miten turvata peruskoulutus (noin Suomen tasoinen) Thaimaassa?

perheen hyväksi

Missä kaupungeissa Thamaassa on lapsille kansainvälinen koulu (EU / Suomen oppivelvollisuuden mitat täyttävä)? - ja KOKEMUKSIA niistä - kiitos...

Tässä jatkoa tuohon 2013 krjoituksiin (http://keskustelu.suomi24.fi/node/11810399)

No niin - aikaa on mennyt -onko tässä ajassa kertynyt - varmaan onkin, lisää tietoa ja kokemuksia...
Tämä keskustelu on on llut opettavainen myös "kokeneelle" Thaimaan kävijälle (10 yli 6kk/v siellä).
Viimeisin kirjoitus oli kaikista "kertovin" - ihan vaan kokemuksia ja tiedoksi meille lukijoille (toki nuo koulutus- ja oppivelvollisuudet mukaanlukien).
Tovoisinkin, jos suinkin on mahdollista - kokemuksia ja ei-niin hyvä kokemuksia tänne - aiheeseen liittyen...
Mietinnän aiheena on se, että Vaimo Thai - lapsi yhteinen - ja Thai-kultturin ylläpito on siellä helpompaa / luonnollisempaa (Heille - ja se oli syy mksi tässä nyt olen)...
Siis - voisiko täällä keskustelussa jatkaa - halu olisi kovast oppia ymmärtämään mikä olisi Äidille ja lapselle parasta - ja mihin itse voisi kyetä

32

2587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikeavalinta

      Lapsellehan on tietysti paras vaihtoehto jos hän oppii kummankin vanhemman kielen. Jos on suunnitteilla myöhemmin suomeen muutto niin silloin ehdottomasti vaaditaan lapselta suomenkielen taito. Aika vaikeata on mennä suomenkieliseen kouluun jos ei osaa suomea. Jos taas vanhemmat osaavat kummatkin hyvin englantia niin sitten lapsi oppii sen englanninkielen jo ihan kuuntelemalla vanhempi mutta suomi siihen lisäksi jos muuttaa myöhemmin suomeen!!
      Mielestäni on aivan turhaa ajatella että mikä olisi äidille parasta. Keskittyisin enempi siihen että mikä on lapselle parasta ja sinulle, isälle?
      Jos taas haluaa lapsen suomenkieliseen kouluun thaimaassa niin ole sitten valmis maksamaan siitä tuhansia euroja. Halvemmalla suomalaiset eivät opeta suomea, suomalaisille.
      Mutta niin kuin sanoin niin aika tärkeää on tiedostaa ensin se mitä on tulevaisuudessa suunnitteilla, sitä et kertonut. Jos siteet lapseen on isän puolesta lujat niin paras vaihtoehto on viedä lapsi suomeen. Siellä lapsi saa kunnon opetusta ja isona on sitten mahdollisuus valmistua vaikka miksi.
      Thaimaassa lapsen koulutus on kallista jos haluaa että lapsi valmistuu isona hyvätuloiseen ammattiin. Senkään jälkeen palkkatulo ei vedä lähellekkään vertoja suomen palkkatasoon.
      Thaimaassa on erittäin vaikea saada lapsi suomalaiseen kouluun edes kohtuullisilla kustannuksilla.

    • jooonkhtsiellä
      • PatilanOssi

        Valitettavasti vain, tuolla Pattiksen koululla ei ole oikeutta myöntää peruskoulun päästötodistusta esim. Toivottavasti saavat opetushallituksen myönteisemmäksi asialle ja myös avustuksia koulun pitoon.
        http://www.pattayansuomalainenkoulu.com/


      • VapaamatkustajilleEI

        Onneksi eivät maksa suomalaisten vähistä verorahoista Pattayan koulun kuluja. Ne rahat tarvitaan Suomessa. Pattayalla on enimmäkseen lapsia, joilla jo on koulupaikka Suomessa. Ei kahta maksutonta koulupaikkaa kuulu saada yhtä aikaa. Jos vanhemmat lähtee pitkälle lomalle lasten kanssa, joutavat itse maksaa ylimääräiset kulut. Ne taas, joilla ei ole koulupaikkaa Suomessa, niin eipä heidän vahemmat maksaa Suomeen verojakaan, eli ei heillekään kuulu suomalainen maksuton koulutus.

        Eikä suomalaisen koulun henkilökuntakaan maksa verojaan Suomeen. Osallistukaa ensin talkoisiin ja tulkaa sitten pyytäämään jotain. Tätä mieltä, olen puhunut.


    • Fiksupärjääaina

      Miksi thaikoulun pitäisi vastata Suomen koulua?

      Menestymiseen myöhemmässä elämässä vaikuttaa kaikkein eniten vanhempien koulutustaso - erityisesti äidin koulutustaso! Useimmissa tutkimuksissa toiseksi eniten vaikuttavaksi on todettu lapsen oma kyky luoda sosiaalisia suhteita ja kolmanneksi eniten vaikuttaa vanhempien, perheen ja suvun sosiaaliset ja yhteiskunnalliset suhteet. Koulun, erityisesti alakoulun merkitystä ei ole missään osoitettu tärkeäksi myöhemmässä elämässä menestymisen kannalta.

      Thaimaassa on myös valtion yliopistoja, joiden tutkinnot on kansainvälisesti päteviä ja joissa opiskelu ei ole kallista. Niissä tietysti pitää osata erinomaista thaita, joten maassa asuvien ulkomaalaisten lapsille ne eivät yleensä ole vaihtoehto. Useimmiten on myös niin, että kaikissa maissa arvostetaan oman maan tutkintoja korkeammalle kuin muualla suoritettuja. Palkkataso ei ehkä välttämättä aina vedä vertoja, mutta sekin vaihtelee ja voi olla joskus parempikin, ja ainakin työtilanne on hyvä, thaiyliopistoista ei valmistuta työttömiksi kuten Suomessa.

      Jos vaimosi on thai, ei erityisen hyvin koulutettu eikä pysty antamaan lapselle sellaista äidin mallia, joka tukee hyvää koulumenestystä ja menestystä elämässä, niin panostakaa enemmän koulutukseen ja todella hyvään thain kielen oppimiseen. Laittakaa lapsi thaimaalaiselle keskiluokalle tarkoitettuun kansainväliseen kouluun, jossa opetellaan ensin englantia ja yläluokilla opetuskieliinä on englanti ja korkea thai. Sellaisesta koulusta saa hyvän opetuksen lukion loppuun asti ja lapsi pystyy lukion jälkeen jatkamaan opiskelua valtion yliopistossa thaiksi tai muualla, vaikka sitten Suomessa, englanninkielisessä koulutusohjelmassa.

      Hyväksy, että kaikkea ei voi saada: suomesta ei tule koulukieltä, ja luultavasti ainakin suomen kirjoittaminen jää heikoksi. Puhukaa silti suomea isänkielenä, niin lapsi pystyy pitämään paremmin yhteyttä sukulaisiinsa.

    • kaikkinevastaa

      Valtion yliopistoissa puolet suunnilleen on käyneet kansainvälisen koulun ja toinen puoli on käynyt tavallisen thaikoulun.

      Mutta tosiaan, kun tuollaisia kyselet, niin ette taida olla vaimon kanssa kovin kouluja käyneitä ihmisiä. Varminta on jos laitatte lapsenne kansinväliseen kouluun, jossa kielinä sekä thai että englanti. Niitä on kaikissa vähän isommissa kylissä ja kaupungeissa.

    • ahmeed

      perseaukiselle tietekin tekee tiukkaa koulumaksut

      • Lähikouluun

        Hinta ei korreloi laadun kanssa.

        Jos aikoo jäädä maahan, niin valtion koulu tai keskiluokan aasialaisille tarkoitettu kv koulu on paras. Varokaa ekspatteja ja yläluokan thaimaalaisia. Yläluokan thait kiusaa alempiaan ja syrjii muita ja ekspatit on yleensä omissa piireissään eikä ota joukkoon aasialaisen näköisiä. Näköjään jotkut ekspatitkin kiusaa niitä joilla ei ole rahaa ...


      • Anonyymi

        "...perseaukiselle tietekin tekee tiukkaa koulumaksut.."
        Ikävähän se on, että olet, mutta se on oma syysi. Itselläni olisi paalua vaikka muille jakaa, mutta en sitä tee, koska pidän tarkkaa huolta varoistani, muuten niitä ei olisi edes karttunut. Insinööri kouluissa opetettiin taloutta jo 80-luvulla, vaikka tekniikka oli se tärkein


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...perseaukiselle tietekin tekee tiukkaa koulumaksut.."
        Ikävähän se on, että olet, mutta se on oma syysi. Itselläni olisi paalua vaikka muille jakaa, mutta en sitä tee, koska pidän tarkkaa huolta varoistani, muuten niitä ei olisi edes karttunut. Insinööri kouluissa opetettiin taloutta jo 80-luvulla, vaikka tekniikka oli se tärkein

        Ihanko oikeasti vastaat vuonna 2019 .....2015 kirjoittajalle kertoen että sulla on paalua.

        Että oikein insinöörikoulua käynyt.


    • tasokkaitakin

      Bangkokissa ja Phuketissa on, mutta opetusta ei saa suomeksi vaan englanniksi. Voi olla muuallakin. Joku varmaan täydentää.

      Pattayan suomalainen koulu on hyvä vaihtoehto suomalaisille lomailijoille, jotka on talvella pitempään Pattayalla.

    • Eisejokamaksaa

      Hyvä nimimerkki "perheen hyväksi", paljonko olisit valmis koulusta maksamaan? Et varmaan tarkoittanut että "oman perheen hyväksi suomalaisten veronmaksajien kustannuksella"?

      • 20000evuodessa

        Onko jotenkin mahdollista maksaa verot Suomeen ja saada Suomen palvelut mukaan Thaimaahan? Lähinnä koulun ja osan perusterveydenhuollosta ottaisin mukaan, eli ilmaisen neuvolan ja terkkarin vastaanoton. Vielä parempi jos voi maksaa osittain veroja Suomeen jos haluaa vain osan palveluja, mutta niin se ei taida onnistua.


    • onsenarsistipersu

      tämä sama tyyppi sieltä kaupungin vuokrakämpästä vastustaa kaikkea muillakin palstoilla, mikä ei liity häneen ja
      aina on veronmaksajat asialla. Todellisuudessa varakkaat vanhemmat maksavat lastensa koulumaksut.

      • Erityyppikokkari

        Olipas outo kirjoitus. Tottakai veronmaksajat maksaa koulutuksen. Etkö ole tullut ajatelleeksi, että maksuton koulutus ei ole ilmaista?

        Se kuuluu niille, jotka maksavat veronsa Suomeen tai jotka ovat muuten oikeutettuja Suomen etuuksiin. Suomessahan veroja maksetaan myös työttömyyskorvauksesta ja äitiyspäivärahoistakin. Pattayalle tai muualle ulkomaille halvemman verotuksen pariin muuttaneet eivät maksa veroja Suomeen, joten ei heille kuulu järjestää maksuttomia palveluja.


      • Ehkäeläkkeelläsinne
        Erityyppikokkari kirjoitti:

        Olipas outo kirjoitus. Tottakai veronmaksajat maksaa koulutuksen. Etkö ole tullut ajatelleeksi, että maksuton koulutus ei ole ilmaista?

        Se kuuluu niille, jotka maksavat veronsa Suomeen tai jotka ovat muuten oikeutettuja Suomen etuuksiin. Suomessahan veroja maksetaan myös työttömyyskorvauksesta ja äitiyspäivärahoistakin. Pattayalle tai muualle ulkomaille halvemman verotuksen pariin muuttaneet eivät maksa veroja Suomeen, joten ei heille kuulu järjestää maksuttomia palveluja.

        Entäs kun suomenvaltio vaatii kuitenkin verot pois eläkkeestä vaikka muuttaisit pysyvästi Thaimaahan? Ja Nim. Jokakylässä kysyisin, että miksi tyttöystäväni lapsien koulu siellä maaseudulle vaatii rahaa aina n. 4 kk välein? Kiitos


      • Teamoney

        Taitaa olla lahjusrahoja opettajille ja rehtorille. Teerahaa. Tai sitten tyttöystäväsi kusettaa. Valtion koulut on Thaimaassakin maksuttomia.


      • maksaja

        Kuluja tulee aina, vaikka koulu olisi ilmainen. Kouluvaatteet maksavat, jos tarvitsee kuljetuksen, maksaa ym.


      • Kysytyttöystävältä

        Valtion koulu on ilmainen ja sieltä saa tabletti tietokoneetkin käyttöön, näin ainakin meillä. Kysäisepäs siltä tyttöystävältä että mihin se oikein sitä rahaa tarvitsee. On varmaan lapset yksityiskoulussa jos se maksaa.


      • yxhuijattu
        Ehkäeläkkeelläsinne kirjoitti:

        Entäs kun suomenvaltio vaatii kuitenkin verot pois eläkkeestä vaikka muuttaisit pysyvästi Thaimaahan? Ja Nim. Jokakylässä kysyisin, että miksi tyttöystäväni lapsien koulu siellä maaseudulle vaatii rahaa aina n. 4 kk välein? Kiitos

        Taitaa tyttöystävä vähän fuulata, tarvitsee ehkä rahaa ihan muihin tarpeisiin, mutta ei kerro niistä sinulle. Älä ole liian sinisilmäinen, kyllä ne osaavat kaikki kujeet.


      • eiseniin
        Teamoney kirjoitti:

        Taitaa olla lahjusrahoja opettajille ja rehtorille. Teerahaa. Tai sitten tyttöystäväsi kusettaa. Valtion koulut on Thaimaassakin maksuttomia.

        "taitaa" on aika pahasti tietämätön paikallisten asioista, sillä siellä maksaa jo eskarikin.
        Pelkkä koulumaksu( tavallinen) 3000THB/V ja siihen lisäksi kouluvaatteet, kirjat, ruoka ja
        tämä koskee valtionkoulua. Yksityinen maksaa paikalliselle paikasta riippuen n.100000TBV/V joten se siitä kusetuksesta.


      • Lähikouluun

        Valtion kouluissa ei ole lukukausimaksua. Alakoulu on käytännössä joka kylässä ja yläkoulu isommissa taajamissa. Kirjat on olleet valtion kouluissa maksuttomia vuodesta 2009 lähtien ja vuodesta 2011 lähtien oppilaille on jaettu tablettitietokoneet. Valtion kouluista 84 on kansainvälisiä kouluja. Valtion lukioita on 412. Lukion kirjat pitää ostaa itse. Samoin koko kouluajan ruoka ja vaatteet pitää ostaa itse. Koulupuku on pakollinen, pakollisuutta perustellaan tasa-arvolla, ettei keneläkään ole koulussa huonot tai hienot vaatteet. Koulupuvun hinta on valtion tukema ja hyvin edulllinen.

        Yksityiskouluja on Thaimassa 90, joista 65 Bangkokissa. Niitä on kahta sorttia: voittoa tuottamattomia ja bisnespohjalta toimivia. Hinnoittelu on sen mukaista, on halvempia ja kalliimpia kouluja. Hinta ei takaa laatua.


      • doisude
        Erityyppikokkari kirjoitti:

        Olipas outo kirjoitus. Tottakai veronmaksajat maksaa koulutuksen. Etkö ole tullut ajatelleeksi, että maksuton koulutus ei ole ilmaista?

        Se kuuluu niille, jotka maksavat veronsa Suomeen tai jotka ovat muuten oikeutettuja Suomen etuuksiin. Suomessahan veroja maksetaan myös työttömyyskorvauksesta ja äitiyspäivärahoistakin. Pattayalle tai muualle ulkomaille halvemman verotuksen pariin muuttaneet eivät maksa veroja Suomeen, joten ei heille kuulu järjestää maksuttomia palveluja.

        Mistäpä sen tietää maksaako vai ei? V: Et mistään.


      • Anonyymi
        eiseniin kirjoitti:

        "taitaa" on aika pahasti tietämätön paikallisten asioista, sillä siellä maksaa jo eskarikin.
        Pelkkä koulumaksu( tavallinen) 3000THB/V ja siihen lisäksi kouluvaatteet, kirjat, ruoka ja
        tämä koskee valtionkoulua. Yksityinen maksaa paikalliselle paikasta riippuen n.100000TBV/V joten se siitä kusetuksesta.

        "...että miksi tyttöystäväni lapsien koulu siellä maaseudulle vaatii rahaa aina n. 4 kk välein? Kiitos.." Sama tilanne. Tyttäreni on englannin kielisessä koulussa ja helmikuussa piti maksaa liki 60000 tbt, eli 1500 eur, mutta heinäkuussa hinta lukukaudesta ilmoittivat olevan 108000tbt, eli jo 3000 eur. Peruskoulu, tytär on 13v. En maksa, koska alkaa mennä rosvoukseksi. Suomeen maksan täydet verot ja vuokratuloista menee 30 pinnaa, samoin kuin osakevoitoista jo suoraan sama osa. Lisäksi joka vuosi mätkähtää lisäveroj. Falangia kusetetaan , se on fakta siinä maassa.


    • Jokakylässä

      Thai koulusysteemi on aika samanlainen kuin Suomessa. Ensin on 3-5-vuotiaille päiväkoti, mikä pitää sisällään esiopetusta, eikä se ole pakollinen. Kouluputki alkaa 6-vuotiaana. Alaluokkia on 6 (Prathom 1-6). Alaluokat löytyy joka kylästä ja jos asuu maalla ja osaa thaita niin hyvin että voi käydä koulua thaiksi, niin kannattaa mennä siihen lähikouluun. Lapselle on etua että koulukaverit asuu lähellä. Ensimmäinen valtakunnallinen tasokoe on 3. luokan jälkeen. Se pitää läpäistä että pääsee jatkamaan seuraavat 3 vuotta. Sitten 6. luokan jälkeen on taas valtakunnallinen tasokoe. Suomessa niitä ei käytetä, koska ovat kalliita järjestää ja taso on ollut muutenkin hyvä Pisa:ssa ym. mitattuna. Thaimaassa tilanne on toinen, tasokokeilla varmistetaan tärkeimmät kansalaistaidot. Esimerkiksi 6. luokan tasokokeessa pitää mm. osata lukea kirje ja vastata siihen sekä kirjoittaa kirjekuori ja laittaa postimerkki oikeaan paikkaan. Sen jälkeen on yläastetta vastaavat 3 luokkaa (matthayom 1-3). Yläluokkia on isommissa "kirkonkylissä". Lopussa on taas valtakunnallinen tasokoe. Ne 9 vuotta on pakolliset ja valtion kouluissa ilmaisia. Pakollisten jälkeen saa hakea lukioon tai ammattikouluun, jotka kestää 3 vuotta ja on vapaaehtoisia. Ammattikoulusta saa ammatin mutta ei saa hakuoikeutta korkea-asteelle. Lukion jälkeen on taas valtakunnallinen tasokoe, joka vastaa ylioppilaskoetta. Sillä voi hakea yliopistoon Thaimaahan tai ulkomaille. Suomeenkin voi hakea.

      Mikä siitä tekee erilaisen, on tasokokeet aina 3 vuoden välein. Jos ei läpäise, joutuu tuplaamaan yhden vuoden ja sitten yrittämään uudelleen. Jos opiskelee minimiajassa, koulu kestää 6-vuotiaasta 15-vuotiaaksi, mutta monet pääsee ulos vasta 17-vuotiaina, koska ovat tuplanneet kokeitten takia.

      Eroja aiheuttaa myös se, että Thaimaassa monet asuu maalla. Kriittinen vaihe on siinä vaiheessa kun pitäisi siirtyä 11-vuotiaana isommalle paikkakunnalle yläasteelle. Jos se on kaukana, niin jotkut tuplaa tahallaan tasokokeen, niin saa vuoden lisäaikaa olla omassa kylässä. Joillekin paikkakunnille on myös vaikea saada opettajia. Vaikka luokanopettaja löytyy, niin silti esim. englannin opetus voi olla epäpätevästi järjestetty. Monet, jotka haluaa panostaa koulutukseen, ostaa lapsille yksityistunteja englannista.

      Ulkomaalaiset laittaa lapsensa yleensä kansainvälisiin kouluihin, koska thaikoulussa opetus on thaiksi. Jos ei lapsi eikä vanhemmat osaa thaita, ei voi opiskella thaikoulussa. Toinen syy, miksi ulkomaalaiset suosivat kansainvälisiä kouluja, on oleskelu maassa väliaikaisesti. Jos muuttaa toiseen maahan, niin kansinvälisessä koulussa voi jatkaa toisessa maassa samaa opetussuunnitelmaa. Kolmas syy mihin törmää aika usein, on epäluuloisuus ja ylenkatsova asenne. Thaimaalaisia pidetään alempiarvoisina ja huonompina kuin länsimaisia, thai kieltä ei haluta opetella eikä lasta haluta päästää samaan kouluun kuin palvelijoitten lapset. Luullaan myös, että maksamalla kallis lukukausimaksu saataisi automaattisesti parempaa opetusta ja turvattaisi lapselle automaattisesti pääsy hyvään yhteiskunnalliseen asemaan. Varsinkin tässä on moni joutunut pettymään. Parhaat eväät lapsen menestymiseen tulevat kotoa eikä koulusta.

      • Maaseudulla Englannon opottajista on pulaa.Meidän kylän ylä aste ikäiset tekee läksyjä usein meidän kuistilla ja yritän auttaa heitä kykyjeni mukaan.
        Koulussa opetus on vaatimatonta,kun vertaa esim.Suomen peruskoulun Englannin opetuksen tasoon.
        Mutta muissa aineissa opetus on laadukasta.


    • Thaimaantalollinen

      Vaimon kanssa olemme käyneet useamman kerran hänen koulussaan ja opettajansa, joka ei puhunut lainkaan englantia, opetti kuitenkin...
      Onneksi ajat muuttuvat ja päteviä opettajia koulutetaan yliopistoissa lisää ja moni heistä on valmis palaamaan kotiseudulleen, kunhan paikkoja vapautuu.
      Hieman olen kuitenkin eri mieltä tuosta muidenkin aineiden opetuksen laadusta. Minun mielestäni opetus on liiankin keskittynyttä maan omiin asioihin. Ulkomaista tiedetään hyvin vähän ja Eurooppakin on vielä aika tuntematon alue heille, niin maantieteen, kuin taloudenkin kannalta.
      Vaimoni halusikin, Suomenkoulujärjestelmään perehdyttyään, lapsemme kouluttautuvan Suomessa.

    • kaikkeaeisaa

      Sitä vaan jäin miettimään, että onko se välttämättä hyvä asia jos thai kulttuurin ylläpitäminen on helpompaa? Vaimosi on ilmeisesti maalta, eikä riisinviljelijöitten kulttuuriin kuulu oikein paljon mikään koulutus. Ette te ehkä halua sitä.

      Haluatte lapselle hyvän koulutuksen. Sen saa Suomessa.

      • Thaimaantalollinen

        Vaimoni on kylläkin arvostetusta Bangkokilaisesta yliopistosta valmistunut.


      • Äititietää

        Sittenhän asia on harvinaisen selvä. Kysy vaimolta. Arvostetusta yliopistosta valmistunut akateeminen nainen tietää kyllä mihin kouluun lapsensa laittaa.


    • jaagaaja

      soi 4 yliopisto on paras , toiseksi paras on soi cowboy ja kolmanneksi ladyboy:) koulu

      Suomessa on paras ilmainen koulutus maailmassa , maksullisen osalta en tiedä mutta omat lapseni olivat kv koulussa Bangkokissa . Vaimoni oli ihan riisipellon/baarin laidasta mutta silti oli hyvin tietoinen Thaimaan eri koulutus mahdollisuuksista
      Koulussa oli omat uimahallit ja kaikki varusteet viimosen päälle , todella hyvät opettajat , englannin kielen opetus oli laadukasta . Kaikki oli järjestetty hienosti.
      Ainut huono puoli oikeastaan oli hinta , lukukausimaksut, kouluvaatteet, ( oli kyllä hienot)ruoka , koulukyydit yhteensä kolme lasta noin. oisko ollu jotain miljoona baateroo kaikki yhteensä vuodessa.Niin ja vielä lisäksi vakuutukset kun ei ollut kelaa! Taso oli varmasti suomeen verrattuna vähintään sama ellei jopa parempi. Tosin kuten edellä mainitsin ei ole ilmaista.

      • MinäOlenVainMinä

        Näin taas Totuustarkkailija sai päivän ekan orkkunsa.

        Ladyboy peruskoulutus ja kaks vuotta vanha kirjoituksen esiinkaivaminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe