Onko 15,6" 1366x768 hyvä?

Laptop

Onko 15,6 tuumaiselle näytölle 1366x768 tarpeeksi hyvä resoluutio pelaamiseen.?Entä multitaskin käyttöön? Kuinka paljon tämä eroaa esim. 1600x800 ja 1900x1200 resoluutioista? Saako tällä resoluutiolla tarkan kuvan esim. League of Legendsin pelaamiseen?

10

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole. Pelaamiseen hyvä on tuolla näytöllä Full HD tasoinen resoluutio. Tämä tosin vaatii enemmän tehoja ja näin koneen hinta nousee.

      Noiden välillä eron näkee selkeästi jos näyttö on itsessään laadukas.

      • riittääse

        Riittää kyllä varmasti ihan tarpeeksi hyvin normi pelaamiseen. Lolidtakin varmasti saat selvää ja tarkkuus on kyllä hyvä. En käyttäisi erikseen rahaa tarkempaan näyttöön jos muuten kone on hyvä.


    • Ei oikein riitä. Kokemusta on monen pelin kohdalta. Suttua ei pitkään viitsi katsella.

    • 15.6" näyttö on niin pieni, että se ei todellakaan vaadi mitään full hd resoa. Ei se mitään suttua niillä alemmillakaan resoilla ole.
      Ja toisekseen onnea vaan läppärillä full hd resolla pelaamiseen.

    • Läppärin näyttöä katsotaan usein aika läheltä. Silloin resoluution puute alkaa nousemaan esiin.

      Pöytäkoneen näyttö on taas kauenpana jolloin yksityiskohtia ei niin helposti huomaa.

    • jämä reso

      >> Onko 15,6 tuumaiselle näytölle 1366x768 tarpeeksi hyvä resoluutio pelaamiseen.?Entä multitaskin käyttöön? >>

      1366x768 on surkein mahdollinen resoluutio, mitä 15,6 tuumaiselle on olemassa. Siis huonoin, halvin ja useisiin käyttötarkoituksiin lähes kelvoton.

      On sitten eri asia onko se riittävän hyvä sinulle. Jos pelaat, huonosta resoluutiosta on hyötyä. Sellaisen näytön päivittäminen on koneelle kevyempää, lagaaminen ei tule niin helposti vastaan. Pelit ovat "piirrettyjä leffoja", eivät todellisia kuvia, niiden natiivi resoluutio on jo alunperin alhainen. Sitäpaitsi, eihän pelaaminen ole mitään oikeaa duunia, on aivan yksi ja sama millainen kuvanlaatu on. Mietipä vaikka musiikkia? Mitä sinä ymmärrät äänenlaadusta? Mitä luultavimmin kuuntelet jotain kamalaa streamausta tai hirveitä kompressoituja mp3-raitoja kännykästäsi. Ja hyvin soi? Sama se on sen kuvan kanssa. Tärkeää on, että jotakin näkyy ja voi räiskiä. Tuskin kuvanlaadulla on merkitystä sinulle.

      Jos "multitaskin" tarkoittaa sinulle usean sovelluksen ajamista yhtäaikaa eri ikkunoissa, niin voit unohta sen. Ei tuollainen resoluutio pysty näyttämään järkevästi useaa ikkunaa yhtäaikaa. Ei siis ainakaan siten, että niissä tehtäisiin jotain järkevää. Tokihan ne ikkunat näkyvät, ei siinä mitään.

      • "1366x768 on surkein mahdollinen resoluutio, mitä 15,6 tuumaiselle on olemassa. Siis huonoin, halvin ja useisiin käyttötarkoituksiin lähes kelvoton."

        Onhan se periaatteessa "oikeisiin tietokoneresoihin" verrattuna (vaikka sitten 1280x800) tossa kokoluokassa. Ja näytön "oikea" koko olis 15,6.
        16:10 suhde paljon parempi kuin 16:9, mutta raha ratkaisee ja kuluttajalle suunnattu tavara on 16:9.

        Toisaalta tuo 16:9 on halpakuluttajalelustandardi, joten sinällään "hyvä" reso leffojen ja pelien kannalta.
        1280x800 tai 1920x1200 sitten oikeaan käyttöön.

        "Sitäpaitsi, eihän pelaaminen ole mitään oikeaa duunia, on aivan yksi ja sama millainen kuvanlaatu on"

        Viihdekö ei sais olla laadukasta? Suosittelen sitten pysyttäytymään VHS kaseteissa.

        "Tuskin kuvanlaadulla on merkitystä sinulle."

        Väitätkö tosissaan, että joku ei huomaa eroa SD ja HD kuvan välillä?

        Musiikin kuuntelua turha vetästä kun vaatii oikeasti tarkkaa korvaa ja oikeasti hyviä laitteita pienkin eron aikaan saamiseksi. Ilman siis näitä äärimmäisyyksiä, että verrataan 20 euron kaiuttimia 2000 euron kaiuttimiin.

        Mitä noihin "multitaskeihin" tulee niin pitäis olla alkaen ~6k x 1k reso (esim. 3 min fhd näyttöä), että sillä mitään tekee edes puolitosissaan.


      • jämä_reso

        >> "Sitäpaitsi, eihän pelaaminen ole mitään oikeaa duunia, on aivan yksi ja sama millainen kuvanlaatu on"
        Viihdekö ei sais olla laadukasta? Suosittelen sitten pysyttäytymään VHS kaseteissa. >>

        Mielestäsi viihde=pelaaminen. Tuskin noin tarkoitat, mutta noin sanoit. En ota lainkaan kantaa siihen, onko räiskintäpelien pelaaminen epä-älyllistä ja vähemmän lahjakkaiden turruttavaa ajanhaaskausta vai ei. Sellainen argumentointi olisi turhaa, tarpeetonta ja loukkaavaakin. Tosin olen oikeasti sitä mieltä, että animoitujen 15,6 tuumaisella pelattavien "piirrettyjen pelien" pelaamiselle kuvan laatu ei ole oleellista. Jos kelpuutat "viihteeksi" esimerkiksi elokuvat, niin kyllähän analogiselle filmille kuvatut Cinemascope-klassikot ovat parhaimmillaan elokuvateatterissa tai hätävarana kotona jollain 47 tuumaisella HD:lla katsottuna.

        >> "Tuskin kuvanlaadulla on merkitystä sinulle."
        Väitätkö tosissaan, että joku ei huomaa eroa SD ja HD kuvan välillä? >>

        Tuon ääliömäisen kysymyksenasettelun olet keksinyt itse, joten varmaankin vastaat siihen itsellesi itse. Jos muistat ap:n kysymyksen, niin siinä ilmeisen nuori poika haikailee itselleen läppäriä ensisijaisesti pelaamiseen. Rohkenin epäillä, että ap:n päätarve on joutuisa ja hyvin luistava pelaaminen, ei kuvan laatu. Sitäpaitsi tässä ketjussa joku omituinen tyyppi (taisi käyttää nimimerkkiä "timekillerx") kertoi, että 15,6 on niin pieni näyttö, että tuon tarkempaa ei pelaamiseen tarvita. Jotkut pelithän käyvät jopa omin lupinensa laskemassa näytön resoluutiota pelaamisen ajaksi, joten tarkka näyttö menisi sellaisten osalta harakoille.

        >> Musiikin kuuntelua turha vetästä kun vaatii oikeasti tarkkaa korvaa ja oikeasti hyviä laitteita pienkin eron aikaan saamiseksi. Ilman siis näitä äärimmäisyyksiä, että verrataan 20 euron kaiuttimia 2000 euron kaiuttimiin.>>

        Tässä voisin mukailla sinun omaa pikkunäppärää ja "hauskaa" sanontaasi: Etkö tosiaankaan kuule CD:n ja MP3/96:n eroa? Jos et, niin kannattaisi pitäytyä C-kaseteissa.

        Jos olet kuulovammainen, pyydän jo etukäteen anteeksi. Tarkoitukseni ei ole pilkata kenenkään vammaisuutta.


      • Eikö pelaaminen sitten ole viihdettä? Onhan se joissain maissa urheilua ja voi olla joidenkin pelien kohdalla opettavaista. Miksi tähän pitää vetää nimenomaan putkijuoksuräiskinnät ihan kuin olisivat ainoita mahdollisia pelejä?

        "Rohkenin epäillä, että ap:n päätarve on joutuisa ja hyvin luistava pelaaminen, ei kuvan laatu"

        Nimenomaan ne "ilmeisen nuoret" sitä grafiikan laatua vasta vaativatkin.

        "Sitäpaitsi tässä ketjussa joku omituinen tyyppi (taisi käyttää nimimerkkiä "timekillerx") kertoi, että 15,6 on niin pieni näyttö, että tuon tarkempaa ei pelaamiseen tarvita. Jotkut pelithän käyvät jopa omin lupinensa laskemassa näytön resoluutiota pelaamisen ajaksi, joten tarkka näyttö menisi sellaisten osalta harakoille."

        Minähän se olin, kyllähän noi nimimerkit näkyy.. En sanonut, että tuon tarkempaa ei pelaamiseen vaadita, tottakai oikeaan pelaamiseen vaaditaan mieluummin aivan minimissään se fullhd 24", mielellään pikkuhiljaa jo 4k ja simulaattoreissa jo iät ja ajat se 6kx1k resoluutio. Sanoin, että tuollaiseen näyttöön ei vaadita isompaa resoluutiota ja että läppärit ovat heikkotehoisia pelaamiseen, jotenkin sekin puoltaa pienempää resoa.

        Toisekseen eivät mitkään pelit "omine lupineen" laske mitään pl. se 1 / 1000000, kyllä ne resot sieltä pelin asetuksista löytyvät ja tottakai ennen pelaamista ne säädetään kohdalleen.

        "Tässä voisin mukailla sinun omaa pikkunäppärää ja "hauskaa" sanontaasi: Etkö tosiaankaan kuule CD:n ja MP3/96:n eroa? Jos et, niin kannattaisi pitäytyä C-kaseteissa."

        Kyllä kuulen CD:n ja MP3 96kbps eron, kuka tahansa kuulee. Se yleisin MP3 on 128kbps, ero 96kbps ja 128kbps välillä on kuin päivä ja yö vaikka nimellinen ero onkin pieni. Sitten taasen ilman huippuvehkeitä esim. 320kbps MP3 ja CD laadun erottaminen onkin jo vaikeaa kenelle tahansa.

        Sen sijaan jo 24" ruudulla huomaa SD kuvan ja FHD kuvan eron aivan selkeästi vaikkei näkö olisikaan parhaimmassa tikissä.


    • nuorisopelit

      Nykynuorten pelaamissa peleissä kuva on aika rakeinen. Facebook-peli Candy Crush käyttää ilmeisesti 512x512 sisäistä resoluutiota ja kuva skaalataan koko selaimen kokoiseksi, ja se näyttää suttuiselta vaikka olisi millaiset uhd monitorit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe