Hangon tila

eteenpäin

Uusin Kuntaranking ilmestyi. Hanko oli asukastyytyväisyydellä mitaten viimeisenä kyselyn kunnista. Arvosana oli huono. Tulostaulukko on raportin sivulla 8.
http://www.epsi-finland.org/images/stories/reports/Municipalities/Kuntarating_2014-EPSI_Rating.pdf

Tähän on tultu. Miten tästä eteenpäin?
Kaupunginjohtajan uudenvuoden katsauksessa, tiedote 02/2014 uskotaan Koverharin sataman tuovan hyvää: ..."Koverharin uskotaan antavan käänteentekevän sykäyksen Hangon kehitykselle." Siitäkö tyytyväisyys lisääntyy?

Budjetissa esitellään kaupungin strategiset tavoitteet. Tavoite 4 kuuluu "Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen." Se tuntuu jo läheisemmältä kaupunkilaiselle kuin Koverharin satama.

Hyvinvoinnin ja tyytyväisyyden lähtökohtana pitää olla asukkaiden tyytyväisyys. Vastikään ilmestyi selvitys, jossa kuntien asukkaat ovat määritelleet palveluiden saatavuuksille sopivat rajat. Se on hyvä työkalu myös hankolaisten tyytyväisyyden kehittämiseen: http://www.kaks.fi/sites/default/files/Ilmapuntari_etäisyydet.pdf

40

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • putin vasilisko

      ainoa mikä pitää hankoa yllä on HANGON FISTING RY.ilman sitä ei ois mitään,ei ees vaseliinii

      • veivari,

        hangossa on yhdistystoiminta kääntynyt vilkkaaseen nousuun. vastikään perustettu h.s.f. , eli hangö södra fistingförening kasvaa ja kehittyy,samoin juuri perustettu kappelisatamaan oma seura, h.u.s , eli hangö udds sitssniffare


      • stop tykkänään

        putin vasilisko on asiaton viesti


      • keppihevonen..
        stop tykkänään kirjoitti:

        putin vasilisko on asiaton viesti

        Holle inte mee


    • torsten från rumppan

      holle inte mee heller

    • Mitä väliä...

      Ilmankos kyläpäälikkökin aikaisti lähtöään. Olisko nyt jo aika liittyä Raaseporiin?
      Samat kuulat jatkaa pomoina ja "änkyrät" suljetaan sivuraiteille. Näin meillä Hangossa uudet tuuleet tyyntyy nopeasti.
      Ei ole ennen sukulaisetkaan juuri kyselleet mitä siellä Hängössä oikein tapahtuu mutta nyt jo kyselee. Uutiskynnykset ovat siis ylitetty jopa kahella kielellä ja ikioma imagö pienen nousun jälkeen taas palautettu vuosiksi eteenpäin. Siinä ei vadelmavenhot tai Zontaneidot auta.

      Ei tänne paperitaan kukaan muuta hyvällä tahdollakaan, mutta 2-kämppä irtoo entistä halvemmalla ja kesähän täällä on Suomen upein.

      • Helppooooo

        No tästä on korkeintaan yksi suunta - ylöspäin? Joten ei taaskaan tehdä mitään, ei ainakaan sijoitus enää huonone.


    • Hanko on hieno

      En kyllä tajua, asun itse Hyvinkäällä. Miten tässä kaupungissa muka asukkaat on NIIN tyytyväisiä ja Hangossa taas ei?
      Teillä on siellä esim. meri, joka on sellainen valttikortti, että minä olen kateellinen!
      Ihmiset ovat liian tottuneet siihen maisemaan, ehkä. Eihän sitä toki voi syödä, eikä siitä kai enää juuri seuraa paljon työpaikkojakaan...mutta silti!

      Harkitsin muuttoa Hankoon, mutta matka sukulaisten luo olisi ehkä kuitenkin liian pitkä kun tässä alkaa tulla ikää.

      • Hanko ok

        Niin, se Hyvinkää on niin kaukana tästä ytimestä... Aika kylmä on meressä käydä uimassa tähän aikaan vuodesta, vaikka se ei olekaan jäässä. Hanko on kyllä siinä mielessä ainutlaatuinen, että kaupungin keskustasta näkyy meren horisontti! Sitä katsellessa sielu lepää.

        enough1:lle, olen samaa mieltä: vaseliinipojat hoitoon!


      • ylpeähankolainen

        Siihen kyselyyn vastasi kuulemma peräti 30 hankolaista, että se siitä kattavuudesta. Taisi kaikki negatiivisen asenteen omaavat olla asialla.


      • epäkunnioittavaa
        ylpeähankolainen kirjoitti:

        Siihen kyselyyn vastasi kuulemma peräti 30 hankolaista, että se siitä kattavuudesta. Taisi kaikki negatiivisen asenteen omaavat olla asialla.

        ylpeähankolainen, sinunlainen asenne on meidät tähän johtanut. Kyllä ne kaikki 30 ovat olleet oikeassa. Asiakas on aina oikeassa. Asiakkaan mielipidettä ei kannata halveksia. Miksei kysytä kaikilta hankolaisilta? Sitäkin on tehty ja samalla tavalla jätetty vastaukset huomioimatta.


      • tarkennus
        ylpeähankolainen kirjoitti:

        Siihen kyselyyn vastasi kuulemma peräti 30 hankolaista, että se siitä kattavuudesta. Taisi kaikki negatiivisen asenteen omaavat olla asialla.

        ylpeähankolainen, sinunlainen asenne on meidät tähän johtanut. Kyllä ne kaikki 30 ovat olleet oikeassa. Asiakas on aina oikeassa. Asiakkaan mielipidettä ei kannata halveksia. Miksei kysytä kaikilta hankolaisilta? Sitäkin on tehty ja samalla tavalla jätetty vastaukset huomioimatta. Epäkunnioittavaa johdon itsekästä toimintaa.


    • enough1

      Kyllä terveyden hoito on huonosti hoidettu Hangossa. Tämänkin otsikon alla (täysin asiallinen teema) herättää taas fistingporukan kirjoittmaan taas omia juttuja (sairaita sellaisia). Pikaisesti hoitoon - sitä parempi meille kaikille.

      • ....taustatietoa

        justjust...siis noin vastaa hän,joka on hyvinkäältä,jossa on enemmän persreikärunkkareita,kuin hangossa asukkaita.....jepjep


      • asiasta tietoinen

        Se on yksi ja ainut sairas henkilö, joka niitä juttuja kirjoittelee Tammiharjun suljetulta osastolta.


      • tammifaani

        onks se sun kämppäkaveri siel vai?


    • Vaselin Svensson

      Jag hålle mee - javist

      • vapaaveivari

        Holle mee o! Så e de ! Jätte kul


    • per vers-runoilija!

      knulla i rumppan?de jätte kiva!

    • Mikä pielessä

      Hyvinvoinnin ydin on siinä, että kuntalaiset ja myöskin heidän toivomuksensa otetaan huomioon poliittisessa päätöksenteossa sekä virkamiestasolla.
      Ilmiselvästi tässä Hangon tapauksessa on käynyt niin, että kaupunkilaisten mielestä asia ei ole näin, ei lähestulkoonkaan.

      Mitä siis on mennyt pieleen? Mistä tämä synkkä arvostelu johtuu?

    • avoimuus1

      Jossain oli toisenlainen tutkimus jossa kysyttiin, että suosittelisitko kotipaikkakuntaasi muille asuinpaikaksi ? Tällä listalla Hanko oli Suomen keskitasoa. Raasepori tosin oli edelleen häntäpäässä. Mitä tulee Hangon päätöksentekoon niin se on avointa ja näkyvää. Salaliittotyyppejä aina löytyy levittelemään kaikenlaisia huhuja.

    • 10 miljoonan mies

      Muutotappio kyllä kertoo jotain avoimmuudesta. Sama tyyli on ollut vallalla jo hyvin pitkään. Ensin tehdään jotain ja sitten keksitään sille käyttöä tai hyvä selitys miksi näin tehtiin. Asiaan kuuluu että kuntalaisilta ei kysytä mitään.

    • Enough 1

      "muuttotappio kyllä kertoo jotain avoimuudesta" - avoimuus kyllä ei ole mennyt ihan perille - mediassa on kyllä kerrottu avoimeisesti kun esim. Koverhar teki konkurssia, Printal'in linjat siirrettiin Ruotsiin j.n.e. Eikä kuntalaisilta (eikä työntekijöiltäkään) kysyttiin mitään.
      Muuttotappio johtuu kyllä aivan muista tekijöistä kun kunnan avoimuudesta päätöksenteossa. Mutta, haukkua saa kyllä aivan vaapasti, kuten aikaisemmin. Onneksi on fiksumpia ihmisiä jotka jaksavat.

      • tarkennus

        Hei Enough 1, jos Printal tai Koverhar kertoivat tilanteestaan, niin sillä ei ole mitään tekemistä Hangon kaupungin tiedottamisen kanssa. Kysymys oli yksityisten yritysten tiedottamisesta, joka on ollut avointa. Hangon kaupungin hallinnon päätöksenteossa on ollut sen sijaan peittelyä ja epäilyä laittomuuksista! Mikä johtaa laittomuuteen? Miksi Tehtaanniemen projektissa on menty tekemään epäilyjen mukaan laittomia päätöksiä? Miksi terveyskeskustapauksessa on menty tekemään epäilyjen mukaan laittomia päätöksiä? Kyllä päätöksentekijät ovat tienneet tehneensä väärin, mutta miksi? Yleensä kysymys on oman edun tavoittelusta. Arvostuksen kerääminen, esim. pienuudesta kärsineet Putin ja Hitler, narsismin ruokkiminen, ylimielisyys muiden mielipiteisiin, taloudellinen hyöty, lahjusten vastaanottaminen jne. Oma napa on lähin. Peilikuva rakas.


    • valonarat aiheet

      "Avoin päätöksenteko" Hangossako? Älkää viitsikö. Kuinka monelle kaupunkilaiselle, edes pienen paikallislehden palstoilla, on selvitetty, miksi
      Koverharin satama ostettiin. Missä ovat ne näkymät ja ne tuottoluvut joita odotetaan. Kuinka paljon rahaa satamaan tulee satsata ennenkuin mikään toimii ja ennenkuin yhtäkään asiakasta ilmestyy. Perustelut.
      Kuinka monelle kaupunkilaiselle on rehellisesti kerrottu minkälaista peliä on pidetty Tehtaanniemen halpakaupassa. Siinä kaupassahan ostajat ovat lyöneet sopimuksen pöydälle omine ehtoineen ja poliitikkoja/virkamiehiä on viety kuin pässiä narusta. Ja kaavamääräystä on rikottu.
      Mitä oikein tapahtunut terveyskeskuksen muutoksissa? Tietääkö kukaan kaupunkilainen? Terveyskeskus kuitenkin on yksi tärkeimmistä asioista kaupunkilaisille.

      Miksi paikallislehti ei osaa enää selvitellä asioita? Onko kyse siitä, että lehden omistajat näin päättävät?

    • Enough 1

      Vaikka miten paljon kerrotaan, aina löytyy niitä jotka eivät ole saaneet tietää mitään. Lukemalla lautakuntien esityslistoja liitteineen päästään jo aika pitkälle mitä kaupungissa tapahtuu.

      Mutta, joku on aina valmis kylväämään negatiivista ilmapiiriä - eiköhän tämä on jo erään poliittisen ideologian työkaluja edesauttamaan "vallanottoa" .

      Henkilökohtaisesti käyn äänestämässä vaaleissa kun se mahdollisuus on annettu. Ja kiitän niitä henkilöitä jotka jaksavat olla maalitauluna kuin ne "viisaat" rupee lokaa heittämään.

    • Niinpä niin

      Niinhän se on. Täytyy nähdä vaivaa saadakseen selville mitä kaupungissa tapahtuu ja mistä päätetään. Ei sitä voi huhuihin ja naapurin sanomisiin luottaa.

      Mutta - entäs sitten kun on selvittänyt asioita niin pitkälle kuin niitä voi selvittää eikä vain vastauksia löydy. Yksinkertaisempiinkaan kysymyksiin.

      Sitten kun pyytää vastauksia, niitä ei saa. Tai vastataan aivan muuhun kuin mitä on kysynyt. Tai vastaus on aivan harhaanjohtava. Tai jopa virheellinen.

    • ei ydinfysiikkaa

      "Asiakas on aina oikeassa" - sanotaan. Hangon kaupungin asiakas on hankolainen, hangöbo. Asiakas on tyytymätön ja äänestää jaloillaan, muuttaa pois.
      Hangon kaupungin organisaatiolla on kortit kädessään. Ei siinä voi maailman tilaa syytellä. Itse on kortit pelattava ja kuunneltava asiakasta. Yksinkertainen juttu.

    • Työttömyyslukuja

      kun katsoo on Hanko Suomen huippua.

    • Jos_katsotaan

      Hangon työttömyyslukuja niin siinä Hanko on Suomen huippua.

    • såärdet

      ...det gör ingenting... RKP:n kädessä koko touhu ja ne tekee ryhmäpäätöksiä, ettei tarttee kehittää muuta kuin satamia... se on niitten mielestä elinkeinoelämä Hangossa... ja venelaiturit kun on kunnossa ja ettei kottaraisenpönttöjä satamassa, niin se riittää RKP:lle kaupunkilaisten hyvinvoinniksi... ei se tulos olla oikein... kyllä me tietä tämä...

      • Tobias.från.hangö.norra

        Ja holle mee så helviti


    • näinsemenee

      Satama myyntiin, lainojen lyhennys ja talous kuntoon, tulot suuremmat kuin menot. Lomautettava, ellei muuten pysy plussalla. Heti syksyllä. Tappion tekeminen on hulluutta.

      • kelmit

        Kyllä tästä Hangon surkeasta tilasta voisi "palkita" pari paikallista toimitusjohtajaakin. Oma etu ja "firman pitkä historia" sumensi silmät vaadittavilta uudistuksilta jo kauan sitten. Nyt sitten kaaduttiin/-taan saappaat jalassa. Mokomat haamuteollisuusneuvokset!
        Toki nää kaupungin kuulapäät on vielä hölmömpiä...


    • Taunonen

      Hanko on hieno, mutta Hyvinkäällä on Hesan työpaikat siedettävän lähellä. Ihminen kun elää pihvistä ja oluesta.

    • onnellinen_hankolainen

      Hanko - koiranpaska Suomineidon hameenhelmassa.. onnelline hankolainen on entinen hankolainen

    • Tsiguna

      Hangon iso ongelma on änkyrät jotka löytää kaikesta kehittämisestä aina 'demokratia'-virheen. He luulevat että kaikki asiat pitäisi kysyä näköalattomilta jurnukoilta. Ei kai silloin mitään kehitystä tapahdu. Fordikin sanoi aikanaan että ihmiset olisivat halunneet nopeampia hevosia.

    • Pöpinöitäriittää

      Hyvä Tsiguna! Olen hankolaisena kurkkua myöten täynnä näitä jatkuvaa valitusvirttä veisaavia örkkejä, jotka vain odottavat, että kaikki kannettaisiin heidän eteensä. Uskomattominta on, etteivät edes tajua, mikä käsi heitä ruokkii.

    • Anonyymi

      Onko Hanko ollut viime vuosina mukana kuntakyselyissä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3017
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2866
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2038
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1755
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1472
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      96
      1223
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1188
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe