Työn hakeminen

8+6

Kysyisin sellasta asiaa, että jos on ollut alle vuoden työsuhteessa ja itse irtisanoutunut ja hakee sitten myöhemmin uutta työtä, kannattaako tästä edellisestä melko lyhyestä työsuhteesta kertoa ollenkaan (koska on siis itse ottanut lopputilin)? Ilmeisesti ei kannata....

Toinen asia mikä mietityttää on se, että moni sanoo että on paljon helpompi saada uutta työtä jos on jo työsuhteessa kuin jos on työttömänä. Pitääkö tämä paikkansa? Itse luulen että moni työhönottaja suhtautuu tähän asiaan eri tavalla, toisille asialla on suurikin merkitys, toisille taas ei ole mitään merkitystä...

6

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on ja ei.

      Työkokemuksen kannalta kannattaa mainita se entinen työsuhde. Kehitä tarpeeksi hyvä selitys. Itse luin juuri yhden bloggaajan tekstin, jossa hän kertoi irtisanoutumisestaan ilman uutta tiedossa olevaa työtä. Hän oli kertomansa mukaan kokenut, että se kyseinen työ ei antanut hänelle mitään, hän ei katso että se työ olisi hänen elämäntyönsä, työ jota tekisi työikänsä. Joten yhteisymmärrykseessä, kertomansa mukaan edelleen siis, työnantajan kanssa päättivät työsuhteen. Ja sitten alkoi hakea uutta työtä, vasta.

      Tuo pitää ehdottomasti paikkansa, että työssä oleva on parempi hakija kuin työtön. Jos on kaksi hyvää ehdokasta, valituksi aivan varmasti tulee se, joka on vaihtamassa työpaikkaa.
      Mutta tietysti on jotain, mahdollisesti aputöitä, kuten vaikkapa hampurilaisbaarin tarjoilija, jossa valituksi voi tulla ennemmin se työtön. Se riippuu minkä ammattiryhmän paikasta on kyse.

    • vuodatteleeeeeee

      Ja tietenkin paikkaan, joka on sijaisuus tai muuten lyhytaikaiseksi tarkoitettu, totta mooses valitaan ehkä ennemmin työtön kuin työpaikan vaihtaja. Lyhytaikaisissa ei niin ole väliä, kun siitä ei kuitenkaan ole tarkoitustakaan syntyä pysyvää paikkaa, kunhan nyt vain joku saadaan tekemään työt sen lyhyen aikaa mikä tarkoitus.
      Nimimerkillä sain paikan puhelinsoitolla vastaten ilmoitukseen, luulin olevani avoimen toimen hoitaja, vuoden päästä lennättivät ulos kun valitettavasti eivät saaneet vakinaistaa.

      Heheheheeeee. Valehteleminen on sallittua työnantajalle vaan ei työntekijälle! Valehteleminen - siis yrittivätkö edes saada vakinaistettua, joku muu syy ulos lennättämiseen (työtodistus kyllä kiitettävin maininnoin, mutta sitähän voi senkin sanella miten haluaa, kun ei ole koskaan tarkoitus pestata uudelleen). Herrat määrää, sinun täytyy vain sopeutua siihen, että olet tyhmänä pidetty, arvoton, ei mitään väliä kenellekään miten sun käy, vaikka kuinka yrität, niin ei ne sun yritykset mitään tuota, summa summarum: tyhmä ja arvoton!
      Menipä omakohtaiseksi ns. vuodatukseksi!

    • 8+6

      "Tuo pitää ehdottomasti paikkansa, että työssä oleva on parempi hakija kuin työtön."

      Itse en keksi tähän kyllä oikein mitään loogista selitystä, kun nykyään kuitenkin on paljon työttömiä. Onko tässä kyse siitä, että työnantajan mielestä jo työssä oleva on automaattisesti jotenkin parempi ja sopivampi uusi työntekijä kuin työttömäksi jäänyt työtön? Ajatteleeko työnantaja että työtön on varmaankin laiska luuseri ja juoppo kun on työttömäksi jäänyt?

      • työllinen

        Niin ja työttömänä työnhakijana te -toimistossa olevallahan on mahdollisuus saada palkkatukea, mikä taatusti kiinnostaa työnantajia. Sitä voi saada sitä enemmän mitä pidemmän aikaa työttömyys on kestänyt. Se on vaan harmillista, että eri puolilla maata rahat ovat jo nyt lähes lopussa, jossain kuitenkin on vielä mahdollisuus maksaa tätä kynnysrahaa. Ai niin siinä on yhtensä vaatimuksena, että osaamisesi kyseiseen työhön on heikkoa eli ei pelkällä normaalilla perehdyttämisellä korjattavissa.


      • dsfdfsdfsdf
        työllinen kirjoitti:

        Niin ja työttömänä työnhakijana te -toimistossa olevallahan on mahdollisuus saada palkkatukea, mikä taatusti kiinnostaa työnantajia. Sitä voi saada sitä enemmän mitä pidemmän aikaa työttömyys on kestänyt. Se on vaan harmillista, että eri puolilla maata rahat ovat jo nyt lähes lopussa, jossain kuitenkin on vielä mahdollisuus maksaa tätä kynnysrahaa. Ai niin siinä on yhtensä vaatimuksena, että osaamisesi kyseiseen työhön on heikkoa eli ei pelkällä normaalilla perehdyttämisellä korjattavissa.

        No, minä sain paikan yhteen kunnan paikkaan palkkatuella, tosin olisin ehkä saanut ilmankin, mutta tuo työnantaja omaehtoiseen hakemukseeni rupesi kyselemään, että onko sinulla mahdollisuutta saada tuota palkkatukea. Sitten mun olisi itse pitänyt kaikki paperitkin sille toimittaa. Olin siinä vaiheessa vaihtamassa paikkakuntaa, joten kun asuin vielä vanhalla, niin ei saanut sieltä mitään päätöstä, piti odottaa muuton tapahtumista ja sitten hakemaan se paperi uudesta työkkäristä.

        No, minua ei tarvinnut pidemmälti perehdyttää. Sen, että uuden tietokoneohjelman työssä tarvittavat osiot näyttivät, sen että paikan käytännön systeemit selittivät, no, itse varsinainen työ multa lähti sujumaan hyvin. Olin aivan täydellisen hyvä tyyppi sinne. Eli olin aivan pätevä ja osaava ja tuottava työntekijä heillä.


        Eli ei välttämättä ole niin, että pitää olla miltei työtaidoton.

        Siksi toisekseen mitäs ne on tukipaikat sitten, niissäkin olis varmaan tarkoitus, että sellainen vähän heikommalla taidolla varustettu, mutta niin vaan mieluusti ottavat sellaisen joka osaa jo... kierrätetään samaa tyyppiä.


    • ei liikaa rehellinen

      1. Ensin katsotaan paperit (kouluja käyty vai koulut jääneet).
      2. Työkokemus (montako vuotta vai työttömyyttä)
      3. Kutsutaan haastatteluun (useita henkilöitä).
      4. Työntekijän ulkoinen olemus (lihava vaiko laiha)
      5. Työntekijän luonteenpiirteet (itsevarma vaiko jännittäjä)

      Itsevarmuus ja pystyy tarvittaessa myös valehtelemaan niin ettei haastattelija sitä huomaa. Jos sinulta puuttuu nämä ominaisuudet, et todennäköisesti ole sopiva työhön.

      Monessa ammatissa pitää osata valehdella myös asiakkaalle esim. myynnin maksimoimiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe