Työvalmennus

paskaaks tässä.

Kuinkahan paljon maksavat tällaisesta jollekin yrittäjälle, kun työtön työnhakija laitetaan aktivointisuunnitelmassa työvalmennukseen? Maksaako te-toimisto vai kunta, vai molemmat.

Ja sitten tästä, jos on sovittu tietty määrä tunteja tuonne, aikataulusta ei vielä tietoa, niin mitä tapahtuu sen jälkeen, jos tuo työvalmennuskaan ei tuota työsuhdetta minnekään päin. Nimittäin tässä kun tuo sovittiin, niin työkkärin korttiin ei laitettu minkäänlaista yhteydenottoa, eli siis ei ollut mitään päivämäärää milloin sieltä taas otettais yhteyttä? Vai meneekö se niin, että kun se työvalmentaja tekee varmastikin jonkin raportin työkkäriin, pakkohan sen on tehdä, kun kerran sille maksetaan, niin pakkohan on tehdä raportti mitä on tehnyt. Niin sen raportin jälkeen tulee se mahdollinen uusi yhteydenottoaika te-toimiston puolesta?

Entä se, jos sitä työtä ei tuotakaan kautta löydy. Mennäänkö sitten tekemään taas uusi aktivointisuunnitelma.

Niin, kaikki tämähän tapahtuu vain lain velvoittamana. Eli ei pidä stressata itseään, sillä työkkärin tätit ja mopan tädit ne tekevät vain sen mitä laki käskee. Ei niitä oikeasti kiinnosta, eikä pitäisi minunkaan stressata, sillä tämä on vain lain toteutusta! Kukaan ei oikeasti piittaa, minun toki pitäisi piitata, ja olla motivoitunut siihen valmennukseen, jos vaikka jotain kuitenkin löytyisi, mutta muuten kukaan ei oikeasti piittaa, se on vain velvoite!

3

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pari kysymystä.

      Niin, jatketaan, vaikka tämä termi työvalmennus taitaa olla palstan kirjoittajille tuntematon käsite, heille on tutumpi termi kuntouttava työtoiminta.

      No, mutta siis jos ja kun on laitettu tähän työvalmennukseen, niin saako niiltä päiviltä kun tätä valmennusta on vaikka vain tunnin verran, niin saako sen 9 euroa ylläpitokorvausta. Tämähän on aktivointitoimenpide.
      Täytyypä kysyä työkkäristä kun nyt ensin sen ajan saa, että miten sitten merkataan kelan rahahakemukseen, että laitetaanko aktivointitoimenpiteessä olemiseksi vai mitä laitetaan. Mitä laitetaan, kysy Piia Potka.

      Sitten tästä tilanteesta työkkärissä. Jos työkkärin täti tykkää, että asiakas, jonka hän on itse kutsunut paikalle jossakin lain velvoittamassa tarkoituksessa, siis virkailijan on pakko lain nojalla kutsua. Niin jos asiakas sitten tämän virkailijan kokemuksen ja tuntemuksen mukaan on ärsyyntynyt, tai kohdistaa kritiikkiä, tai korottaa ääntään (ei toki käyttäydy väkivaltaisesti - silloinhan asia on selvä, saa heittää ulos), niin mutta jos virkailija tässä yhteydessä sitten sanoo: Nyt tuollaisella asenteella tätä on turha jatkaa!
      Niin kuka sen tilaisuuden on valmis päättämään? Virkailija, hän ei osaa tilannetta käsitellä, hän olisi valmis päättämään tilaisuuden. Ja kirjoittaisi sitten asiakkaalle, että tämä ei ole yhteistyökykyinen. Eli karenssi, työnhakuun katko tms.! Vaikka siis VIRKAILIJA EI OSAA KÄSITELLÄ TILANNETTA! Lähtökohtahan olisi siis tuo. No, asiakkaan ei siis kannatta nostaa persettään tuolista tuossa tilanteessa vaan sanoo vain, että sinähän tämä olet päättämässä en minä! Etkö kestä? Otatko itseesi?

      Sitten jos tämä sama asiakas on joutunut työpaikalla kuuntelemaan jonkun idiootin aivan täysin asiatonta, herjaavaa, solvaavaa pötypuhetta, jolla tuo tyyppi ei muuta kuin kohdistaa asiattoman huomion, työpaikalle kuulumattoman ja muissakin yhteyksissä asiattoman huomion, muissakin yhteyksissä täysin tarpeettoman ja perusteettoman (paitsi tietenkin tuon pelleilijän oman itsensä tyydyttämisen tarve, haluaa pitää hauskaa toisen kustannuksella) niin tuota, jos tuossa tilanteessa tämä joka on kohde sanoo, että mun ei ole pakko tuollaiseen alistua, työnantaja ei lähde selvittämään sitä asiaa niin, että tuo pelleilijä laitettaisiin kuriin koska se on asiatonta, työpaikalle kuulumatonta touhua, niin jälleen syypää on lähtijä! Sinä vastaat siitä mitä tuo idootti tekee! Onko oikein? Onko oikein, jos tuo pelleilyn kohde katsoo, että hänellä ei ole keinoja, ja lähtee, koska tuollainen toiminta häiritsee häntä (sehän on tarkoituskin) ja on asiatonta ja loukkaavaa, herjaavaa ja solvaavaa, ja hänen työntekonsa, se miten hän on työnsä tehnyt, niin siinä ei ole mitään valittamista kenelläkään, mutta silti se työnteko jää kaiken tuon pelleilyn alle, se työntekio ei ole arvokasta! Vaan arvokkainta on se, että tuollainen pelleilijä saa olla rauhassa! No, miksi tässä sitten rangaistaan lähtijää, hänhän tekee aivan saman kuin tuo virkailija! Ja tuossa kun virkailija menettää pelissä otteensa, hän ei siinä tilanteessa just sillä hetkellä löydä keinoja hallita tilannetta, juttu ei menekään niin kuin hän on kuvitellut, niin taas on vika asiakkaassa!

      Tässä on jotain mätää? Että mihis ne kaikki kirjaviisaudet taas katosi!

    • moi9+5

      4 tuntia päivässä on minimi, se lukee laissa.
      Samoin raportoinnista - kuukausittain. Palkkatukirahaa anotaan jälkikäteen.

      • eri_juttu

        Kyseessä ei ole palkkatukiraha nyt!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe