Köyhä kumppani, onko mitään järkeä jatkaa

Huonotuuri

Mulla ei koskaan ollut kumppanin "valinta" kriteerinä raha tai sen varallisuus, mutta ei se näinkään kivaa ole...Tapasin alle puoli vuotta sitten miehen (olen ollut pitkään sinkkuna). ihastuttiin ja rakastuttiin ja hän muuti aika pian luokseni asumaan. Hän jäi kuitenkin aika pian muuton jälkeen työttömäksi...Mua on alkanut viime aikoina hieman rassaamaan tuo tilanne. Hän on maksanut minulle jonkin moisen summan rahaa ruuiasta ym, mutta mulla itselläni on monikertaiset maksut asumisesta, autosta ja yhden ala-ikäisen lapsen elättämisestä. Ehdotin miehelle, että voitatisisin serustella mutta mikäli työnsaanti pitkittyy hänen olisi paras hakea oma vuokra-asunto, jotta saa sinne kaikki tuet mm vuokratukea..En yksinkertaisesti pysty häntä elättämään, mulla ei yksinkertaisesti palkka riitä siihen. Muutenkin ole hieman katkera siitä kun mulla ei itsellä ole moniin vuosiin ollut minkäänlaista helpotusta maksamisissa. Olisi kiva voida jakaa jonkun kanssa hieman asumiskustannuksia, mutta huono tuuri taas. Harmi sinänsä, että raha täytyy olla aiheena, mutta se on vain kylmä fakta muuten joutuu itse vaikeuksiin, voi mennä oma talous aivan skaisin (luottotiedpt tms.. mennä) Täytyyköhän alkaa katsomaan hieman varakkaampia kumppaneja sittenkin vaikka rakkaus onkin tärkeää??!

35

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunnen useita ihmisiä, jotka eivät taloudellisista syistä ole voineet asua yhdessä, eikä tämä estänyt heitä jatkamasta yhdessä eteenpäin. Osalla meni vuosia ennen kuin elämä vakiintui niin paljon, että he pystyivät muuttamaan saman katon alle.

    • keddu

      Nykyaikana työttömiä riittää ja töistä kilpailu on kovaa... mies ei vaikuta työtä vieroksuvalta? Eihän tuo reilulta kuulosta kumpaakaan kohtaan....

      Voihan teidän suhde hyvin jatkua vaikka hän muuttaisi vuokralle, se ei estäisi yökyläilyjä.

      Aika nopeasti te yhteen muutitte, onko se lapselle ihan oikein että vieraa ihminen tulee kuvioihin noin vähällä varoitusajalla...

    • Huonotuuri

      Kyllähän lapsi joutuu sopeutumaan liikaa aika nopeasti, totta onneksi on kuitenkin (hänestä) pitänyt. Onhan hän mysö meitä auttanut huushommissa muuten...Todennäköisesti jatkamme erillään kunnes talous sallii yhteen muuttamisen...

    • iygouiiu

      No koska työttömyys tänä päivänä on todella yleistä, niin jos lähtee etsimään kumppania, jolla ei ole vaarana jäädä työttömäksi, niin aika rajalliseksi jää vaihtoehdot... Mutta ymmärrän sen, että sinulla on nyt tilanteen takia tiukkaa. Teidän kannattaa miettiä siis muita ratkasuita.

      Erilleen muutto voi olla yksi vaihtoehto. Mutta koska sinulla on lapsi, ja varmaan lapsikin jo kiintynyt uuteen isäpuoleen, ja jos muuten suhteessa menee hyvin, niin onkohan se kuitenkaan kovin rakentavaa ratkaisu? Itse pitäisin sen viimeisenä vaihtoehtona.

      Voiko mies saada taloudellista apua mistään muualta? Minkälainen työttymyystuki hänellä on, ja pystyisikö hän tiukentamaan muita menojaan siten, että voisi jossain määrin osallistua myös asumiskuluihin?

      Ja tietysti ihan lähtökohtaisesti: kuinka aktiivisesti mies hakee töitä? Jos hän vain odottaa, että joku työkkäriltä tulee hakemaan töihin, niin työttömyyttä tulee kestämään vielä vuosia. Ehdottomasti miehen on nyt käytettävä päivänsä töiden etsintään. Hänen on myös ymmärrettävä, että tällä hetkellä läheskään kaikki eivät voi tehdä esimerkiksi koulutustaan vastaajaa työtä, vaan töitä tehdään niissä hommissa, joista töitä saa. Minullakin on korkeakoulututkinto, ja tienaan nykyisessä työssäni 1500e/kk. Tämä on silti parempi, kuin lojua työttömänä kotona. Olen tilanteestani kiitollinen, koska tiedän että monilla ei ole tämänkään vertaa asiat mallillaan. Tämän työn sain omalla aktiivisuudellani, valmiudella todella tehdä töitä.

      Minun avopuoliso käy töissä, ja tienaa paljon minua paremmin. Lapsiakin molemmilla on. Asumiset ja ruuat maksamme puoliksi. Muuten toistaiseksi huolehdimme menoistamme itse. Minulla on tiukempaa, mutta pärjään.

      Ja meillä on sopimus, että jos jommalle kummalle elämän varrella tulee jokin yllättävä tilanne, meno tms, josta ei heti voi itse huolehtia, niin autamme toisiamme. Ja ajan kanssa "omien rahojen" merkityskin hälvenee, katoaa. Kun tulee sitä luottamusta niin raha-asioissa kuin kaikessa muussakin elämässä. Tulee se varmuun, että kumppani on vieressä aina, kävi miten kävi.

      Itse en varallisuuden perusteella puolisoa valitsisi. MUTTA tietyllä tavalla täytyy olla reipas, yritteliäs ja vastuullinen raha-asioiden hoidossa. Kaikkea ei voi ennustaa, mutta täytyy luottaa siihen, että molemmat tekee parhaansa.

    • Miksi ihmeessä piti niin kiireellä muuttaa yhteen?

      Yleisesti ottaen ymmärrän huolesi raha-asioista. Silti silmääni aina pistää tällaisia kirjoituksia lukiessa, että naiset kestävät todella huonosti itseään köyhempää miestä verrattuna tilanteeseen, jossa asiat ovat toisin päin. Minusta tämä kaikki haiskahtaa valikoivalta tasa-arvolta.

      • Älä yleistä

        Minun mieheni ei ole minua köyhempi, koska rahamme ja omaisuutemme ovat yhteisiä. Ja velat myös...
        Minä tienaan häneen verraten puolet enemmän, mutta silti rakastan miestäni mielettömästi!
        Vuosia sitten mieheni tienasi minua enemmän, muttei suhteemme ole muuttunut niistä vuosista mitenkään.


    • saman kokenut Satu

      Heitä renttupummi oitis pellolle, säästyt monelta pahalta.

      • köyhän eksä

        Oikein sanottu, kartanolle vaan surkimus.


    • Huonotuuri

      Yhteenmuutto oli enemmänkin miehen ehdotus; olen aikaisemmin elänyt eläsuhteessa. Tosin molemmat olimme tosi ihastuneita toisiimme. Joo, tasa-arvo on vaikea kysymys, koska mies ja nainen ovat fyysisestikkin hieman erilaisia. Nainen synnyttää ja imettää ja yleensä tienaakin vähemmän samassa työssä. Työn saannissa naisia syrjitään usein sillä verukkeella kun voivat jäädä äitiyslomalle. Näin minulle tehtiin työurani alkuvaiheessa......Tänä päivänä harvoin mieskään pystyy kumppaniaan suoraan elättämään. Yleensä naiset hoitavat lapsia enemmän ja tekevät enemmän myös kotitöitä oman työpäivänsä jälkeen. Sinänsä ei ole mitään sitä vastaan, että maksaisin enemmän jos minulla siihen rahat riittävät (sekä minun että lapseni kulujen jälkeen) mutta myös kotityöt ym pitäisi jakaa tasan tai se joka on kotona enemmään tekee myös niitä enemmän esim työttömänä ollessaan.

      • Missä työssä nainen tienaa vähemmän kuin samassa työssä toimiva mies? Jos on ollut pitkään kotona niin ikälisiä ei ehkä kerry samalla tavalla, mutta sehän taas on ollut oma valinta. Muuten samaa työtä tekevillä kyllä yleisesti ottaen on ihan sama palkka silloin, kun tehdään samaa työtä ja saman verran työtunteja.

        Myös yhteisten lasten ja yhteisten kotitöiden tekeminen on valintakysymys. Silloin, kun lapsi on vain toisen, tilanne voi olla eri. Ainakin se pitää etukäteen keskustella selväksi, osallistuuko uusi elämänkumppani lapsen hoitoon ja kasvatukseen ja millaisessa roolissa.

        Minuakin ihmetyttää tuollainen kiire muuttaa yhteen. Etenkin, kun on lapsikin mukana kuviossa. Erilleen muuttaminen voi olla yhteiskunnan tukien kannalta paras ratkaisu, toivottavasti niiden varassa asuminen ei ole kovin pitkäaikainen ratkaisu. Kannattaa muistaa myös, että muuttovaiheessa syntyy kuluja, esimerkiksi vuokraennakot/-takuut, jotka voivat vastata useamman kuukauden vuokria.

        Jos vaihdat miestä hänen köyhyytensä takia tai saadaksesi toisesta maksajan omille kuluillesi niin muista, että se uusi mies voi yhtä helposti vaihtaa sinut. Älä koskaan laske elämääsi toisen ihmisen varaan.


      • oued0o9kro
        helka kirjoitti:

        Missä työssä nainen tienaa vähemmän kuin samassa työssä toimiva mies? Jos on ollut pitkään kotona niin ikälisiä ei ehkä kerry samalla tavalla, mutta sehän taas on ollut oma valinta. Muuten samaa työtä tekevillä kyllä yleisesti ottaen on ihan sama palkka silloin, kun tehdään samaa työtä ja saman verran työtunteja.

        Myös yhteisten lasten ja yhteisten kotitöiden tekeminen on valintakysymys. Silloin, kun lapsi on vain toisen, tilanne voi olla eri. Ainakin se pitää etukäteen keskustella selväksi, osallistuuko uusi elämänkumppani lapsen hoitoon ja kasvatukseen ja millaisessa roolissa.

        Minuakin ihmetyttää tuollainen kiire muuttaa yhteen. Etenkin, kun on lapsikin mukana kuviossa. Erilleen muuttaminen voi olla yhteiskunnan tukien kannalta paras ratkaisu, toivottavasti niiden varassa asuminen ei ole kovin pitkäaikainen ratkaisu. Kannattaa muistaa myös, että muuttovaiheessa syntyy kuluja, esimerkiksi vuokraennakot/-takuut, jotka voivat vastata useamman kuukauden vuokria.

        Jos vaihdat miestä hänen köyhyytensä takia tai saadaksesi toisesta maksajan omille kuluillesi niin muista, että se uusi mies voi yhtä helposti vaihtaa sinut. Älä koskaan laske elämääsi toisen ihmisen varaan.

        Hei,

        oletko nyt ihan tosissasi, kun kysyt että mistä työstä mies saa enemmän palkkaa kuin nainen? No tietoisku: erittäin monesta! Kyse on toki osittain naisten syytä: naiset eivät osaa samalla tavalla vaatia enemmän palkkaa kuin mies. Osasyy on myös kulttuurin. Mutta älä hyvä ihminen enää elä sellaisessa kuvitelmssa, että palkkaeroja ei olisi.


    • Huonotuuri

      En ole koskaan laskenutkaan kenenkään varaan. Olen aina tullut toimeen omillani. Kyse onkin siitä pystynkö MINÄ elättämään toista aikuista kun olen elättänyt lapseni. Aika monessakin työssä mies tienaa enemmän (tilastot) ja kyllä monessa perheessä tutkimustenkin mukaan naiset tekevät aina enemmän myös kotitöita ja hoitavat enemmän yhteisiä lapsiaan nainen on raskaana tuon 9 kk ja erittäin harvoin mies osallistuu lasten hoitamiseen enemmän kuin nainen. Elikkä kyllä siinä tapauksessa jos ollaan tasa-arvoisia se joka maksaa enemmän tekee vähemmän kotitöitä ja käytännössä hänellä on myös tällöin myös vähemmän aikaa siihen tai voimia...ja jos nyt sitten ajattelen, että vaihtaisin varakkaampaan ihmiseen, mitä vikaa siinä on jos joskus elämässä pääsisin hieman helpommalla kuin tähän asti? edes siten että joku toinen maksaisi puolet asuinkustannuksista niin kallista kuin asuminen on?

      • vihtori2

        Paras palvelus kaikille on ystävällisesti ohjata mies etsimään oma asunto ja tervetuloa takaisin kun on töitä, tuloja ja "elatuskykyä". Mies saattaa olla ihan oikea ja sopiva, riippuu miten nopeasti työllistyy ja alkaa pärjätä omillaan.
        Muuten tulee mieleen Uuno Turhapuro ja vaimonsa Elisabeth.


      • "jos nyt sitten ajattelen, että vaihtaisin varakkaampaan ihmiseen, mitä vikaa siinä on jos joskus elämässä pääsisin hieman helpommalla kuin tähän asti?"

        Ei mitään vikaa. Joku nipottaja voisi tietysti muistuttaa, millä nimellä sellaisia naisia kutsutaan, jotka valitsevat miehen tämän varallisuuden (eikä ihastumisen/rakastumisen) perusteella, mutta antaa niiden nipotella. Ja voihan olla että yhtäkkiä, ihan vaan sattumalta, seuraava ihastumisen kohteesi sattuukin olemaan varakas ;)

        Hienoa, että sinulla on myös niin paljon valinnanvaraa, ettei tarvitse kuin vaihtaa lennosta. Itselläni ei yleensä ole tuollaista tilannetta ollut. Ehkä siis olen vain kateellinen :D


      • Margareeta

        Minusta tämä on varsin helppoa ratkaista sekä käytännöllistä:

        -kun mies asuu kanssasi virallisesti, hän osallistuu asumiskustannuksiin eli mieluiten maksaa puolet vuokrasta.
        -ruokakustannukset myös, ottaen huomioon perheen suuruuden, josta on helppo laskea hänen oma osuutensa.
        -sähkölaskut ym. kiinteät kulut= puolet
        - puhelinlaskunsa ym. nettilaskunsa hoitaa itse.
        -omat matkakustannuksensa maksaa itse.
        -vaatteensa maksaa itse.

        Kotityöt, niitä on vaikea aivan tasapuolisesti jakaa, mutta pääpiirteissään siivoamiset, ruoanlaitot ajankäytön mukaan. Se joka on eniten kotona ja vapaa-ajalla, tekee eniten.

        Jos huomataan, että mies alkaa käyttäytyä käenpoikasen tavoin, ettei maksa rahallisia laskujaan, on parempi, että asutaan erillään.


      • Köyhillekeppiä

        Näin on. Köyhemmän puoliskon pitää maksaa puolet, vaikkei rahaa olisikaan.


      • 117

        Naisen tapa jakaa kotityöt = Mies hoitaa miesten työt ja loput jaetaan tasan


      • kjjkjjjk
        117 kirjoitti:

        Naisen tapa jakaa kotityöt = Mies hoitaa miesten työt ja loput jaetaan tasan

        Kysynpä vaan, mitä ns. miesten töitä on kerrostaloasunnossa?


    • !!????

      Kunhan mies ei ole pummi,luuseri,hyväksi käyttäjä,yms?

    • Herää Pahvi!

      Raha on kylmä fakta, jonka romantikotkin myöntävät siinä vaiheessa, kun siitä on puute tai pula. Raha ei ole rakkauden vastakohta.

      Olet siis seukannut puoli vuotta miehen kanssa ja jo nyt elätät hänet. Oletko idiootti??

    • oppeliini1

      Miksi maailmassa sinä laskit miehen ( 1/2 vuotta on hyvin lyhyt aika oppia tuntemaan toista!) kotiisi asumaan noin nopeasti? Todennäkoisesti mies tiesi jo tutustuessanne joutuvansa tyottomäksi ja siten haki itselleen asuntoa/ ruokaa/ elättäjää. Mikä ei sinäänsä ole paha, onhan meille kaikille oma hengissä pysyminen kaikista tärkeintä.

      Kuitenkin:

      Jos todella rakastatte toisianne, miehen pitäisi arvostaa sinua edes sen verran että tajuaisi poistua kodistasi. Hänen täytyy tajuta että sinulle oma lapsesi menee AINA ja KAIKESSA kaiken muun edelle. Sisällyttäen taloudelliset menot myos:

      Varat, jotka menevät terveen täysi-ikäisen miehen elättämiseen on pois lapseltasi.
      Kummalle sinun mielestä nuo varat oikeasti kuuluvat?

      Aika jonka vietät miehen kanssa, on poissa lapseltasi.
      Kummalle sinun mielestä vähä vapaa-aikasi kuuluu?

      Energia jonka käytät mieheen, on poissa lapseltasi.
      Kummalle sinun mielestä kaikki energiasi (toiden jälkeen) kuuluu?

      Tuossa nyt alkuun muutamia vakavasti arvioitavia kysymyksiä.

    • epäilevä

      onko mies 25 vuotias helsingistä?

    • Rahapuu

      Kuulostaa epäreilulta, että joudut elättämään koko porukan, vaikkeivät rahasi selvästi riitä siihen. Tiedän perheen, jossa toinen vanhemmista on kotosalla vapaaehtoisesti, toinen käy töissä ja elättää koko perheen (nämä aikuiset 4 alaikäistä lasta). Sielläkin vähän väännetään rahasta, vaikka ovat yhdessä olleet iät ajat.

      Raha vain on sellainen asia, joka saa ihmiset varpailleen. Ei ole mitään huonoa tai väärää tuntea, ettei omat varat riitä, eikä se silloin ole mikään "valintaperuste parisuhteelle" tai valitsijasta rahanperään haikailevaa pintaliitäjää. En minäkään mitään täysvaratonta ihmistä suostuisi ottamaan elätikseni, vaikka olisi kuinka ihana tyyppi hyvänsä. "Köyhä" eli pienituloinen asia erikseen, mutta noh.

      Tosin ymmärtäähän sen, jos töitäkään ei saa, niin niitä ei saa. :/ Mutta eivät ne sinunkaan rahasi maagisesti lisäänny vain koska tarvitsisit vähän lisää.

    • En_ymmärrä

      Muista miettiä asiaa myös toisin päin, mitä jos sinä jäätkin työttömäksi ja mies saakin töitä. Ja hän alkaa esittää vaatimuksia. Jonkin aikaa tuollaista voi katsoa, mutta ei liian kauan.

    • nainen.33

      En suostu enää elättämään yhtään miestä. Itse olen hoitanut raha-asiani niin ettei kukaan joudu minua elättämään, jos jään työttömäksi.
      Toivon mieheltä samanlaista osaamista raha-asioissa. Yli 30 vuotias, joka on täysin PA, eikä omista kuin ehkä huonekaluja ja auton, on minulle turn off.

    • 186

      Onhan tuo hirveä pettymys, kun piti saada elättäjä.

    • liisare

      Erään etnisen vähemmistön edustajan ratkaisu.
      Muuttaessaan asumaan yhteen muuttanut piti asuntonsa ja siihen saamansa asumistuen ja vuokrasi asunnon pimeästi eteen päin.
      Kaikki ovat onnellisia.
      On muuten elävää elämää!

      • jkdjkdkjds

        Mä tunnen muutamankin kantasuomalaisen, jotka toimivat juuri näin.


    • raksamies39

      olen seurustellut 3 vuotta ja työn saanti vaikeaa. Olemme kirjoilla eri osoitteissa koska saan sitten tuet ja rahaa eikä tulisi mieleenkään että nainen elättää minut. Pätkä töitä välillä ollut mutta niistä ei suuremmin tienaa. Pärjäämme kyllä hyvin koska emme asu virallisesti yhdessä vaikka naiseni on sanonut että haluaisi elättää myös minut.

    • hyiköyhiä

      Äiti jo aikoinaan varoitti että älä ota juoppoa tai rahatonta miestä itsellesi.

      En ole ottanut ja aikanaan se oikea kunnon mies aina löytyy. Komea, ahkera ja sinnikäs tienaaja joten puotteet hyvälle elämälle on valmiit.

      Hyvät tytöt sylkekää köyhien miesten päälle. He ovat pummeja.

      • fattig

        Mennessämme yhteen minä olin työtön ja velkainen tyhjätasku jolla ei ollut polkupyörääkään, vain vähän kuluneita vaatteita.
        Alko maistui aina kun sen verran rahaa löytyi.
        Yhteen muuton jälkeen tilanne muuttui vuodessa.
        Tätä on jatkunut muutaman vuosikymmenen ajan.


    • miesyksin39

      Suomessa ei ole köyhiä. Jokaiselle taataan perustulo joka on noin tuhat euroa, siitä vuokra ja laskut niin elämiseen jää 485 euroa yksin asuvalle. sillä pitää pärjätä. Se miten rahansa käyttää niin onkin sitten toinen juttu. Toiset osaa säästää ja toiset juopottelee rahansa ja elävät toisten rahoilla. Työn saanti onkin vaikeaa, palkkatyön meinaan.

    • taino2

      Yhteenmuutto vie myös etuuksia esim. lapsilisän YH-lisä n. 50 euroa on sellainen, jonka menettää. Samoin pienituloisena saattaa olla oikeutettu asumislisään ja tarveharkintaiseen sosiaaliturvaan YH:na, mutta avoliitossa ei sitten saakaan niitä.

      Minä ehdottaisin, että juttelet miehen kanssa avoimesti, että mikä olisi hänen osuutensa kuluista, joka sinun mielestäsi miehen pitäisi maksaa. Minusta 50/50 jako voi olla epäreilu, jos miehen tulot ovat kovin pienet, mutta kulut voisi maksaa tulojen suhteessa ja jos mies syö ruokaa enemmän kuin nainen ja lapsi yhteensä, niin ruoan osalta 50-50 jako voisi toimia

      Minä YH:na en voinut tehdä ylitöitä, koska oli pitkä työmatka ja lapsi piti hakea päiväkodista ajoissa. Näiden vuoksi jäin myös esim. työreissujen ulkopuolelle. Samoin ylennykset jäivät saamatta, koska en ollut valmis tekemään töitä 24/7. Onneksi lapsen kasvettua isommaksi pystyin vaihtamaan työtä sellaiseen, jossa annettiin mahdollisuus kehittyä niin, että perheellekin jäi aikaa.

    • Kilttis

      Miehesi pitää mennä ensin työkokeiluun josta saa 9 euroa päivässä joka on 180 euroa kuussa.
      On myös töitä palkkatuella ja se voi olla 1100 euroa kuussa joka on ihnan hyvin. itse olen ollut tuollaisissa töissä. Työkokeilut ja palkkatuetut työt ei kyllä tuo palkkatöitä eikä kukaan oikein arvosta niitä, itse olin 5 vuotta vaikka en niistä tykännyt niin olin kuitenkin enkä ollut kertaakaan poissa töistä missään sairaslomalla edes. Ei muuta kuin hakemaan vaan työkokeiluun

    • fjgf

      Tuo ratkeaa juuri omalla ehdotuksellasi: mies muuttaa omaan kämppään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      83
      3597
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      569
      3363
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3179
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2122
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2011
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1565
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1321
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1312
    Aihe