Olen huonosti sosiaalistunut

Pers-Per

Olen ajautunut elämäni aikana ammatteihin joissa ollaan ihmisten kanssa kokoajan tekemisissä, omalla persoonallaan annetaan työhön tosi suuri panos. Kokoajan tarvitaan hirveää stressinsietokykyä, ammatillisuutta, yhteistyökykyä, huippuosaamista, valtavaa vastuuta, vaikeiden ihmisten käsittelyn osaamista, ammattitaidon loputonta kehittämistä jne.
Joka aamu lähden ahdistuneena töihin, mitä vaikeaa päivä voikaan tuoda tullessaan, puhumista, kuuntelemista, setvimistä, lokaa niskaan.
Lapsuus ja nuoruus menivät perähikiällä ainokaisena lapsena joka ei saanut kylillä käydä, kotona piti olla kiltisti. Erakoiduin jo silloin ja nyt vanhemmiten se jossain vaiheessa päätään nostanut sosiaalisen elämän kaipuu on täysin hiipunut.
En voi sietää työtäni, en halua olla vieraiden ihmisten kanssa tekemisissä. Vihaan kaikenkirjavia palavereja, ei minulla ole puhuttavaa eikä kerrottavaa, istun vain ja kuuntelen. Ihmisten parissa työskentely vie kaikki voimat.
Mieluiten eläisin erakkona jossain.

4

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eroon ihmisistä

      Tuttu tunne. Mitä enemmän tulee vuosia mittariin sitä enemmän minäkin haluaisin tehdä jotakin muuta kuin kuunnella ihmisten lätinöitä. Olipa ne ihmiset asiakkaista tai työkavereita. Omalla kohdallani erakoitushalu on mennyt jo ehkä hieman yli ja pahoin pelkään, että yksinolonkaipuu menee jossain vaiheessa yli ja muutun omituiseksi hyypiöksi. Samapa se taitaa loppupelissä olla, että miksi sitä muuttuu kunhan ei kyrsisi.

    • lopen_uupunut

      Meikäläisellä on myös alkanut jonkinasteinen erakoituminen. Viihdyn vapaa-ajalla omissa oloissani ja en kaipaa ihmisiä ympärilleni. Kun saan olla yksin tunnen jopa voivani paremmin. Työskentelen avokonttorissa ja päivittäin joudun vierestä kuuntelemaan ylisosiaalisen työkaverini lätinöitä ihmissuhdeongelmista ja heidän perheen arjesta. Ei voisi siis vähempää kiinnostaa! Mieleni tekisi muutenkin muuttaa pois pääkaupunkiseudulta vaikka Kainuuseen tai Pohjois-Karjalaan ja aloittaa elämä puhtaalta pöydältä, vaikka erakkona. Miksi kaikkien pitäisi olla niin sosiaalisia ja kiinnostuneita muiden asioista? Työni hoidan erittäin hyvin vaikka olenkin introvertti.

      • vaikkapiruuttaan

        On ajanhenki.... Hokea okei, kun ei ole mitään järjellistä sanottavaa.... Vaikka tunkiolla. Olla jotain ja jossakin. Näkeehän tuon nuoristakin; jos eivät ole muuten tykö, niin vaikka sitten kouluammutaan ja tungetaan bb:n. On pakko. Olla osana jotakin suurta ja sykkivää.

        Itsellänikin oli maalla samoja tuntoja 70-80-luvun taitteessa, noin 15 vuotiaana. Tosin melko pienessä mitassa. Silloin mentiin pikitien varteen ja katsottiin, kun muutaman minuutin välein meni auto ohi... Katsottiin tarpeeksi ja yksi päivä tuli se linja-auto , joka vei. Se vei ja oma auto toi. Ja täällä kainuulaisessa persereiässä pysyn.


    • yksdcjh

      Itsekään en tykkää, jos pitää pakolla olla sosiaalinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1749
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1262
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      76
      1086
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe