Suojeluase

Turva ennen kaikkea

Suomeen pitäisi ottaa takaisin käytäntö, että kunnon rikosrekisterittömät kansalaiset saisivat alkaa jälleen hakemaan poliisilta itsepuolustusperusteella suojeluase lupia. Vuonna 1998 ja aikaisemmin Suomessa sai kantaa tuliasetta oman henkensä suojelemiseen. Tällainen käytäntö on edelleen voimassa esim. Virossa.

16

1277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viikki.

      Ei niitä lupia ko. perusteella taidettu kovin helposti myöntää, työn tai
      ammatin takia lähinnä. Vartijoilla ja taksikuskeilla niitä taisi jonkin verran olla,
      ehkä joillain muillakin, siis vanhan aselain aikana.

    • Right to Carry

      Piti olla puhdas rekisteri ja järki päässä. Lupia sai, kun niitä pyysi. Lupia myönnettiin paljon taksikuskeille ja vartijoille, koska näitä töitä tehneet paljon lupia anoivat. Kuka tahansa kunnon kansalainen pystyi sellaisen saamaan.

      • DWK

        Nykyisin, jos en ole väärin ymmärtänyt, voi suojelutarkoitukseen saada vain kaasusumuttimen(paitsi vartija voi edelleen saada ampuma aseen).


      • grewgre

        No olet ymmärtänyt vähän väärin. Ei kaasulupaakaan saa pelkästään hätävarjeluperusteella. Ja vartijankin täytyy työskennellä ihan tietyn tyyppisissä kohteissa tai tehtävissä, ennen kuin ampuma-aselupa siihen tarkoitukseen irtoaa. Murto-osalla vartijoista on ampuma-aselupa työnsä vuoksi.


    • Järki_ja_ase_käteen

      Voihan se vartija saada ampuma-aseen. Jos on töissä ydinvoimalassa. Teoreettinen mahdollisuus on myös saada ase, jos on arvokuljetuksessa. Käytännössä ei sitten onnistukkaan. Suojelutarkoitukseen ei voi saada kaasusumutinta vain sillä, että anot lupaa. Pitää ensin joutua pahoinpitelyn uhriksi ja senkään jälkeen et välttämättä saa. Eihän noita nykyään helpolla myönnetä edes taksinkuljettajille. Kaasua ei kuitenkaan voi mitenkään verrata varsinaisen suojeluaseen tehokkuuteen ja varmuuteen. Kaasulla ei välttämättä huumehörhöä tai isompaa laumaa huligaaneja pysäytetä ollenkaan.

      • Anonyymi

        Kaasusumuttimen voi saada jos pystyy perustelemaan. Ei vaadi pahoinpitelyä pohjalle.


    • kalakkinen

      tosi hieno ajatus

      • taskuaseetpois

        Mieluummin etälamautin kuin ase itsepuolustukseen.


      • surkea_suomi

        Kyllähän se ajatuksena oli tosiaanki hieno ja toimiva. Vasta vuonna 98 jälkeen ei saanut enää suojeluaseita. 2000 luvulla tulikin sitten kouluampumiset sun muut. Tosin miksi vasta silloin? Rikollisillahan on "suojeluase" aina mukana. Miksei siis kunniallisella verot maksavalla kansalaisellakin saisi olla...


      • guard2

        Olen samaa mieltä.


      • Kunnon_kansalainen
        taskuaseetpois kirjoitti:

        Mieluummin etälamautin kuin ase itsepuolustukseen.

        Itse olen joutunut tällaisen nuorisojoukon hyökkäyksen kohteeksi, jossa oli 4 henkilöä. Eipä se lamautin tämmöisessä tilanteessa mitään auta. Käytät sitä yhteen henkilöön niin kolme muuta käy päälle. Lamauttimella ei pysty ampumaan nopeasti peräkkaisia laukauksia. Sellainen lähikontaktilamautin taan on melkoisen huono, jos vastapuolella on kättäpidempää mukana esim. maila. Mielummin ottaisin pistoolin kumiluodeilla kuin tainnuttimen.


    • PS_ja_suojelu

      Perussuomalaiset taitaa olla ainoa puolue, joka kannattaa suojeluaseiden tuomista takaisin. Soitto Poliisihallitukseen vahvisti, että Suomessa on tosiaan ollut tällainen suojeluasekäytäntö aina vuoteen 1998 asti ja sen tarkoituksena oli kansalaisen hengen ja omaisuuden turvaaminen.

      • Anonyymi

        En usko että PS puolueena on ajamassa suojeluasetta takaisin lakiin, vaikka siellä onkin varmasti asiaan myönteisesti suhtautuvia. Alkuvuodesta joku kokoomusnuorten edustaja esitti vapaata aseenkanto-oikeutta niille joilla ei ole rikosrekisteriä, eli kyllä muissakin puolueissa löytyy kannatusta.


    • Räiskintääpumpumpum

      Kyllä ne suojeluaseen omistajat taitavat istua eduskunnassa,muut sellaisia tuskin edes sasivat ja johan kävisi pauke jos niihin saisi luvan.Siksi toiseksi silloin alkaisivat törkeät päälle karkaukset vain siksi jos uhrilta saisi aseen,ajattelitko yhtään tällaista vaihtoehtoa,silloinhan aseen ottaisivat ne jotka oikeasti tekisivät pahaa,noin mahdolliset yksittäistapaukset mukaan laskien.
      Bääd aidia oor wot

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tämä aloite on ihan realistinen siinä mielessä että se on linjassa suurimman osan EU-maista kanssa, eikä aloitteessa ajeta mitään yleistä aseenkanto-oikeutta vaan suojeluaseluvan saaminen olisi hyvin rajattu ja aseluvan saaminen muilla perusteilla olisi helpompaa.

        Aloite on hyvin mietitty ja perusteltu. Olen allekirjoittanut.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe