Työttömyys: ei voisi vähempää kiinnostaa!

ministerin suusta

Tänään Ylen aamu-tv:n jälkipörssissä Piia Noora-Kauppi antoi ymmärtää, että työpaikkoja on vaikka kuinka paljon, mutta työttömät eivät vain viitsi mennä töihin.

Tämä oli vastaus kun toimittaja yritti esittää, että työpaikkaa ei välttämättä ole.

Eli olikos niitä akateemisiakin työttömiä pelkästään n. 50000, monet vastavalmistuneita, nekö eivät vain sitten viitsi mennä töihin?

Ja kertomukset 100 - 500 hakemusta lähettäneistä, jotka ovat päässeet 3 työhaastatteluun ja jääneet ilman työpaikkaa? Ovatko nämä kertomukset pelkkää valetta Piitun mielestä?

Eli meillä ei ole Piitun mielestä mitään todellista työttömyys-ongelmaa, meillä on vain "kohtaanto-ongelma", työttömät eivät vain viitsi mennä töihin.

Siinäs kuulitte, työttömät!

Hyi hävetkää te loispummityöttömät. Olette pelkkiä lusmuja ja valehtelijoita. Vastuullinen kokomusministeri juuri hiljattain ilmoitti närkästyneenä ja tuhahdellen, ettei Suomessa ole alle 2100 euro kuukaudessa tienaavia! Onko hän väärässä ja te muka oikeassa?
"Ministeri Räty: Kuinka moni suomalainen tienaa alle 2 100 euroa?"
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/laura raty lapsivahennys-24599

Työpaikkoja siis on ja palkat on hyviä. Kaikki on hyvin. Älkää se pölhöpopulistit muuta väittäkö!
Kreikan apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti!
http://fi.wikiquote.org/wiki/Alexander_Stubb

Ja mitä te nyt niistä Neste Oilin kokouspalkkiosta valitatte? Olette vain kateellisia kun teillä ei ole itsellä koulutusta talousasioihin. Palkkaa vastaan tehdään paljon työtä, kysykään vaikka Jutta Urpilaiselta:
http://yle.fi/uutiset/urpilainen_laiskin_neste_oilin_kokouksissa_kavija_-_kahdesta_kokouksesta_lahes_14_000_euroa/5644573

Kyllä toteaisin pääministerimme Alexanderin Stubbin sanoilla näihin työttömyysasiasioihin:
"V|TTU mitä pazkaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa."
http://fi.wikiquote.org/wiki/Alexander_Stubb

23

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pohjamuta

      Pahoin pelkään, että seuraavassa hallituksessa saattaa olla työministeri, jolta suusta lipsahtelee (hieman ensin alkoholia juotuaan) kaikenlaisia saunakauhajutuja.

      On näemmä taso niin, niin matala näillä ministereillä nykyisin.

      • Kalewi

        Taikuri Kalewi

        Käväisimpä viime kesänä sirkuksessa. Siellä oli pelleä jos jonkin moista, mutta parhaan elämyksen tarjosi taikuri Kalewi.

        Kun taikuri Kalewi saapui areenalle lievää väkevämpi paskanhaju seuranaan ja alkoi vedellä saunakauhoja perseestään niin katsomossa ollut sossutanttojen ja työkkärin sitruunapillujen kukkahattutätiosasto alkoi kiljua villisti kukkahattujaan heilutellen. Ja saunakauhoja riitti, kymmeniä, satoja tai peräti tuhansia taikuri Kalewi veteli perseestään, kukaan ei osannut edes laskea taikuri Kalewin perseestään vetämien saunakauhojen määrää.

        Sitten taikuri Kalewi alkoi vetelemään työpaikkoja perseestään …... oli pappi, lukkari, talonpoika ja kuppari … sitten työkkärin ja TYP-virkailijoita veteli taikuri Kalewi perseestään. Lopuksi taikuri Kalewi yritti vetää loispummiyrittäjän perseestään, mutta se oli jo taikuri Kalewillekin liikaa ja taikuri Kalewin pershe repesi aivan kokonaan, silloin taikuri Kalewi nielaisi oman persereikänsä ja tukehtui siihen.

        Eli surullinen oli tämäkin tarina. Katsomossa ollut sossutanttojen ja työkkärin sitruunapillujen kukkahattutätiosasto alkoi itkeä surullisesti ja kusivat ja paskansivat katsomon aivan pilalle.

        Minua sen sijaan nauratti kovin, ja mielestäni taikuri Kalewin esitys oli paras kulttuurielämys valovuosiin näillä seuduilla.


    • Kevyt kenkäinen

      Kyllä Pia Hoora-Kaupan ansaitsee joutumaan itse työttömäksi.

    • piip-piip-piip
      • Häh?

        Oletko samaa mieltä Piia-Nooran lausahduksista? :O5


      • nimi-merkki

        "Yhteiskunnan kuuluu turvata minimi, mutta ei sellaista elämää, jossa viihtyy ja nauttii ja pystyy puhumaan kännykkään ja käymään elokuvissa" - Tässä Piia-Nooran lausahdus vuosien takaa - lieneekö edelleen samaa mieltä?


      • merkkitapaus

        Viihtyminen, nauttiminen, kännykkään puhuminen ja elokuvissa käyminen kuuluvat siis vain sille eliitille, jonka ei tarvitse turvautua yhteiskunnan apuun.


      • ihmenainen

        En ymmärrä tuota 'pystyy puhumaan kännykkään' ?? Aika paljon vaikeuttaa työnhakemista ellei ole kännykkää. Ihmesammakoita päästelee suustaan jos noin on sanonut.


      • reilusuomi

        Kysymys kokkareille ja muille sen sortin sosialisteille:

        Jos joku ei sitkeästä yrityksestään huolimatta ole löytänyt
        töitä, miten neuvoisit häntä suhtautumaan tilanteeseensa?
        a) Etsiä edelleen, ja pitää työtaitojaan yllä, mutta yrittää löytää elämäänsä tarkoituksen muutenkin kuin rahan kautta.
        b) Tuntea syyllisyyttä ja häpeää, koska työttömyys on hänen oma vikansa; alistua palkattomaksi orjatyöläiseksi ja toivoa, että hänen annettaisiin sen takia elää.
        c) Sillä ei ole merkitystä, miten työtön suhtautuu
        työttömyyteensä; me päätämme, mitä hän tekee.
        d) En osaa sanoa.

        Minusta ihmisen tärkein tehtävä elämässään on olla onnellinen. Raha ei osta onnellisuutta, mutta työmarkkinatuki pitää juuri ja juuri hengissä, jotta voi jatkaa onnellista elämäänsä. En suostu kärsimään, vaikka joku virkamies tai poliitikko niin komentaisi, työttömyystuen katkaisemisen uhalla. Hymyilen vain ja jatkan työpaikkojen hakemista ja työmarkkinatuen vastaanottamista joka neljäs viikko. Tänäänkin olen niin onnellinen, että saumoista tihkuu. Ihana lumisade, ihana netti, ihana kännykkä, ihana lounas, ihana ihana maailma.


      • ajat_muuttuvat
        ihmenainen kirjoitti:

        En ymmärrä tuota 'pystyy puhumaan kännykkään' ?? Aika paljon vaikeuttaa työnhakemista ellei ole kännykkää. Ihmesammakoita päästelee suustaan jos noin on sanonut.

        Se oli vuonna 2000. Vielä silloin kännykkää pystyi jotenkuten pitämään jonkinlaisena ylellisyytenä.

        Tuota alempaa lainausta perinnön jaosta sen sijaan pidän huolestuttavampana.


      • alköajösdlfj
        nimi-merkki kirjoitti:

        "Yhteiskunnan kuuluu turvata minimi, mutta ei sellaista elämää, jossa viihtyy ja nauttii ja pystyy puhumaan kännykkään ja käymään elokuvissa" - Tässä Piia-Nooran lausahdus vuosien takaa - lieneekö edelleen samaa mieltä?

        Piia-Nooran mielestä ihmisten tulee siis kärsiä? Ja ei saa puhua puhelimeen!!!!!


    • pyrkyrit

      Jossain pitäisi kokeilla sellaista systeemiä, ettei olisi eduskuntavaaleja, vaan kansanedustusvelvollisuus. Kansanedustusvelvolliset valittaisiin arvalla kansan joukosta. Jos arvalla valittu ei eettisistä syistä voi osallistua politiikkaan, niin voi valita myös politiikattoman palveluksen tai suorittaa velvollisuutensa vankilassa.

      Näin saataisiin eduskuntaan joskus joitain muitakin kuin täysiä narsistisia pyrkyriurpoja.

      • äänestyspakko

        Mielestäni pitäisi olla äänestyspakko vaaleissa, että saataisiin jotenkin ne sorretutkin ajamaan omaa etuaan vaikka kuinka olisi mieli maassa ja masentunut. Tällä hetkellä iso reservi joka ei käy äänestämässä, jonka vuoksi kokoomus ja SDP porskuttaa. Heikko äänestysprosentti tosin jo itsessään kielii siitä että Suomessa ei ole monilla hyvä olla.

        Onneksi täällä on se mentaliteetti että asiasta ei saa antaa rakentavaa kritiikkiä, koska tällöin tukitaan suut "älä vikise, muuta muualle" -kommenteilla jotka ovat tasoltaan vähintäänkin ISÄM MAAN PULUSTAJA -kommentoinnin tasoa.

        Rakentava kritiikki näin ollen luokitellaan tiettyjen suusta heti "turhaksi valitukseksi" ,ja Suomessa pitäisikin aina tyytyä siihen mitä on, kritisoimatta mitään. Sitten yksissä tuumin muut seuraavat perässä kuin apinat ja nyökyttelevät hiljaa sille, että "turhaa valitustahan tuo oli...".

        Suomessa kritiikki on psyykkisellä pelillä nujerrettu jo ennenkuin pääsee aloittamaan. Mutta mistä asti tämä tyyli on lähtöisin?


    • Vielä_työssä

      Piia Noora-Kauppi sai kyllä itselleni melkoisen oksennusreaktion, kun kuulin hänen mielipiteitään...Mistä näitä oikein ryömii...Anteeksi kaikki pikku-eliöt: sokeritoukat, turkiskuoriaiset, muurahaiset, jauhokoisat ja riisihäröt, te olette ihan ok.

    • dogcalledtrudi

      Kauppi on tunnettu houkka joka lienee syntynyt kultainen lusikka pimsloorassa poikittain. Sen mielipiteillä ei ole mitään merkitystä.

      Vois siltä joku kysyä selitystä esim tohtoriksi väitelleiden työttömyydestä.

    • hoh

      Vielä tasan 25 vuotta sitten oli Suomessa työttömyysaste 3%, koskahan päästään takaisin samaan?

      • semmottistämmöttis

        No sitten kun ahneet luopuu vallastaan, eli ei koskaan. Eikun raamattu käteen vaan ja opiskelemaan.


    • Vwqwdsasd

      Miten ne urpillekin on maksaneet tekemättömästä työstä? Ei ole aikaa olla kokouksissa mutta palkkio kelpaa, sama kuin duunari ei joutaisi töihin mutta saisi siitä täyden palkan. Hävettävää ja ahnetta.

    • rikkaaneitarvivälittää

      Ainut keino, millä saataisiin kansanedustajat tekemään sitä, mitä heidän kuuluisi tehdä, eli edustamaan kansaa, eikä vain itseään, on se, että he saisivat saman verran palkkaa työstään kuin kuka tahansa keskivertoduunari. Tottakai ihminen lupaa kuun taivaalta vaalimainoksissa, jos sen avulla pääsee tolkuttomille kuukausiliksoille! Jos rahaa tulisi esimerkiksi 2500 e/kk miinus verot, niin veikkaanpa, että kansanedustajiksi pyrkisivät vain he, joita aidosti kiinnostaa politiikka ja asioiden vieminen parempaan suuntaan.

    • leivänkannikka
    • Tri.Sorbusnappo

      Piia noora paskakokkareelle saunakauhaa perseeseen.

    • työtönmies39

      Piia noora voikin sitten tulla näyttämään minne pääsee heti töihin??
      Menen heti töihin jos töitä saa, eiole ongelma työnteko.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1807
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      59
      1115
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe