työtarjous, auttakaa

laintulkinta

Matka työpaikalle 10km suunta. Ei liikenne kelpoista autoa, kouluaikoina kulkee bussi mutta sillä ei ehdi työhön eikä työstä kotiin. En kykene kävelemään/juoksemaan niin kovaa että selviäisin työmatkoista alle kolmessa tunnissa per päivä,
Laki sanoo että julkisilla kulkiessa työmatka-ajan (3h) ylittäessä voi kieltäytyä työstä.
Kävely ei kai ole kuitenkaan julkista liikennöintiä..
Tuleeko karenssi jos kieltäydyn työmatkan aikaan kulutetun ajan perusteella,
En löytänyt työministeriön ohjeistuksesta minkä matkan työtön pystyy kulkemaan jalan 1,5 tunnissa suuntaan.

26

1168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvoa ojentava.

      Sinun kannattaa mennä töihin. Menet tietysti myöhässä ja jos mahdollista, otat liikennöitsijältä todistuksen, millaisia vuoroja he ajavat.
      Työnantajalle kerrot tilanteen, että sinun on saatava liukuva työaika ja et pysty tekemään kuin pätkä töitä bussiaikataulujen mukaan. Otat todistuksen myös työnantajalta, mitä mieltä se on, että sinulla ei ole mahdollisuutta hoitaa velvoitetta johtuen julkisten kuljetusten huonoista aikatauluista.
      Ainakaan karenssia ei pitäisi tulla ja tarvittaessa pyydä työnantajaa purkamaan työsuhde. Itse älä kieltäydy missään tapauksessa, vaan "vaadi" että sun on saatava pitää se työpaikka.

    • pyörällä

      Polkupyörällä nyt tuomoisen matkan kulkee.

      • jhgfchjhc

        Ja talvella hiihtäen.


    • Byro B

      Haet vaan sitä paikkaa, jos olet hakukomennon saanut.
      Todennäköisesti ei tarvi haastatteluunkaan mennä. Jos satut pääsemään haastatteluun, kerrot kulkemisvaikeudet työnantajalle. Hän ei valitse kulkuvaikeuksia omaavaa hakijaa sitten vissisti!

      Tuo hakukomento on lähtenyt sadoille muillekin.

    • matka taittuu

      Hanki tai varasta, tarkoitin tietenkin lainaa potkukelkka talveksi. Laita pyörät alle loppukeväästä.

    • Ei mitään hätää

      Tuota samaista paikkaa on "tuputettu" varmasti usealle kymmelelle (ellei sadalle) toisellekin työttömälle, joten tuskinpa tulet valituksi, vaikka sitä haetkin. Normaalisti hakemus menemään, mainitset saaneesi te-toimistosta työtarjouksen ja että paikkaa on pakko tästä syystä hakea. Haastattelussa tuot esiin kulkemisvaikeudet, jos nyt edes haastatteluun asti tulet valituksi.

    • rtgrtbr

      Oho että oikeen 10 km päähän joutuisi menemään töihin. Jo on virkaloiset taas työttömän pistänyt ahtaalle. Ny pitäs antaa pataan.

    • fsdfsdfsdfsf

      Siis sulle on jo tarjottu työsopimusta? Onko työnantaja tietoinen liikenneyhteyksien vaikeudesta. Miksi työnantaja tarjoaisi sinulle työsopimusta, jos hän on tietoinen ettet pääse töihin kulkemaan.Fillarilla kai pääsee paitsi umpihangessa mutta sitten sukset alle, sanois vitsailija.
      Monesti nykyään ainakin meillä päin on mo.fi-ilmoituksissa hankalissa paikoissa liikenneyhteyksien takia sijaitsevien työpaikkojen ilmoituksissa sanottu: Julkisten liikenneyhteyksien puutteen vuoksi, pitää olla oma auto.

      Tuskin työnantaja haluaa tyyppiä, jolla ei ole mahdollisuutta tulla työpaikalle varmasti joka päivä ajoissa.

      Jos se on vain työtarjous työkkäristä, niin haet, mutta sanot, että olet julkisten liikenneyhteyksien käyttäjä, ei omaa autoa (tai ajokorttia jos sitä ei ole).

    • voi hyvänen aika

      Tähänkö yhteiskunta on mennyt, että on pakko lähteä umpihankeen tiettömien taipaleiden taa töihin. Ennen ei olis tullut kuuloonkaan tuommoinen.

      • tukkijätkää

        ei todellakaan


      • lumikenkä

        Vai umpihankeen tiettömien taipaleiden taa! Miten muut sitten sinne pääsevät? Lumikelkalla vai hiihtäen?


    • NoHotWheels

      Tässä samassa tilanteessa minua uhataan työttömyysturvan katkaisulla koska en voi ottaa työtä vastaan 80km säteellä. Uhkaavat myös takaisinperinnällä.
      Julkiset eivät kulje, kaupunkiin on matkaa yli 10km, ajokorttia ei ole.
      Enkä saa lainaa pankista ilman töitä eli säännöllisiä tuloja jotta saisin kortin ja auton.

      Sossu tulee näissä nykyään mukaan kuvioihin koska vuoden alusta kotikunta ja Kela maksavat 50/50 työttömyysturvan. Siellä vaikuttavat tottakai mahdollisen puolison tulot sitten, olipa ne mitä vaan niin todennäköisesti tyhjän päälle jää.
      Mistäs sitten säästää ajokorttiin, kaikki vapaa-aika ruinattava säännöllisiä julkisia asuinpaikan ohi?

    • vautiin

      Osta halpa mopo tai polje.

    • 1212

      no voi sun....itse olen ikäni käynyt töissä 12km päässä kotoa, ihan tyytyväinen olen ollut sekä matkaan että työhön sekä varsinkin siitä saatuun palkkaan.....kohta 40vuotta.

      • arvokas

        Kuinka kuljet pyörällä rännässä tai auraamattomilla teillä? Ja kun vierestä ajaa jotkin autot 100km tunnissa. Entäskun tiet ovat jäätä, edellisenä päivänä ollut plussakeli ja yöllä jäätynyt.olen itsekokenut muutaman kerran ja kaatunut pari. Onneksi ei auto tullut juuri silloin. Aloittajan kannattaa miettiä siis myös turvallisuuttaan, ei vain kuunnella muiden pakottamista. Et ole rakas näille kirjoittajille mutta jollekkin muulle olet, hän luultavasti estää sinua vaikka muut eivät.

        Minulla matka 20km lähimpään potentiaaliseen työalueeseen, auto miehenkäytössä ja bussit ei kulje. Rukoilen ettei käsky käy koska mieheni estää minua talvella lähtemästä noin hurjalle työmatkalle.


      • nasrat

        Kyllä tuommoisella maastopyörällä pystyy muutaman sentin lumessakin polkemaan ja nastarenkaita on 240 kpl nastoillakin.


      • arvokas

        Kaupungissa varmaan toimiikin tuo nastarenkaat (hyvä ehdotus muuten) kun tiet sentään aurataan heti aamuyöllä. Täällä maaseudulla ainaskin on tiet tosi huonossa kunnossa ja lunta voi olla tiellä joskus sateiden jälkeen yli 10cm ja loskakelillä se on sellaista liukasta velliä. Myös jäätä on täällä monesti ja suuret urat. Tie on myös täynnä ylä- ja alamäkiä sekä äkkimutkia joiden takaa ei autoilija näe pyöräilijää eikä pyöräilijä autoa. Autot ajavat kovaa ainakin täällä. Minua pelottaisi lähteä ja tiedän että mieheni olisi myös peloissaan eikä suostuisi tuohon. Työkkärille ja muille vieraille ihmisille ei minun henkeni ja terveyteni merkkaa mitään... he ajattelevat omia läheisiään, itseään ja rahojaan. Eivät vieraan ihmisen terveyttä. Minulle oma terveyteni on kaikki kaikessa ja minullakaan ei ole rahaa eikä tahtoa vain "velvollisuuden" vuoksi yhteiskuntaa kohtaan istua loppuelämääni pyörätuolissa. Eri asia jos työmatka olisi vain muutama kilometri, senhän silloin kävelisikin. Kesällä pyöräilisi. Kesällä onnistuisi pidempikin matka pyörällä kuin 10km kunhan työ itsessään ei sitten olisi todella rankkaa fyysisesti. Ja tietenkin ymmärrän, että talvessa suurin osa päivistä on pyöräiltäviä, on tiet aurattu, ei loskaa taikka jäätä ja nastarenkaat alla. Mutta on myös liian monta päivää sellaista jolloin ei ole. Miten silloin kulkee, jos johonkin sitoutuu?

        Ajoin joskus vielä asuessani kaupungissa ja sinkkuna ollessani 5km työmatkan talvella pyörällä. Vaikka olin kaupungissa niin kaaduin silti talvessa aina pari kertaa. Kerran pyörä ei jarruttanutkaan liukkaalla ja luisuin loivaa mäkeä pyöräni kanssa alas n. 100 metriä kunnes pakko oli kaatua koska edessä oli autotien ylitys. Kaaduin ja olkapääni meni sijoiltaan sekä niskani kipeytyi niin etten voinut tehdä töitä pidempään aikaan. Toinen tilanne oli kun vain käännyin risteyksestä niin pyörä luisui alta ja tällä kertaa vain kipeydyin.Silloin oli myös loskakelipäiviä jolloin loskaa oli ainakin 10cm tiellä ja pyörä ei kulkenut ollenkaan, joten jouduin taluttamaan koko matkan.

        Nyt minulla on muutakin kuin itseni, myös mieheni jonka vuoksi elän. Jossain pitää raja kulkea ja minulla se menee tässä.

        Kyllä, tämä aihe koskettaa minua, sillä pelko itsensä vaarantamisesta on osa jokapäiväistä elämääni työkkärin vuoksi.


      • NäinOulussa

        Tervetuloa Ouluun katsomaan niitä "aamuyöstä aurattuja katuja".... voin kuule kertoa, ettei niitä ole aurattu vielä iltayöstäkään...


      • 1201
        NäinOulussa kirjoitti:

        Tervetuloa Ouluun katsomaan niitä "aamuyöstä aurattuja katuja".... voin kuule kertoa, ettei niitä ole aurattu vielä iltayöstäkään...

        ja kotkassa ei vielä seuraavana päivänäkään....asuntokatu lähes keskustassa.


      • KeskustassaAsun
        1201 kirjoitti:

        ja kotkassa ei vielä seuraavana päivänäkään....asuntokatu lähes keskustassa.

        Jos totta puhutaan, niin nuo Oulun kadut on ollu tuossa kunnossa jo pari kuukautta.... jospa nuo tuosta juhannukseen mennessä sulais.


    • Bussieikulje

      Kiinnostais tietää mitä sanoo laki siihen,jos ei julkiset kulje eli ei pääse työhön vaaditussa ajassa. Voiko kieltäytyä vastaanottamasta työtä?

    • 1212

      eipä ole julkiset kulkeneet sopivilla ajoilla mullekaan, koskaan.3eri bussilla olisin joutunut mennen tullen kulkemaan tuota 12 km matkaa ja aikaa olisi mennyt vajaa 3 tuntia/sivu, kun ei toiselta autolta toiselle päässyt ilman yli 30min odottelua.Eipä muu auttanut kuin omalla autolla kulkea, joten ei tärväänny aikaa kuin 10min kotiovelta työpaikan ovelle.

    • työtön_numero_555555

      10 km on yllättävän pitkä matka, jos sen aikoo kulkea julkisilla ja sellainen on tarjolla. Asun noin 7 km päässä Vaasan keskustasta. Täältä kulkee paikallisliikenteen bussi, joka ajaa läpi kaikki mahdolliset pikkutiet. Keskustassa ollaan 30 minuutin kuluttua. Kävelymatka bussipysäkille ottaa noin 10 minuuttia ja pitkästä reitistä johtuen bussi tulee milloin sattuu, joten usein bussipysäkillä odotteluun hupenee 10-15 minuuttia.

      Minut passitettiin aktivointityöpaikkaan, johon täytyi kulkea kahdella bussilla. Ensin keskustaan ja sieltä toisella bussilla perille ja lopuksi lyhyt kävelymatka. Keskustassa täytyy odottaa 10-20 riippuen siitä, paljonko ensimmäinen bussi on myöhässä. Yhden kerran bussi oli niin paljon myöhässä että kävelin toisen bussin kulkeman reitin.

      Perillä olin yleensä 1h 10min sen jälkeen, kun lähdin kotoa, vaikka matkaa on alle 10 km. Sen päälle 30 minuutin odottelu, että työaika alkoi. Työmatka taittuu polkupyörällä runsaassa puolessa tunnissa, mutta talvella tiet hoidetaan niin huonosti, että julkinen on ainoa vaihtoehto.

      • Seebiax2

        Vaasassako ei ole taksiautoja?


    • Seepiax

      miten paljon aikaa siihen matkaan kuluu jos käyttää taksia?

    • tyotonjokahaluaatoita

      Älä stressaa tuosta.
      Tee vain hakemus "vasemmalla" kädellä, muttei niin huonoa että ne laittaa sut "näin haet töitä"-kurssille. Kirjoita lyhyesti, äläkä vaikuta mitenkään innokkaalta paikasta. Hakemuksessa ei voi mainita että te-toimisto pakotti tähän paikkaan hakemaan.

      Jos joudut haastatteluun, älä meikkaa, ole homssuisen näköinen, unohda dödö ym. Vastaa kysymyksiin toljottaen haastattelijaa, syö valkosipulia reilusti raakana edellisenä päivänä ym. Et varmasti saa paikkaa. Ilmoita hakemuksessa harrastuksiksi pelaaminen, viininmaistelu, ym.

      Usko pois tuo työtarjous on mennyt monille muillekin. En mainitsisi matkasta mitään hakemuksessa, te-toimisto saataa pistää tuosta karenssin jos se menee heidän tietoonsa. Nykyään on pakko pttaa töitä vastaan paljon pidemmältäkin ja vaikka millä palkalla. Itse olen vuoden sisään saanut useamman työtajouksen naurupalkalla, osa-aikatyönä vielä ja matkaa useammalla kulkuneuvolla 1-1,5 h yhteen suuntaan. Eli saisin kaikesta tästä "ilosta" vieläkin vähemmän rahaa kuin päivärahani jolla en tahdo pärjätä.

      Jos jostain ikävästä syystä saatkin paikan, ole pienimmästäkin syystä sairaslomalla, älä missään tapauksessa sano tai anna ymmärtää ettet työstäsi tykkää (karenssin uhka), ja muista syödä valkosipulia ;)

      Tsemppiä, älä stressaa tosta oikeasti, vaikka tiedän että tällainen holhoaminen ottaa päähän - meitä on niinmonta muuta ketkä on samassa veneessä sun kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe