Viranomaisten oikeudet ja velvollisuudet

patukka pete

Keskustellaan eri viranomaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Viranomais esimerkkeinä poliisi, tulli, rajavartiolaitos, kunnallinen pysäköinninvalvonta ja syyttäjä yms.

Suomen tulli ohjelmassa tullimiehet pysäyttävät rattijuoppo epäillyn ja puhalluttavat tämän. Mielestäni tullimiehet toimivat hienosti, mutta joitain ihmisiä ärsyttää tullin "poliisin leikkiminen". Poliisin, tullin ja rajavartioston yhteistominnasta on säädetty laki, joka mahdollistaa näiden viranomaisten suorittavan toisilleen kuuluvia tehtäviä toistensa pyynnöstä.

7

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KeijoPietarinen

      Saako tullimies pidättää minut jos vien EU:n ulkopuolelta ostettua tavaraa läpi turvatarkastuksesta?

    • 4+20

      Tullissa periaate on sama, kuin poliisissakin. Pidättämisestä päättää niin poliisin, kuin tullinkin päällystöön kuuluva virkamies. Virkamiehen alaiset vain ottavat kiinni.

      9 §
      Pidättämiseen oikeutettu virkamies

      Pidättämisestä päättää pidättämiseen oikeutettu virkamies. Pidättämiseen oikeutettuja virkamiehiä ovat....

      2) Tullin rikostorjunnan päällikkö, Tullin rikostorjunnan toimintayksikön päällikkö sekä Tullin rikostorjunnan tulliylitarkastaja, jonka Tullin rikostorjunnan päällikkö on määrännyt tutkinnanjohtajaksi;

    • KeijoPietarinen

      Okei kiitos no voiko ne sitten oikeus ottaa kiinni jos vien tavaraa eu:n ulkopuolelta (esim sveitsistä ) turvatarkastuksen läpi?

      • 19+7

        Riippuu tavarasta. Jos sinulla on sinko olalla, niin varmasti.


      • KeijoPietarinen
        19+7 kirjoitti:

        Riippuu tavarasta. Jos sinulla on sinko olalla, niin varmasti.

        Heh joo mutta meinaan että en ole sitä tullannut enkä maksanu siitä arvonlisäveroa.


      • Kiffer
        KeijoPietarinen kirjoitti:

        Heh joo mutta meinaan että en ole sitä tullannut enkä maksanu siitä arvonlisäveroa.

        Olet ainakin hyvässä seurassa:

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288337583645.html


    • ensemie

      Silloin, kun ulkomaalainen persaukinen saa Suomen yhteiskunnalta kaikkea mahdollista sosiaaliturvaa ja avustuksia jopa oikeusaputoimiston myötävaikutteella, ollaan pahasti suossa ulkomaalaisen paapomisessa. Jep, me olemme todella sosiaalisia.

      Asia
      Ulkomaalainen fiksu herrasmies osti allekirjoittaneelta ison omakotitalon, mutta kun oli juuri perustanut yhtiön suomalaisen kumppaninsa kanssa, ei juuri silloin voinut sitä maksaa.. Maksuajasta sovittiin, käsiraha 4 kk loppuerä 1.5 vuotta. Silloin jää aikaa myydä oma talo ja saada uudelta yhtiöltä loput. Liikeidea oli "tosi fiksu".

      Kaupanvahvistaja vahvisti kaupan, allekirjoitettiin, käteltiin, hymyiltiin. Myyjä jäi odottamaan maksuja. Ei tulleet määräajassa. Luvattiin ja luvattiin taas. Myyjä jätti käräjäoikeuteen haasteen "käsirahasta". Sitten , kun talossa oli asuttu jo 8 kk, huomattiin, että ullakolla oli käynyt oravia. Talosta alkoi löytyä vikoja. "Ei me tätä osteta"

      Käräjäoikeus tuomitsi yksipuolisella päätöksellä "käsirahan " maksettavaksi. Se oli silloin vasta vähän toista vuotta myöhässä. Muutenkaan ei ollut suuria toiveita maksuista. Omaa taloa ei ollut, ei vaimoakaan. Oli vain paikka, missä ulkomaalainen oli asustellut.. Se ulkomaalainen oli ns "fiksu mies", osasi käyttäytyä, osasi huijata.

      Käräjäoikeus tuomitsi yksipuolisella päätöksellä "käsirahan" maksettavaksi. Ostajaa alkoi polttaa. Syyskuun yöt kylmenivät. Taloon olisi pitänyt ostaa uusi kiertovesipumppu. Ei sellaista. Pois vain ja odotellaan...

      Muutto Ruotsiin ratkaisi ongelman. Siellä turva finskien viranomaisilta! Mutta saamari, mistä nyt rahat! No onhan finskien sos.turva. Ei muuta, kuin työttömyyskortistoon. Turva lähti käyntiin. Kortistorahojen saantiin oli pakko ilmoittaa Ruotsin osoite. Silloin oli asia taas kunnossa! Valitettavasti osoite tuli myös Suomen ulosottajien tietoon. No mitä siitä, Suomen sosiaaliturva tulee kyllä yli rajojen, mutta siitä saatetaan nipistää reunalta. Ei siis täydellinen huijaus. Sitä paitsi milloin ne Suomen sosturvamiehet sinne Ruotsiin yltävät?

      Aika hankala tilanne "fiksun" ulkomaalaisen keinottelusta. "Miten minun käy?"

      Pahempi on kuitenkin se, että kun kauppakirja allekirjoitettiin ja kaupanvahvistaja sen myös allekirjoitti, siirtyivät kauppatiedot (kauppakirjan mukaan) myös kiinteistörekisteriin. Ostajasta tuli "saaja". Senjälkeen ostaja on ollut saaja, vaikka ei ole maksanut kaupasta mitään. Ostajan tiedot kiinteistörekisterissä ovat ja maanmittaustoimiston mukaan pysyvät. Kun ostaja on saaja, on samantekevää, millä tavalla ostaja on syntynyt "saajaksi". On meillä Finlandiassa taas yksi paskalaki, joka pitäisi muuttaa! Vai olisiko vika lain tulkitsijoissa?

      Tämä kiinteistörekisterin merkintä, että ostaja on saaja, estää oikeata lainhuudon omistajaa myymästä taloa. Kukaan pankki ei ota kiinteistöä takuuksi, jossa ostaja on merkitty saajaksi.

      Pahinta on, että jo ulkomaille lusmunnut "ostaja" on suomalaisen oikeusaputoimiston suojeluksessa. Nämä supermiehet (yksi niitä nyt on vain) tekevät mitä tahansa , jotta heidän oma asianajajamaineensa pysyisi, sama sille eettisyydelle on....

      Pahinta kuitenkin on , että jotkut lait tai laki, jos sellainen todella on, sallii tämän!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe