Surettaa veronmaksajien puolesta

jälkipolvi

On ilmeisesti niin, että kunnassa on "hys hys hiljaa hyvä tulee" linja vai onko? Ainakin olisi varaa saada tänne palstalle jokunen riimi ja arvio kunnan nykyisestä tilanteesta. Vai katsotteko kaikki kuntalaiset, että palsta on arvoton?
Ihmettelen kunnan hallinnon huolimattomuutta rahakirstun hoidossa. Munataan selvät asiat ammattitaidottomuudella. Ihmettelen miksi tällaisia henkilöitä on kuntahallinnossa virassaan?
Kuka on suojelusenkeli näille munaajille, että kerran vuodessa munataan lähes miljoona euroa! Jos kukaan ei purnaa moisista niin luulevat vielä, että se on sallittua! Missä aijotte munata ensivuonna?
Alla lainaus veronmaksajien mielipiteistä josta moni on samaa mieltä:

Etelä-Saimaasta poimittua:
juoruko
Joku se osasi jo jossain juoruta, että valtuuston puheenjohtaja ja kunnanjohtaja ei olisi enää edes puheväleissä. Jos juoru pitää paikkansa niin kannattaiskohan nuo puhevälit laittaa kuntoon, eipä siinä oo helppo töitä tehdä jos puhumaan ei pysty.

onneksi jo entinen kuntalainen
Kunta on todellakin epäpätevien, vastuuttomien ja epävarmojen ihmisten käsissä tällä hetkellä - kukaan ei varmasti tästäkään ota minkäänlaista vastuuta; kunnan alasajoa varmasti ja nopeasti jos johto ei vaihdu osaaviin henkilöihin. Todella noloa toimintaa entisessä hyvinvoivassa kunnassa, nykyisin täydessä kaaoksessa olevassa sähläyskunnassa. Olisiko nyt tässä taas kerran tilaisuus kunnan johdolla punnita osaamisen tasoaan ja uskaltaa tarkastella itseään hieman krittisemmin peilistä?

20

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuiva

      Vaihtoon koko porukka, vielä kehtaavat omien virheittensä takia nipistää tärkeimpien kansalaisten (lasten ja nuorten) eduista

      Häpeällistä...

    • jälkipolvi

      Kiitos nimimerkille nuiva, että uskalsit kommentoida palstalla!
      Onko Luumäellä joku mafia?
      Täällähän oli joku ampumistapauskin liittyykö se kuntahallinon väkevään yrittämiseen, ei kait mafiosot ole pesiytynyt kuntahallintoon?

      Onko töpeksimisellä yhteyttä siihen, että kuntahallinnossa ei ole "päteviä" hallinnon hallitsevia kansalaisia. Valtuustossa ja hallituksessa, kun istuu vain tavallisia duunareita, muutama yrittäjä ja Metsäkallio (pelimies). Ymmärtävätkö kaikki edes mistä on kysymys?

      • nuiva

        Ei todellakaan ole pätevää väkeä kun ei osata edes kansalaisille kysymyksiin vastata.

        Nytkin kun Kirkonkylän koulua koittaneet lakkauttaa niin keskusteluillassa ei edes lautakunnan pj osannut kertoa kansalaisille että mistä ne säästöt mukamas tulisi :)


        Paljon puhutaan ja päätetään ilman että asioista otetaan oikeasti kunnolla selvää.

        Tokihan siellä muutama fiksun oloinen ihminen on, mutta yksin voi olla vaikea saada ääntään kuuluviin....


    • Lakitupaan

      Kunnanhallituksenkin pitäisi punnita olemassa olonsa oikeutta, koska ei ole onnistunut virranhaltijoiden valvonnassa. Vastuullisten viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden pitäisi vetää johtopäätöksensä ja erota tehtävistään.

    • pojanpoika Luumäki

      Kiitokset nimimerkki Lakitupa, että avauduit hienosti eikä luumäen kunnan mafia ole sinua nujertanut.
      Olet oikeassa mainitessasi kuntahallintoon liittyvästä ongelmasa.

      Kuntalaisten kannattaisi kääntyä varmaankin K.Metsäkallion puoleen ja ahdistaa häntä jonkinlaisen ajojahdin järjestämiseen.
      Syyllisethän täytyy häätää kuntahallinnosta jotta luottamus palautuisi.

      • huokaus1

      • Luumäenpoika

        Pitihän se kokeilla, että tiedääkö kunnassa kukaan minkälainen pukki kaalimaalla häärää. Harmi vain, että joku on aina se vastuuton sielu ja maksattaa omat kulunsa toisilla. Sanovat kuntaa rikkaaksi tällä menolla se ei kauaa sitä ole. Pitäisi löytää ammattiosaajia eikä oman edun tavoittelijoita.

        http://www.esaimaa.fi/Online/2015/01/27/Luumäen kunnalla edessä kipeät säästötalkoot/2015118546671/4

        - Metsäkallion mielestä kunnan rahastoissa olevat varat pitää käyttää investointeihin. Käyttötalouden vajeita niillä ei pidä paikata.
        -  Kunnan rakenteet pitää saada kuntoon. Me emme voi syödä enempää kuin tienaamme. Rahastojen käyttäminen käyttömenojen paikkaamiseen on tuhon tie, hän sanoo


      • DipIns

        En luota.


    • Lampaat herätys

      Nyt nähdään, onko harhaanjohdetuilla uskallusta ja taitoa haastaa heidät pettäneet.

    • Ex-kuntalainen

      Tämänhetkisen valtuuston aikanahan kaikki on mennyt metsään. Kun siellä istuvat vain ne oman edun tavoittelijat. Kuntalaisten edusta viis, jokainen sisimmässään ajattelee. Veroprosentti nousee kohisten, väki vähenee, eikä mikään ihme. Palveluita ajetaan alas, viihtyvyyteen ei panosteta (suunnitelma on kyllä - lojunut pöydällä jo vuosia), joukkoliikennettä supistetaan (kukaan ei ihan tosissaan aja Taavetin juna-asemaa takaisin) jne... Eikä tuokaan mikään ihme ole, sillä eihän mihinkään ole enää varaa, kun kaikki käytettävissä olevat varat menevät / ovat menneet kalliisiin töppöihin ja nykyvaltuuston viihtyvyyteen...

      • Karkkiakans

        "Tämänhetkisen valtuuston aikanahan kaikki on mennyt metsään. Kun siellä istuvat vain ne oman edun tavoittelijat"

        Ettenkö sanoisi Metsään ja Kallioon voi voi kuinkas nyt kävikään
        Ettei vain edestä syömätön leipä miten se menikään vai vanhat synnit suomeksi sanottuna?

        Revi siintä perkele.


    • Tipaton_inssi

      Luumäelle muualta muuttaneet luulevat olevansa perusluumäkeläisiä parempia yli-ihmisiä.

    • niinhän se yleensä on pienessä pitäjässä missä kaikki tuntee tavallaan toisensa, vaikeista asioista päättäminen on erittäin kiusallista ja hankalaa eikä mitään negatiivista päätöstä uskalleta tehdä. Kunta on kriisissä ja on varaa pitää homeisia kyläkouluja vajaakäytöllä lasten terveyden ja veronmaksajien kustannuksella (nytkin kunta maksaa 1 000 000e ylimääräistä siitä lystistä ettei uskalleta arkaan asiaan puuttua). Kannuskosken koulun jatkon vielä ymmärtäisin mutta kirkolta ei ole pitkä matka Taavettiin ja koulussa hometta, joten mikä siinä on niin vaikea käsittää että joskus siitä joudutaan joka tapauksessa luopumaan. Parempi ajoissa kuin liian myöhään.

      • huokaus2

        Sinuna ottaisin vähän paremmin asioista selvää ennen kuin alkaisin tänne kirjoittelemaan.


    • EräsErkki

      "" Parempi ajoissa kuin liian myöhään.""
      Toivoinkin palstalle jotain tällaista. Käyttäkää ihmeessä hyvät kuntalaiset hyväksenne tällainenkin kommunikoinnin muoto kuin suomi 24
      näkemyksiä ja kokemuksia voi kirjoitella ihan vapaasti nimimerkillä!
      Siintä se kerä alkaa purkaantua, kun purkaamaan aletaan.
      Lisää, lisää tätä.

      • mie sentään olen omalla profiilillani mutta sinä olet vai arkajalka joka esiintyy nimimerkin takaa "piilossa". Ja onhan perustuslaissa sanonta että suomessa on sanavapaus. Ottaisit itse asioista selvää (sen osalta). Kiitos ja näkemiin.


      • rikkasilmässä
        hoitsukundi kirjoitti:

        mie sentään olen omalla profiilillani mutta sinä olet vai arkajalka joka esiintyy nimimerkin takaa "piilossa". Ja onhan perustuslaissa sanonta että suomessa on sanavapaus. Ottaisit itse asioista selvää (sen osalta). Kiitos ja näkemiin.

        On se vaan niin että pikku kunta niin on näitä hyväveli ihmisiä ja jotka aina luulevat olevansa yli-ihmisiä, että tietävät kaiken........edestä löytyy syömätön leipä...........
        Kunnan työntekijöistä osa on selvästi pätemättömiä, miksikö? Mieti sitä.........

        Laske paljonko on tukiaisista ja budjettivajeesta johtuen on maksettavaa tullut epäpätevien ihmisten takia? Tienaisitko päiväpalkkas häh?

        On epäoleellista onko palstan kirjoittelija tuttu vai herra x:n tuntematon, asiat eivät sitä näe eivätkä muutu!


      • rikkasilmässä kirjoitti:

        On se vaan niin että pikku kunta niin on näitä hyväveli ihmisiä ja jotka aina luulevat olevansa yli-ihmisiä, että tietävät kaiken........edestä löytyy syömätön leipä...........
        Kunnan työntekijöistä osa on selvästi pätemättömiä, miksikö? Mieti sitä.........

        Laske paljonko on tukiaisista ja budjettivajeesta johtuen on maksettavaa tullut epäpätevien ihmisten takia? Tienaisitko päiväpalkkas häh?

        On epäoleellista onko palstan kirjoittelija tuttu vai herra x:n tuntematon, asiat eivät sitä näe eivätkä muutu!

        no mie en ole kunnan poliittisella kartalla millaan tavoin, en myoskaan kunnan palkkalistoilla tai edes koko kunnassa toissa. Miulla ei ole mitaan kontakteja kunnan poliittisiin paattajiin joten kerron vain ja ainoastaan oman henk.kohtaisen nakemyseni.


    • Onko_käärme_jo_pyssyssä

      Huvittaa ja surettaa, miten kyläkoulujen lakkautuksia on ajamalla ajettu virkamiesten taholta.
      Ensin rakennetaan Taavettiin tilat oppilaille ja sitten painostetaan luottamusmiehet hyväksymään virkamiesten suunnitelmat ainoana vaihtoehtona. Kirkon koulun konsultilta (joka teki tietysti tilaajan haluaman tuloksen) tilatulla kuntoselvitykselläkin olisi tiloja kunnostettu jo kovasti. Nyt vuosikorjauksetkin on jätetty tekemättä vuosikausia, jotta koulun lakkauttamisen perustelu huonolla kunnolla olisi helpommin perusteltavissa.
      Asian valmistelu ei ole ollut avointa, vaan tarkoitushakuista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe