miksi sony myy niin vähän

ihmetellen

Sonyhan aikoo varmaan kohta lopettaa puhelimien valmistuksen kannattamattomuuden takia (ollut huhua jo uutisissa). Sonyhan tekee paljon laadukkaampia puhelimia kuin samsung niin miksi ihmiset eivät osta sonya? Osaako joku kertoa miksi ämppärimuovi samsung kiinnostaa eikä laadukas sony?

18

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä ja sikäli harmillista kun Sony osasi tehdä ihan hyviä joskin oudon muotoisia malleja joissa ei ole niin paljon turhaa tauhkaa kuin esim Samsungin malleissa.

    • IPonyRiddr

      Samsung on ainoa puhelinvalmistaja, jolle android on ollut voittoisaa liiketoimintaa. Kaikki muut valmistajat ovat tehneet androidilla tappiota. Kiitos tästö kuuluu samsungin suurelle ja tehokkaalle markkinoinnille. Android oli yhtä kuin samsung. Nyt samsunginkin myynti on alkanut putoamaan, mm. s5:en myynti oli samsungille pettymys. Samsung on siirtänyt painopistettä halpoihin ja keskihintaisiin puhelimiin, jossa android tällä hetkellä myy parhaiten. Premiumluokassa ei myy mikään muu merkki kuin Apple.

      Ja kuka hullu ostaa premiumhintaisen ANDROIDIN?
      Tökkivä, buginen, päivittymätön, reikäinen, viirusimuri paska.
      Ja Kiinalaiset tuottaa samanlaista kuraa liukuhihnalla samoista komponenteista puolet halvemmalla. Miksi ihmeessä ostaa premiumhintaista Sonya tai samppaa, kun täälläkin palstan kännynero suosittelee onea tai nexusta. Lisäksi käytettävyys androidin päälle tehdyssä käyttöliittymässä on vähintään huono. Ja jos haluaa muuttaa, niin tilalle joutuu ottamaan mopopojan koodaaman launcherin, ja siitä ne ongelmat vasta alkaa. Bugisen käyttiksen päälle buginen launcher, anteromopopojan unelma.
      Sitten tietenkin vielä päivitykset. Aina saa arvailla, tuleeko uusin päivitys omaan malliin vai ei. Ja milloin tulee. Yleensä google on puskenut jo 2 uutta versiota ulos kun valmistajien puhelimiin tulee päivityksiä. Jos siis tulee.

      Miksi siis hankkia premiumhinnassa lelua, kun oikea puhelinkin on olemassa. Apple. Päivitykset tulee, bugikorjaukset tulee ja puhelimen päivitystuki on tiedossa puhelinta hankittaessa jo. Lisäksi iPhone saa aina parhaisten hiotut ja optimoidut sovellukset.
      Ei Apple suotta ole ainoa puhelinvalmistaja, joka tekee premiumhintaluokassa ainoana valmistajana tällä hetkellä voittoa. Eikä tule markkinoille kiinanpojan vastaavaa kopiota.

      • cukkoo

        Kyllähän Xiaomi on Applen haastaja, ja normaalilla hinnalla.


    • Applen ongelmana on vaan liian rajoitettu käyttis sekä korkea hinta rautaansa nähden. Samalla hinnalla kun saa paremmalla nykyaikaisemmalla raudalla olevia Android malleja joissa on vapaa käyttis jota voi muokata paremmin omanlaisekseen.

      • IPonyRider

        Ja anterolla ongelmana sen liian avoin käyttis, joissa mm. sovellusten käyttöoikeuksia ei voi itse hallita. Sekä tietenkin liian pirstaloitunut laitekanta, jossa jokin sovellus voi toimia yhdessä laitteessa moitteetta ja toisessa taas ei ollenkaan. Sekä tietenkin päivitysten epävarmuus.
        Apple ei tarvitse laitekannaltaan tehokkaimpia laitteita, koska sen käyttöjärjestelmä ja sovellukset optimoidaan olemassa oleville laitteille. Siksi ne toimii ja soi aina. Lisäksi applen sovelluskauppa tuottaa tällä hetkellä kehittäjille parhaiten, joten apple myös saa parhaat ohjelmat.
        Ei apple suotta ole premiumsegmentin kiistaton kuningas. Vai meinaatko, että ihmiset vuodesta toiseen ostaisi kalliita puhelimia, jos ne ei toimisi. Toisin kuten androidilla, jossa ihmiset ovat käytännössä hylänneet kalliimmat laitteet, koska samoja bugisia köpöjä ne on, kuin ne halvat ja keskihintaisetkin laitteet.


    • Voi hallita. Pitää vain olla tuore Android versio.

      • 19+19

        Kerroppa, mistä voi hallita noita sovellusten vaatimia käyttöoikeuksia lollipopissa? Mulla on käytössä kuitenkin ihan tuorein versio 5.0.2.


      • 19+19 kirjoitti:

        Kerroppa, mistä voi hallita noita sovellusten vaatimia käyttöoikeuksia lollipopissa? Mulla on käytössä kuitenkin ihan tuorein versio 5.0.2.

        Android versiossa 4.4.4. Tosin Cyanogenmod kyseessä.


    • pelihullu1

      Verrataanpa hetken aikaa galaxy s5:n ja sony z3:sen eroja.

      Sony z3

      - isompi akku ja testien mukaan reilusti paremmat käyttöajat
      - kevyt android skin ja 1 gb enempi ram muistia.
      - vedenkestävyys korkeammaksi luokiteltu.
      -laadukkaammat materiaalit
      -stereo kaiuttimet edessä.

      Galaxy s5

      Vaihdettava akku
      parempi näyttö (oled)

      Tuo vertailu jo todistaa että samsungin massiivinen markkinoinbudjetti on syy sen menestykseen. Sonylla ei ole rahallisesti muskeleita tuoda laitteitaan esille samallalailla. Sony pistää jo iphonenkin kyykkyyn ominaisuuksilla ja tarjoaa rahoille sitä prenium vastinetta.

    • IPonyRider

      Kannyman:"Voi hallita. Pitää vain olla tuore Android versio."

      Voi voi, ei kait vaan kannyman joutunut turvautumaan nyt valheeseen puolustaessaan androiduskontoaan? Minäkin haluaisin tietää, että mistä niitä sovellusten oikeuksia androidissa hallitaan.

      "Tuo vertailu jo todistaa että samsungin massiivinen markkinoinbudjetti on syy sen menestykseen. Sonylla ei ole rahallisesti muskeleita tuoda laitteitaan esille samallalailla. Sony pistää jo iphonenkin kyykkyyn ominaisuuksilla ja tarjoaa rahoille sitä prenium vastinetta."

      Mutta onhan S5 yli satasen halvempikin kuin z3. Hinta juuri tarkistettu Gigantin sivulta. Sekin vaikuttaa ostopäätökseen. Mutta, totta on että juuri samsungin markkinakoneisto vaikuttaa myyntiin. Se on myös yksi syistä, mikä sai androidin niin suosituksi.

      Laitteistona kyllä molemmat, s5 ja z3 onkin ihan premiumluokkaa, muuta kun se android ei ole. Se on edelleen buginen ja jopa laginen. Jopa G3 lagii androidilla, vaikka LG onkin tehnyt suhteellisen kevyen IU:n puhtaan androidin päälle. Lisäksi et koskaan voi tietää, toimiiko joku sovellus oikein omassa puhelimessa. Esimerkiksi s5:ssä oli ongelmia Polar Beatin kanssa pitkään, kinsa kuumemittari ei toimi nexusten kanssa. Ihan suoraan sanottuna, onhan se ihan yhtä kuraa, jos sovellukset ei toimi. Miksi siis ostaa ja maksaa permiumhintaa laitteesta, jossa sovellusten toiminta on epävarmaa, kun tarjolla on samassa hintaluokassa laite jossa sovellukset toimii varmasti. Etenkin kun tarjolla vielä alkaa olemaan kiinan pingpongeja, jotka ovat hinnaltaan vähintään 1/3 osan halvempia.

      Siksi samsung joutuu siirtymään halpis ja keskihintaisten luurien valmistajaksi ja sony ei myy, koska sillä on vain kalliimman hintaluokan puhelimia. Tällä hetkellä Sonyn 600 euron hintalappu ei kyllä tuo juurikaan hintansa edestä ominaisuuksia lisää esim. honor 6 luuriin, jonka saa kolmellasadalla. Miksi ostaa Sony, kun lähes vastaavan laitteen saa puoleen hintaan?

      Itse ainakin jos androidin hommaan, niin max.hinta on 300 ja jos kalliimpaan luokkaan mennään niin sitten valinta on saman tien iPhone.

    • rohvessori..

      Samsungilla on todella laaja valikoima suosittuja android malleja low end malleista high end malleihin:tähän kun lisätään Samsungin mahtavan markkinakoneiston mainos rumba niin ei ole ihme että Samsung on niin suosittu tänä päivänä.Tosin se kuuluisa tauhka on aiheuttanut jo sen että alaspäin tullaan melekin ryminällä.Tästä on hyötyny vain Apple.

      • tietäjä.1

        Ei ole tauhkan syy vaan muovisen rakenteen joka ei ole muuttunut miksikään usean vuoden aikana. Ihmiset vaan kyllästyy ja haluaa vaihtelua.


      • tietäjä.1 kirjoitti:

        Ei ole tauhkan syy vaan muovisen rakenteen joka ei ole muuttunut miksikään usean vuoden aikana. Ihmiset vaan kyllästyy ja haluaa vaihtelua.

        Ei ole muovinen rakenne syynä. Se kestää yhtä hyvin kuin metallinen tai alumiininen rakenne.


      • tietäjä.1
        kannyman kirjoitti:

        Ei ole muovinen rakenne syynä. Se kestää yhtä hyvin kuin metallinen tai alumiininen rakenne.

        Kyllä siitä muovisuudesta varsinki kalliissa S sarjassa silti valitetaan paljon enemmän kuin tauhkasta. Tauhka tuntuu olevan pelkästään nörttien ongelma.
        Nythän Samsung on alkanut muuttamaan linjaansa ja alumiinirakenteiset uutuudet korvaa muoviset.


      • tietäjä.1 kirjoitti:

        Kyllä siitä muovisuudesta varsinki kalliissa S sarjassa silti valitetaan paljon enemmän kuin tauhkasta. Tauhka tuntuu olevan pelkästään nörttien ongelma.
        Nythän Samsung on alkanut muuttamaan linjaansa ja alumiinirakenteiset uutuudet korvaa muoviset.

        Ei se muovisuus paljon haittaa. Pääasia on että kestää.


      • tietäjä.1
        kannyman kirjoitti:

        Ei se muovisuus paljon haittaa. Pääasia on että kestää.

        Useampia se silti haittaa ainaki kalliimman hintaluokan puhelimissa vaikka se onki kestävää. Alumiini vaan tuntuu kädessä arvokkaammalta ja näyttää laadukkaammalta. Sen on vihdoin Samsungikin ymmärtänyt ja hyväksynyt.


    • pelihullu1

      "Tosin se kuuluisa tauhka on aiheuttanut jo sen että alaspäin tullaan melekin ryminällä.Tästä on hyötyny vain Apple."

      Vaikea uskoa että tuo tauhka olis syynä samsungin romahdukselle. Voisin sanoa että se taitaa olla vain yksi syistä. Puhelinnörttejä kiinnostaa vain joku tauhka. Normaali kuluttaja ei taida pahemmin välittää tai edes tietää mitä tauhka on.

      Samsungin myyntiä taitaa syödä se että kuluttajilla on vihdoin suurempia iluureja iphone 6/plus ja se että kuluttajat on vihdoin huomanneet että samsung ei ole = android. Hyvähän sekin olisi jos myyntiä jakautuisi myös muihin android leireihin.

      Paljon on ennustettu että kohta kiinalaiset tulee ja vie kaikki markkinat mutta tämän en usko tapahtuvan kovin pian. Puhelimet on edelleen monille statusvälineita ja elimen jatkeita kuten autot. Kiinalainen "halpaluuri" ei paljon intohimoja herätä monen mielessä ostohetkellä. Huawei on toki saanut enemmän jalansijaa mutta nuo on päivitystuen takia aikalailla kertakäyttökamaa.

      IPonyRiderille voin sanoa että iphone on todellakkin se paras luuri jos arvostaa loppuun asti parhaita sovelluksia ja valikoimaa. Sen nopeus ei kuitenkaan ole niin merkittävä nopeimpiin android luureihin nähden että sitä hankkisin. Androidiin vaikuttaa paljon se että kuinka hyvin käyttöliittymä on optimoitu sen päälle. Korealaisilla on raskaat käyttöliittymät ja motorolalla ja sonylla on kevyet android nahat päällä.

      Iphonen naurettavat rajoitukset ja trendin nostama hinta ovat syynä miksi minä en sitä osta. Ei muistikorttipaikkaa, akkua ei voi vaihtaa. Bluetoothilla et voi lähettää mitään android laitteisiin.Soittoäänen laittaminen tehty vaikeaksi. Sitten otetaan huomioon että mitä se tarjoaa korkeaan hintaansa nähden. Ei parhaita kaiuttimia markkinoilla, ei parhaita toiminta-aikoja, ei vedenkestävyyttä, ei parasta näyttöä.

      Jos olisin valmis maksamaan puhelimesta yli 300 euroa niin ostaisin note 4:sen. Tuo on todellakin kuin pieni tietokone, ei pelkkä suuremmaksi kasvatettu älypuhelin. Ehkä ei niin sulava mutta ominaisuudet huippuluokkaa.

      • IPonyRider

        Samsungin romahduksen (suurin) syy on yksinkertainen. Kilpailijoita tulee markkinoille ja ihmiset haluavat vaihtelua. Älypuhelimen käyttöikä on yksinkertaisesti niin lyhyt, että eri merkkejä voi kokeilla. Yksi syy, miksi Nokiakin upposi. Ei ole olemassa vielä konseptia, jolla vallitsevissa puhelinmarkkinoissa voisi pitää ykköspaikan kovin pitkään. Ennustankin, että Samsungin pudotus tulee olemaan parin vuoden sisällä huima. Jokin todella vaikuttava tekijä voi enää pelastaa, kuten huomattavasti pidempi akun käyttöikä. Kuten pelihullu1 sanookin, niin syitä ei ole vain yksi.

        "Paljon on ennustettu että kohta kiinalaiset tulee ja vie kaikki markkinat mutta tämän en usko tapahtuvan kovin pian. Puhelimet on edelleen monille statusvälineita ja elimen jatkeita kuten autot. Kiinalainen "halpaluuri" ei paljon intohimoja herätä"

        Oma ennustukseni on toinen. Ainoa, joka rajoittaa tällä hetkellä kinkkien puhelimia on saatavuus. Ja tietenkin brandy-arvo. Mutta varmasti ihmiset mielellään vaihtavat puhelimen halvempaan ja samantasoiseen kuin kalliimpi merkki. Kuten sanottua, puhelin ei ole kovin pitkäikäinen sijoitus. Ja brandya saa mainonnalla. Tällä hetkellä vaan kiinalaisten tuotantokapasiteetti taitaa mennä aasiaan ja Intiaan. Ei ole tarvetta vielä toistaiseksi tuoda puhelimia länsimaihin.

        Puhelinmarkkinoiden tervehdyttämiseksi tarvittaisiin ehkä vielä yksi kilpaileva alusta. Lumiat on hyviä, kestäviä, turvallisia ja laatuunsa nähden edullisia. Niiden ainoa ongelma on tähän mennessä ollut rajoittunut ekosysteemi. Toivottavasti Win 10 tulee olemaan musta hevonen tässä tapauksessa. Silloin Applen olisi pakko laskea hintoja ja Googlen oikeasti yrittää tehdä tuotteistaan kelvollisia. Sinällään Win 10 saattaa tulla oikeaan aikaan, että älypuhelinmarkkinoilla alkaa olemaan seuraavan murroksen aika, kun ihmiset alkaa vaihtamaan merkkiä. Tästä merkkinä Samsungin jo alkanut lasku.

        Se mitä saisi tapahtua mielestäni, on Androidin häviäminen koko älylaitemarkkinoilta. Jo pelkästään Googlen epämääräisen liiketoiminnan vuoksi. Googlehan ei ole laite- tai alustatuottaja, vaan myy saamiaan ihmisten tietoja markkinointitarkoituksiin. Googlen tuotteita siis ovat mm. androidia käyttävät ihmiset ja niistä kerätty tieto. Toisin kuten Apple ja Microsoft, joiden liiketoiminta perustuu softan ja raudan valmistukseen. Tämä toive vaan ei taida toteutua ainakaan lähitulevaisuudessa.

        Se mitä todennäköisesti tulee tapahtumaan, on Applen ja Samsungin lasku, joista Samsung sukeltaa ensin. Kiinalaisten merkkien nousu androidmarkkinoilla. Jonkin kolmannen alustan nousu, ehkä Win 10, tai joko Android-modifikaatio, joka on jotenkin irtaannutettu Googlesta. Älypuhelinmarkkinat ei ole tällä hetkellä terveet, lippulaivoja tuodaan markkinoille liian nopeaa tahtia ja aina seuraava lippulaiva on edellistä kalliimpi. Ja yritykset yrittää saada jalansijaa markkinoilta, jopa tuottamalla tappiota. Aikansa se toimii, mutta ennen pitkää markkinat tervehdyttää itsensä, tavalla tai toisella. Näin on aina tähän mennessä tapahtunut ja niin tulee tapahtumaan nytkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe