Värit nettikaupasta

Säästänjosvoin

Hei, mistä ostatte öljy-, tai aqvarellivärit? Onko ulkomailla kauppaa josta saisi laatuvärejä suomalaiskauppoja edullisemmin? Olisko antaa vihjeitä!

9

1881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alekalle

      Mulla on tapana käydä läpi eri verkkokauppojen tarjoustuotteet jos jotain taidetarvikkeita tarvitsen. Hyvällä tuurilla niin saa säästettyä paljonkin rahaa. Riittää kun hakukoneeseen iskee sanat "askartelutarvike" tai "taidetarvike" ja siihen seuraksi "tarjoustuotteet" tai "tarjoukset". Ulkomailta tilaamisesta ei ole kokemusta.

      Nopealla googletuksella noita sun kaipaamia värejä löytyy alennuksesta muun muassa näistä kaupoista:
      - http://www.taitaville.fi/tuotteet.html?id=tarjoukset
      - http://www.minoa.fi/specials.php?osCsid=8c38faeb43b648c4726172086ac39a6c
      - http://www.taidetarvikkeet.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/29112010-186495/Categories/SpecialOffers

    • kjwhhh

      Minoa näyttäisi olevan suomalaisista kaupoista about ainoa, joka myy mitään laadukaampia öljyvärejä. Michael Hardingia ja Gamblinia.

      Taidemaalariliiton myymälästä voi myös olla, että saa netin kautta tilattua, ja sieltä saa Old Hollandia. Old Hollandissa verratuna noihin kahteen on parasta se, että sen valmistamissa maaleissa on vähiten öljyä.

      Beckers on toinen merkki joka on hyvälaatuinen.

      Kannattaa tosiaan ostaa sellaisia pigmenttejä jotka eivät ole kalliita, kuten Raw Umberia, Yellow Ochrea, English Rediä jne. ja hyviltä merkeiltä. Niissä lienee värin värjäystehoon verrattaen paras hinta- laatusuhde.

      Winsor & Newton Artisan, Van Gogh, Mussini, Georgian ja mitä näitä halvempia merkkejä nyt on. Ei kannata kauehasti ostella jos haluaa hyvälaatuista maalia. Niissä on niin paljon täyteaineita. Ja vaikka tuubeissa joskus lukeekin "cadium red" se ei todellakaan sisällä sitä hyvää cadmium pigmenttiä, jossa on vahva värjäysteho. Vaan jotain korviketta, jota saa lisätä älyttömän määrän maaliin saadakseen siihen väriä.

      Parhaaseen hinta- laatusuhteeseen kylläkin pääsee sekoittamalla itse pigmentit ja laittamalla ne tyhjään tuubiin. Kannattaa muistaa vaan käyttää hyvälaatuista öljyä, joka on kunnolla puhdistettu. Tämä lienee kyllä aika vaivalloinen prosessi, jos ei halua uhrata koko elämäänsä maalaamiselle.

      Helpoimalla varmaankin pääsee käyttämällä Beckersiä ja Old Hollandia

      • gsrlgr

        Mussini ei kyllä ole halpa merkki ja värit ovat hartsiöljyvärejä, sopivat siis parhaiten varmaan kuullotukseen tms.


      • bouguereau

        Ai en tiennytkään. Tai siis sisältääkö ne dammaria tai jotain synteettistä vernissaa tms.?

        Ne on kuitenkin jonkun verran halvempia kuin sitten taas harding ja old holland. Jotka kai on julistettu useasti öljyvärien laadukaimmiksi merkeiksi


      • gsrlgr

        Sisältävät juu käsittääkseni dammaria. Haisevatkin siltä. :)

        Osaisitko verrata Hardingia ja Old Hollandia Beckersiin ja Natural Pigmentsin väreihin? Kahta jälkimmäistä käytän ja olen pohdiskellut, pitäisikö kokeilla noita muitakin.Tai osaisitko suositella jotain sävyjä - monillahan on jotain suosikkisävyjä eri merkeiltä.


      • bouguereau
        gsrlgr kirjoitti:

        Sisältävät juu käsittääkseni dammaria. Haisevatkin siltä. :)

        Osaisitko verrata Hardingia ja Old Hollandia Beckersiin ja Natural Pigmentsin väreihin? Kahta jälkimmäistä käytän ja olen pohdiskellut, pitäisikö kokeilla noita muitakin.Tai osaisitko suositella jotain sävyjä - monillahan on jotain suosikkisävyjä eri merkeiltä.

        En ole itseasiassa käyttänyt natural pigmentsin värejä. Eikö ne ole noita rubleveja? Olen vaan ymmärtänyt että niissä on paljon pigmenttiä. Eikä paljoa täyteaineita ja öljyä.

        Old Hollandia olen käyttänyt aika paljon. Niissä on tähän mennessä kokeilleissani maaleissa eniten pigmenttiä ja parhaiten peittäviä. Jotkut värit ovat todella peittäviä, niinkuin english red ja cadmium redit. Beckerssiin verrattuna vieläkin peittävämpiä.

        Old Hollandilta sellaisia maaleja, joita mun mielestä kannattaisi kokeilla on:

        -Ultramarine deep: Oikeasti peittävä ultramariini. Verrattuna esimerkiksi, halpoihin winsoreihin tai michael hardingiin. Toisaalta ultramariinin yksi mielenkiintoisimpia elementtejä on se, että sitä voi laittaa ohuelti varjoihin.

        -Green Umber: Mielenkiintoinen vaihtoehto esimerkiksi raw umberille ja burnt umberille, joita yleensä käytetään luonnosteluun. Käy myöskin suhteellisen värillisiin juttuihin, koska toi väri menee aika lähelle esim viridiania intensiivisyydeltään.

        -Scheveningens värit. Vaikea tosiaan sanoa kaikista näistä jotain. Olen kokeillut jonkun verran tuota sinistä ja näyttäisi olla samaa pigmenttiä kuin pthallo värit muilla merkeillä, mutta tuhdimpia. Ehkä liiankin peittäviä ja värjääviä joskus, vaikea sekoittaa muihin väreihin.

        -Cadmium värit ovat kaikki aivan mahtavia old hollandilla. Itse olen kokeillut useampaa punaista, joista voin sanoa että lemppareitani ovat vermillion extra, joka on siniseen päin ja scarlet crimson lake, joka on oranssiin päin. Toisaalta varsinkin scarlet lake on todella kallis.

        -Yellow Ochre light, on ollut suhteellisen hyvä väri. Se tuntuu olevan aika tuhti verratuna muiden merkkien keltaokraan. Toisaalta paras tulos tulee kyllä itse hiertämällä ja lisäämällä suhteellisen paljon mehiläisvahaa. Tuo prosessi on kyllä sitten taas aika työläs.


        Michael Hardingilla on muuten hyviä maaleja, mutta ilmeisestikkin viime aikoina ne ovat olleet aika öljyisiä. Itse en ole koskaan kokeillut niitä tuhdimpia versioita, mutta toisaalta tuokaan ei haittaa siinä mielessä, että esimerkiksi verrattuna halpoihin winsor & newtoneihin ne on vielä tosi peittäviä. Ehkä ainoa maali jonka ostaisin Hardingilta olisi cremniz white, jos minulla olisi budjettia maaleihin enemmän.

        Beckersin yksi kritiikki mulla on se, että niiden peittävyydessä on eroja maalien keskuudessa. Toisaalta Beckersin maalit on olleet parhaita hinta/laatusuhteeltaan maaleista joita olen tähän mennessä kokeillut. Joissakin Beckersin maaväreissä ärsyttää niiden liika värillisyys, jotenkin tuntuu siltä että maavärien pitäisi olla aika neutraaleja ja sitten niihin on helppo lisätä väriä, jos sitä tahtoo. Ärsyttää maalata jonkun lilahtavan ruskean päälle useita kerroksia, ja jostain reunoista paistaa vielä todella intensiivinen lila. Mutta toisaalta voihan tuollainen olla hyväkin.

        En kyllä tiedä kuinka hyviä nää mun pohdinnat on. Olen vasta muutaman vuoden pohtinut näitä pigmentti yms asioita ja ostellut eri merkkien värejä.


      • jauhatpaskaa

        Taidat ollakin varsinainen "tietäjä" juu :)

        Et ilmeisesti tiedosta, että W&N merkillä on tuotteet harrastetaiteilijalle ja ammatti taiteilijoille erikseen jos laatua hakee. Winton on edullisempi kuin Artist tuote mutta en nyt todellakaan sanoisi sitä halvaksi. Artist tuotteella myös laajempi värikartta tarjolla. Noista mainitsemistasi täyteaineiden määrästä en osaa muuta sanoa kuin, että W&N maalit ovat kaikki tasapainoisia värikylläisyydeltään. Mikään ei ärsytä enempi kuin epätasainen värianto/juoksevuus eri tuubien välillä mitä muita merkkejä joskus itse kokeillut.

        Samoin tuo öljymäisyys ei päde W&N maaleihin jotka ovat erittäin vähäöljyisiä ja täten paksua tavaraa. Öljyä menee tietty maalatessa sitten sitäkin enempi mutta helpompi lisätä ölyä kuin poistaa sitä. Lisäksi W&N maalit ovat erittäin pitkäikäisiä säilyvyydeltään, avattu tuubikin säilyy helposti 10 vuotta kunhan korkki on kiinni. Itsellä on pari 200 ml tuubia ostettuna vuonna -95 ja vielä vaan sitä riittää joskin maali on jo tässävaiheessa normaalia paksumpaa mutta käyttäkelpoista.

        Suosittelen laajempaa omakohtaista kokemusta taidetarvikkeista ennenkuin rupeat mollaamaan laatumerkkejä vailla pitävää argumentointia.


    • bouguereau

      itseäni kiinnostaisi kyllä paljon, että millaisia värejä rublevit ovat tarkalleen. Minulla ei ole paljoa kokemusta vielä niistä. Mutta jos ne ovat old hollandin tyyppisiä (paljon pigmenttiä, vähän öljyä) tyyppisiä, niin kiinnostaisi kokeilla.

      Onko kenelläkään tarkempia kokemuksia näistä. Millainen on yellow ochre, umber värit. Entä valkoiset, onko titanium hyvin peittävää ja nopeasti kuivuvaa? Tai sitten harvinaisemmat värit, kuten cadmiumit?

      Onko kukaan onnistunut ostamaan lyijynvalkoista esimerkiksi diversestä? Myydäänköhän sitä ihan tavallisille maalareille? Vai pitääkö esittää jotain restaurointi tai oppilaitos papereita?

      • myöhäänvastailen

        Minulla on jonkin verran Rublev-värejä. Niistä tulee kyllä öljyä ulos kun avaa, mutta kaupan pitäjä vinkkasi, että ne pitäisi säilyttää ylösalaisin (vähän kuin jos ostaa maapähkinävoipurkin, niin niissä aina öljy on siirtynyt pinnalle ja massa tiivistynyt pohjaan). Se toimii, mutta on joskus vähän hankalaa jos on reissussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe