Kolmen viikon Kanarian matka

Miten on

Saako työtön lähteä lomamatkalle, pitääkö siitä jonnekin ilmoittaa, katkeaako ansiosidonnainen? Toisaalta työkkäristä ei ole pitkään aikaan mitään kuulunut, huhtikuuhun mennessä ottavat yhteyttä.

40

4771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopajoo3343

      Pitäisi olla nykyisin niin, että ulkomaanmatka ei ole este työllistymiselle jos yhteystiedot ovat sellaiset, että niilla tavoittaa työttömän.

    • 11+11

      "Työttömyysetuuden maksu Suomesta tilapäisen ulkomailla oleskelun ajalta

      Työttömäksi työnhakijaksi Suomessa rekisteröitynyt voi oleskella ulkomailla menettämättä oikeuttaan työttömyysetuuteen. Edellytyksenä on, että työnhakija katsotaan edelleen vakinaisesti Suomessa asuvaksi. Lisäksi työnhakijan tulee ulkomailla oleskelusta huolimatta pystyä palaamaan nopeasti Suomeen, jos hänelle osoitetaan työtä tai työhaastattelu. Pääsääntöisesti henkilön katsotaan asuvan edelleen Suomessa, jos aiottu ulkomailla oleskelu kestää enintään vuoden. Esimerkiksi kolmen kuukauden aika ulkomailla siten, että oikeus työmarkkinatukeen säilyy, on siis mahdollinen."

      http://www.kela.fi/etuuksien-maksu_tyottomyysturva

      Siis tuntuu täysin mahdottomalta tuo yo. teksti mutta pakko on uskoa, kun Kela sen ilmoittaa.
      Mutta keksiikö työkkäri sitten kun matkustaa ulkoimalle kapuloita rattaisiin - on jo toinen juttu.

    • 11+11

      "Työmarkkinatukea ei makseta Suomen ulkopuolella tapahtuvaan työnhakuun."

      Jaahas. Kun on tarpeeksia kauan työttömänä ei voikaan mennä ulkomaille oleskelemaan muka työnhakupuuhissa.

      http://www.kela.fi/tyomarkkinatuki_kenelle

      • Miten on

        Maksetaanko liiton rahoja?


      • Karo Anssi
        Miten on kirjoitti:

        Maksetaanko liiton rahoja?

        Työnhakija voi matkustaa ulkomaille, mutta samalla on oltava "TE-toimiston tavoitettavissa" ts. jos TE-toimisto lähettää kirjeen kotiosoitteeseen, niin kannattaa varmistaa, että joku käy kirjeen katsomassa ja ilmoittaa siitä.

        Jos on ilmoittanut puhelinnumeronsa työvoimahallintoon, niin kannattaa varautua siihen, että TE-toimistosta saatetaan soittaa kesken ulkomaan matkan.

        Joskus aikanaan saattoi kerran vuodessa hakea työvoimahallinnolta lupaa viikon mittaiseen lomaan, mutta tästä käytännöstä ollaan jo luovuttu.


      • Näillä.mennään

        Olen ollut työttömänä puolitoista vuotta. Tänä aikana työkkäri ei ole lähettänyt yhtään kirjettä tai soittanut. Minä en ole heidän luonaan käynyt, eivät ole kutsuneet. Ilmoittauduin työttömäksi netin kautta. Itse olen sinne kaksi kertaa soittanut kun ihmettelin ettei mitään kuulu. Viime kuussa piti olla tapaaminen, päivää ennen tuli tekstiviesti jossa se peruuntui. Nyt työnhaku voimassa elokuun loppuun.

        Kesällä täytän 49 vuotta joten eivät tämän ikäiseen ruutia tuhlaa, pitävät vaikeana työllistää ja oikeassa ovat. Puoli vuotta sitten lopetin työnhaun, sitä ennen satakunta hakemusta, en päässyt edes haastatteluun. En ala enää töitä hakemaan, ihan tarpeeksi niitä on elämäni aikana tullut tehtyä. 16 vuotiaasta lähitien joten nyt riitti, en töitä ala kerjäämään, tehkööt nuoremmat.

        Mukavan kokoinen perintö tuli muutama viikko sitten, satavarmasti olen ensi talven jossain lämpimässä. Työkkäri ottaa yhteyttä tai ei ota, veikkaan jälkimmäistä, eipä paljoa kiinnosta.


    • voinäitäsääntöjä

      Ulkomaillaolo työttömälle on nyt sallittua kun työkkärin tehtävä kuulemma ei ole kytätä missä ihmiset milloinkin ovat. Heh heh. Työkkäri on ollut kyllä niitä kyttäävimpiä ja pirullisimpia työttömien kyykytysvirastoja mitä koskaan on ollut.

      Joo työttömyysetuus, työttömyysturva jne. termit kannattaa tehdä itselle selviksi, että ei erehdy menemään ulkomaille lomailemaan tai työnhakuun. Siis työmarkkinatuella ei Kelaan mukaan voi käydä hakemessa työtä ulkomailta mutta matka ulkomaille työmarkkinatuella on kaiketi sallittua. Siis työmarkkinatuella ei kannata ilmoittaa meneväsnä ulkomailelle työnhakuun vaan muuten vaan menee katselemeaan paikkoja ja tuulettumaan.

    • Näin se vain on

      Aloittaja lähtee vaan matkalle. Joku kaveri tai sukulainen voisi pari kertaa viikossa käydä postin katsomassa ja vastaa puhelimeen jos työkkäristä soitetaan. On kuitenkin kovin epätodennäköistä että sinuun otettaisiin yhteyttä.

    • tuki ja korvaus

      Huomatkaa nyt hyvät hyssykät kun Kela sanoo, että työmarkkinatuella ei ole oikeutta mennä ulkomaille työnhakuun :
      "Työmarkkinatukea ei makseta Suomen ulkopuolella tapahtuvaan työnhakuun."

      Mutta jos ansaitsee ansiosidonnaista tai työttömyyspäivärahaa, voi mennä ulkomaille työnhakuun menettämättä työttömyyskorvaustaan.

      • Lue aloitus

        Aloittaja on menossa lomalle eikä työnhakuun.


      • no eipä taida olla

        Mietin tässä että mitenkähän se Kela mahtaa tarkistaa että kuka niistä työmarkkinatuen saajista majailee ulkomailla jos on kirjoilla suomessa. Vai kyttäävätkö lento-, ym. muiden matkustajien matkatietoja jos joukossa saattaisi olla vaikka työmarkkinatuen saajia.

        Mielestäni tuo koskee vain ja ainoastaan tilannetta, että työmarkkinatuen hakija haluaisi lähteä ulkomaille TYÖNHAKUUN eli ei tavallista matkustamista. Työnhakuun ulkomaille voi saada työttömyysturvaa sen 3 kk ajaksi mutta silloin tarvitsee erinäinen määrä lomakkeita toimittaa sinne omaan kassaan ja ilmoittaa työkkäriin ja myös sen kohdemaan työkkärissä että sen etuuden sinne saisi ja että tulee myös takaisin tietyin ehdoin tarkistetaan. Sääntöjä tuohon on aika paljon.

        Mutta käsittääkseni myös työmarkkinatuen saaja voi matkustaa ulkomaille sen kummempia ilmoittelematta kunhan on ne yhteystiedot kunnossa sinne työkkäriin. Sinne voi tosiaan tulla vaikka sähköpostiviesti joltain työnantajalta ja pyyntö tulla käymään työpaikalla haastattelussa vaikka parin päivän päästä. Silloin voi tulla hiukka kiire tilata lentolippuja jne.


    • reissuun vaan

      Hyvää matkaa vaan! Itse ollut työttömänä useita kertoja parin viikon etelän lomilla. Eivät ole perään kyselleet. Puhelimesta katsonut sähköpostit ja tuttu katsonut pistin pari kertaa viikossa.

    • ei leikin asia

      Kannattaa laittaa reilusti aurinkorasvaa ja isolla kertoimella.

    • Lomakorvaus

      Lomailija ei ole työtön. Työttömuuskorvaus poikki ja uusi hakemus sisään loman jälkeen. Täts it.

      • Tai tulee turpaan

        Haista paska. Pidä huoli vain omista asioistasi.


    • kysyn vaan

      Aloittaja taitaa olla nyt ihan väärässä osoitteessa kysymässä asiaa.
      Ja miksi ilmoittaa lomamatkaa kenellekkään jolle se ei kuulu ?

      Niin ettei olisi taas provo...

      • Unohdettu mies

        Minulle työkkäri ei ole lähettänyt mitään postia moneen vuoteen, ei ole ikinä soittanut, onko minut unohdettu? Ikää on kohta viisikymmentä vuotta, työtön olen ollut viisi vuotta...


    • köyhämatkustaa

      Kysyin asiaa kelalta. Sanoivat, että lyhyen muutaman viikon lomamatkan voi tehdä, eikä tarvitse edes ilmoittaa, jos on kuitenkin tavoitettavissa esim. puhelimen tai netin kautta. Eikä tarvi edes merkata työtömyyden ajan listaan, että ulkomaan matka. Tämä faktaa rehellisesti kysyttynä!!

    • vinkkimies

      Itse olesken ulkomailla pitkähköjä aikoja, jopa kuukausia. Käyn 2 kertaa viikossa tarkistamassa. "omat tiedot" verkossa ja nyt oli tullut kutsu saapua käymään.

      Eli saa oleskella ulkomailla mutta jos kutsu käy niin se ei ole peruste kieltäytyä. Siihen "te-toimisto ottaa yhteyttä" päivämärään ei kannata luottaa ja laskea sen varaan vaan esim nytkin tämä kutsu tuli kuukautta ennen k.o päivää.

    • kuolemabyrokraateille

      Vittuakos se byrokraattiloisille kuuluu missä työtön huitelee. Ole ilmoittamatta, näin olen itse tehnyt. Takana jo monen monta ei-niin-parin-päivän lomamatkaa, enkä varmasti tule jatkossakaan ilmoittamaan. Tulee muistaa, että itse itseään vastaan EI tarvitse todistaa. Joten, ei kannata ilmoittaa lomamatkailusta, eikä ylimääräisestä varallisuudesta, eikä tuloista. Pitää vaan pään kiinni, korkeintaan käy möykkäämässä virastoissa niin ei enää vaadita esim. sossukäynneille, kuten allekirjoittaneen tapauksessa. Eikä ole alennettu tukiakaan.

    • J_Kniga

      Entä jos tuen haluaa katkaista vapaaehtoisesti pidemmän matkan ajaksi (esim. pari kuukautta) ja takaisin tullessa laittaa hakemukset uudestaan. Seuraako tästä karenssia, penalttia vai raipaniskuja?

      • Tuppurainen111

        Miksi haluaisit katkaista tuen? Minä en ainakaan ilmoita edes minnekään kun olen ulkomailla. Terveiset etelän lämmöstä, mieluummin minä täällä elelen kuin kylmässä Suomessa, halvempaakin on...


      • uteleva.akka.vanha

        Tuo kiinnostaa minuakin. Tuskin karenssia tulee, jos on alta 6kk poissa työmarkkinoilta. Yli 6kk poissa ja jokin omavastuu t. karenssi tulee.
        Sitten 300 tmt-pvää täyttyessä..jos laittaisi työnhaun poikki, ettei aktivoida mihkään..ei olisi yhdenjaksoinen tmt enää..pelittääkö?


      • agenttimies

        Aurinkolasit ja peruukki päähän, ettei katukameroista pystytä tunnistamaan, ei kannata puhua naapureille jne.


    • ui9995

      Kannattaa ottaa netposti ja asiointitili käyttöön, niihin tulevat te-toimston ja kelan kirjeet sähköisinä. Voi lukea vaikka Thaimaan aurinkorannoilla.

      • Kysyn.vaan1

        Miten se on mahdollista, entä kirjesalaisuus? Minulla ei ole mitään salattavaa mutta eikö kirjesalaisuus estä tuollaisen sinänsä hyvän palvelun?


    • agenttimies

      Sanoo vaan, että on mamujen sijasta vaihto-oppilaana!

    • agenttimies

      Onkohan kanarialla kelan tai työkkärin sivutoimista, voisi käydä siellä ilmottautumassa, että hyvää matkaa, kun rahat loppuu kiilloittelee kenkiä kadun kulmassa.

    • Ei.onnistu.Kela.huomaa

      Kaikkien ulkomaille lähtevien tiedot annetaan reaaliajassa Kelaan joka tarkistaa saako lähtijä Kelan etuuksia. Kun huomaavat lähtijän joka etuja saa laitetaan tuet heti poikki.

      • df454

        Ei mene tuet poikki jos ei typeryyttään mene lörpöttelemään kelaan tai te-toimistoon.


    • Te-virkailija

      Tulevat kyllä saamaan kiinni, jos ei ilmoita lomamatkastaan.Kyttäys on nykyään tehokasta jos on puhunut lomastaan jollekkin niin kiinni jää, ellei sitten ole ollut puhumatta kellekkään.Kyttäävät nykyään sosiaalisen median kautta ja pankkitiliä tarkkaillaan, kannattaa käyttää lomallaan vain käteistä.Valehdella kannattaa esim. sukulaisille mennä lomalle vain kotimaahan, sillä kateelliset sukulaiset narauttavat usein, vaikka sitä ei uskoisi, niin suku on aina pahin.Niin ja naapurit iskevät juuri silloin kun ei odota.

      • kaikkeakanssa

        Tarkkaillaan pankkitiliä? Joku on vainoharhainen.
        Sitt jos ttt:a haet, tarvii viedä tiliotteet sossuun. Ei työkkäri ole kiinnostunut kenenkään tileistä. Miten ne naapurit t. sukulaiset narauttaa, kun nykyään saa matkustaa työtönkin?


      • n999

        Ostitko jo foliohatun? Ja varmasti käteisellä??


    • IPJääLokiin

      Jos lukee työkkärin tietojaan ulkomailta, niin IP paljastaa, että ollaan ulkomailla. Saattavat jopa seurata miltä paikkakunnalta Suomessa tietoja on katsottu.

    • eihätiä

      6v. anssilla ja kerran v. olen sinne soittanut. Jos vaikka olet pidempäänkin niin ei koira perään hauku. Jätä puhelimesi jollekin luottoystävälle joka vastaa sinuna jos sieltä soittavat uusiakseen sen hakemuksesi.Jos olet anssilla niin tuskin mitään tyrkyttävät, eihän niillä ole mitään oikeita töitä. Ne menee piilopaikkoina kaverilta-kaverille periaatteella.

    • Walruus

      Rikollista tänä aikana jo suunnittelukin .

    • apgvasdg

      Aloitus on trolli. Ei työttömällä ole varaa kolmeksi viikoksi lähteä kaukomaille. Jos puoli vuotta säästää voi päästä 2-3 päivän hotellilomalle Tallinnaan.

      • lotossakinvoittaajoku

        Ei kaikki työttömät ole pers-aukisia (niinkuin sinä). Jollakulla on jäänyt työssäollessa jotain tilille, kun ei o ryypänny kaikkea. Joku on myynyt mökin tai vaihtanut asunnon pienempään. Jos keski-ikäisiltä on lapset lähteneet ja toinen on työssä, kyllä siinä molemmat voi syödä hyvin, kuten meillä.


      • 9b3-

        Pimeillä töillä ja tuilla pärjää hyvin, on varaa käydä Tallinnassa monta kertaa ja etelässäkin pari kertaa vuodessa. Täytyy vain vähän kikkailla jos osaa. Kaikki ei osaa.


      • menii
        lotossakinvoittaajoku kirjoitti:

        Ei kaikki työttömät ole pers-aukisia (niinkuin sinä). Jollakulla on jäänyt työssäollessa jotain tilille, kun ei o ryypänny kaikkea. Joku on myynyt mökin tai vaihtanut asunnon pienempään. Jos keski-ikäisiltä on lapset lähteneet ja toinen on työssä, kyllä siinä molemmat voi syödä hyvin, kuten meillä.

        eipä tod. ole työttömät persaukisia, ainakaan kaikki.Olin 6v.anssilla ja hyvin tulin toimeen, jäipä ihan säästöönkin, jo töissä säästettyjen päälle, tietty.Velattomt talot ja autot ym .Lotossa en ole voittanut mutta töitä tehden kyllä rahaa karttuu kun ei pillaa kaikkea heti saatuaan.Mitkään matkat jonnekin ei ole ongelma, vaikka maailman ympäri, mutta kissaa emme jätä kenenkään hoiviin ja hankalaa mukana olla kun on kaiken maailman karantenit joka maassa tavallaan.Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa järjestää.
        Työttömyyteen kannattaa jokaisen varautua ja säästää muutaman vuoden palkkaa vastaava summa varalle, jos jotain sattuu. Ja kyllä sattuu, ennemmin tai myöhemmin, joten ,ei vara venettä kaada.
        Ei maistu viina, ei sätkä, hyvistä raaka-aineista itsetehty ruoka kylläkin.Talo myydään kun ei enää jaksa ylläpitoa hoitaa, ei aiemmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe