Muuttoaikeissa Kontiolahdelle

pel1

Olemme mieheni kanssa ajatelleet muuttaa Kontiolahdelle ja pendoloida sieltä töihin Joensuuhun. Olen pitänyt ajatuksesta, mutta kun luin netistä että siellä on melkein keskustassa kaatopaikka, olen muuttamassa mieltäni. Kertokaa lähiasukkaat millainen se Peipontien alue oikein on. Onko siellä turvallista asua?

28

1933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sus juotajolkottei

      muutamapäivä sitten ehtoolla vastaa tiellä

    • htjuhggg
    • hoi,kuperkeikka

      Kaikki järkevät ovat jo sieltä lähteenet aikoja sitte,tyhmät vain ovat palanneet atkasin.

    • Tunkua on

      Kontiolahti rajoittaa uusien asukkaiden rakentavien määrää. Palvelut ei kerkiä mukana kun on tungos tulijoista. Tietysti jos saatte ostettua jo rakennetun talon niin onnistuuhan se sitten.

    • vesistöjenäärellä

      Kontiolahti on ihan OK paikka.Itse määräät seurapiirisi, muuttakaa ihmeess, jos matka noin 22 kilsaa ei haittaa..

    • Peruskuntalainen1

      Ei siitä Peipontien kaatopaikasta ole nyt haittaa mutta eihän tuosta "Romuritarista" tiedä saattaahan se alkaa taas keräämään niitä romuja minkäs tuo luonteelleen mahtaa. Tosin nyt se lienee vaikeutunut kun huoltsikan avoin keräyspiste on suljettu.
      Mikäs tässä muuten Kontiolahden kirkolla on asustellessa kaikki pelaa melko mukavasti mutta mitä valtiovalta keksineekään itsenäisten kuntien menoksi se on arvoitus. Tuemme edelleen voimakkaasti ampumahiihtoa eikö tuo liene pari prossaa kunnan menoista, mutta jos olette aktiivisia talkoolaisia niin AH-stadionilla on hommia vapaa-ajoiksi.
      Kulttuuripalveluita ja muita menoja täällä on vähän jos ei ollenkaan siihen vaikuttanee että Joensuu on liian lähellä.
      Terve tuloa vaan tänne.

    • Ex Kontiolahtelainen

      Pysykää kaukana Kontiolahdesta, Kontiolahti on täynnä kyräileviä alkuasukkaita, jotka ei hyväksy ketään kuntaan muuttajaa.
      Kunnan hallintomuoto on mafia, siellä on muutama alaosasto joita johtaa diktaattorit.
      Kaikki päätäkset menee näiden kautta ja perseenuolijakaarti, joka koostuu kunnan työntekijöistä on tämän mafian käsikassara.
      Ihmiset ovat ysävällisiä naapureilleen ja anteliaita, jopa kiinteistön lumet annetaan naapurille ilman pyytämistä vaikka omaakin pihaa on, tämä on kuulema osa karjalaista perimää. Kun olet poissa kotoa, uskovaiset naapurit raahaa kaiken paskan tontillesi ja ovat niin pyhää että sädekehä vaan kimaltelee pään päällä.

    • lieksalainen

      Kontiolahteen ei kannat muuttaa. Ei ole rikasta kulttuuria niin kuin vaikkapa Lieksassa.
      Kontiolahtelaiset ovat jäykkiä suomalaisia.

      • voitmuuttaakylläkin

        Kontiolahti on hyväpaikka asua!
        Kunnan omistamat rivitalot ovat kylmiä.
        Onkohan rakennusvaiheessa jääneet vuorivillat laittamatta vai myyty eteenpäin.
        Eipä ole remontoitu kuin jos on jotakin ihan pakko.


    • kontu

      K-lahti väkiluvultaan P-K:n toiseksi suurin ja muuttovoittoinen. Valtakunnallisestikin monipuoliset liikuntapaikat. Tähdätkää Kontiorantaan. Peipontien kaatopaikka on osoitus kunnan isien suvaitsevaisuudesta erilaisia lajitovereitamme kohtaan.

      https://www.google.fi/maps/@62.759446,29.852166,3a,75y,217.29h,73.84t/data=!3m4!1e1!3m2!1sB-pfsKWTvlywaKyhyZtbHA!2e0?hl=fi

      • Faktaa

        Kontiorannassa ei muita palveluja kuin AH-stadion,, sillähän sitä lapsiperhe tähtäileekin tarvitsemansa....Kankkulan Kaivo, ilman vettä.
        Väkiluku on plusmerkkinen vain ja ainoastaan Lehmon ansiosta, sinne halutaan, ei kirkolle eikä Kankkulan Kaivolle.


    • kontu
    • Pettynytkuntalainen

      Kontiolahteen ei todellakaan kannata muuttaa, jos alueelle on pakko jostain muuttaa niin ehdottomasti sitten Joensuuhun. Kontiolahdella kaikki maksaa huomattavasti enemmän kuin Joensuussa, mm jätemaksut 20% vesimaksut 20% ja lisäksi tulee matkakulut ja veroäyrihän on nykyään sama molemmissa kunnissa.
      Jostain HVK kontiorannasta ei ole edes joukkoliikennettä Joensuuhun, jossa on kuitenkin käytävä töissä. Palveluita ei ole eikä kauppoja, joten tuota liikkumista tulee huomattavasti enemmän kuin se pelkkä työmatkaliikenne.

    • Alku-asukas

      Kontiolahdessa asunnot halvempia, mutta jos koetat myydä niitä pois, onpahan myymistä.
      Kannattaisi ennen miettiä, Lehmo, Onttola, Kulho, Karhumäki,ja Honkalampi- alueilta. Talot maksaa vähän enemmän mutta kauppakin käy paremmin. Kontiolahtihan rajoittaa vain Lehmo-Kulho alueen rakentamista,, kirkonkylä voi kasvaa halutessaan,, mutta ei kasva,,,, on kaukana oleva tyhjä kylä...

    • ootkokova

      Oot ainakin oppinu hienon sanan,tiällä ei pendelöijä,kannattaa jatkossa muistaa.

    • Koti-Uskonto-Isänmaa

      Vanhoollislestadiolaiset ja pienemmät samaa alkuperää olevat 'Romppaslaiset' sun muut hihhulit hallitsevat ja siunaavat vääryydet, jotta sitten on 'pyhät oltavat' itellänsä. Nämät Lestadiolaiset on Suomessa levinneet suurten juna-asemien tultua aina vuossadan 1800-1900 vaihteen herännäisyydestä asti.
      Myös Kehittyvien Maakuntien Suomi (KMS) on kytköksissä näihin ja nimenomaan siksi on yrittäminen kielletty tai ainakin hyvin vaikea toteuttaa Kakkosen maakunnassa. Tokmannikonserni on Käpykankaalla Raatekankaantiellä, sieltä hallitaan 'busines-uskonbusines toimintaa' varjotuki ja varjokyttäämisen eri keinoin. Viimeisiä ponnistuksia on kai Mammuttikirppis, joka savusti naapurikirpputorin pois kilpailun pyörteistä.

      Joko olet sisäpiirin aktiivijäsen tai olet tuomittu kadotukseen.

    • Näinsennäen

      Joku edellä sanoi, että muut taajamat kasvavat, vaan ei kirkonkylä. Ei pidä paikkaansa: koko ajan rakennetaan St1:n takana omakotitontteja. Rivitaloja tulee ja uutta kerrostaloa juuri aloitetaan.
      Kontiorantaa eli Kontioniemeä moititaan palveluiden puutteesta. Uudelle koululle on tontti varattuna varuskunnan tienristeyksessä. Siinä aluksi. Ja varuskunnan puolellahan ei voi olla vielä mitään, kun on varuskunnan lakkautuksestakin vasta reilu vuosi aikaa. Ei ole monella muullakaan alueella ihan omia palveluita, vaan haettava jonkin matkan päästä, esimerkkinä Jyrinkylä. Ei sielläkään ole muuta kuin koulut ja päiväkoti. Tai vaikka Niittylahdenranta. Siellä ei ole omasta takaa sitä kouluakaan.
      Kontioniemessä Tilastokeskuksen mukaan asuu todellakin maakunnan suurituloisimmat. Ei tämä ihan nolo kunta voi olla, kun taas viime vuonna asukasluku kasvoi liki kaksi prosenttia. Ollaan tyytyväisiä, että tänne tullaan. Melkein kaikista muista maakunnan kunnista vain väki vähenee. Kasvavia ei ole kuin Joensuu ja Kontiolahti. Liperikin lakkasi kasvamasta.

    • eijaksaisi

      os huvittaa ajaa aamu ja iltaruuhkassa työmatkoja Joensuun puolelle, mikäs siinä.
      Mutta itse en enää jaksaisi asua tuntia tienpäällä ja sitten vielä käydä viemässä ja hakemassa lapsia päivähoidosta kaupanpäälle.
      Mutta oma on valinta jokaisella. Niin ja vielä lähteä iltaisin takaisin Joensuuhun harrastusten pariin, mikäli ei halua lukea lehtiä 4:n seinän sisällä tai katsoa naapurin tekemisiä

      • yläpiha

        Ei tarvitse mennä Joensuuhun asti harrastuksiin. Talvella vain kivääri selkään ja hiihtämään hyvää latuverkkoa pitkin ah- stadionille harrastamaan muiden kanssa. K- lahdella lapsetkin harrastavat a- hiihtoa. Siellähän on oikein buumi menossa KontU:n mukaan.
        Kesällä voi harrastaa ampumajuoksua tai -kävelyä tai -pyöräilyä ym muuta virkistävää ja suosittua liikunnan lajia.
        Kunta on huolehtinut että olosuhteet ovat loistavat. Ei saa valittaa.


    • Hossa

      Jos aikanaan olisin ymmärtänyt, niin en olisi kussutkaan Kontiolahden suuntaan, vaan minkäs teet kun ei ymmärrys riittänyt valmistautumaan. Ainakin omalle alueelleni on sattunut poikkeuksellisen paljon kyttääjiä, jotka valittavat päätyönään, ilmeisesti omaa elämää ei ole, vaan tyydytystä haetaan toisten asioiden sorkkimisesta.
      Kunnassa lienee myös Suomen tyhmin ympäristösihteeri ja aikaisemmin oli myös kaavoitusinsinööri samaa tasoa, mutta pääsi tyhmyydensä kanssa Joensuuhun, joten on nyt siellä.
      Tämä korttelikyttääminen on kyllä vertaansa vailla ja olen pannut yllätyksekseni merkille, että aika paljon on julkisissa viroissa näistä kyttääjistä, on opettajaa, armeijan toimihenkilöä, rautatietoimihenkilöä jne. Jos vielä voisin saada takaisin ajan ennen Kontiolahtea, niin antaisin paljon menneestä elämästäni siitä hyvästä. Kelvoton paikka.

      • Höpsöhossa

        Taidat ollakin masokisti kun noin helvatisti itseäsi kiusaat. Toki muutto on aina rasittavaa.


    • rauha77v

      TERVETULOA olemme 8v kerrostalossa asuttu,ehdottomasti parhaita seutuja.
      Puolet elämästä Helsingissä asuneena,olemme erittäin tyytyväisiä.
      Kirkonkylässä asutaan,kaikki palvelut on puolenkilometrin säteellä--
      Hyvä pohjoiskarjalainen palvelu,itsestä on kiinni valittajat...
      Vain hyvää sanottavaa,seuraava paikka on hautausmaa.

    • kivelänkundi

      Se on niin siitä kiinni mitä "oheistuotteita" elämäänsä haluaa. Kontiolahtihan on, ainakin kirkonkylän seutu, kaunista aluetta höytiäisen rantoineen ja rantateineen. On satama ja vierevänniemen hiekkasärkkä uimaranta, kotiseutukeskuksen 500 vuotias peltomaisema, metsää ja metsäpolkuja, kaikki aivan kylän kupeessa. On jäähälli ja sivummalla yläasteen takana kajaanintien vieressä urheiluhalli. Ala-aste, yläaste, lukio, kirkko ja terveyskeskuskin on. Mutta jotain Kontiolahdessa ei ole ei ainakaan kirkonkylällä eikä sitä kaikki kaipaakkaan. Kauppojen sulkeuduttua keskusta on tyhjää täysi, nuorten aikuisten kokoontumispaikkoja ei ole, "Tervetuloa palveltavaksi" kylteistä, tuon toivotuksen perästä, puuttuu sana virka-aikana. Yhteenvetona voisi sanoa et liikuntaa/kuntourheilua harrastavat ja omissa oloissaan viihtyvät varmasti tykkää mutta "perinteistä" kulttuurielämää täällä ei juuri ole.

    • j.j.v

      Juu oman pyhyytensä kanssa seurustelevat ovat onnellisia, niin tietenkin omasta mielestään,kun eivät paremmasta tiedä.
      Piilossa on kiva olla, piilossa olevien etsiminen ei niin kivaa, näin se menee jo lasten leikeissäkin .. eikös vaan?

      Palveluja täällä ei uusita siten kuin vapaassa tasavallassa tulisi tehdä, sehän siis tarkoittaa sitä, että elellään jossain iäisyyksien aikaisessa yhteisöllisyydessä, joka ei hyväksy erilaisuutta vaan tuhoaa sen surutta. Sellaista piirileikkiä läpeensä uskovaisten kinkerit ovat olleet aina, siis "alistu Herrasi edessä" jne.

      Vanhuuden tullen tuskin enää juuri muuta kuin sängyn, WC:n, TV:n, makkaran, leivän jne. jne. (perustarpeita) tarvitsee, jolloin Kontiolahdella voi olla jopa hyväkin olla.
      Kyttääminen ja erilaisuuden tuomitseminen on omaa luokkaansa kyllä. Tuossa aiemmin Laestadiuksen oppeihin(Romppaset, Hiltuset jne.) perustavien asukkaiden ja heidän kaltaistensa elämäntyöstä kirjoittaneen sanat osuivat juuri nappiin, nimenomaan aina siis historiaansa myöten. Siten ne asiat on syntyneet tänne. Ko. asiakokonaisuuksista on kyllä tutkimustietoa jos niihin haluaa perehtyä, tai jos on pakko perehtyä petipotilaana ilman suunnitelmallista (todellista - toteutettavaa) terveydenhuoltoa, kuten mulla tapaturman jäliltä on.
      KOVISSA KIVUISSA KÄRVISTELEN TÄSSÄ PETILLÄ KÄRVISTELEN JA KIRJOITTAJAT MOITTII KUN EN SIIVOA 'HERRAN HUONETTA' - NIIN NÄMÄT TIETÄMÄTTÖMÄT LUULEVAT JA EIKÖS JUORUJEN ALULLEPANIJAT OLE NOISTA USKON MAFIOOSOISTA PERÄISIN JA 'HEITÄ NUOLEVIEN' TAHOLTA!

      Jarmo Vilponen

    • j.j.v

      Juu oman pyhyytensä kanssa seurustelevat ovat onnellisia, niin tietenkin omasta mielestään,kun eivät paremmasta tiedä.
      Piilossa on kiva olla, piilossa olevien etsiminen ei niin kivaa, näin se menee jo lasten leikeissäkin .. eikös vaan?

      Palveluja täällä ei uusita siten kuin vapaassa tasavallassa tulisi tehdä, sehän siis tarkoittaa sitä, että elellään jossain iäisyyksien aikaisessa yhteisöllisyydessä, joka ei hyväksy erilaisuutta vaan tuhoaa sen surutta. Sellaista piirileikkiä läpeensä uskovaisten kinkerit ovat olleet aina, siis "alistu Herrasi edessä" jne.

      Vanhuuden tullen tuskin enää juuri muuta kuin sängyn, WC:n, TV:n, makkaran, leivän jne. jne. (perustarpeita) tarvitsee, jolloin Kontiolahdella voi olla jopa hyväkin olla.
      Kyttääminen ja erilaisuuden tuomitseminen on omaa luokkaansa kyllä. Tuossa aiemmin Laestadiuksen oppeihin(Romppaset, Hiltuset jne.) perustavien asukkaiden ja heidän kaltaistensa elämäntyöstä kirjoittaneen sanat osuivat juuri nappiin, nimenomaan aina siis historiaansa myöten. Siten ne asiat on syntyneet tänne. Ko. asiakokonaisuuksista on kyllä tutkimustietoa jos niihin haluaa perehtyä, tai jos on pakko perehtyä petipotilaana ilman suunnitelmallista (todellista - toteutettavaa) terveydenhuoltoa, kuten mulla tapaturman jäliltä on.
      KOVISSA KIVUISSA TÄSSÄ PETILLÄ KÄRVISTELEN JA KIRJOITTAJAT MOITTIVAT, KUN EN SIIVOA 'HERRAN HUONETTA,' - NIIN NÄMÄT TIETÄMÄTTÖMÄT LUULEVAT JA EIKÖS JUORUJEN ALULLEPANIJAT OLE NOISTA USKON MAFIOOSOISTA PERÄISIN JA 'HEITÄ NUOLEVIEN' TAHOLTA!

      Jarmo Vilponen

      • Armo.kilponen

        Toimiiko vatsa? Vaikka pää ei toimisikaan, niin tärkeintä on vatsan toiminta.


    • LauKur

      Ei kulje pendolino täältä ja muutenkin paska paikka. juoruilijoita täynnä ja uskovaisten jengit pyörittää kuvioita. uskisten porukat pahempia kuin liivijengit.

      • suolleasumaan

        Kysykää lupa muuttoon Luonnonystäviltä! Eikä muuten heltiä, jos jostakin vettä pilkottaa mökin ikkunaan, jääkää vain betonilähiöön, täällä ei muuta tarjolla kuin Kyykän itikkasuon reunaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe