Skaala ikkunat susia uutena -muoviosat ongelmien syynä myöhemmin

Tuskastunut Åbobo

Meillä on kerrostalossa Turun keskustassa 4 vuotta vanhat Skaala ikkunat ja parvekeovi.

Ikkunan väleihin oli tullut kärpäsiä ja nokea, minkä vuoksi yritin pestä ikkunoita nyt suojasäällä.

Kun yritin avata sisäikkunaa, niin se ei auennut millään konstilla, vaikka sitä nosti.

Pyysin tuttua huoltomiestä katsomaan, miksi yhtäkään sisäikkunoista ei saa auki. Hänkään ei saanut avattua ikkunoita - sitten hän kävi hakemassa huoltoautosta työkalut, ja kahteen-pekkaan saatiin väkivaltaa käyttäen ikkunat auki.

Syynä ikkunoiden lukkiutumiseen oli se, että karmin alaosan muoviset (1cm leveät) muovilaput olivat murenneet, jolloin osat pienistä palasista oli noussut toisen päälle, jolloin ne olivat jumittaneet ikkunan siihen paikkaansa.

Kun tarkasteltiin muutenkin ikkunoiden välejä, huomattiin että kaikki muoviosat murenevat ,esim avauslukon ympärillä olevat pyöreät suojamuovit.

t
Tätäkö on se kuuluisa SUOMALAINEN hyvä laatu?

Meillä toimivat wanhat 2-kerroksiset ikkunat loppuun asti erinomaisesti ja maalitkin olivat vielä hyvässä kunnossa - mutta näissä "uusissa" Skaala-ikkunoissa oli heti uutena naarmuja ja kummallisa koloja, jotka reklamaation jälkeen korjattiin, mutta jotka nyt ovat muuttaneet väriä, joten lopputulos on ihanan kirjava. Parvekkeen oven lasisa oli peukalonkokoinen virhe juuri silmien korkeudella. Skaala vaihtoi lasin 3 kuukauden murinan jälkeen.

18

3053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • doido

      Joopa, joku on vaihtolavan vierellä vuodattanut kyyneleen, kun on nähnyt siellä sydänpuusta valmistetut vanhat, virheettömät ikkunat, hallitus/yhtiökokous kun on päättänyt korvata ne uusilla ja energiataloudellisilla.

    • Maalia pintaan

      Muovi on muovia. Valmistajasta riippumatta ei ne muoviosat vain kestä UV säteitä.

      Vakaapintojen maalit irtoilee, oli sitten kyseessä uudet eristyslasi-ikkunat tai vanhat kaksilasiset ikkunat. Maali ja tiivisteitä myyvään kauppaan mars.

      • Tärkeä_havainto

        "Valmistajasta riippumatta ei ne muoviosat vain kestä UV säteitä"

        Pesin pari päivää sitten rivitalon ikkunoita Hämeenkyrössä. Rivitalo on rakennettu vuonna 1982. Ikkunakarmien alaosissa on tuollaiset muoviosat, joista tuossa aloituksessa kerrotaan. Nämä vuoden 1982 ikkunoiden muoviosat ovat hyvässä kunnossa, ja ikkunat aukesivat ja menivät kiinni hyvin.

        Näin ollen toteamus "Valmistajasta riippumatta ei ne muoviosat vain kestä UV säteitä" EI VOI PITÄÄ PAIKKAANSA, koska 33 vuotta vanhoissa karmeissa olevat muoviosat ovat vielä kunnossa. Sen sijaan näissä vanhoissa ikkunoissa EI OLE MUOVISIA "avauslukon ympärillä olevia pyöreitä suojamuoveja" vaan ne ovat kiiltävää terästä. Nämä teräsosat ovat kuin uusia.
        .


    • UV_säteet

      Korkea kerrostalo ja matala rivitalo. UV-säteilyn vaikutus on aivan eri tasoa. Muovi on muovia, on se sitten vanhaa tai uutta.
      Muuten uusien ikkunoiden laatuja ei voi mitenkään kehua, päinvastoin.

      • Glendora

        Me asumme matalassa rivitalossa, ja siihen vaihdetiiin Skaala-ikkunat. Ei mennyt montaa vuotta kun ne liukumuovit olivat murusina, ja sälekaihtimen kääntömekanismin muoviholkit menivät rikki, niin että kaihtimet eivät enää toimineet. Eli paskamuovia on Skaala-ikkunoihin käytetty.


      • Peqs

        Skaala-ikkunoista: en tiedä, mikä on karmin puolella olevan vastakappaleen nimi, jonka rakoon ikkunaa suljettaessa ikkunalukon kieli kääntyy. Tuo vastakappale on muovia, mikä on täysin väärä materiaali tuohon kohtaan. Jos ikkunaa ei paineta todella tiukasti kiinni lukkoa suljettaessa, lukon saa kyllä suljettua aika pienelläkin voimalla, mutta kieli murtaa tuon muovisen osan. Näitä ongelmia on nyt sitten ollut ja suurin osa muoviosista on rikki, kun esim. teini-ikäisille on annettu ikkunanpesu-urakka eikä tuota asiaa ole osattu huomioida. Vanhaan hyvään aikaan, kun laaduntekeminen oli vielä kunniassaan, ikkunalukkomekanismin kaikki osat olivat metallia.


    • Näin.se.vaan.on

      Kyllä Skaala voittaa laadussa esim. Tiivin ikkunat mennen tullen.
      Tiivin laatu on todella huonoa.

    • UV-säteet

      Valmistajasta riippumatta, kaikki teollisesti valmistetut ikkunat ovat täysin samaa laatua.
      Mahdollisesti pienet erot ovat ainoastaan markkinakikkoja, mutta käyttäjälle merkityksettömiä.
      Ostaja sekä myyjä luovat yhdessä mielikuvia, jotka sitten ovat muka niitä laatueroja.
      "Laatueroja" aiheuttaa ainoastaan kiinteistön korkeus, alttius säärasitteille jne.
      Eri kiinteistöihin vaikuttaa eri tavalla sadevedet, lumet, UV- säteet, säätilojen vaihtelut jne

      Huoltotoimien laiminlyönnit vaurioittavat eniten kerrostalojen ikkunoita.
      Miksi kerrostalojen isännöitsijät ja hallituksen jäsenet eivät ymmärrä,
      HUOLTOVAPAATA IKKUNAA EI OLE

    • halpatuote

      Halpa ikkuna on aina suunniteltu halvaksi ikkunaksi.
      Melkein kaikki maassamme valmistetut ikkunat ovat halpatuotantoa, jonka elinkaari kestävyys kerrostaloissa on 30-40 vuotta.

    • Oma tapahtumakuvaukseni on skaalan asentajista.

      Taloyhtiö tilasi skaalalta ikkunat ja parvekkeiden ovet. Syksyllä 2015 kotiini tuli kaksi skaalan asentajaa. Näistä yhden, parrattoman, ollessa yksin kodissani tuo pani ruokailupöydälleni (!) työvälineitään, mm. (XL-kokoisen) sorkkaraudan sekä konekivääriä muistuttavan esineen. Sanoin: "Otatko työvälineet pois ruokapöydältä". Parraton ynähti välinpitämättömästi, mutta nosti välineet pois. Kun asentaja asunnossa oli vaihtunut parralliseen, ruokailupöydälläni oli jälleen milloin mitäkin, mm. lihoneen näköistä porakonetta muistuttava, maaliviallinen esine! Kun kotiini saapui myös parraton, tämäkin jälleen käytti ruokailupöytääni tavaravarastona! Myöhemmin parrallinen kantoi sisään ja rojautti pöydälleni pinon puutavaraa, jota lonikoi ja sortteerasi pöydän pinnan päällä itseensä tyytyväisen näköisenä! Keittiön pöydällä mikroaaltouunin edessä näkyi olevan iso maalitahrainen muovisanko! Kerran parrakkaan tullessa kotini ovesta tuo ramplasi suurieleisesti oven lukkoa ja purpatti: "Mikä tässä on, kun ei yleisavain käy!" Noiden skaalan asentajien käyttämästä pakettiautosta TZJ-855 löytyivät Trafin rekisteristä v. 2016 mm. seuraavat tiedot: TZJ-855, Ford TRANSIT Umpikorinen (BB), 4ov, 2198cm3, Käyttöönottopvm: 31.03.2014, Omistaja: NORDEA RAHOITUS SUOMI OY OSAMAKSU, Aleksin Kiven katu 9, NORDEA, Muu haltija: Asennus-Sissi Oy, PL 172, KAJAANI. Jo tuosta muun haltijan nimestäkin näkyy, että tuolla porukalla on viehtymys elää kuin rosvot korvessa.

      Kerran kun tulin asunnostani porraskäytävään, parrakas kuului alemmassa kerroksessa selostavan parrattomalle, että hänellä (parrakkaalla) on _omassa_ verstaassaan suuri määrä tehtaan lähettämiä ruuveja - tehdas kun lähettää kovin paljon ruuveja!

      • K.yylä

        Anna ammattimiehelle työrauha ja mee töihin siitä kyttäämästä


      • sk12

        Onko asentaja laittanu joka reikään ollenkaan ruuveja jos niitä jää ylimääräisiä? Luulisi tehtaan olevan tarkka ruuveista kun niitä ei meinaa saada tuotantoonkaan muuta kuin enakkomaksulla.


      • Bf12

        Luuletko että joka paikkaan on sama ruuvi? Ja että reiät on valmiina ikkunoissa? Ei meidän ikkunoissa ole reikiä ollenkaan kun ovat uretaanilla kiinni..


      • amatoori.fi

        Onko sulla joku uusi menetelmä asentaa?


      • raksains

        Kyllä 20 ikkunaa laittaa kevyesti päiväs kun laittaa vaan urtsilla. Ei sitä huomata myöhemmin. Hyvillä urakoille pääsee, 120€ per reikä.


      • sk12 kirjoitti:

        Onko asentaja laittanu joka reikään ollenkaan ruuveja jos niitä jää ylimääräisiä? Luulisi tehtaan olevan tarkka ruuveista kun niitä ei meinaa saada tuotantoonkaan muuta kuin enakkomaksulla.

        Ei ole joka reikään. Itse löysin talon yhteisistä tiloista ikkunan, jonka kahva oli kiinnittämättä. Kiinnitys tapahtui yli vuoden kuluttua asennuksesta takuukorjauksen tms:n aikaan.


      • kahvamies

        Joku asukas on ottanut kahvan, asentajat laittaa ne aina paikalleen. Kerrostaloissa elää omituista porukkaa.


    • syytetty

      Ikkuna-alan ihmeellisyyksiä.
      Jos ikkunoista vetää ja lasien välitilaan tulee vettä ja lunta, on syy ikkunan käyttäjässä.
      Jos heikkokestoiset muoviosat hajoaa, on syy muovissa ja käyttäjässä.
      Karmeja ei kiinnitetä ruuveilla, onko syy käyttäjässä.
      Jos ikkunasta puuttuu kahva, on syy ikkunan haltijassa, jne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe