

      viikonlopun pidempi lenkki jyväskylästä heinolan kautta lahteen ja riihimäelle 7.7l/100:lla, sulat tiet ei loskaa, vastaista tuulta.

      Menomatka loskaisia pikkuteitä pitkin noin 70km/h keskivauhdilla semmoista 8,5l/100:lla, kärkölä, sairakkala, asikkala, korpilahti, jyväskylä.

    • koskenniska

      Meillä marraskuussa 2013 rekisteröity 2.0 xs manuaali. Ajettu nyt 21000km, kulutus sekalaisessa ajossa pyöriny 7,5-9,0 välillä.

    • 45vjamiljoonakm

      Bensa Fotester, perusmallin manuaali. Vuoden keskikulutus oli 8,75 l/100km.
      Aivan hyvä ajettava. Talvella jopa lämmin. Niin: jos pakkasta, kylmenpää kuin -25 astetta, niin voi varautua käynnistyvyysongelmiin. Alamittainen akku ja alamittaiset johdotukset?
      Ohjaustehostinkaan ei tykännyt -29, tilttasi. No, samoja ongelmia tuttuni Bemarissa.
      Ihan kelpo peli. Kaikesta huolimattam

    • Noproblem

      Mun xs cvt bensa Forre kyllä starttaa -29 aivan hyvin. Muutenkin on loitava talviautona. On ollu luotettava ja lämpiää hyvin.

      • Noproblem

        Siis loistava talviautona piti sanomani.


    • outpäkki

      Missä lie vika kun täydelläkin akulla pyörittää hitaasti, etenkin pakkasella. Käyntiin toki lähtee aina.

      • summitt

        Se on tekninen ominaisuus "outpäkki"


    • RiippuuKuskista

      Kokemusta nyt kuukauden verran 2014 Foresterista, 2.0 bensa CVT automaatilla.

      Kulutus riippuu ihan siitä kuinka paljon annostelee sille kaasua. Rauhallisessa matka-ajossa 80-100 km/h nopeudella meni pikkaisen yli 7l/100km. Sitten kun samalla matkalla keskinopeus oli 110 km/h ohituksia niin mentiin reilusti yli 10l/100km. Iso auto ei liiku ilmaiseksi.

      Mutta hauska se on liukkailla.

      • Badderen

        Bensa Foresterilla 3200 km Savosta pohjoiseen Norjaan ja Suomen lappia kierrellen. Keskikulutus oli 6,99 l/ 100 km.


    • 8393949

      No se ei olekkaan mikään pisaralla pisimmälle ihme, eikä tarvitsekkaan olla.
      Sellaisen haluavat valitsevat jonkin toisen auton.
      Se kuluttaa kohtuullisesti ja sillä pääsee lähes kaikkiin paikkoihin minne menee edes jonkinlainen tie, sekä on erittäin luotettava. Riittää mulle.

    • HaippiringinAkseli

      No paljonko ryystää tuo 2-koppanen, eli 2006-2008 auto varustettuna 2.0 bensamoottorilla automaatilla ja manuaalilla? Noin keskimäärin. Olisin jumalallisesti pökertyneen kiitollinen, jos näihin vastauksen saisin.

    • daf34

      Tuolla Foresterilla 2.0 koneella ei tee mitään. Älkää ostako, hakekaa ulkomailta suuremmalla.

    • Atkerkki2

      Daf34 mölli. Vastasit puolitoistavuotta vanhaan viestiin.

    • HaluanVainKertoaEttä

      Ei kuluta eikä liiku minnekkään kun ei lähde käyntiinkään.

      • Forester

        Sopii Tojotistin tottumuksiin. Tojollahan ajetaan vaan joskus ja jouluna enintään 7 tkm. vuodessa. Ja kestää (lähes) käyttämättömänä.


    • Anonyymi

      Kulutus , 7,2 maantiellä ja 8,9 sekalaisessa , 0-100 ( Automaatti) noin... 12, 5 sekuntia. Hikoilee ja ei kulje koko Subu. En aio enää ostaa Subarua , seuraavaksi Cx-5 Mazda, kävin koeajolla oli Automaatti, 0-100 .noin 9 sekuntia eli nopea painavaksi maasturiksi ja kulutus noin 7 litraa sekalaisessa. Cx5 oli Mukavampi kuin Forester. Tilat oli edessä Mazdassa isommat ainakin..... ei sen kummempaa sanottavaa

    • Anonyymi

      Normaali ajoon voima riittää, minulla ollut kymmeniä autoja, kerrankin olen tyytyväinen, helppo käsitellä hyvä näkyväisyys ja luotettava, erittäin hyvä menee 20-30 sentin pehmeessä lumessa 🤗👍

    • Anonyymi

      N 12 litraa automaatilla seka-ajossa. Lähinnä kuski kiihtyi kun hengetön bokseri huusi punarajalla.

    • Anonyymi

      Onneton kurnuttaja onko tuosta mitään iloa kuluttajalle?🌮🌮

    • Anonyymi

      vm. 2010 Forester 2.5 XT ajettu 140tkm ja vie maantiellä kesärenkailla n.9l/100km ja talvirenkailla n.10l/100km ...viimeisen puolen vuoden käytöllä laskettuna ja rajoitusten mukaan ajettuna.
      Yksittäisesti moottoritiellä, 120km/h nopeudella kulutus on suurimmillaan.

      Laitan tankkiin 98 sillä sitä menee n. 1l vähemmän, kuin 95-laatuista per satakm.

      Sama 95/98 -kulutusero oli myös aikaisemmassa 2.5 Outbackissa.
      Sillä kulutukset oli n. litran vähemmän joka osa-alueella samoilla ajoilla.

    • Anonyymi

      Millaisia autokuskeja nämä ovat kun saavat bensaa menemään tolkuttomasti. Olen ajanut -18 Foresterilla,automaatti, 40000 km. Keskikulutus koko ajalta on 7.7 lit/100 km. Ajopäiväkirjaa pidetty ja mittaus perustuu tankkauksiin. Ajan rajoitusten mukaan,en ole tientukkona,tosin joitakin kaahareita menee ohitse. Autossani kulutusmittari on hyvin tarkka. 95 sta käytän. Omistan pari muutakin autoa, kyllä nekin bensaa vievät riittävästi.

      • Anonyymi

        Taidat ajaa vain kesällä, maantietä ja senkin maksimissaan 80 km/h nopeudella.

        Normaaliajossa tuo vie puolitoista litraa enemmän satasella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat ajaa vain kesällä, maantietä ja senkin maksimissaan 80 km/h nopeudella.

        Normaaliajossa tuo vie puolitoista litraa enemmän satasella.

        "Taidat ajaa vain kesällä, maantietä ja senkin maksimissaan 80 km/h nopeudella.
        Normaaliajossa tuo vie puolitoista litraa enemmän satasella."

        Höpö höpö siis yli 9 litraa! ei iknä ole mahdollista kuin saksan vapaalla paanalla siellä vie kun 140kmh vauhtia piti. Toisekseen ei sielläkään ole pitkiä pätkiä kun on ruuhkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Taidat ajaa vain kesällä, maantietä ja senkin maksimissaan 80 km/h nopeudella.
        Normaaliajossa tuo vie puolitoista litraa enemmän satasella."

        Höpö höpö siis yli 9 litraa! ei iknä ole mahdollista kuin saksan vapaalla paanalla siellä vie kun 140kmh vauhtia piti. Toisekseen ei sielläkään ole pitkiä pätkiä kun on ruuhkaa.

        Valmistaja lupailee keskikulutukseksi 8,5 litraa satasella, eikä tuossa ole mukana Suomen talven mukanaan tuomaa kulutuksen nousua.

        Ainakin suomi24 palstalla, toisessa ketjussa, jossa käsitellään tämän auton kulutusta, päälle 9 litran kulutuslukemat on mainittu useammankin omistajan kohdalla.

        Voihan se toki olla että siellä on huuhaa kirjoittajia jotka keksivät noita lukemia, mutta eikö ne keksityt lukemat silloin voisi olla ihan yhtä mahdollista tässäkin ketjussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat ajaa vain kesällä, maantietä ja senkin maksimissaan 80 km/h nopeudella.

        Normaaliajossa tuo vie puolitoista litraa enemmän satasella.

        Ympäri vuoden ajan, enimmäkseen teitä joilla on 80 rajoitus. Talvella lumisia teitä. Vauhtia on sen verran että rekkoje ei tarvitse ohitella, olen niitä ajellut joten en halua olla tientukkona. Kaikenlaisia harkitsemattomia hätähousuja henkilöautokuskeja on tiellä joten en ihmettele jos bensaa kuluu. Landcruiserillanikin pääsen satasen keskim. 8 litralla.


    • Anonyymi

      6.5-7.5 sataselle on se mitä vie. Ei kait noita forestereita edes saa onneksi manuaalina. CTV hmm vtc no se autiomaatti on todella hyvin toimiva automaatti! Kone teho riittää takuu varmasti kaikkeen! On nyt sen verran monta vuotta ajettu. Jos olisi niin vaihtaisin seuraavaksi 2.5 litran foresteriin sillä kun jos on muka kiire niin silloin tuntuis kivemmalta joso opainaisi hiukan penkkiin jollain 230nm väännöllä mutta tämä on nyt jo saivartelua. Auto toimii vuodsta toiseen luotetavasti ja kaikkialle pääsee!!! 23cm maanvaraa ja AWD.
      Jos on kiire et ole aikuinen vaan keskenkasvuinen lapsi et vaan osaa kelloa ja arkista elämää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe