Seurakuntakokous

Hei hulinaa!

Ei mennyt kuulemma niin kuin Strömsössä. Suorastaan epäortodoksista möykettä pitivät seurakunnan parhaaksi.

Pitää tyytyä niihin murusiin, mitä on suosiokin. Ei mopolla mahottomia. Olen ymmärtänyt, että muutosta menoon halutaan. On se vain tämä demokratia kummaa tavaraa. Suhteelliset osuudet ovat vielä asia erikseen. Sitä laskukaavaa kun toteuttaa, enempää ei voi saada.

Jo papinvaali indikoi muutosta. Kirkkovaalit osin jatkoivat teemaa.

31

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Utelias vaan

      Mitä oikein tapahtui? Ei näy noita pöytäkirjoja. Onko muutos tulossa?

    • parhaaksipa tietenki

      Ketä non seurakunnan parhaaksi poppoo ? Mikä niile ei kelvannu ? Voisko joku valaista asiaa ?

      • Öh-Man

        Ei siellä isoja muutoksia ole tulossa eikä tarvitse tullakaan, mutta yksi ryhmä kokeili vissiin taas äänestyttää, mutta huomasi, ettei saa siten enempää paikkoja kuin muutenkaan.

        Henkilöitä on muuttunut. Entiset puh-johtajat on pois (Kaisanlahti muutti pois, Kortelainen luopui vaaleista) ja on siis heidän tilalla uudet henkilöt valittu, kuten muitakin henkilöitä.


    • Pöytäkirjaa ootellen

      Yrittikö seurakunnan parhaaksi-poppoo ottaa vallan?

    • Kes kustaa

      Tätä sivua ei pidä unohtaa pinon alimmaksi. Vaikka äänestyksen perusteella kirkon suosio ei ole suur´, ei ole yhdentekevää, kuka paikallisseurakuntaa johtaa.

      Nyt meillä on liberaaleja tuulia omaksunut pappi, joten voisin kuvitella, että kirkossa on jopa kevyemmän musiikin edustajia esiintymässä tulevaisuudessa tai herraparatkoon naispappeja. Kirkkoherran vastuulla nämä asiat ovat.

      Kirkkoneuvosto vastaa kaupunginhallitusta ts. tekee tosiasiallisia maallisia päätöksiä. Sinne oli sellainen tunku, että jotkut olisivat - näin kuulin - halunneet lisätä neuvoston jäsenmäärää. Siis että jos ei ole rahaa, painetaan lisää: kaikilla on ainakin vähän rahaa. Siihen ei suostuttu. Oliskohan joku suurempia kaloja kalasteleva halunnut meriittiä pyrinnöilleen?

      Lisäksi yhen jaoston puheenjohtajaksi ei kelvannut kokoomusta edustava pappishenkilö vaan piti saada joku muu. Fiilis oli sellainen. Jotain tällaista sihinää vesilasissa oli. Pientä loisketta, ymmärsin.

      Mutta seurakuntalaiset, ottakaa kantaa vaalien välilläkin. Mitä me haluamme?
      Tervetuloa 2010-luvulle, Kemijärven seurakunta, sanon minä.

    • Edistystä tarvitaan

      Seurakunnan parhaaksi, pönäkkä, itseään muita parempana pitävä poppoo ilmeisesti on menettämässä takavuosien valtaansa. Se on hyvä asia. Toivottavasti saadaan naispappi paikkakunnalle. Tuntumaa tästä porukasta on Eivät pidä naisia minään ja se on syy, miksi eivät hyväksy naispappeja. Homovastaisia ovat myös eivätkä hyväksy mitään muuta perhemuotoa kuin sen, että akka on nyrkin ja hellan välissä, sellaisen macho-tyyppisen seksuaalisuuden asetelman.Ihmisiä on monenlaisia, perheitä ja parisuhteita on monenlaisia. Seksuaalisuutta on myös monenlaista. Thaimaassa juuri hyväksyttiin 3. sukupuoli. Suomi on tällainen patavanhoillinen maa. Uudistuksia tarvitaan ja ihmisen monimuotoisuuden hyväksymistä.

    • rumia ovat

      kaikki hölmöt valittiin kirkkovaltuustoon, rumia vielä kaikki

      • Utelias vaan

        Kuka on Kemijärven seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja? Valittu ilmeisesti 20.1.15. Nimeä ei missään.


      • kykyjä olis
        Utelias vaan kirjoitti:

        Kuka on Kemijärven seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja? Valittu ilmeisesti 20.1.15. Nimeä ei missään.

        Oisko Kerki -Raimo ?


    • Festina lente!

      Ei nyt sentään. Kirkkovaltuustoa johtaa pappishenkilö Matti Suomela. Valinta lienee ollut yksituumainen, mutta olisi sille paikalle ottajia ollut.

      Vilpitöntä pyrkimystä liberaalisuuteen otetaan askel askeleelta. Älkäämme vaatiko mahdottomia tuollakaan kokoonpanolla.

      • arvio seurakunnasta

        Tätä liberalisoitumista ja "homovastaisuutta" joku kirjoittelee täällä melkein joka ketjuun, etenkin kaupungin työpaikkoja koskien.

        Ei asiat ole niin mustavalkoisia seurakunnassa. Kirkon toiminnasta on kyse enemmän kuin oppikysymyksistä. Tepsa ei kuulu liberaali pappeihin, mutta puhuu eri tavalla on avoimempi kokeilemaan erilaisia jumalanpalveluksia ja retriittitoimintaa jne täällä. Tepsa valittiin isolla kannatuksella kirkkoherraksi. Muutama aktiiviseurakuntalainen kävi mustamaalausta ja huonolla menestyksellä, erityisesti pari vanhempaa rouvashenkilöä.

        Kirkkovaltuustossa on valittu kokenut eläkeläispappi Suomela kirkkovaltuuston puh:johtajaksi. Aiemmin puh:johtaja oli Kaisanlahti, joka on myös n. s. konservatiivi. Kumpikaan ei tuo vallankumousta kirkkoon. Ovat vaan toiminnassa erilaisia ehkä kuin Marjokorpi ja hyväksyvät naisen pappina. Varmasti oli hyvä mies entinen kin kirkkoherra, mutta olisi voinut enemmän mennä toiminta kansan pariin.

        Ennen oli puh:johtaja Alaräisänen, joka oli varmaan oppiasioissa lähempänä entistä kirkkoherraa. Tässä mielessä voi olla nyt toimintakulttuurissa muutos. Liberalisoitumisesta, liberaaliteologia y. m. kysymykset ovat sitten eri asia. Ei Kemijärvestä tule "sateenkaariseurakuntaa" kuten Kalliossa jossa eri mieltä olevat heitetään ulos. Eikä tarttekaan tulla.


    • Seurailija vaan

      Sateenkaariseurakunta olisi tosi hyvä juttu. Olen seurannut homovastaisia henkilöitä suhteellisen läheltä. Miksi homo-ja naisvastaisuus näyttää pesiytyneen samoihin henkilöihin. Naisilta edellytetään kovaa työpanosta työelämässä, mutta heillä ei ole kuitenkaan 100 % ihmisarvoa. Nämä nais-ja seksuaalisiin vähemmistöihin liittyvät asiat ovat ihmisoikeuskysymyksiä. Eräille Kemijärvellä johdossa oleville henkilöille ei mahdu päähän, että nainen on oikea ihminen ja naiselle kuuluvat ihmisoikeudet.
      Seksuaalisten vähemmistöjen marginalisointi tavalla tai toisella on ihmisoikeusloukkaus. Naispappeusasia on myös ihmisoikeuskysymys. Uskonnot ovat ihmisten tuotoksia, kuten Raamattukin. Sillä päähän lyönti on aika lopettaa.
      Tarvitaan muutoksen tuulia myös syrjäseuduille. Kallion seutu on mieluinen asuinpaikka, mutta eiväthän kaikki voi siellä asua. Liberaalia tuulia tarvitaan tännekin. Ilma on käynyt ummehtuneeksi.

      • T. Tasala

        Kallion seudulla opetetaan, että ei ole väliä Raamatulla eikä uskonnolla. Kristinusko kuitenkin on pohjimmiltaan kysymys pelastumisesta, uskotaanko Jeesukseen vai ei ja saako synnit anteeksi.

        Jos keskitytään vaan muihin asioihin eikä puhuta pelastuskysymyksestä, niin onko sekään oikein?


      • Seurailija vaan
        T. Tasala kirjoitti:

        Kallion seudulla opetetaan, että ei ole väliä Raamatulla eikä uskonnolla. Kristinusko kuitenkin on pohjimmiltaan kysymys pelastumisesta, uskotaanko Jeesukseen vai ei ja saako synnit anteeksi.

        Jos keskitytään vaan muihin asioihin eikä puhuta pelastuskysymyksestä, niin onko sekään oikein?

        Uskonnollisuus on kiinni geeneistä ja ympäristötekijät ovat pienemmässä roolissa. Minä en ymmärrä näitä neitseestä syntymisasioita, en synti enkä pelastusasiaa. Oikeastaan idän uskonnot ovat ymmärrettävämpiä.Niinhän se on, että jokainen tulee uskollaan tai uskomattomuudellaan autuaaksi. Vain ihmiset yrittävät tehdä oman uskonsa muita paremmaksi ja sillä tavalla pönkittävät omaa paremmuuttaan. Ns.jumala on hyvin hiljaa.Itse olen nähnyt uskonnon ikävät puolet. Onneksi en läheltä, vaan riittävän kaukaa.


    • Rajanvetoa

      Yhteismetsän hoitokuntaan on yläikärajana 65 vuotta, jonka jälkeen ei ole enää mahdollista valita henkilöä luottamustoimeen. Mutta seurakunnassa ei ole mitään yläikärajaa.

      Kahdeksankymppinen valittuna 4 vuodeksi on melkoinen riskivalinta. Käsityskyky, innovatiivisuus ja sun muut tarpeelliset ominaisuudet heikkenevät luontojaankin. Siksi 75 vuotta pitäisi olla ehdoton yläraja. Henkilö itse ei välttämättä koe olevansa liian vanha päätöksentekijäksi. Jotakin kertoo tietenkin äänestäjistäkin...

      En sano enempää.

      • Kukkatarhasta

        Sellainen sananparsi on" Ei vanhuus anna mieltä, jos ei jumala" Kyllä se on niin, että moraalisuus, inhimillisyys eivät kehity iän mukana. Ne ovat hyvinkin myötäsyntyisiä ominaisuuksia. Ehkä jumala on se myötäsyntyinen voima, jota me emme näe, mutta vaistoamme sillä kuudellenna aistilla. Nuori voi olla taantumuksellinen ja vanha voi olla joustava ja kehityskelpoinen. Ei se ole iästä kiinni. Kovin ovat nykyään hiljaa nämä naispappeuden vastustajat ja homojen vastustajat ja muut rasistit. Uskontohan on kulttuuria, ihmisten luomaa. Ei kannattaisi intoilla kaikenlaisista opinkappaleista.Jokainen saa uskoa, mitä haluaa. Tärkeää on antaa toiselle ihmiselle oikeus ajatella omalla tavallaan. Katto korkealle ja seinät leveälle. Antaa kaikkien kukkien kukkia.


    • Sananlasku

      "Joskus ystävällisimmät ihmiset ovat tatuointien peitossa ja tuomitsevimmat käyvät kirkossa"

    • LaatuaLaatua

      Pienistä murusista asiat muuttuu. Kunhan nyt kirkon ilmoitustaululle saataisiin ajankohtaiset ilmoitukset joita harvemmin seurakuntaelämään perehtynytkin lukee kirkkomaalla käydessään. Olisi hyvä tietää mitä siellä kirkossa on tällä tai ensi viikolla tapahtumia, jumalanpalvelukset, konsertteja jne..mutta ei näy parhaimmalla paikalla siinä ison kirkon edessä olevalla ilmoitustaululla, kuin satunnaisesti. Ei luulisi olevan kovin monimutkaista tulostaa koneelta, kun lehteenkin laitetaan.

    • Halleluja

      Jo parista kokouksesta on kuulunut, ettei niin isoa luottamuspaikkaa olekaan, etteivätkö jotkut olisi ilman muuta halukkaita ja päteviksi tuntevia.

      Näihin luottamustoimiin kaivataan yläikärajaa kuten joissakin yhteisöissä on, mutta seurakunnan ja kunnan asioita saa hoitaa, vaikka ei tajuaisi, mikä päivä on tänään. Sähköiset viestimet menevät ohi heitä koskettamatta. Parempi onkin, ettei niihin koske, jos ei osaa.

      KYLLÄ, SEURAKUNNAN KOTISIVUT PITÄISI PÄIVITTÄÄ OITIS KOKOUSTEN JÄLKEEN JA VÄLILLÄKIN. Tätä päivää on tiedottaminen yhteisön toiminnasta.Kirkon mukanaoloa JA NÄKYVÄÄ LÄSNÄOLOA kaivataan eritoten huonoina aikoina.

    • Tahdonasia

      Ei suoranaisesti kirkkovaltuuston asia, mutta mikä vaivaa ns. uskovia? Eropöhinää on kuulemma liikkeellä. Avioeromessuista puhun nyt. Kristillisetkään avioliitot eivät elä Siionin hyrinästä. Arki ei toimi. Sekularisaatiokehitys on yltänyt jo avioliittoja sotkemaan.

    • Yksseurakunnanparas

      "Seurakunnan parhaaksi" porukan nimi ilmeisesti on ainakin heidän omasta mielestään "seurakunnan parhaat". Takavuosina puuhasivat homovastaisia marsseja ja muuta toimintaa, jolla haluttiin osoittaa, että he ovat 100% ihmisiä, arvokkaita, muita parempia. Ihmisoikeuskysymykset ovat tälle porukalle täysin vieraita. Ovat muuten kaupungissa johtavissa viroissa. Eräskin heistä, ei oikeastaan tee mitään työtä, mutta nostaa suurta palkkaa. Eikä tässä vielä kaikki. Ei osaa hävetä. Moittii muita, että eivät tee töitä, työnjälki on huonoa jne.. Itse ei tee mitään, mutta kehuu töillään- Olen aikoinaan hävennyt hänen puolestaan, mutta kun paljastui se täydellinen moraalittomuus niin tunne muuttui halveksunnaksi.

    • Pässejänarussa

      Sauna on lämpiämässä. Saunaseura kokoontuu valitsemaan kaupunginjohtajaa. Miten oma ehdokas markkinoidaan demukoille ja persuille. No, oikeastaan saunaseura voi suvereenisti päättää asian ihan omalla porukalla. Ovat kovin tyhmiä nuo Kemijärven päättäjät, niitä voi taluttaa kuin pässiä narussa. Näin ilmoitti eräs johtaja verraten Rovaniemen päättäjiin.

      • Postscriptum

        Se sauna on ev.lut.seurakunnan


    • Eisaunaseuralainen

      Tänä iltana saunotaan. Kj asia on kaveripiirissä jo "hoideltu kotiin".Mutta onhan se mukava vielä hioa asioita, miettiä, että mitäpä sitten, jos omaa ehdokaskaveria ei valitakkaan kj:ksi. Siinä on tietysti syypäitä demukat, persut, joille saunaseurassa ei anneta mitään arvoa. Ja kepun oppositio voi heittää kapulaa rattaisiin. Ne "riidan haastajat". Kyllä se niin on, että saunaseurassa on korkein tietämys koko Kemijärvellä ja heitä pitäisi kuunnella ja olla samaa mieltä heidän kanssa. Ei täällä riitelijöitä tarvita. Liekö ihan arjalaisia nuo saunaseuralaiset. Kyllähän se niin on, että kj:n pesti kuuluu kaverille, saunaseurakaverille.

    • Niitäeitarvita

      Vai oli haluttu nostaa kirkkoneuvoston jäsenmäärää kuudesta seitsemään. Mikä lie ajatuksena? Että "seurakunnan parhaat" saavat oman edustajansa. Minun laskennan mukaan saivat edustajan, vaikka eivät olisi ansainneet.

      • Eivoikunihmetellä

        Äänillä saivat yhden edustajan kirkkoneuvostoon, ne seurakunnan parhaat, kun oli 6 paikkaa tarjolla. Parhaat olisivat saaneet 2 paikkaa, jos paikkoja olisi ollut 7. Voi sitä ahneuden ja ylemmyyden määrää.


    • Millainenmarssi

      Mitähän lie seurakunnan parhaimmistolle kuuluu. Ainakin yksi näyttää olevan persujen kanssa vaaliliitossa. Mitään mahdollisuuksia läpimenoon ei näyttäisi olevan ellei persut osaa keskittää ääniä. Voi käydä niinkin, että persut menettävät ainoan edustajansa. Ei se edustajanpaikka tarvitse kepullekaan mennä. Niitä on ihan liikaa edustajina täällä Lapissa. Oulun läänissä tilanne vielä pahempi.Lapissa kaikki puolueet muuttuvat konservatiivisemmiksi. Muistan ne lapsuuden vaalit. Vanhoillislestadiolaiset kepulaiset kulkivat talotalolta ilmoittamassa, ketä pitää äänestää eli numero ilmoitettiin. Erittäin tuomitsevaa porukkaa kuten on noissa muissakin uskonsuunnissa vaikkapa 5.herätysliikkeessä. Se yksi kemijärviläinen sankari järjesti takavuosina homovastaisen marssin liekö pääkaupunkiseudulle. Haluaisin tietää tuosta marssista enemmän. Osaisko joku mainita vuosiluvun suunnilleen ja marssin nokkamiehet, keitä olivat?

      • Pahuuttatämäkin

        Oisko 29.8.2001? Silloin uskovaisporukka seisoi eduskuntatalon edessä tuomitsemassa silloin hyväksyttyä parisuhdelakia. Siitä on jo 14 vuotta ja eteenpäin on menty. Tasa-arvoista parisuhdelakia eli tätä uutta avioliittolakia ollaan kaatamassa kansalaisaloitteen turvin. En ymmärrä lainkaan tätä toisten ihmisarvoa halventavaa porukkaa. Tämä seurakunnan parhaimmisto saa viettää sellaista perheelämää kuin he haluavat, miksi sekaantuvat toisten asioihin. Käsittääkseni syy on siinä, että pidetään itseä muita parempana ja katsovat olevansa oikeutettuja vahingoittamaan toisten ihmisten ihmisarvoa.


    • Kristittyterroristi

      Kun olen vähän noita kristittyjä seuraillut.Ovat enimmäkseen omahyväistä porukkaa, Puhutaan lapsista ja lapsenlapsista. Ateistitkin rakastavat omia lapsiaan. Ajatukset pyörivät oman hyvyyden ympärillä.

      Muuten se GermanWingsin letoturma. Puhutaan vain tekijän masennuksesta. Masennus ei selitä asiaa. Se oli terroriteko. Jos muslimi olisi ollut lentokoneen ohjaimissa, olisi puhuttu terroriteosta. Miksi ei nyt? Ehkä oli kristitty. Eikö kristitty voi tehdä terroritekoa. Kyllä voi. Voi maailmaa ja sen tekopyhyyttä ja omahyväisyyttä!

    • joksipa

      ei mennyt ei, kasikymppinen äijä työntää itsensä jokapaikkaan muita haukkuen

      • asiassaolkaa

        No kuka siellä ny ittiään työntää ...uskovaisia ihmisiä. Rauhantahtoisia ja vakavia . Eiks ne paikat oo jo jaettu ?25


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      317
      3616
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      55
      1232
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      189
      1187
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe