Ei onnistunut SSRI lopettaminen

Ei onnistunut ei

Alkoi tulemaan helvetinmoisia ahdistuksia ja koko keho on ihan jäässä ihan kuin ois ulkona pakkasessa, joten olkoon. Käytän Escitalopramia 5mg loppuelämäni. Tänään hyvä ku uskalsin mennä keittiöön kuorimaan perunoita ku pelotti ja ahdisti niin hemmetisti. Nyt otin Rivatrillia 1.5mg niin alkaa vähän tasaantumaan olo. Huomenna nostan annoksen takaisin 5mg. Kunnon myrkkyä nämä lääkkeet.

14

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lopetusohjeita

      SSRI:stä irti pääseminen voi olla hankalaa, koska aine aiheuttaa tuntuvia vieroitusoireita useille käyttäjille. Kokemasi kasvanut ahdistuneisuus sekä mahdolliset vilunväristyksen sekä muut flunssa simuloivat oireet ovat tunnettuja vieroitusoireita SSRI:lle kuin muillekin huumaaville aineille heroiiinista amfetamiiniin.

      Essitalopraamia ei suositella lopetettavaksi suoraan 5mg:n annoksesta, koska aine on sen verran vahvaa. Annos tulisi laskea ainakin 2,5mg:aan ennen lopullista lopettamista. Jotkut päätyvät tekemään lopettamisen tätäkin hitaammin, koska vieroitusoireet ovat niin toimintakykyä rampauttavia ja henkisesti pelottavia. Alla olevasta linkistä pääset lukemaan tarkemmin kyseisen SSRI:n, essitalopraamin suositellusta vieroittamisesta.

      Tips for tapering off Lexapro (escitalopram)
      http://survivingantidepressants.org/index.php?/topic/406-tips-for-tapering-off-lexapro-escitalopram/

      "aka Cipralex, Seroplex, Lexamil, Lexam

      As with all psychiatric drugs, Lexapro must be tapered for safe discontinuation."

      "Special considerations
      A significant characteristic of Lexapro is that milligram for milligram, it is much stronger than other SSRIs. Chemically, Lexapro is a variation of Celexa; the molecule was re-engineered to be patentable as Celexa's patent was about to expire. The streamlined molecule is a more potent SSRI, 2 to 4 times stronger than others."

      "many doctors are unaware that escitalopram is stronger than other SSRIs and dose it as though it were the same strength. Although the so-called usual starting dose of escitalopram, 10mg, is equivalent to 20mg-30mg or more of, for example, paroxetine (Paxil), your doctor may have moved you to an even higher dose. If you are taking 20mg of escitalopram, you are taking a hefty dose of an SSRI.

      If you are taking 5mg, it's not tiny, it's equivalent to 10-20mg Paxil or Celexa."

      "Reduce by 10% per month to start
      The 10% rule holds for Lexapro, just like other psychiatric drugs: Reduce by 10% per month, calculated on the last dosage. (The amount of the reduction gets progressively smaller.)

      See Why taper by 10% of my dosage?"

      • matkustajatt

        Kovista kemiallisista "mielialalääke" huumausaineista on tunnetusti vaikea päästä eroon.
        Pitä pidempi on trippi sen vaikeampaa.


    • Ap.

      Huh onneksi oli tukena bentsot muuten ei olisi tullut tästä päivästä yhtään mitään.

    • älä syö

      Noin käy kaikille, jotka aloittavat SSRI lääkityksen.

      Siis eihän nuo lääkkeet edes paranna yhtään mitään, tekevät ihmisen vain sairaammaksi.

      Tiesithän, että psyykelääkkeet voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita aivoillesi. Puhutaan iatrogeenisesta dementiasta tai laajemmin CBI:stä eli Chronic Brain Impairmentista. Muitakin termejä on käytössä. Saat lisätietoa nettihaulla. SSRI:t ovat myös todella koukuttavia vaikka osa pääseekin niistä eroon suhteellisen helposti. Arviot pahasti koukuttuneista vaihtelevat aina 20%:sta 60%:iin eli pimeässä pitkälti operoidaan. Tiedät vasta, kun lopetat -periaatteella.

      SSRI-lääkkeillä ei kuitenkaan ole varsinaisessa merkityksessä juurikaan tekemistä masennuksen tai muunkaan psyykkisen "häiriön" hoitamisen tai parantamisen kanssa muuten kuin, että niitä siihen vaivaan annetaan. SSRI:t toimivat lamaamalla tunteitasi. Psykiatrit yleensä sanovat, että ne kaventavat tunnekokemuksia tai "leikkaavat huippuja pois". Siten menetät kykyäsi tuntea vahvoja tunteita tai jopa tunnekokemukset kokonaan. Ilmiöstä käytetään entisten käyttäjien keskuudessa nimitystä zombifioituminen ja seurannutta turtuneisuuden tilaan zombitilaksi. Tila vastaa kuulemma karkeasti lobotomiaa, joka tarkoittaa sitä, että sinulta katoaa tai madaltuu persoona ja ihmisyys. Jotkut pitävät seurannutta tunteettomuuden tilaa helpottavana, koska elämän asiat menettävät merkityksensä ja tunteita ei enää koe samalla tavalla. Pidemmän päälle hetkellinen siunaus muuttuu pysyväksi helvetiksi, koska tunteettomuus voi jäädä pysyväksi. Googleta esim. blunted affect tai frontal lobe syndrome niin saat paremman kuvan. Toinen hetkellinen reaktio mitä SSRI:stä monesti saa on pilvi, mutta se on usein vain hetkellinen (muutamia päiviä, viikkoja). Pilvi voi tulla myös paljon myöhemmin käytön jatkuessa, jolloin saat kuulla olevasi nyt "kaksisuuntainen". :) Ole varovainen kehen luotat ja tee oma tutkimustyösi.

      Eli olethan varovainen, kun liikut psykiatrisessa maailmassa, ettet tietämättäsi vahingoita itseäsi.

      • 00-11-22--333--45

        Ihan sama vaikka leikkaakin kummastakin tunne päästä huiput pois, jos ei ihminen uskalla edes kauppaan mennä saatika viedä roskia ulos niin pakkohan se on käyttää lääkettä. Mieluummin "Zombi" kuin kuollut 4 seinän sisälle ja kärsiä jatkuvista peloista ja paniikkikohtauksista niin olisin valmis jopa lobotomiaan tai sähköshokki tarapiaan, että paniikki ja pelkotilat loppuisivat. Olisin jopa valmis myymään persettä kadulla siitä hyvästä ihan mitä vain.


      • rerpoyk

        Nimim "älä syö":

        Olet oikeassa kirjoituksesi kanssa. Voin sanoa kokemuksen äänellä, mitä SSRI:t tekevät.
        Ne saattavat aiheuttaa aluksi euforiaa, "pilven". Minun kohdallani tämä aiheutti minulle myös vaikeuksia, sillä luonteessani on impulsiivisuutta, mikä paheni. jälkikäteen ajateltuna tämä saattaa olla jonkinlaista maniaa. Ennen lääkettä en ollut tuntenut tätä. Olin kokoajan menossa. En ollut stereotyyppisesti maaninen, sillä ns. överiksi tämä euforia ei mennyt. Olin oikeasti myös tehokas. Sain opiskeluja jälkikäteen älyttömällä tahdilla eteenpäin energisen oloni takia, olin oikea tehopakkaus (joka laittaa kysymään että pitääkö ihmisen olla tällainen tehopakkaus vaikka sitä nykyään yhteiskunnassa arvostetaankin). Nauroin, olin iloinen, mutta vastapainona tein impulsiivisia tekoja, kuten ostelin asioita harkitsematta, mikä ei ollut tapaistani.

        Ennen lääkkeen aloitusta kärsin sosiaalisesta ahdistuksesta. Olisin tarvinnut kunnon terapiaa lääkkeen aloituksen kanssa ja jo ihan tähän estyneisyyteen. Minulle lääke aloitettiin hyvin nuorena. Lääkkeen jälkeen en tuntenut enää ahdistusta sosiaalisissa tilanteissa, mikä oli yksi lääkkeen positiivinen catch ja asia, mikä kohdallani aiheuttaa riippuvuutta lääkkeeseen.

        SSRI toimii oikeastaan vain alussa ja lääkettä nostaessa mielialaa kohottavasti. Kun lääkkeeseen turtuu, tunteet alkavat kadota. Tällöin iskee se zombivaihe ja mielestäni tämä on lääkkeen pelottavin ominaisuus. Jollain tapaa herkälle vahvasti tuntevalle ihmiselle tämä voi aluksi tuntua jopa helpottavalta. Mutta jossain tapaa tämäkin voi aiheuttaa ongelmia, otetaan esimerkkinä parisuhteet. Toinen mitä lääke aiheuttaa, on turtumus. Sama lääkeannostus ei enää jonkin ajan päätyttyä toimikaan. Tämä voi aiheuttaa polun lääkekombinaatioihin, kun tarvitaan yhä vain enemmän lääkkeitä turruttamaan. Lääkkeen käyttö teki minusta välinpitämättömän ja aloitekyvyttömän. Kun aloin vähentämään lääkettä, yllätys oli että minusta tulikin aloitekykyisempi.

        Nyt olen lopettamassa lääkettä toista kertaa, sillä ensimmäinen kerta ei onnistunut. Lääkkeen lopettaminen on vaikeaa, sillä siinä TULEE ongelmia ja sivuoireita. usein jos menee aina vain vaihtuvalle lääkärille valittamaan, tulee ehdotuksesi : älä lopeta lääkettä. Täten monet syövät lääkettä vuosien jälkeenkin. Siksi pitää löytää sama lääkäri ja myöskin tiedostaa se että sivuoireisto ei johdu masennuksen uusimisesta ja lääkkeen lopetukseen voi kuulua ahdistusta. Katsotaan miten lääkelopetus sujuu tällä kertaa. Wish me luck.


      • ymmärrän

        Voi vitsit, mulla on tosi samanlaisia kokemuksia. On ollut työn ja tuskan takana löytää lääkäri, joka kuuntelee ja ymmärtää, että lääkkeillä voi olla vaikeita ja pitkäkestoisia lopetusoireita. Kuntoutuskeinot ovat myös rajalliset. Minulla kävi onni, löysin erityisen hyvän psykofyysisen psykoterapeutin, joka ymmärtää tätä kokonaisuutta. Toivon, että teet lopetuksen hyvin hitaasti useamman kuukauden aikana ja että sinulla on paljon ihmisiä, jotka ymmärtävät asian. Kannattaa tutustua erilaisiin sivustoihin, kuten Bloom in Wellness, Recovery Road ja Toxic Antidepressants. Muista, että elimistömme on itseäänkorjaava, kunhan annamme sille mahdollisuuden. Tarvitsemme rauhaa, lepoa, tunteiden vapautumista, uusia ajatusmalleja, kunnon ravintoa, liikuntaa ja hyviä ihmissuhteita. Toivon sinulle tsemppiä tulevaan, sinun on mahdollisuus tervehtyä ja tulla siksi, joksi sinut on luotu.


    • kaputtnaputt

      Jaa mä lopetin kerralla ilman mitään ongelmia.

    • Ssssssssrii

      SSRI - lääkkeet aiheuttavat monesti kierteen, jossa SSRI:n lopettamisesta johtuvia oireita lääkitään SSRI-lääkkeellä. Tämä on ironista. Ja mikä kaikkein ironisinta on, edes lääkkeiden pohjateoria mikä on lähtenyt olettamuksesta että masennus = serotoniinin puute, on ennemminkin olettamus kuin fakta. Siispä hakuammunnalla hoidetaan suurta määrää potilaita toivoen että heistä tulisi yhteiskunnan tehokkaampia toimijoita lääkepöhnissään.

      On mielestäni arveluttavaa, että yhteiskunnassamme ennemmin lääkitään potilaat, kuin oikeasti laitetaan resursseja terapiaan. Mielenterveyspalvelut ovat oiva säästökohde, kun niiden tarvitsijat harvemmin lähtevät aktiivisesti ajamaan asiaansa. Uskon, että osa näistä SSRI-lääkkeistä vetävistä on vain käveleviä aikapommeja itselleen. Ongelmat on lakaistu maton alle, mutta kyllä ne sieltä vielä joskus tulevat. Pahimmillaan vielä pahempina kuin ennen ssri:n syöntiä, kun aivokemioita on peukaloitu sinne tänne. SSRI:t voivat myös laukaista maanisia oireita, mikä saa ihmisen mahdollisesti aiheuttamaan itselleen lisää ongelmia.

      Olen kerran lopettanut ssri:t, mikä johti siihen, että aloin saamaan paniikkikohtauksia. Menin lääkäriin ja kerroin asiasta, ja hän ehdotti että alan syömään seroquelia ahdistukseen ja aloitan ssri:t uudelleen. Otin yhden seroquelin ja totesin, että jos niitä söisin, voisin samantien maata vain asunnollani tokkurassa. Olisi niin helppo uskoa sympaattisen lääkärin sanoja. "Voi poloista, tarvit nyt masennuslääkettä kun kärsit ahdistuksesta. Otapa nämä, kyllä se siitä".

      Olen syönyt lääkettä vuosia ja olen lääkeyhtiöille mieluisa rahasampo, sillä jatkan pitkälti lääkettä, sillä lopettamisoireet ovat kohdallani voimakkaat. En ole mikään syrjäytynyt eläkkeellä olija, vaan käyn töissä ja opiskelen siinä sivussa. Kukapa nyt haluaisi töissä käydä silmät sumussa, pää tyhjänä sähköiskuista säpsähdellen ahdistuneena.

    • Kiitosta_molemmille

      Kiitos nimim rerpoyk (2.2.2015 17:33) ja Ssssssssrii (2.2.2015 17:12), että jaoitte kokemuksenne. Kokemusasiantuntijoiden kertomukset ovat korvaamattoman tärkeitä, jotta muita käytön aloittamista miettiviä voidaan informoida ja varoittaa etukäteen käyttöön liittyvistä mahdollisista vakavista seuraamuksista terveydelle.

      'Psyykenlääkkeiden' pysyväisvaikutuksistakin on alkanut onneksi tulemaan enemmän infoa myös "valtavirtaan." Peter C. Gotzsche onkin jo muutamassa kannanotossaan varoittanut ihmisiä pysyvistä aivovaurioista, joita muun muassa paljon Suomessakin käytettyjen SSRI:den ('masennuslääkkeiden') tiedetään aiheuttavan.

    • Alkuperäinen

      Vaihdoin tänään Escitalopramin ------> Citalopramiin joku väitti, että löytyisi jakouurteisia 10mg tabletteja, mutta ei löytynyt, mutta nämä sentään menevät paljon paremmin puoliksi kuin Escitalopramit...ne vain murenivat. Katsotaan mitkä olotilat tulevat vaihdosta...oikein innolla odotan =). Eli nyt otan 5mg Citalopramia päivässä.

    • sinnemeni

      Lopetin noin 1kk sitten. Ei mitään vierotusoireita. Monet syötävät maistuivat tosi hyvälle ja kaikki kivat jutut oli kivempiä kuin ennen. Lopettamisoireet voivat joskus olla lumettakin.

      • erilaisia_kohtaloita

        Voi olla, että ei ole sinulla kunnolla alkaneet vielä. Toisaalta yleensä kyllä tuossa vaiheessa jo jotain merkkejä on. Ehkä kuulut niihin onnekkaampiin. Aika näyttää. Vieroitusoireiden pelko voi joskus itsessään aiheuttaa ongelmia varsinaisten vieroitusoireiden päälle tai vaikka vieroitusoireita ei muutoin juuri tulisi.


    • oirngv

      Googlaa post ssri-syndrome.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe