autonvuokraus espanjassa

pikkukinneri Yaris

Ihmettelen yariksen takajarruja niissä on jarrurummut takana eli 80 luvun tekniikkaa,Kinneri oli ihan uusi,onko suomeen tuoduista sama vanha tekniikka.olipa muutenkin karmea ajettava.

9

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yarppakuski

      On. Tietty varustetasoissa on eroja, kalleimmassa tasossa on sitten levyjarrut takanakin.

    • Cosinus Hyperbolicus

      "Ihmettelen yariksen takajarruja niissä on jarrurummut takana eli 80 luvun tekniikkaa"

      Miten niin muka 80-luvun tekniikkaa? Modernin rumpujarrun kehitti herra Renault vuonna 1902 eikä se ole sen jälkeen juurikaan muuttunut mihinkään. Täsmälleen samana vuonna patentoitiin myös ensimmäinen levyjarru. Eli kumpikin nykyisin käytössä oleva jarrutyyppi on yli sata vuotta vanhaa tekniikkaa.

      Rumpujarru on levyjarruun verrattuna ominaisuuksiltaan täysin ylivertainen yhtä seikkaa lukuunottamatta: rumpujarrun lämmönsiirto on huono. Siirtyminen levyjarruihin johtui siitä, että liikennenopeudet ja autojen massat kasvoivat. Näin myös jarrujen lämmöntuotto kasvoi niin suureksi, että rumpujarrut kuumenisivat liikaa. Jouduttiin siis pakon edessä siirtymään hyvästä rumpujarrusta paljon surkeampaan levyjarruun, joka on kalliimpi valmistaa, kuluu nopeammin, vaatii enemmän huoltoa, on alttiina lialle, kosteudelle ja korroosiolle, jumittaa, laahaa, täristää, vinkuu ja ujeltaa MUTTA jäähtyy paremmin... Nykyisillä nopeuksilla rumpujarruja voidaan valitettavasti käyttää vain kevyissä ajoneuvoissa (Yaris, Polo jne..) ja niissäkin vain taka-akselilla.

      • se sama espanjassa

        Koska 1990 ostamassani autossa oli levyjarrut. Eikä sen koommin ole ollut missään rumpujarrut. Olet oikeassa siinä mielessä että Mäkautokin pysähtyy kun jalalla jarruttaa. Eli sopii hyvin Variksen varusteisiin.


      • Cosinus Hyperbolicus
        se sama espanjassa kirjoitti:

        Koska 1990 ostamassani autossa oli levyjarrut. Eikä sen koommin ole ollut missään rumpujarrut. Olet oikeassa siinä mielessä että Mäkautokin pysähtyy kun jalalla jarruttaa. Eli sopii hyvin Variksen varusteisiin.

        "Koska 1990 ostamassani autossa oli levyjarrut. Eikä sen koommin ole ollut missään rumpujarrut"

        Meillä on tällä hetkellä toisena autona vuosimallia 2011 oleva VW. Siinäkin on takana rumpujarrut. Auto on haettu itse Saksasta viime kesänä.

        Minulla on ollut lukuisia eri autoja vuosimallista -80 eteenpäin ja vaihtelevasti ollut joko levyt tai rummut takana. Minkään auton rumpujarruihin ei ole koskaan tarvinnut tehdä minkäänlaista remonttia. Levyjarrujen kanssa sen sijaan on ollut suuria ongelmia. Jarrusatulat jumissa, levyt kieroja, jarrut puoltavat ja täristävät, jarrut laahaavat, levyjä ja paloja kuluu, liukujen suojakumit rikki, sylinterit jumissa, käsijarru jäätyy levyjarrullisissa autoissa jne... Eräässä saksan ihmeessä piti aina käydä ennen katsastusta pajalla "herkistelemässä" levyjarrut. Muuten ei ollut toivoakaan päästä katsastuksesta läpi, koska jarrut puolsivat ja teho oli heikko.

        Nykyisessä Yariksessa on 250tkm mittarissa ja jarrurumpuihin ei ole kajottu muuten kuin silloin tällöin avattu ja puhdisteltu jarrupölyt pois sekä mittailtu kulutuspintoja, joita on vielä varsin runsaasti jäljellä. Rumpujarru kestää lähes huoltovapaasti sen, mitä itse autokin. Toista se on levyjarrujen kohdalla.


      • Kokemustaon

        Asentajana toivoisin: saataispa takaisin ainakin takapäähän ja nimenomaan käsijarruille rummut. Ei aina tarvitsisi taistella jumiutuneiden käsijarrujen kassa (etenkään saksanihmeiden kanssa).


    • drumbrakes

      En ole Toyota-mies, mutta kyllä pieneen autoon takana olevat rummut ovat asiaa. Ovat toimintavarmat ja riittävät hyvin pysäyttämään, varsinkin kun ne etupyörien levyt kantavat päävastuun. Ja itse asiassa noita rumpujarruja voisi olla vähän isommissakin peleissä, levyt ovat alemman keskiluokan autoissa ihan turhat, sportteja lukuunottamatta.

      • Tosielämän_Uuno

        Asian ytimeen. Meillä nimenomaan haluttiin valita malli jossa on rumpujarrut. Eivät juutu, eivätkä laahaa, toisin kuin levyjarrut. Yariksen rumpujarrujen vuosihuolto on helppo. Puhallus paineilmalla ja siinä se. Toyotan levyjarrut ovat yhtä loputonta painajaista verrattuna rumpujarrujen huollon helppouteen.


      • fkjsdlkgjeojre

        Pidä ainakin hengityssuojain päässä jos puhaltelet paineilmalla niitä jarruja. Suositeltavampaa olisi käyttää varsinaisia jarrukliinereitä ettei haitallinen jarrumateriaali pölise ympäriinsä.

        No varsinaiseen aloittajan asiaan, joillakin tuntuu olevan kuvitelmana että kun levyjarrut tms. ovat uudempaa tekniikkaa niin ei voisi enää tulla vastaan "vanhempaa" tekniikkaa. Asia nyt vaan on niin että näitä ei käsitellä "uudempana tai vanhempana" vaan hinnan mukaan kalliimpana tai halvempana tekniikkana ja pikkuautoon pyritään valitsemaan edullisempia ratkaisuja koska niistä ei jää paljoa voittoa käteen.
        Lisäksi pikkuauton paino on pienempi kuin suurempien ja rumpujarrut ovat ominaisuuksiltaankin täysin riittäviä taka-akselille jolla ei jokatapauksessa voi olla kovin paljon jarruvaikutusta koska jos takapyörä lukkiutuu, pito menetetään ja auto lähtee sivuluistoon. Jo ennen ABS-aikaa takajarruille oli usein paineenrajoitusventtiilejä jolloin varmistettiin että ne lukkiutuisivat vasta kaikkein viimeiseksi erittäin suurella poljinvoimalla.
        ABS-aikana tietysti periaatteessa voi sallia enemmän jarruvoimaa taka-akselillekin kun lukkiutuminen estetään.


    • TheOtus

      Tätä se on kun ei tiedetä tekniikasta mitään... Kaiken pitäisi näemmä olla mahdollisimman monimutkaista ja "uutta" vaikka käytännön ominaisuudet siinä samalla kärsisivätkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe