Atte Kaleva kertoi A-Talk ohjelmassa rehellisesti

Ajankohtaista asiaa

Islaminuskon olevan perusteiltaan väkivaltainen uskonto, ja tämän lausuntonsa perustana hän esitti sekä Koraanin että sunnan, eli siis viittasi Koraanin väkivaltaa edistävään ja oikeuttavaan sisältöön, sekä "hadith" kertomuksiin profeetta Muhammedin esikuvaa seuraavina sovellutuksina.

Islam on väkivaltauskonto, joka tulisi juuri näistä syistä kokonaan kieltää kaikissa demokraattisissa maissa, ja sen leviäminen pitäisi pysäyttää kriminalisoimalla tämä uskonta sen väkivaltaisuuden takia.

20

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halostelua

      Poliittiset suhdanteet ja monikulttuurisuuden suuren sateenvarjon alla, on maahamme salakuljetettu kaikessa hiljaisuudessa muka "kotouttaen" potentiaalisia väkivallan tekijöitä, sekä uskonto joka hyväksyy, että vaatii sotimisia ja kaulan- että muidenkin raajojen katkomisia.

    • Je suis Charlie

      Atte esitti asiansa selkeästi ja hyvin perustellen.
      Hän oli eittämättä uskottavin esiintyjä koko ohjelmassa.

      Päivärinta esiintyi myöskin edukseen. Hän ei päästänyt muslimivieraitaan päänsilittelyllä, vaan kysyi oikeat kysymykset.

      Tämä Sadek Elwan ei tainnut itse edes ymmärtää vahingoittavansa islamkuvaa.

      Maryam on älykäs nuori nainen, mutta välillä hänen hyökkäävyytensä ja aggressiivisuutensa ärsyttää minua. Hän näyttää halveksuvan kaikkia jotka ovat eri mieltä. Näkee myös joka puolella fasisteja. Lähellä oli, ettei hän syyttänyt Atteakin jo fasistiksi.
      Olisi mielenkiintoista, jos Maryam ja Atte keskustelisivat islamin doktriinien ja väkivallan tekojen yhteyttä. Siihenhän ei tässäkään ohjelmassa milloinkaan päästy, vaan asiaa kierrettiin ja kaarreltiin kuin kissa kuumaa puuroa.

      Kysymys oli, miksi ISIS tappaa siviilejä. Siihen ainoastaan Atte sanoi syyn löytyvän islamista. Tätä tietenkin kaikki muut vastustivat. Atte kuitenkin huomautti kaikkien tutkimusten mukaan olevan niin, että voimakkain motiivi ISIS terroristeilla on uskonto - islam.

    • alfa123om222

      Islam ei Koraanin ja Sunnan perusteella ole sen väkivaltaisempi kuin muutkaan uskonnot.

      Sen sijaan etelän kuningas on sotaretkellä pohjoisen kuningasta vastaan (Dan. 11) ja on luultavasti ottanut käyttöönsä Koraanin kommentaareja ja tehnyt niistä sotaoppikirjoja itseään varten varustaakseen armeijan.

      Nuo Dan. 11 sotaretket puolin ja toisin päättynevät pohjoisen kuninkaan tappioon ja hänen turvapaikkansa menetykseen.

      Itse arvostan uskonnot seuraavaan järjestykseen:

      Hare Krishna kultaakin arvokkaampaa.
      Juutalaisuus Kultaa.
      Oikea Islam Hopeaa.
      Kristinusko Pronssia.
      Vuorijumala-islam Rautaa.

      Eli edustamme Kristinuskoa, joka on saanut vaikutteita juutalaisuuden kullasta sekä Intian uskontojen Ahimsa väkivallattomuus periaattesta, joka on kultaakin arvokkaampaa. OIkea islam on hopeana edistystä kristinuskoon nähden ja olen kokenut, että Kristinuskon kautta saadut armolahjat ovat vähäisemmät kuin islamin kautta saadut armolahjat. Islamin kautta saa hopeisia armolahjoja, mutta kristinuskon välityksellä vain pronssisia armolahjoja.

      On sääli nuo jatkuvat sotaretket ja niihin yllyttäminen. Rauhan voi tuoda ainoastaan Imaami Mahdi sillä hän aikoo eliminoida Iranin ja Turkin sotaisuuden. Valitettavasti myös Rooman tuhoutuminen on luultavaa jostakin syystä.

    • tylsä hymy

      Sadek Elwan hymyili sairaaloisesti ja vähäjärkisesti koko ohjelman ajan. Johtunee varmaan sisäsiittoisuudesta.

    • Balttis

      Uuden liiton, ja sen mukaisten kirjoitusten eli Uuden Testamentin mukaan "lihan sota-aseiden käyttö" on täysin kiellettyä evankeliumin asian edistämiseksi - joten tältä osin siis ns. kristinusko tai messiaanisuus irtisanoutuu kokonaan oikeutuksesta väkivallan käyttöön uskonnollisin perustein.

    • alfa123om2222

      Tuo ei pidä täysin paikkansa; oli inkvisitio ja ristiretket. Suomikin käännytettiin miekan avulla. Luulisin, että Ranskan vallankumouksen aatteet ovat estäneet kristittyjä miekan avulla käännyttämisestä.

      Lisäksi Jeesus sanoo evankeliumissa: Tällä kertaa on toisin, jolla on ylimääräisiä vaatteita myyköön ne ja ostakoon miekan. Opetuslapset sanoivat: Meillä on kaksi miekkaa. Jeesus vastasi: Riittää.

      Viime aikoina on ollut taistelua sen puolesta, että kouluissa ei tarvitse olla uskontoa juhlissa ja tunneilla. Eli uskontoa kyllä puoliväkisin on tyrkytetty kaikille. Lisäksi on ollut uhkailua helvetillä, erolla seurakunnasta, erolla Kristuksen kirkkaudesta, epäilty toisen uskoa jne.

      Sanoisin, että henkistä väkivaltaa on taitavasti käytetty.

      Pohjimmiltaan kristinusko ja islam ovat rauhaisia uskontoja. Mutta esim. kristittyjen keskuuteen puhkesi poliittisia puolueita ja kristinuskon johdossa alkoi esiintyä: Oligarkiaa, Tyranneja, Diktaattoreita yms.maallista vallankäyttöä myös. Kaikki uskonnot ovat pohjimmiltaan hienoja, mutta korruptoituvat sangen herkästi. Minkä sille kukaan voi? On olemassa humaaneja uskovaisia yksilöitä ja on olemassa poliittisesti korruptoitunutta uskontoa.

      Mutta ei uskonnot ole väkivaltaisempia kuin maailma. Viikingit eivät olleet uskovaisia eivätkä intiaanit eivätkä Rooman alkuseurakuntaa vainonneet maalliset viranomaiset. Ilman uskontoja näyttäisi yhteisöt olevan taipuvaisempia väkivaltaan kuin mitä yhteisöt ovat uskontojen kanssa. Uskonnot hillitsevät väkivaltaa useimmiten.

      • ....................

        Viikingithän nimenomaan olivat uskovaisia, heillähän olivat Thor, Odin ja kumppanit jumalinaan. Eikös heillä vielä lisäksi uskonto tunkenut jokaiselle elämän osa-alueelle, koska he eivät erotelleet maallisia asioita uskonnoista? Intiaanitkin, esim. atsteekit, uhrasivat jumalilleen ihmisuhreja ja jäivät historiaan brutaalina porukkana.

        Uskonnot ovat kautta aikain ollut tehokas keino kyykyttää typeryksiä. Jos on hölmöjä, jotka uskovat taivahissa asusteleviin hattivatteihin, on helppo saada heidät tekemään juttuja rangaistuksen pelossa ja palkintojen toivossa, kun muistuttaa, että isoveli valvoo. Et voi kiistää sitä, että esim. noitavainoja ei olisi koskaan voitu järkätä yhtä kätevästi ilman uskontoja. Jos ei olisi ollut isoaveljeä ja sen rangaistuksia ja palkintoja, olisi ollut huomattavasti vaikeampi saada ihmiset käristämään ns. noitia, koska yhtä tehokasta motivaattoria ei olisi ollut, kuin jumala, sen säännöt ja niiden noudattaminen iankaikkisen elämän toivossa.

        Typeryksiä on aina ollut ja typerykset tekevät typeryyksiä, mutta uskonnoilla saadaan typerykset massoittain tekemään typeryyksiä. Uskontoihin hurahtavat juuri ne, jotka eivät osaa itse aivojaan käyttää ja jotka ovat siten muiden johdateltavissa.
        http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288589444590.html

        "Uskonnot hillitsevät väkivaltaa useimmiten."

        Mikäli kaikki hihhulit ovat samanlaisia kuin Päivi Räsänen, joka sanoo, että hänen jumalansa on ainut syy, mikä estää häntä tekemstä hirmutekoja. Eiköhän tässä ole kysymys siitä, mistä tuo linkin juttukin kertoo, eli vähemmän fiksuista ihmisistä, joilta puuttuu kyky käyttää aivojaan, ja ainakin edellämainitun kohdalla tuntuu olevan vikaa kyvyssä tuntea empatiaa.


    • lakr arwoeiharewh

      Näytä missä kohden Uutta testamenttia oikeutetaan uskoisen väkivallan käyttö evankeliumin edistämiseksi. Sen sijaan on kyllä totta että: valtio- ja valtakirkollisuus on tuhonnut kanssaan toisinajattelevia heti perustamisestaan lähtien, eli alkaen kirkkoisä Augustinuksesta kirkot ovat tuhonneet uskovia ihmisiä kerettiläisinä.

    • lka aweiojpgr

      Tässä edellä mainitussa on kyse antikritillisyydestä, ei siis kristinuskosta.

    • alfa123om2222

      Matt. 10
      34. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

      Luuk. 22
      35. Kaksi miekkaa
      Jeesus sanoi opetuslapsille: "Kun lähetin teidät matkaan ilman kukkaroa, laukkua ja jalkineita, niin puuttuiko teiltä mitään?" "Ei mitään", he vastasivat. 36. Silloin Jeesus sanoi: "Nyt on toisin. Jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, samoin laukun. Jolla ei ole rahaa, myyköön viitan päältään ja ostakoon miekan. 37. Sillä tietäkää, että tämän kirjoituksen täytyy käydä minussa toteen: 'Hänet luettiin rikollisten joukkoon.' Kaikki, mitä minusta on lausuttu, saa nyt täyttymyksensä." 38. Opetuslapset sanoivat: "Herra, tässä on kaksi miekkaa." "Riittää" , hän vastasi.

      • publikaani

        Siinäkö kaikki?
        Pari kontekstistaan irti revittyä jaetta todistaa sinulle, että kristitty saa käyttää väkivaltaa? No, et kai eroa tulkinnassasi esim. inkvisiittoreista ym.

        Et sitten mitenkään ota huomioon sitä, että Jeesus ei eläessään milloinkaan käyttänyt asetta ja että hän myös käski opetuslastaan panemaan aseensa pois.

        Jo näistä näkee, ettei Jeesus voinut mitenkään tarkoittaa, että opetuslasten tulisi tarttua miekkaan ja ryhtyä lahtaamaan vääräuskoisia. Ei. Tuo "toin miekan" tarkoittaa sitä, että Jeesus tiesi, ettei hänen uutta oppiaan juutalaisuudesta luultavasti tultaisi ottamaan rauhallisesti ja avosylin vastaan, vaan se tulisi riitauttamaan perheitä: "poika isäänsä vastaan", "tytär äitiänsä vastaan" jne.

        Luetaanpa jae kokonaisuudessaan.

        Matt. 10:
        34 "Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.
        35 Minä olen tullut nostamaan pojan isäänsä, tyttären äitiään ja miniän anoppiaan vastaan.
        36 Viholliset ovat oman talon väkeä.

        HUOMAA, että tässä koko jakeessa puhutaan nimenomaan omasta perheestä - ei esimerkiksi vieraista uskonnoista, jonka edustajia voisi mennä vapaasti tappamaan. Ei. Siinä puhutaan kuilusta oman väen kesken. Jeesuksen oppi joko hyväksyttiin koko perheessä tai ei hyväksytty. Jeesukseen uskomisesta tulee syntymään riita perheen sisällä, ja nyt nimenomaan tämä riita on se miekka.

        Jeesus ei milloinkaan opettanut käyttämään miekkaa - teräasetta - toisten ihmisten fyysiseen vahingoittamiseen. Aina pitää olla johdonmukainen, eikä tulkita jakeita kirjaimellisesti, vaan aina pitää ottaa huomioon muutkin jakeet sekä tilanne ja historia, siis konteksti.


        Otetaan Luukas 12, jossa on aivan vastaava tilanne, mutta huomaa nyt, mikä sana on miekan tilalla!

        51 Luuletteko, että olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan, vaan riitaa!

        Näin ollen miekan merkitys käy ymmärrettäväksi.


      • Balttis

        Uusi liitto ei ole mikään sotaan oikeuttava liitto, vaan ainoa miekka jota Uuden testamentin kirjoitusten eli Kristuksen evankeliumin mukaan tulee käyttää taistelussa pahan maailmanajan valtiaita ja voimia vastaan on "hengen miekka" << lue Efesolaiskirjeen kuudes luku. Sen lisäksi demokratioiden tehtävä on turvata kansalaistensa fyysinen koskemattomuus ja torjua islaminuskon kaltaisten väkivaltauskontojen soluttautuminen osaksi demokraattisia järjestelmiä, - niitä tuhotakseen ja saattaakseen ne islamin vallan alaisuuteen.


    • Ateisti

      Vaikka en ole lukenut koraania, niin olen kuitenkin lukenut Hollantiin pakkoavioliittoa paenneen Somalialaisen naisen Ali Hirsin kirjan "Neitsythäkki", jossa hän sanoo suoraan, mitä mieltä hän islamista ja eräästä miehestä, (MUhammed) joka sen perusti on. Suomen lain mukaan tällainen mies kuin muhammed oli pahempi kuin pedofiili, koska hän vaati asemaansa ja allahia hyväksikäyttäen itselleen alaikäisen, 9-vuotiaan tytön pimppendaalia. Nainen on islamissa alistettu, eikä saa esiintyä yksin yleisellä paikalla ilman kasvoja peittävää burghaa. Hirsi sanoi kirjassaan, että hän inhoaa islamia. Niin teen minäkin ja itse asiassa inhoan kaikkia uskontoja, koska niitä käytetään vallan välineenä.

      • Pakurikääpä

        Älä nyt tollaisia islamista juttele, eikös Halla-aho jo varottavana esimerkkinä tuomittu oikeuslaitoksemme suurella viisaudella tuomiten.


    • Ateisti

      Eikös Halla-Aho tuomittu sentakia, että hän niputti kaikki islaminuskoiset pedofiilinimen alle. Suomen laissa on kyllä kummallisuuksia. Esim. pedofiliasta tuomittuakaan ei saa nimitellä pedofiiliksi. Tämä islamin perustaja muhammed on ns. public figure, joten kyllä minun mielestäni sen saa sanoa, mitä hän on asemaansa hyväksikäyttäen vaatinut.

      • asdfgtyujnbv

        Eihän pedofiliasta voi tuomita ketään, sehän olisi sama kuin tuomitsisi homoudesta. Meinaan, että kukin saa olla niin paljon pedofiili kuin mahdollisesti on, mutta pentuihin ei saa koskea ja siitähän se tuomio napsahtaakin. Pedofiili on myöskin yhtä paljon/vähän haukkumasana kuin homokin, mutta vain jälkimmäisen käyttäminen saa kukkahatut hyppimään silmille syrjimisestä.

        Sitä en tiedä oliko Muhammed pedofiili, eli diggasiko hän pentuja alituiseen, vaiko oliko pennut hänelle sitten ainut tapa saada pimppiä. Joka tapauksessa harrastuksensa toimii oivana tekosyynä seuraajilleen, jotka voivat valita laillisesti mieltymyksensä mukaan, oli syy kumpi tahansa.


      • Maasälpä
        asdfgtyujnbv kirjoitti:

        Eihän pedofiliasta voi tuomita ketään, sehän olisi sama kuin tuomitsisi homoudesta. Meinaan, että kukin saa olla niin paljon pedofiili kuin mahdollisesti on, mutta pentuihin ei saa koskea ja siitähän se tuomio napsahtaakin. Pedofiili on myöskin yhtä paljon/vähän haukkumasana kuin homokin, mutta vain jälkimmäisen käyttäminen saa kukkahatut hyppimään silmille syrjimisestä.

        Sitä en tiedä oliko Muhammed pedofiili, eli diggasiko hän pentuja alituiseen, vaiko oliko pennut hänelle sitten ainut tapa saada pimppiä. Joka tapauksessa harrastuksensa toimii oivana tekosyynä seuraajilleen, jotka voivat valita laillisesti mieltymyksensä mukaan, oli syy kumpi tahansa.

        Muhammed "kihlasi" Aishan kuusivuotiaana, ja yhtyi häneen kun tämä lapsi leikki vielä nukeilla, ja oli yhdeksän vuotias. Sunnah eli Muhammedin jättämä kaikille ajoille sopiva elämäntavan seuraamisen esimerkki on perustana sille että tämän ilmaisemisesta on tehty jopa asiantuntemattomien toimesta, - Suomessa rangaistava teko.


    • eiKirj

      Jopas olikin painettu 17. sivulle tämäkin aloitus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe