Tampereen Steinerkoulun sisäilmaongelmat

Ällistynyt

Koulussa on jatkunut vuosia sisäilmaongelmat. Useampia tutkimuksia on tehty tuloksetta. Työntekijät ja oppilaat oireilevat. Oppilaat kärsivät mm. pääkivuista, silmäoireista, pahoinvoinneista ym. oireista.
Ihmettelen suuresti kun steinerista puhutaan, että vanhempien ja koulun yhteistyö on avointa ja vuorovaikutuksellista. Olen lukenut ja keskustellut monen vanhemman kanssa, jotka ovat ilmeisesti järkiintyneet ja vaihtaneet koulua. Näistä sisäilma-asioista ei ole puhuttu. Hyvin harva koululla tietää asiasta. Kuuluuko tämäkin tähän avoimeen yhteistyöhön? Tai kuulutko sinä siihen harvaan ja valittuun joukkoon, joka tietää?

14

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhempi

      Kuulostaa täysin samalta kuin Helsingin Rudolf Steinerkoulun tilanne. Asioita on piiloteltu vuosia, moni oireileva on vain lähtenyt. Oma lapseni aloitti vasta koulun ja sisäilmaongelmista ei kerrottu mitään uusille perheille. Olin todella järkyttynyt kun totuus vähitellen paljastui, mm. Iltapäiväkerhosta ja ruokalasta löytyi terveydelle vaarallisia mikrobeja. Korjauksia tehdään matalalla budjetilla ja vanhemmille vakuutellaan, että siirrymme pian uuteen rakennukseen. Tammikuussa kävi ilmi, että rahoitusta uuteen kiinteistöön ei ole. Eli vanhempia huijataan täysin epärealistisilla ajatusrakennelmilla. Vanhemmat, jotka ovat huolissaan ja vaativat peruskorjausta tai väistötiloja on leimattu hysteerisiksi. Koulun huolto, viranomaisten määräykset ja ihmisten terveydenhuolto on laiminlyöty täysin. Koska kiinteistöä ei ole asianmukaisesti huollettu, ei korjauksiin voi saada valtionavustuksia.

    • tage
    • oikeakoulu

      Eikä Tamperees steiner-koulun rakennus ole uusi ja hieno?

    • Äiti_HRSKsta

      "Vanhempi" HRSK:sta: Mistä olet temmannut tämän "...viranomaisten määräykset ja ihmisten terveydenhuolto on laiminlyöty täysin. Koska kiinteistöä ei ole asianmukaisesti huollettu, ei korjauksiin voi saada valtionavustuksia."

      Koululla tehdään parhaillaan korjauksia viranomaisten valvonnassa. Mitä valtionavustuksia tarkoitat?

      Hesarin lehtijuttu on uutta koulua haikailevien, kostonhaluisten vanhempien yksipuolinen näkemys ja vahingoittamistarkoituksessa tehty. Tämä vanhempien joukko ei ole osallistunut HRSK:a kehittäviin, mm. uudisrakennushanketta eteenpäin vieviin tilaisuuksiin. Harmi, että vahingoitatte tällaisella toiminnalla kaikkien Suomen steinerkoulujen asemaa. Oma uusi koululle ei myöskään hyödy tästä mitään. Kuka uskaltaa lähteä riitaisan sakin messiin?

    • Äiti_HRSKsta

      Jatkoa edelliseen: Terveydenhuolto toimii HRsk:ssa niin kuin muissakin kouluissa. Jos lapsella epäillään sisäilman aiheuttamia oireita, niistä ilmoitetaan terveydenhoitajalle, joka pystyy ylläpitämään luokkakohtaista tilastointia. Sen avulla koulun johto ja viranomaiset pysyvät kartalla oireilusta.

      • Homeellakyllästetty

        Se tilastointi ei auta ketään eikä mitään.


    • faktaa

      Hei äiti hrsk:sta!
      Lapset ja osa henkilökunnasta on oireillut yli 10 vuotta. Monet ovat yrittäneet vaikuttaa, mutta turhaan. Tutkimuksia on tehty ja tuloksia salailtu, tämä on todistettavissa oleva fakta, joka tulee tutkinnassa paljastumaan. Henkilöiden, joiden olisi pitänyt asioita hoitaa, ovat laiminlyöneet velvollisuuksiaan ja näin vaarantaneet lasten sekä henkilöstön terveyden. Ihan pikkujutusta ei siis ole kysymys.

      • Äiti_HRSKsta

        Jos on henk.koht. kokemuksia ja kaunoja pitkältä ajalta, hyvähän se on jos pääset todistamaan, jos lakeja ja määräyksiä on rikottu. Se parantaa koulun toimintakulttuuria jatkossa ja on lisäksi hyväksi omalle itsetunnollesi. Kuitenkin, olisi tärkeää, että suurin tarmo suunnattaisiin uudisrakennushankkeen suunnitteluun ja rahoituksen järjestämiseen, ei menneisyydessä rypemiseen ja vanhojen kaiveluun. Hyvä, että ulkopuolinen taho arvioi, mitä oikeasti tapahtui, niin kaikki voivat päästää irti menneestä ja suunnata tulevaan.


      • vanhempi

        Hyvä HRSK:n äiti. Kannattanee lukea uudestaan Hesarin juttu. Siinä vanhemmat, joiden lapset oireilevat jakoivat kokemuksistaan. Lisäksi pitkään tilannetta seurannut opettaja avaa tapahtumien historiaa. Kerrotko, mikä tässä on kostonhimoista ja yksipuolista? Ymmärtääkseni rehtori sai myös puheenvuoron. Onko todella niin, että steinerpedagogiikan maine ajaa terveyden edelle? Hesarin artikkelissa ei millään tavalla vähätelty itse pedagogiikkaa.


    • Ei-ongelmia

      Steinerkouluissa ei ole koskaan mitään ongelmia. Siellä on vain erikoispedagogiikka joka ei välttämättä sovi kaikille, eikä varsinkaan niille jotka kyselevät, keskustelevat ja ilmoittavat näkemistään ja kokemistaan epäkohdista ja toivovat avointa keskustelua ja kehitystä.

      • Pähkä

        Juuri näin!


    • koulukuinkoulu

      Jos useampia tutkimuksia on tehty tuloksetta, niin minkä tuloksen sinä sitten olet tehnyt ja siten todennut sisäilmaongelmat? Vai mitä tarkoitat tuloksettomilla tutkimuksilla?

      Mitä se koulun vaihtaminen auttaa sisätilaongelmiin? Sehän vain on asian hiljaista hyväksymistä. Ja siellä "tavallisessa" koulussa, eikö siellä ole sisäilmaongelmia (salattuja tai tunnustettuja)??

    • kaajuu

      Voi hyvät hyssykät. Laittakaa lapsenne ns.normaaliin kouluun, jossa viranomaisten valvonta toimii!
      Kotona voitte opettaa lapsellenne niitä erikoisarvoja, joita oletatte steinerissä opetettavan.
      Vaikka lapsenne on erityinen, niin hänen on jossain vaiheessa sopeuduttava ns. normaaliin yhteiskuntaan.

    • Seuraaja

      Sisätilaongelmista ei uskalleta kekskustella vanhempien kanssa koska pelätään koulun maineen kärsivän. Yksityinen koulu kun on, on kaiken oltava "paremmin kuin muissa peruskuluissa". Steinerissa kun oppilasmäärät ovat vähenemään päin olleet jo useita vuosia., valmetuneiden asioista selvää ottavien vahempien tähden.
      Vanhempia pidetään edelleen siinä harhakäsityksessä että heidän on varattava jo vauvaiässä koulupaikka lapselle Steinerista että pääsevät sinne varmasti. Näihän heille uskotellaan, vaikka tilanne on jo vuosia ollut päinvastainen. Sen opin itsekin kantapään kautta. itselläni on myös tuttava joka opetti Steinerissa 1990 luvulla ja tilanne oli jo tuolloin se että sinne sai lapsen vaikka paikkaa ei ollut varannut etukäteen. Aloituspaikkoja oli yllin kyllin ilman varaustakin. Sen tähden sinne hakeutuukin ne epätoivoiset vanhemmat lapsineen, joilla ei ole realistista käsitystä asioista, ja jotka ajattelevat että on jotenkin hienompi ja parempi vaihtoehto lapselle käydä Steiner koulussa.
      Sisätilaongelmat ovat huono juttu, sillä siinä leikitään lasten terveydellä. Jos lapsi esim. on säännöllisesti nuhainen tai yskivä tulisi huolestua oikeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe