Sisäinen valvonta

Sooloilu jatkuu

Kaulustyöläisen aloitus toisessa ketjussa:
""Päätös:
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula esitti jäsen Tarmo Salosen kannattamana, että Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteiden kohdasta Kokonaisvaltainen riskienhallinta ja sisäinen valvonta osana kunnan ja kuntakonsernin johtamis- ja hallintojärjestelmää, toisesta kappaleesta poistetaan lauseet
"Toimiva sisäinen valvonta myös ehkäisee ja paljastaa väärinkäytöksiä. Johdon velvollisuutena on toteuttaa sisäistä valvontaa väärinkäytösten ehkäisemiseksi ja havaitsemiseksi sekä puuttua havaittuihin väärinkäytöksiin. Väärinkäytöksenä pidetään erilaisia epärehellisiä, epäeettisiä tai kuntakonsernin ohjeita rikkovia taikka lainvastaisia tekoja.".""

Kuntaliitto on antanut kunnille ohjeet/suosituksen kuntalain 2012 voimaan tulleista sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan säännösten muutoksista. Ohjeet löytyvät Kuntaliiton nettisivuilta.

Kyseinen Salosen poistettavaksi esittämä teksi on suoraan Kuntaliiton suosituksen tekstiä. Siis tekstiä, joka käytännössä sellaisenaan on hyväksytty (kaikissa?) Suomen kunnissa. Nyt sitten Kittilä on tekemässä omaa, kömpelöä, ratkaisuaan.

Kuten joku totesi, ei muuta sinällään vastuuta tai asiaa, mutta kuvaa LOISTAVASTI sitä mielentilaa, jossa nämä itsensä moneen kertaan solmuun saattaneet kuntapäättäjät lukevat erilaisia vastuuseen liittyviä asioita.

12

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harhaoppinen

      Luulivat varmaan että se on Mäkelän kirjoittamaa tekstiä, varmaan pottuilua ja siksikin pakko ottaa pois, kuin myös hieman liian suoraa tekstiä kunnanhallitukselle.

      • kostonkierre

        Valitettavasti valtuuston jäsenet ovat maallikkoja ja kuntalain säädäntö ja kuntaliiton suositukset ovat jääneet lukematta.

        Tätä varten osaava virkamies on palkkansa arvoinen. Kun virkamies jättää eriävän mielipiteen niin yleensä syynä on laki.


    • Ei käsitä miksi

      Maallikot osaavat kuunnella, jäikö asia (ohjeistus) kertomatta vai sivuutettiinko se. Outoa jos asiaa ei tuotu esiin, riskinhallinta pyöri listalla ja KH siivosi muissa kunnissa olevan eettisen ohjeen väärinkäytösten valvonnasta osana riskinhallintaa. Miksi?

    • Ei koske meitä

      KUNTALAIN SISÄISTÄ VALVONTAA JA RISKIENHALLINTAA
      KOSKEVIEN SÄÄNNÖSTEN TOIMEENPANO

      http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/uutisia/2013/09122013_Sisainen_valvonta/Sisainen_valvonta_09122013.pdf

      Sivu 11, poistettu kohta.

      Esittelyssä mainitaan"Mallia ei ole tarkoitus kopioida sellaisenaan, vaan periaatteiden laadinnassa tulee ottaa huomioon kuntakonsernin omat lähtökohdat."

      Juuri näin Kittilä, on erityistapaus! Lähtökohdat tuntuvat olevan selvät, kunnanhallitus ei halua valvoa epärehellisyyksiä ja väärinkäytöksiä.

    • uusi Yritys

      Kittilän luottamusmiehet vaeltavat hurmiossa kohti yhteistä Kittilää. Siinä ei paljon lait, eettisyys ja moraali paina kun koko joukolla runnotaan kohti yhteistä maalia. Vallalla on epäterve demokratiakäsitys jossa enemmistön sana on laki.

      Kuntaliitto on todettu epäreiluksia ja virkamiehiä suosivaksi joten sen suosituksia, neuvoja, ja ohjeita ei kuunnella pätkääkään. Eiväthän he voi tietää mitään Kittilästä. Kunnanjohtaja on se kaikista epäluotettavin taho, ja tahtoo vain kaapata vallan pois luottamusmiehiltä. Nyt kun yhdistettiin nämä kaksi, eli kuntaliitto ohjeistaa ja kunnanjohtaja esittelee, niin eihän sitä voi hyväksyä! Kunnanhallitus on järjestään torpannut kaikki kunnan hallintaa koskevat esitykset ja perustanut työryhmiä työstämään omaa versiota niistä. Tulokset ovat olleet varsin laihoja; kaikki on myöhässä ja muutoksia pitää muutella jälkikäteen.

      Perjantaina on taas uusi episodi kun Yrityksen kuulemista koskeva asia on valtuustossa. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää sillä "asiaa" ei ole avattu yhtään missään. Vieläkö hurmos kantaa ja pistetään Yritys syrjään vai pyytäkkö valtuusto kunnanhallitusta valmistelemaan asian niinkuin kuuluisi?

      Jos Yritys saadaan sivuun, niin sitten ei olekaan enää ketään valvomassa kh:n toimia.

      • Suora lähetys heti.

        Uusi yritys. Osuvasti sanottu.On toki ainaki kaks jotka vielä valvoo vaikka Inkeri jyrättäs kattelee pirtin ikkunasta. Kuusisto on ollu johdonmukainen. Varmasti saanu tukea ja tietoo Yritykseltä ja en usko että se loppus siihen. Mäkinen kuntalain osaavana virkamiehenä kirjottaa eriävän mielipiteen ainakin laittomissa jutuissa. Lailliseen kieroiluun se ei voi puuttua?
        Voiko olla ku Kittilässä, pari vas.ja yksi kok. yrittää pitää kunnan lain oikealla puolella. Inkeri ja Hille ulos, niin latu on auki, näin ne miettii nämä napamiehet.


      • Vaalit tuomiolla
        Suora lähetys heti. kirjoitti:

        Uusi yritys. Osuvasti sanottu.On toki ainaki kaks jotka vielä valvoo vaikka Inkeri jyrättäs kattelee pirtin ikkunasta. Kuusisto on ollu johdonmukainen. Varmasti saanu tukea ja tietoo Yritykseltä ja en usko että se loppus siihen. Mäkinen kuntalain osaavana virkamiehenä kirjottaa eriävän mielipiteen ainakin laittomissa jutuissa. Lailliseen kieroiluun se ei voi puuttua?
        Voiko olla ku Kittilässä, pari vas.ja yksi kok. yrittää pitää kunnan lain oikealla puolella. Inkeri ja Hille ulos, niin latu on auki, näin ne miettii nämä napamiehet.

        Kittiläläiset poliitikot eivät ole ensimmäisiä poliitikkoja jotka joutuvat vastuuseen tekemisistään. He luulevat olevansa lain yläpuolella. Pyhäjärvellä on päästy jo tuomioihin.

        Veikkaan että hissijupakka tulee olemaan pientä kunnanjohtajan erottamisjupakan uutisointiin.

        Ps. On olemassa muitakin tuomioistuimia kuin hallinto-oikeus.


      • Siellähänse

        Kyllä vain. Sen nimi on KRP.


    • Sikamaista

      Pyhäjärvi taisi vaihtaa kunnanhallituksen, olisi varsin terve veto myös tänne. Päättäjänä saa toimia vain omaa etua tavoitellen ja vastuuta väistäen. Hämmentävää että tämä kulttuuri paljastui juuri Kittilästä, AM pöyhäisi sontakasan kuntalaisten tietoisuuteen. Se ettei näitä hävetä on kummallista, normikansalainen ei kehtaisi päätään nostaa jos jatkuvasti narahtaisi milloin mistäkin kolttosesta.

    • tavankuntalainen

      Mitäköhän nuo kunnanhallituksen ihmiset ajattelevat omasta paikastaan? Tuntevatko he että tekevät luottamustyönsä hyvin, vastuullisesti ja valtuustoa palvellen? Ovatko he omasta toiminnastaan ylpeitä ja iloisia? Mie en voi ennää ymmärtää. Tuo soppa vain sakenee eikä ole keitoksen hajut hyvät.

    • eikannata

      Kittilä keskustelu ei ole järjellistä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe