Miksi helluntaikirkossa on israelin lippu?

ylen halveksittu

33

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Am Yisrael Chai

      Minullakin on kotonani iso Israelin lippu, joka johtuu siitä, että tuemme Israelia kaikin tavoin ja tunnustamme Erezt Yisraelin Pyhäksi maaksi ja juutalaisen kansan hänen valituksi kansakseen, koska Hän on ne siksi nimittänyt.

      • Pääkonttorin mies

        Helluntailaiset on julkaissut virallisen Israel kannaoton.

        Samalla kun tunnustamme Israelin kansan erityisaseman ja roolin pelastushistoriassa, näemme kristittyjen asenteissa ja käyttäytymisessä myös epäterveitä piirteitä suhteessa Israeliin. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota muun muassa seuraaviin näkökohtiin: – Israel on demokraattinen ja itsenäinen valtio. Kristittyjen tehtävä on ensisijaisesti edistää kaikkien Israelissa asuvien hengellistä, sosiaalista ja aineellista hyvinvointia puuttumatta tarpeettomasti maan poliittisiin asioihin. – Kaikkien ihmisten tasavertainen kunnioitus kuuluu kristinuskon keskeisiin ydinarvoihin. Siksi kristittyjen tulee tukea tasapuolisesti kaikkia avun tarpeessa olevia ihmisiä ja kansanryhmiä asettamatta ketään erityisasemaan. – Lähimmäisenrakkauden periaate merkitsee eettistä ja humanitaarista vastuuta sekä väkivallan hylkäämistä. Epäeettisiä toimia ei tule hyväksyä ja oikeuttaa kansallisuuden perusteella myöskään Israelin kohdalla. Väkivallan käyttö on kuitenkin aina erotettava oikeutetusta maan ja kansan turvallisuuden puolustamisesta. – Juutalaisella kansalla on oma rikas kulttuurinen ja uskonnollinen perinteensä. Eijuutalaisten uskovien keskuudessa juutalaisen kulttuurin, rituaalien ja traditioiden omaksuminen ja ihannoiminen voivat kuitenkin saada piirteitä, jotka ovat evankeliumin hengen ja Uuden testamentin opetuksen vastaisia. – Raamatun ilmoituksen valossa tehtävämme kristittyinä on siunata juutalaista kansaa ja rukoilla Israelin puolesta, jotta Jumalan suunnitelma sen kohdalla voisi täydellisesti toteutua


    • DoctorT

      Lippuyhdistelmä kertoo siitä, että seurakunnassa opetetaan ja ymmärretään Israelin merkitys Jumalan ilmoituksissa.

      Kertoo myös siitä, että perusasiat ilmeisen kunnossa.

      Tosin helluntailiikkeessä on nostettu (RV 2014 loppuvuosi), Israel vastakkainasetteluun suhteessa muu lähestystyö = kehitysyhteistyö nykyään.

      Vaarallinen kehityksenalku.

    • KTS (Ei kirj.)

      Minä kannan suurikokoista Palestiinan lippua olinpa sitten luterilaisessa tai helluntailaisessa Jumalanpalveluksessa!

      HYVÄ!

      • pro judaism

        Sinulla taitaa olla myös iranin lippu seinässä ja kuvia Mahmoud Ahmadinejadista.


      • huivipäälle.

        Niin ja sinko siinä selässä KTS.llä. Näinhän ne meille on terroristit soluttautuneet joukkoon.


      • Minullakin on Israelin lippu kotona, tosin se on revitty aivan rikki ennen kuin laitoin sen seinälle.


    • DoctorT

      Maa jota ei ole, ei ole myöskään kunnioittamisen arvoista lippua!

    • KTS (Ei kirj.)
      • vissi ero

        Fida ei auta Hamasia!


      • KTS (Ei kirj.)

      • mitä vänkäät

      • KTS (Ei kirj.)
        mitä vänkäät kirjoitti:

        Fida auttaa ihmisiä ei Hamasia!
        Kaikki palet ei ole Hamasin terroristeja.

        Mitä ite vänkäät?


    • Bless

      Sekä juutalaisella että pakanalla on sama "pelastuksen tie " ( Jeesus sanoi Joh.14: 6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani..".) eli uskon kautta Jumalan sovitus työhön Jeesuksessa Kristuksessa.
      >>>>>>>>>
      "Aaronilainen pappeus" katovainen pappeus.............."Melkisedekin pappeus" katoamaton pappeus. >>>Kehoitus oli kenelle? 4.Moos.6:23. "Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia sanokaa heille:.."

      "4.Moos.6:23. "Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia sanokaa heille: 24. Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua; 25. Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen; 26. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. 27. Näin he laskekoot minun nimeni israelilaisten ylitse, ja minä siunaan
      heitä.".."
      >>>>>>>>>>
      *"...Herra siunatkoon sinua ..."
      Ef. ( 1:3. )"..Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa* kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,...*"
      >>>>>>>>>>>>
      *".... Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen; 26. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi..."*

      ---- Matt. ( 4: 14. )".. että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetta Esaiaan kautta, joka sanoo: "Sebulonin maa ja Naftalin maa, meren tie, Jordanin tuonpuoleinen maa, pakanain Galilea - *kansa, joka pimeydessä istui, näki suuren valkeuden, ja jotka istuivat kuoleman maassa ja varjossa, niille koitti valkeus"*. Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle"...."

      (Profetia Johannes Kastajalle, hänen palvelus tehtävästään ) Luuk. ( 1:76 )76. Ja sinä, lapsukainen, olet kutsuttava Korkeimman profeetaksi, sillä sinä olet käyvä Herran edellä valmistaaksesi hänen teitään, antaaksesi hänen kansalleen pelastuksen tuntemisen heidän syntiensä anteeksisaamisessa*, meidän Jumalamme sydämellisen laupeuden tähden, jonka kautta meidän puoleemme katsoo aamun koitto korkeudesta, loistaen meille,* jotka istumme pimeydessä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten meidän jalkamme rauhan
      tielle.".."

      Luuk.( 7:16 ) "..Ja heidät kaikki valtasi pelko, ja he ylistivät Jumalaa sanoen: "Suuri profeetta on noussut meidän keskellemme", ja: *"Jumala on katsonut kansansa puoleen"*. Ja tämä puhe hänestä levisi koko Juudeaan ja kaikkiin ympärillä oleviin seutuihin..."

      Luuk. ( 1:67. )".. Ja Sakarias, hänen isänsä, täytettiin Pyhällä Hengellä, ja hän ennusti sanoen: 68. *"Kiitetty olkoon Herra, Israelin Jumala, sillä hän on katsonut kansansa puoleen ja valmistanut sille lunastuksen.."*
      >>>>>>>>>>>

      ".... ja antakoon sinulle rauhan..."

      Room. ( 5:1. )"..Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, *niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta*, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo..."

      Apt. (10: 34.)" Niin Pietari avasi suunsa ja sanoi: "Nyt minä totisesti käsitän, ettei Jumala katso henkilöön, vaan että jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen. *Sen sanan, jonka hän lähetti Israelin lapsille, julistaen evankeliumia rauhasta Jeesuksessa Kristuksessa,* joka on kaikkien Herra,.."

      >>>>>>>>>>>>

      Hepr. ( 7:11. )"..Jos siis täydellisyys olisi saavutettu leeviläisen pappeuden kautta, sillä tähän on kansa laissa sidottu, miksi sitten oli tarpeen, että* nousi toinen pappi Melkisedekin järjestyksen mukaan eikä tullut nimitetyksi Aaronin järjestyksen mukaan? Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos*. Sillä se, josta tämä sanotaan, oli toista sukukuntaa, josta ei kukaan ole alttaritointa hoitanut. Onhan tunnettua, että meidän Herramme on noussut Juudasta, jonka sukukunnan pappeudesta Mooses ei ole mitään puhunut. Ja tämä käy vielä paljoa selvemmäksi, *kun nousee toinen pappi, Melkisedekin kaltainen, joka ei ole siksi tullut lihallisen käskyn lain mukaan, vaan katoamattoman elämän voimasta. Sillä hänestä todistetaan: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan.." ( 8: 13. )...Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, *mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään..."

      Apt.3: 25. Te olette profeettain ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki meidän isiemme kanssa sanoen Aabrahamille: 'Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maan sukukunnat'. 26. Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."

      • lyhennetyssämuodossa

        Bless,et esittänyt omaa mielipidettäsi ,vaan kopioit puoli raamattua täyttäen koko Suomi -24 sivun ? Raamatunkohdat riittäisivät todisteeksi .


    • Kenen joukossa....

      Kenen joukossa seisot sen lippua kannat.

      Helluntalaiset tunnustavat, että Herra kansa on Israel ja heidän Jumalansa on Pyhä, kuten hänen lakinsakin on Pyhä.

      Wikipedia kertoo kyseessä olevan siinismin.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kristillinen_sionismi
      "Suomessa lähellä kristillisen sionismin ajatusmaailmaa ovat erityisesti herätyskristilliset piirit Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa sekä vapaista suunnista erityisesti helluntailaisuus."

      • KTS (Ei kirj.)

        "Vetoomus kristillistä siionismia vastaan"

        Hengellisten johtajien lausunto ICEJ:sta

        http://www.fkf.net/haavisto/vetoomus.html

        Allekirjoittajat: Juhani Aitomaa, Kai Antturi, Toivo Haapala, Pertti Hänninen, Jouko Mustila Jouko Rajala, Pirkko Säilä, Eero Junkkaala, Jukka Koistinen, Leo Meller, Seppo Norjanen, Jouni Turtiainen

        HYVÄ!


      • hulipumppaaheipparallaa

        Kuinka ihmeessä helluntaiseurakunta tukee Ydinasein varustautunutta maata
        Jumalan kansana .Se israelin kansa joka pääsi vapauteen egyptistä pari tuhatta vuotta sitten ,sillä ei ole mitään tekemistä maailmanvaltaa havittelevan sotaisan kansan kanssa . Nykypäivän juutalaiset eivät ole hebrealaisia ,vaan azkenaasi
        sekarotuisia käännytettyjä itäeuroopasta ,turkista ja venäjältä .Koko kristikunta uskoo pelastuvansa juutalaisia suosimalla .Heille on varattu yllätys .


      • Talmudintuomiomeille
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        "Vetoomus kristillistä siionismia vastaan"

        Hengellisten johtajien lausunto ICEJ:sta

        http://www.fkf.net/haavisto/vetoomus.html

        Allekirjoittajat: Juhani Aitomaa, Kai Antturi, Toivo Haapala, Pertti Hänninen, Jouko Mustila Jouko Rajala, Pirkko Säilä, Eero Junkkaala, Jukka Koistinen, Leo Meller, Seppo Norjanen, Jouni Turtiainen

        HYVÄ!

        Valtaosa juutalaisista eivät edes usko messiaan koskaan olleen maan päällä .Miksi tuhlata aikaansa yrittämällä kääntää kansaa ,jotka jo uskovat olevansa Jumalan esikoiskansa .Siinähän ei ole mitään järkeä .Ottaisitte tekin helluntalaiset ensin selville mitä teidän tukemanne juutalaiset teistä ajattelevat " TALMUD " kirjassaan .


      • einäytähyvältä

        kenen joukossa....Maapallon kansat elävät pelossa juutalaisen mahdin alla .Rahat sekä ydinaseet ovat huono yhdistelmä .Kristikunta yrittää lähestyä israelia lahjomalla ,ja uskonnollisella rhetoriikalla .Se toimii vain vähän aikaa ,kunnes juutalaiset pääsevät valtaan tosissaan .Senjälkeen he eivät kristikuntaa tarvitse .


      • älähän.valehtele
        einäytähyvältä kirjoitti:

        kenen joukossa....Maapallon kansat elävät pelossa juutalaisen mahdin alla .Rahat sekä ydinaseet ovat huono yhdistelmä .Kristikunta yrittää lähestyä israelia lahjomalla ,ja uskonnollisella rhetoriikalla .Se toimii vain vähän aikaa ,kunnes juutalaiset pääsevät valtaan tosissaan .Senjälkeen he eivät kristikuntaa tarvitse .

        Höpö höpö. Israel ei ole uhka kenellekään vaan puolustaa maataan ja kansaansa muslimiterroristeilta jotka sen haluavat heiltä ryöstää nyt poliittisin keinoin kun sotilaallisin eivät ole onnistuneet vaikka vuodesta 1948 ovat yrittäneet. Maailmalla riehuu muslimiterroristit jotka tappavat miljoonia ihmisiä muslimimaissa ja länsimaisia koko ajan mutta YK ei tee mitään. Islam on uhka koko maailmalle!


      • rauha.Jerusalemille
        hulipumppaaheipparallaa kirjoitti:

        Kuinka ihmeessä helluntaiseurakunta tukee Ydinasein varustautunutta maata
        Jumalan kansana .Se israelin kansa joka pääsi vapauteen egyptistä pari tuhatta vuotta sitten ,sillä ei ole mitään tekemistä maailmanvaltaa havittelevan sotaisan kansan kanssa . Nykypäivän juutalaiset eivät ole hebrealaisia ,vaan azkenaasi
        sekarotuisia käännytettyjä itäeuroopasta ,turkista ja venäjältä .Koko kristikunta uskoo pelastuvansa juutalaisia suosimalla .Heille on varattu yllätys .

        Pelastus tulee juutalaisten kautta. Olemmehan saaneet juutalaisilta Jeesuksen ja Raamatun. Juutalaiset ovat Jumalan oma kansa ikuisesti ja Jumala on luvannut siunata niitä jotka Israelia ja juutalaisia siunaat.


    • DoctorT

      Fida auttaa ketä Hamas sallii autettavan.

      Liekö kukaan kontrolloinutkaan, meneekö apu suoraan ihmisille vai Hamasin sosiaalitoimistoon!

      • KTS (Ei kirj.)

        Jätä kuule meille TOSI kristityille Fidan projektit ja Palestiinan kansan uljas auttaminen!

        HYVÄ!


      • kutka
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        Jätä kuule meille TOSI kristityille Fidan projektit ja Palestiinan kansan uljas auttaminen!

        HYVÄ!

        Palet on lousia kuten kaikki muutkin muslimit.


    • To_y

      En kanna mitään lippuja, ristejä, kaloja jne.
      Uskon Jumalaan hengessä ja totuudessa.

      Johannes 4: 24
      "Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."

    • Juutalaiset ovat elävän/elämän Jumalan esikoinen, Kristus on kuolleiden esikoinen. Eli Yama, ensimmäinen kuollut mies.

      Jeesus taas on juutalaisten veli. : 'Kaiken minkä olette tehneet yhdellekkin näistä minun veljistäni, sen te olette tehneet minulle.' Tuo ei kerro, että Jeesus olisi heidän messiaansa. vaan veli.
      Jos siis Jeesus on messias, silloin kaikki juutalaiset ovat Messias. Kuten sanotaan; Pelastus on juutalaisista.

    • sebaot

      Minä ölen sisimmältäni israelin ystävä. Jeesus oli ja on israelilainen. Hän syntyi betlehemissä ja oli molempien vanhempiensa puolelta juutalainen ja kuolemaansa Asti mooseksen uskoinen. Nyt ylös noussut jeesus Kristus heiluttaa israelin lippua mutta sitä ei siedä suurin osa juutalaisen kansan jäsenistä. Uskomalla kuten jeesus, tunnustamme uskomme herraan sebaotiin. Israelin ja kirkon jumalaan. Siedätkö koko raamatun vai ainoastaan uuden testamentin. Jumalahan meillä on Sama.

    • kaikenlaista

      Minkään valtion lippu ei kuulu Herran huoneen puhujanpönttöön.

      Koko liputus on naurettavaa ihmetouhuilua kuten koko kirkkohanke muutenkin.

      jokohan se muuten kohta alkaa se tulevaisuuden tekeminen siellä tapuliosastolla, onko merkit jo esillä?

    • siunataan
    • nytredcvfr

      Minkä lipun alla Jeesus marssii kun palaa takaisin? Luulen että Jumala ei hyväksy maallisia menoja lipun tai kansojen kumartelua. Se on epäjumalan palvomista.

      • älynväläys

        Höpö höpö!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe