Ovatko Fortumin palkkiot pieniä muihin pörssiyhtiöihin verrattun

10% palkkion alennus

- Olemme verranneet niitä Euroopan ja Pohjoismaiden tasoon. Myös suomalaisiin isoihin pörssiyhtiöihin verrattuna kyse on merkittävästä jälkeenjääneisyydestä. Mediaani on jäsenen palkkion osalta noin 60 000 euroa. Puheenjohtajan keskipalkkion mediaani on jonkin verran palkkiomme yläpuolella. Yleensä Suomessa isoissa pörssiyhtiöissä se on suurin piirtein kaksinkertainen verrattuna jäsenten palkkioihin. Ruotsissa se on kolminkertainen. Hallituksen puheenjohtaja joutuu tekemään tavattomasti töitä.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perkelele1

      kyllä täytyy heliövaaran kiiruusti nostaa fortumin palkkoja - trooppinen hyttynen saattaa pieraista milloin tahansa ja silloin on äkkiä nostettava öljyn hintaa! (minunkin palkkani on hyvin jälkeenjäänyt Venäjän miljardöörien tuloihin nähden)

    • Miten tänne?

      Miten tämä on tälle palstalle eksynyt? Fortum on sähköyhtiö Loviisan ydinvoimaloineen. Keskustelu kuuluisi sähköautopalstalle.

      • 19+2

        Katsos, kun monien tänne kirjoittavien ainut sivistyksen ja tiedon lähde on Suoli24.fi. Siksi ei voi odottaa että kaikki tänne kirjoittavat tietäisivät Fortumin toimialan. Aivan samoin Alkon luulee moni valmistavan viinoja.


      • öljyLähde
        19+2 kirjoitti:

        Katsos, kun monien tänne kirjoittavien ainut sivistyksen ja tiedon lähde on Suoli24.fi. Siksi ei voi odottaa että kaikki tänne kirjoittavat tietäisivät Fortumin toimialan. Aivan samoin Alkon luulee moni valmistavan viinoja.

        Fortum jakautui 1. toukokuuta 2004 kahdeksi yhtiöksi, joista Fortumiin jäi sähkön- ja lämmöntuotanto ja Neste Oilille siirtyi öljyliiketoiminta. Neste Oil kuului koko vuoden 2004 Fortum-konserniin ja irtaantui siitä vasta keväällä 2005. Yhtiön toimitusjohtajana toimi Mikael Lilius vuodesta 2000 vuoteen 2009.Wikipedia


      • köyhätkyykkyyn
        19+2 kirjoitti:

        Katsos, kun monien tänne kirjoittavien ainut sivistyksen ja tiedon lähde on Suoli24.fi. Siksi ei voi odottaa että kaikki tänne kirjoittavat tietäisivät Fortumin toimialan. Aivan samoin Alkon luulee moni valmistavan viinoja.

        http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201502120163834_v0.shtml


    • Sitä vaan ...

      Palkkiokohun saattelemana Fortumista vuonna 2009 lähtenyt Mikael Lilius on yksi hyötyjistä, kun valtion osittain omistamat yhtiöt hilaavat ylimmän johtonsa palkkioita ylöspäin.

      Liliukselle puuhataan 10 000 euron korotusta Metsossa, josta valtio omistaa lähes 12 prosenttia. Korotuksen myötä Liliuksen vuosipalkkio Metson hallituksen puheenjohtajana kohoaisi 110 000 euroon.

      Liliukselle palkankorotusta esitti nimitystoimikunta, jossa Lilius toimi asiantuntijajäsenenä - Lilius tosin ei osallistunut palkkiotaan koskevaan keskusteluun. Korotusesityksestä kertoi ensimmäisenä Arvopaperi.

      Korotusta järjestellään myös Markku Pohjolalle, joka johtaa valtion 10,3-prosenttisesti omistaman Tiedon hallitusta. Jos esitys menee läpi, Pohjolan vuosipalkkio nousee 72 000 eurosta 83 000 euroon.


      Apuja ulkomailta

      Sekä Liliukseen että Pohjolaan liittyviä korotusesityksiä valtion puolesta valmistelemassa ollut Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen perustelee korotuksia hallitusten puheenjohtajien painavalla vastuulla.

      - Hallitusten puheenjohtajien asema on korostunut selvästi viime vuosien aikana, Järvinen näkee.

      Järvinen pitää suomalaista palkkiotasoa edelleen maltillisena: nyt on saavutettu Järvisen mukaan muita Pohjoismaita, mutta Keski-Euroopan taso on ihan "eri mittaluokkaa".

      - Monissa yhtiöissä pohditaan, miten saada hallitukseen kokemusta, joka usein vaatii sitä, että hankitaan ulkomaisia jäseniä. Tämä näkyy palkitsemisen rakenteessa, Järvinen sanoo.

    • kilpailutus

      Ei ole pieniä pitäisi kilpailuttaa kukatekisi halvemmalla vaikka Urmas Eestistä.

    • homosapiens

      Apinakin pärjää johdossa kun on kyseessä monopoliyhtiö.

      • C180Kompressor

        Mutta eihän Fortum ole millään tasolla monopoli. Ei sähköntuotannossa, ei ydinvoimassa.


      • nyton

        Valtio omistaa Fortumista lähes 51 prosenttia eli voi enemmistöomistajana määrätä, mitä yhtiössä tapahtuu


    • NestejaFortum

      Sen hallituksessa on ainakin ollut Nesteoilin johtajia sekä politiikkoja;pieni piiri pyörii.Yhtiöt eroitettiin vasta muutama vuosi sitten toisistaan.

    • kepulit

      Liisa Hyssälä tarkastelee energiayhtiö Fortumin hallituspalkkioita pelkästään osakkeen arvon kannalta. Hyssälän mukaan korotusaikeet voivat tuntua suurilta, kun niitä ei joka vuosi tehdä.

      – Kun korotukset sitten tulevat, tarve on suurempi, Hyssälä sanoi TV1:n Ykkösaamussa.

      Hänen mukaansa Fortum toimii täysin kansainvälisillä markkinoilla, jossa kilpaillaan huippuosaajista. He ovat ovat monen muunkin firman kiinnostuksen kohteena. Hyssälän mukaan korotusesitykset on tehty tästä näkökulmasta.

      – Esimerkiksi Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf on monen kansainvälisen headhunter-toimiston kärkinimiä, Hyssälä pohti.


      - Bisnes on bisnestä ja sen täytyy tuottaa.

      – Liisa Hyssälä


      Hänen mukaansa Baldauf ja koko yhtiön hallitus on tehnyt erinomaista työtä. Fortum on tehnyt hyvää tulosta vaikeana aikana ja maksaa huippuosinkoja.

      – Bisnes on bisnestä ja sen täytyy tuottaa, Hyssälä totesi.

      Kela on Fortumin kolmanneksi suurin omistaja 0,8 prosentin osuudella. Valtio omistaa yhtiöstä lähes 51 prosenttia.

      Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) vaati pari viikkoa sitten Fortumia ja Neste Oilia luopumaan suurista palkkiokorotuksista. Ministeri sanoi edellyttävänsä, että valtio-omisteiset yhtiöt noudattavat hallitusten palkkioissa yhteiskunnalliseen tilanteeseen sopivaa linjaa.


      Elina Päivinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe