Jorvin uusi sairaalasiipi

Hometta pelätään

Jorvin sairaalaan rakennettavan uuden laajennuksen hinta on 120 milj. €. Rakentajana on Kuopiossa kotipaikkaansa pitävä Lujatalo Oy. http://yritys.taloussanomat.fi/y/lujatalo-oy/kuopio/0172688-2/

Kun autolla ajaa ohitse huomaa että tekeillä oleva Jorvin uusi laajennus on aivan jättimäisen suurikokoinen rakennus.
http://www.hus.fi/hus-tietoa/rakennushankkeet/Espoo_rakentaa_sairaalaa_Jorvin_sairaalan_viereen/Sivut/default.aspx

Espoolaisten sairaiden kannalta on aika huono juttu, että sairaalan rakentaminen ei vaan oikein nyt edisty siististi. Tähän mennessä rakennusaikaiset oikeudelliset riidat ovat kasvaneet kymmenien miljoonien eurojen arvoisiksi erimielisyyksiksi.
http://www.rakennuslehti.fi/2015/01/espoon-sairaalassa-kymmenien-miljoonien-urakkariidat/
___
Kun Suomessa rakennetaan, niin aina on suurimpana pelkona rakennusaikainen kosteus ja siitä alkavat homevaivat.

Rakennuttaja, Espoon Kaupunki edellytti että kosteudelle alttiiden rakennusosien rakentaminen on tehtävä erillisrunkoisen sääsuojan alla. Sopimuksen mukaan sääsuojan saa purkaa vasta, kun mainitut kosteudelle alttiit rakenteet on lopullisesti saatu vedenkestäviksi eli pintarakenteet valmiiksi.

Sääsuojat on vain purettu liian aikaisin pois, että työmaalla on ollut mukavampaa isojen nostireiden ym. kanssa operoida. Sadevedet ovat päässeet eristeisiin ja ontelolaattojen onteloihin.

Tällä hetkellä riodat ovat kymmenissä miljoonissa. Jos väki alkaa homeoireilla uudessa Jorvin jätti-siivessä, niin sitten puhe onkin jo sadasta miljoonasta. Tai pahimmillaan koko uuden siiven pikaisesta saneeraustarpeesta.

10

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pienet parkkihallit

      > "Sairaalan alle rakennetaan pysäköintitilaksi tuhat autopaikkaa
      > potilaiden, asiakkaiden ja henkilökunnan käyttöön."

      No tuossa ainakin on edes kerran jotakin järkeä mukana, että ainakin jonkinmoinen määrä pysäköintipaikkoja on älytty tehty myös.

      Nykyisellään Jorvin pysäkointitilanne on katastrofaalisen huono, kun uusi sairaala rakennettiin juuri entisen parkkipaikan päälle.

      Yleensä parkkipaikkoja rakennetaan Espoossakin typerän alimittaiseksi. Esimerkkinä vaikka Sello-tavaratalo, jossa ei älytty tehdä vielä yhtä lisäkerrosta nykyisen parkkipaikan alle.

      Montun kaivuvaiheessa ei olisi ollut suuri lisäkustannus. Lämpimät parkkitilat olisivat menneet kaupaksi varmana. Nyt on sitten alimittainen Sello-kauppakeskuksen parkkihalli vaivana.

    • Ei haise hyvältä

      No ei kyllä tosiaan saa kovin hyvää vaikutelmaa tämänkään rakennusprojektin nykytilasta.

      “Kun palkin alapinnasta irrotettiin hitsauskuonaa
      tartuntalevyn kiinnityksen jäljiltä, kannatinpalkin
      alapinnasta lohkesi pala.”
      http://frantic.s3.amazonaws.com/rakennuslehti/production/Espoon-sairaala_Tommi-Heinonen_.jpg

      “Jännitebetonipalkkeja on 800 kpl. Yhteensä yhdeksän
      reklamoidun palkin alle oli tehtävä kantavat
      paikallavaluseinät, minkä johdosta myös
      tilaratkaisuja oli mietittävä uudelleen. Esimerkiksi
      hammaslääkäreiden tilaan tarkoitetut laitteet eivät
      mahdukaan vahvennusten jälkeen suunnitellulla
      tavalla paikoilleen.”

      Mitä ihmeen pösilöitä meillä Espoon Kaupungin puolelta taas on tuotakin projektia valvomassa? Onko nuokin valittu jonkin puolueen jäösenkirjan perusteella? Vai mitä virkeheittoja juoppoja sinne on töiden valvojiksi oikein Espoon puolelta hilattu?

      Jos rakentajan työn jälki on tuota kuin tuokin kuva paljastaa, niin huh-huh sentään. Ainakin vuosikymmenen kestävä homeiden haistelun ja jälkiselvittelyiden sota tästäkin tulossa.

      • Työntekijä345

        Demaco valvoo (laskuttaa). Valvonta nolla tasoa


    • Stadilaisia-kylään

      Helsingin ydinkeskustassa olevasta HUS:in Kirurgisesta Sairaalasta siirretään useita osastoja Jorvin uuteen sairaalasiipeen. http://suomenmuseotonline.fi/fi/kuva/Rakennushistorian osasto/125985_2_p_helsinki_kirurgi.jpg

      Keskusteluja kuultuna, se tuntui olevan aika kova paikka monelle city-stadilaiselle hoitajalle ja lääkärille, kun oma työpaikka siirtyy periferiaan, 20 km matkan taakse.

      Toivottavasti noille stadilaisille nirppanokille meidän homeenhajut maittaa. Kun Lujatalo Oy näämmä pyytämättä sellaisia meille seinien eristevilloihin urakoi.

      • Ihan_tosi

        On se kova paikka, siirtyä arvostetusta sairaalasta tappajasairaalan maineessa olevaan Jorviin.


      • Suolivikainen

        Sitä en ymmärrä että miksi hitossa meikää espoolaista hoidetaan just tuolla tsaarin aikoina rakennetussa, ikivanhassa Helsingin Kirurgisessa sairaalassa? Parkkipaikkoja on helvatan hankalaa löytää ahtaalta Eiran niemeltä. Matkoihin menee jonotellessa tunti suuntaansa, ruuhien takia pitää varata lisäaikaa.

        Suolipuolen ongelmia luulisi osattavan hoitaa Jorvissakin, miksi hitsissä tuonne Kirurgiseen pitää niistä mennä? Nyt jo 6:tta kertaa saman vaivan takia.

        Hyvä juttu että ne sulkee mokoman Helsingin kuppaisen sairaalansa, ja väki tulee Jorvin uuteen homesiipeen. Ainakin mulla käynnit matkojen puolesta helpottuu, jos oikukkaaksi käynyt suolisto ei ala edelleenkään asettua.


    • Grynderi

      Heheheheeeee...... hieroo käsiään. Hiiiiihihiiiiii..... hyvä bisines. Kiitos kaupungin johtaja M. Olet myös rakennusmestari......

    • P.kuttonenjav.tainio

      Demaco pesee koneella rahaa kyykyttäessä urakoitsijaa ja tekemällä tehtyjen juttujensa kanssa. Lypsää rahaa espoon veronmaksajilta. Demaco = suurin huijarifirma konsultoinnissa.
      Väärennetään ja suhmuroidaan.

    • XZ168

      Vanha Jorvi on yliopistollinen keskussairaala, mutta Espoon sairaala ei ole. Tuskin on rahaakaan potilaisiin tärvätä, ei ainakaan erikoissairaalahoitoon. Kuvitelma pitkästyneestä yksinään huoneessaan nuokkuvasta sairaasta vanhuksesta on kamala.

      • Yliopistot

        >> Vanha Jorvi on yliopistollinen keskussairaala, mutta Espoon sairaala ei ole. >>

        Ihan kaikki suomalainen sairaanhoito ei tarvitse professoritason kirurgeja lääkäreiksi. Pienemmälläkin oppimäärällä hoituu 90% perusvaivoista, peräpukamien hirtot ja hengenahdistukset ym.

        Siinä mielessä ihan hyvä ettei pelkästä leuhkuudesta ole alettu hankkimaan Yliopistollisen Keskussairaalan leimaa meidän omalle Espoon sairaalallemme.

        No, kaikki nykyiset kunnalllisen tason kustannusten säästämisten yritykset menee nyt romukoppaan. Sairaalat on annettava ilmatteeksi SOTE-järjestelmälle.

        Sen perästä alkaa tulla vaan LASKUJA, LASKUJA, LASKUJA maksettavaksi Maakuntahallituksen rötväkän huolettoman taloudenpidon jälkeen.

        Muka Valtio kustantaa jatkossa kaiken sairaanhoidon, vaikka sairaanhoidon raha tulee jatkossakin meiltä veronmaksajilta. Espoon osalta sairaanhoideon maksuvelvoite tulee vain kasvamaan vähintään 20% tasoa, ja byrokratia lisääntyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe