Mikä ensiautoksi kahden lapsen yh:lle?

Ehdotuksia?

Tarkoituksena on ajaa kortti ja hankkia auto, jolla voi kulkea hieman pidemmät matkat. volvossa on kuulemma kestävä moottori muuta en tiedäkään.

tarvitsen:
- edulliset varaosat
- edulliset vakuutusmaksut ja verot
- mahdollisuuden huoltaa ilman korjaamoa
- kestävä kone
- pienehkö kulutus
- yleisesti halvin mahdollinen pitää ja kulkea

mitä en tarvitse:
- ulkonäkö
- uusinta uutta
- ilmastointi ja muut härpäkkeet

22

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opel on hyvä

      Ihan mikä tahansa kunhan ei ole voorti, vagina, japsi, korealainen, lada ja mitä niitä muita romuja on, no volvo on äärettömän kallis korjata kaikkine vikoineen, itellä on Opel, se on hyvä.

      • RACEWASGOOD

        But car was bad. Ilman muuta ford puma tuollaiseen käyttöön


    • Megane vm. 2001?

      Volvo ei ole mitenkään edullisen maineessa. Ei etenkään siksi että sillä ei ole mitään Micra, Corsa, Yaris, Polo -luokassa joka on yksinkertaisinta tekniikkaa ja halvimmat yleiskustannukset.

      Jos sinulla ei ole ajokorttia on parempi kuitenkin viedä korjaamolle ellei sinulla ole kaveria joka tietää mitä tekee.

      • RACEWASGOOD

        Noista vehkeistä micra ainoa jonka uskaltaa ostaa käytettynä, jos taas haluaa erottua porukasta niin ehdottomasti ford puma


    • butjetti???
    • Kaikki ne huoltoa tarvii

      Vanha kusenpolttama sanonta kuuluu näin että halvan ostaa, halvan saa.
      Hintahaitaria et maininnut, uudesta ei tainnut olla kyse?
      Opeleihin on edukkaat osat ja niitä on saatavilla hyvin. Oli sitten kyse korjauksesta tai huollosta jossa vaihdetaan palikkaa ennenkuin tarvitaan korjausta.
      Tuosta ilmastoinnista sen verran että sinä et ehkä sitä tarvitse kuten en minäkään. Matkustusmukavuus on ihan toisella tasolla muksujen kanssa kun autossa on kesähelteellä siedettävää olla.

    • halpisautoilija

      Takavetoinen Volvo on vastaus tähän paitsi bensankulutuksen osalta, ei haittaa jos ei paljon ajoa. Avensis, corolla tai carina jos bensankulutus on tärkeää. Ne eivät ole yhtä mukavia kuin Volvo matka-ajossa.

      • halpisautoilija

        Niin ja Opeleissa yleensä riittää korjattavaa...kannattaa vaikka katsoa nettiautosta noita kilometrisuorituksia tässä puhutuista malleista. Se antaa osaltaan osviittaa. Esimerkisi päälle 400 tkm ajetut sitikat ovat harvinaisia...


    • budjettirajoite?

      Tarkempi budjetti ja muutenkin lisää linjauksia.

      Näin saat vaan jokaisen volvo, ooppeli, volkkari, tojo...kuskin kehumaan omaansa ylivertaiseksi ja samalla nostamaan kärsinyttä itsetuntoaan. Mainitsit Volvon, se on hyvä auto mutta ei aivan halpa. Vanhaa viiskymppistä saa (tarvittaessa farkkuna) noin kahteenkymppiin ja se on melkein uuden veroinen. Tavaratila on pieni farkuksi, ja uusi V40 on vielä pienempi. V60 ja V70 on kalliihkoja. Mutta kyllähän niitä alle 100t ajettuna uskaltaa ostaa.

      Jos ostat vaikka jonkun joka kuulopuheissa EI ole luotettava (ranskis, korealainen...) todennäköisyys sille että joudut tien poskeen on sittenkin aika pieni. LIsäksi saat samalla hinnalla uudemman/isomman.

      Teit niin tai näin niin kallista on. Titeysti on uskaliasta olettaa että yh kahden lapsen kanssa olisi jotenkin budjettirajoitteinen - voihan se olla vaikka miljonääri.

      • Halpisautoilija

        Ketjun aloittajan määrittelyt vihjaavat ennemmin noin parin tonnin budjettiin kuin 20 000€ budjettiin. Oma vastaukseni laadittu siltä pohjalta....


    • jotenkin hieno

      Minä ostin käytetyn Hiasen. Vaunut ja matkatavarat mahtuu tunkematta koppaan.
      Kaksi lastakin menee mukavasti kyydissä' ja näkevät hyvin ympäristönsä korkeammalta. Ei pahemmin tarvi huoltaakaan. Ei rikkoudu. Lähtee käymään pakkasellakin. Ei ilmastointia. Joskus käyty retkelläkin. Patjat kulkee hienosti mukana. Ja lasten pikkupyörät ja lelut. Miehetkin katselee "kunnioittavasti"" , ainakin siltä tuntuu.
      Paras tekoni aikoihin, eron jälkeen.

    • käteväkin

      Tuo on totta. Ihan hyvin ap. mies vois ostaa pakun. Näkis ainakin hyvin ja olis tilaa.

    • hohhoijaaa..

      Hanki mies, perässä tulee auto, vene, kesämökki ja rahaa.
      Kun ei nai sitä pupiruusua kuppilasta niin ei ehkä päädy yh:ksi.

      Mene bussilla vaan!

    • oletustämäkin

      On seksististä olettaa että yh olisi jotenkin vähävarainen. Oletetaanpa että se on miljonääri, kun se on niin vaatimaton raha-asioissa ettei anna mitään budjettia. Minä ainakin suosittelen uutta c-mersua, se on laadukas ja kertoo hillitysti vauraudesta muttei kuitenkaan käännä liikaa päitä. Sitä saa farkkuna, että pikkuisten poolokamat mahtuu mukaan (ei heppa kuitenkaan).

      • E220_CDI

        Heh, lisätäänpä tajunnanvirtaa, vaikka vitsi taisi ollakin ;-)

        W204 Cee on selvä irtiotto vanhoista pikkumersuista ja osin Mersuista yleensäkin. Hieno ajettava, loistava kaarretasapaino, vaikka ohjaus onkin Mersumaisen etäinen eikä häiritse kuljettajaa epäolennaisella tiedolla jokaisesta pyörän alle osuvasta hiekanjyvästä. Dieselissäkin hyvä lämmitys sähkövastusten vuoksi ja farkussa on tilaa lasten kamppeille.

        Sen sijaan vauraudesta ei kerro yhtään mitään auto, joka on kotimaassaan juuri mitalisijojen ulkopuolella myyntilistoill ja jota on koko tämän vuosikymmenen ajan tuotu Suomeen yksityistuonteina n. 30% virallisen maahantuojan ohi joka vuosi.

        C-Mersu on ihan tavallinen keskiluokkainen auto. Mutta ketterä, lämmin ja mukava sellainen.

        C-sarjan 4Matic kiskoo ponit poolopaikalle just tasan niin kovaa, kuin ne hepat siellä peräkärryssä vaan pysyy mukana! Kaamean paljon huonommillakin vetäjillä kiskotaan ties mitä.

        Ellei pelimerkit riitä, siiten laitan oman arvaukseni samaan ruutuun kuin Halpisautoilijakin. Haetaan asiantuntijan avulla yksi parhaista vielä jäljellä olevista Volvo 944 malleista ja nimenomaan tuona sedan-mallina. Kartanoautot tahtoo olla jo 17-vuotiaana aika pahaan kuntoon hakattuja.

        Myös kahden viimeisen vuoden S70 voisi harkita. Se yllättää moderniudellaan, käytännöllisyydellään ja ketteryydellään monet, mukaanlukien S60 kuskit.


    • AMG4

      Jos et ole mikään kermaperse niin suosittelen w 124 Mersua paljon turvallisempi kuin joku Micra, luotettava,hyvä ajaa ja tilava.

    • tasa-arvoista

      Mielestäni Mersu, Hiace, tai muukin reilun miehinen auto sopii yh:lle. Varsinkin miehelle.

    • saapillua

      Saab 93 . Vaihtoehtoja löytyy

    • Montaautoaostanut

      Suosittelen sinulle pientä tila-autoa, Toyota Yaris Versoa. Se on näppärä kokoinen ja helppo pyöritellä kauppojen ahtailla parkkipaikoilla, kuitenkin siinä on kelpo tilat moneenkin käyttöön. Se ei ole halvin pieni tilatötterö, mutta tämä auto on luotettavan maineessa, ei kuluta mahdottomia ja muutenkin käyttökulut ovat autoksi kohtuullisella tasolla. Kaunis ulkomuodoltaanhan se ei ole, mutta aikuisena ihmisenä tuskin oletkaan hankkimassa peltilehmää itsellesi egonpönkittäjäksi, vaan arkea helpottamaan.

      Yleisesti suosittelen sinua ehdottomasti käyttämään harkitsemasi autoyksilön Autotohtorilla tarkastuksessa ennen ostoa, saat puoleettoman asiantuntijan arvion auton yleiskunnosta --> maksaa noin 100 eur?, mutta on joka euron arvoinen sijoitus

      Myös auton aiempi omistajahistoria on helppoa selvittää tekstiviestihakupalveluilla rekisterinumeron perusteella --> jos auto on ollut poistettuna liikennekäytöstä jossakin vaiheessa, ÄLÄ osta, koska luultavimmin se on kolaroitu ja ollut korjattavana ja on aina huonompi vaihtoehto kuin kolaroimaton, vaikka olisikin asianmukaisesti korjattu.

      Ps. Pyri löytämään yksilö, jolla on ajettu maksimissaan 150tkm, mieluiten alle 100tkm ja jolla on ollut korkeintaan kaksi aiempaa omistajaa. Varusteina olisi hyvä löytyä ainakin Kahdet renkaat (kesä/talvi) --> huom muista tarkistaa ostaessa, että niistä löytyy tarpeeksi urasyvyyttä
      Täydellinen huoltokirja --> todistaa, että autoa huollettu asiallisesti
      Lohkolämmitin --> helpottaa huomattavasti käynnistymistä kovilla talvipakkasilla ja auto lämpenee paljon nopeammin
      (Ilmastointi --> mukavuustekijä ilmastoimattomasta autosta vaikeaa päästä eroon jos haluatkin vaihtaa toiseen joskus)

      • Halpisautoilija

        Tässä on ihan järkevää puhetta ja ihan hyvä ehdokas.


      • E220_CDI

        Hyvät on ohjeet. Päätyipä aloittaja mihin tahansa malliin, kannattaa etsiä oikeasti hyvin hoidettu. Niitä löytyy ihan kaikissa hintaluokissa, vaikka vanhoissa parin tonnin autoissa harvinaisempia ovatkin. Toisaalta, parin tonnin autoissa hyvät ja huonot ovat melkein saman hintaisia, joten sitä huonoa ei kannata ostaa ollenkaan.


      • E220_CDI

        Ai niin, yhden jutun haluan silti haastaa yllä olevassa ohjeessa. Kun kerran sanottiin, ettei ilmastointi ole välttämätön ja halpaa haetaan, niin silloin nimenomaan pelipöytä pitää kääntää niin päin, että haetaan se ilmastoimaton, mutta muuten hyvä, jonka myyjä on ja muutaman kerran kuullut puhelimessa, voivottelut puuttuvasta kylmäkoneesta.

        Jos halpaa haetaan, on kunto tärkeintä. Silloin voi puuttuvan ilmastoinnin kääntää edukseen hintaneuvottelussa, jos itse kerran ilmankin pärjää. ei halpaa autoa kannata ostaa investoinniksi (ja vielä vähemmän kallista), mutta halvassa joutuu väkisin tinkimään jostain. Aloittajan hakuseula on mielestäni tähän oikein järkevä, koska hän ei ole valmis maksamaan nykyajan kotkotuksista, vaan panostaa olosuhteet huomioiden mahdollisimman varmaan kyytiin.

        Mediaseksikkyytensä jo menettäneet mutta ei vielä pussihousujen himoitsemat klassikot ovat juuri sitä väliinputoajien ilkäluokkaa, josta vielä löytyy hyvin hoidettuja yksilöitä, jotka ovat 10 vuotta liian nuoria harrasteautoiksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe