Rahakiistat

Lihaskipu

Miten te muut hoidatte raha-asianne? Koska meillä tästä ei tuu mitään tolkkua:D

Vaimo haluaa että ostokset maksetaan vuorotellen ja ravintolassa käydessä kans vuorotellen tarjottais toisillemme, eikä mikään muu tapa käy tai hän lähtee kalppimaan. Mulle kelpais muuten, mutta kun se jako ei mee oikein reilusti. Itse olen kasvissyöjä, hän on gluteeniton mutta syö toki myös lihaa. Ei siis syödä juuri ikinä samoja ruokia.

Olen tosi kitsas, ja omat ruokaostokseni maksais parikymppiä viikossa, mutta vaimo tykkää syödä lähempänä satasella per viikko. Ravintolassa sama, oma annos plus juoma menee yleensä alta kahenkympin, mutta vaimon lasku hipoo usein neljääkymppiä.

Ite olen opiskelija, hän työtön, eletään molemmat tuilla, mutta työttömänä hän saa luonnollisesti enemmän kuin minä. Silti hänen mielestään on vain reilua että maksetaan vuorotellen kummankin puolesta, vaikka hänen ostoksensa maksaa reilusti enemmän kuin mun.

Mun mielestä siinä ei ole mitään reilua tai tasaväkistä että mä joudun maksamaan tuplat enemmän sen ostoksista tai ravintolalaskuista ku se mun. Jelppikää:D Sille ei siis kelpaa että maksettais vaan ite omat juttumme koska ollaan pari, eikä se kuulemma suostu alkaa jokasta senttiä laskee kuinka paljon ollaan toisillemme "velkaa" :D

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jenniina

      Ei ole minunkaan mielestäni reilua, että sinä kustantaisit hänen törsäilynsä. Reilu tapa tilanteessanne on, että rahat ovat erillään ja kumpikin kustantaa omat menonsa. Sitten yhteiset asiat laitetaan puoliksi, varsinkin, kun olette vähävaraisia ja sinä näet, ettei holtiton rahankäyttö ole kannattavaa.

      Yhtä huolestuuttavaa on, että hän uhkaa lähtemisellä, ellet ala maksumieheksi. Lähtemisellä uhkaaminen on mielestäni parisuhteelle iso kolaus. Itse epäilisin vahvasti, ettei hän oikeasti sitten välitäkään enää, jos tuo on syy erolle.

      Onko teillä suhde kunnossa? Keskustele hänen kanssaa vielä ja sano, ettet sinä halua kuluttaa nin paljoa kuin hän ja siksi on väärin, että sinä joudut maksamaan hänen kulutuksensa. Keskustelkaa lisäksi tuosta erouhkailusta. Kerro miltä se mielestäsi tuntuu ja että noinko huteralla pohjalla suhteenne on.

      Jos ette löydä kompromissia, niin sitten tieetenkin omilla rahoillasi kustannat omat menosi. Hänellä ei ole mitään valtaa sinun rahoihisi.

      • pekkis-88

        kohta 20v parisuhteessa elänyt herra sanoo tässä että jos te nyt rupeette muutamista kympeistä riitaa tekemään ei suhde kestä..usko pois.! me sovittiin kans alkuun jo että kulut tasan,joskus on menny niin että toinen on joutunut sattuneista syistä maksaa vuokrat,lainat,ruuat,ym..kun oinen on ollu p-a...mutta ei oo pyytäny takas tai valittanu.välillä on ollu molemmilla tosi hyvinkin ylimäärästä ym..kyllä se aina pitkäs juksus tasoittuu usko pois


      • Jenniina

        Pekkis-88, hyvä kommentti, mutta pitää vielä ottaa huomioon, että tuossa on työtön ja opikselija. Vähävaraisista siis on kyse. Puoleksi maksaminen on OK, jos kummallekin on tärkeää pitää tiukkaa budjettia. Tuossa tilanteessa ei ole oikein, että se joka haluaa elää siten, että jotain jää säästöön, joutuisi maksamaan puoliksi toisen leväperäistä ostelua.


    • Hei.

      Ajattelen, että olisi hyvä, jos istuisitte pöydän ääreen ja kävisitte ihan 'vanhanaikaisesti' läpi perheenne budjetin. Siis, paljonko on tuloja ja paljonko pakollisia menoja (vuokra, sähkö, työmatkaliput ym) ja sitten katsoisitte, paljonko jää kuukausittain ns. elämiseen. Keskustelkaa siitä, miten tahdotte reilusti käyttää tuon rahan. Kukin perhe tietenkin päättää sen itse, mutta lähtökohtaisesti samalla jääkaapilla syövien kuuluu päättää yhdessä rahojen käytöstä. Jotkut parit ovat kokeneet toimivaksi sen, että varataan esim. erillinen tili ruokakauppaan jonne molemmat laittavat palkastaan XX summan. Joillekin sopii, että sovitaan, paljonko kuukaudessa kummallekin jää omaa 'tuhlausrahaa' omiin kiinnostuksen kohteisiin. Tärkeintä on, että asiat on puhuttu avoimesti ja kumpikin tietää, missä mennään ja taloudenhoidosta sovitaan ja päätetään yhdessä. Jos tämä ei onnistu, on varmaan syytä miettiä, mistä oikein on kysymys.

      Saitko tästä kirjoituksestani mitään vinkkiä eteenpäin? Toivon, että pystytte aikuisesti ja reilusti luomaan teille sopivan raha-asioiden hoitomallin!

      Meiju, diakoni

    • Anskukka

      Meillä on yhteinen taloustili, johon kumpikin siirtää saman verran rahaa kuukausittain. Siltä tililtä maksetaan kaikki yhteiset laskut ja ruokaostokset. Tilille kertyy rahaa niin, että käytännössä maksamme sieltä joskus myös yhteiset ravintolaillat tai muuta yhteistä kivaa, mutta siitä sovitaan erikseen. Omat henkilökohtaiset menot ja ostokset kumpikin maksaa itse. Lapsia meillä ei ole. Aluksi meillä oli erimielisyyksiä ja pieniä riitoja siitä, mitä taloustilitä maksetaan, mutta aika pian yhteinen linja löytyi.

      Parisuhteessa yhteiset kulut pitäisi saada jaettua joko suunnilleen tasan kummallekin tai sitten tulojen suhteessa niin että enemmän ansaitseva maksaa enemmän. Kumpaakaan ei saa laittaa maksumieheksi eikä kummankaan pidä kokea olevansa maksumies. Menot eivät koskaan mene täysin tasan, koska varsinkin ruokakulujen jakamisessa voi halkoa hiuksia loputtomiin: vaikka kumpikin söisi samaa ruokaa, toinen laittaa kuitenkin enemmän juustoa leivälle ja toinen söi taas kaikki tomaatit. Jokaista suupalaa ei voi hinnoitella, mutta yhteisymmärrys on mahdollista löytää. Joustoa ja ymmärrystä tarvitaan molemmilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe